Blackburn – West Brom 1:2 (kon.) | Everton – Norwich 1:1 (kon.) | Fulham – Bolton 2:0 (kon.)
Newcastle – Swansea 0:0 (kon.) | Wolverhampton – Stoke 1:2 (kon.) | Wigan – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Fulham FC
2:0 (2:0)
Bolton Wanderers FC
Sobota 17.12.2011, 16:00Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Na Craven Cottage je pro dnešek dobojováno, Fulham poráží Bolton relativně snadno 2:0. Hosté se nevzmohli na větší odpor, naopak domácí ještě mohli přidat další branky. Nakonec zápas rozhodli dvěma slepenými trefami v rozmezí několika desítek sekund během prvního poločasu. Jejich autory byli Clint Dempsey a Bryan Ruiz. Domácí se tak tabulkou posouvají blíže k jejímu středu, hosté zůstávají poslední. (17:52:22)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Po Eaglesově centru chyběla N'Gogově hlavičce veškerá razance i lepší umístění, aby výrazněji ohrozila Stockdala.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Foy přidává k druhému poločasu dvě nastavené minuty.
     
    88
    Domácí s míčem na svých kopačkách pohodlně kontrolují závěr zápasu.
     
    85
    Dembele si posunul míč kolem Steinssona, poté minul bližší tyč hostující branky.
     
    84
    Se skákavou střelou Eaglese si Stockdale poradil.
     
    82
    Eaglesův centr byl příliš vysoký pro Ivana Klasniče a míč doletěl až za domácí branku.
     
    80
    Murphy zastavil rozvíjející se akci hostů nečistými prostředky vůči Reo-Cokerovi a vidí ve Foyově ruce žlutou kartu.
     
    79
    Na nesmyslnou chybu Knighta si počíhal Johnson, který vystihl nepřesnou hlavičku hostujícího stopera směrem k vlastní brance, Johnson však prodloužil míč pouze do rukavic Jääskaläinena.
     
    78
    Muamba si vytvořil prostor k zajímavé střele, ovšem vyslal ji přímo do připraveného Stockdala, ten si dnes počíná velmi jistě.
     
    77
    I další střelecký pokus Bryna Ruize v úctyhodné vzdálenosti míjí svatyni finského brankáře.
     
    75
    Bryanu Ruizovi však střela z téoto výhodné pozice zcela nevyšla a o dobrý metr přestřeluje Jääskeläinenovu branku.
     
    74
    Muamba přišlápl nohu Dempseymu a domácím se nabízí další zajímavá příležitost standardní situace v bezprostředním ohrožení hostující "šestnáctky".
     
    73
    Johnson nikým neatakován prošel od postranní čáry až takřka do středu pokutového území, nakonec jeho střelu stačil v poslední chvíli zblokovat Gary Cahill.
     
    71
    Eaglesův centr domácí nekvalitně odvrátili pouze před vlastní pokutové území, kde si míč zpracoval Muamba, posunul zpět Eaglesovi, jehož rána z dvaceti metrů jen těsně míjí branku hájednou Davidem Stockdalem.
     
    69
    Fulham prochází útočnou polovinou jako nůž máslem, Johnson si vyměnil míč s Murphym, následně v pokutovém území našel osamoceného Dempseyho, který jen těsně míjí hostující branku.
     
    66
    Domácí si opět pohráli se soupeřovou obranou. Dempsey na hranici pokutového území posunul míč na pravé křídlo Johnsonovi, který mu poté střílenou přihrávkou vracel na vzdálenější tyč a americký křídelník míč ve skluzu umístil pouze do boční sítě. Zajímavá varianta prodloužené narážečky v podání Fulhamu.
     
    65
    Eaglesův centr doplachtil přímo do náruče Stockdala.
     
    64
    Třetí žlutou kartu v týmu hostů vidí Gretar Steinsson.
     
    63
    Po Dembeleho kolmici se v dalším ofsajdu ocitl Andy Johnson, ovšem neustále číhá na rychlé přihrávky spoluhráčů na ofsajdové hraně a až svůj rozběh načasuje v souladu s přihrávkou, může být pro hostující obranu zle nedobře.
     
    61
    Dempseyho průnik po levém křídle zastavil Alonso pouze za pomoci nedovoleného zákroku, domácí ze standardní situace neohrozili soupeřovu branku.
     
    59
    Dempseyho přízemní pas na rozbíhajícího se Johnsona stačil v poslední chvíli zblokovat Steinsson.
     
    58
    Muamba z dálky přestřelil domácí branku.
     
    56
    Owen Coyle už potřetí mění sestavu svého celku, ze hry stahuje Kevina Daviese, nahrazuje jej Davidem N'Gogem, útočné letní posily z Liverpoolu, která je zatím velmi za očekáváním.
     
    55
    Mark Davies vysunul kolmicí do pokutového území Klasniče, který střelou podél vyběhnuvšího Stockdala míří do tyče. Veškeré vzrušení před domácí brankou však bylo naprosto zbytečné, neboť Klasnič byl v době spoluhráčovy přihrávky v obrovském ofsajdu.
     
    53
    Domácí sehráli v hloubi útočné poloviny přesnou přízemní souhru, na jejímž konci se v pokutovém území uvolnil Ruiz, ovšem v poslední možné setině sekundy stihl s výborným obranným zákrokem přispěchal Knight a nepovolil Ruizovi střelu, která by jistě minimálně zaváněla třetí brankou v hostující síti.
     
    51
    Po Cahillově nákopu se v ofsajdu ocitl Kevin Davies.
     
    48
    Znovu v akci Andy Johnson, tentokrát atakoval "malou domů" Knighta na Jääskeläinena a finský brankář měl plné ruce práce, aby před Johnsonem stačil odvrátit míč alespoň na rohový kop. Z něj domácí soupeřovu branku neohrozili.
     
    47
    Za hostující obranu se dral Johnson, ovšem do zakončení jej nepustil Cahill, navíc Johnsona přistihl v ofsajdovém postavení pomezní rozhodčí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hosté do druhého poločasu dvakrát střídají, ze hry jsou staženi Boyata s Pratleym, místo nich nastupují Steinsson a Eagles.
     
    Po prvním poločase vedou domácí zásluhou dvou slepených branek 2:0 a při pohledu na výraz Owena Coyla při jeho odchodu do šatny je čím dál tím nejjistější jeho budoucnost na lavičce Trotters.
     
    První poločas skončil.
     
    47
    Povednou individuální akcí se prezentoval Andy Johnson, v závěru jeho snahy byl nepříjemný centr před hostující branku, který se ale nepovedlo zasáhnout nikomu v bílém.
     
    45
    Rozhodčí Foy k úvodním pětačtyřiceti nastaví dvě minuty.
     
    44
    Brzy však o míč přišli a vznikající rychlý protiútok zastavil Muamba ostrým skluzem proti Johnsonovi, Chris Foy bez váhání vytasil ze své kapsy žlutou kartu a proti jeho rozhodnutí nemůže být žádného sporu.
     
    43
    Po Daviesově příležitosti se hosté s míčem na kopačkách usadili na polovině Fulhamu, marně však hledají cestu do domácí obrany.
     
    41
    Přeci jen si hosté vypracovali vyloženou příležitost, parádní individuální akci předvedl po pravém křídle Nigel Reo-Coker, předložil míč na zlatém podnose Marku Daviesovi, osamocený středopolař Wanderers však míří z výhodné pozice pouze do středu branky, kde jeho pokus zlikvidoval brankář Stockdale.
     
    38
    Ani čtvrtý centr od rohového praporku však hostům úspěch nepřinesl.
     
    37
    Střelecký pokus Klasniče zblokoval na rohový kop Senderos.
     
    34
    Fulham právě vstřelil branku!
    Několik málo desítek sekund stačí domácím ke zdvojnásobení náskoku. BRYAN RUIZ dostal parádní přihrávku za obranu Boltonu, zahrál si na Karla Poborského a jeho slavný dloubák ze čtvrtfinále evropského šampionátu v šestadevadesátém a vysokým lobem překonává Jussiho Jääskeläinena v brance Boltonu. Ten u obou branek neměl sebemenší šanci zasáhnout.
     
    33
    Fulham právě vstřelil branku!
    Domácí se zaslouženě ujímají vedení! Prudký centr Bryna Ruize umístil k tyči razantní hlavičkou CLINT DEMPSEY, který předčil v osobním souboji Dedricka Boyatu.
     
    31
    Ivan Klasnič si při zpracování míče pomohl rukou, sudí Foy odpískal jeho prohřešek až po pár sekundách, pomohla mu i reakce domácího publika.
     
    30
    Z velké dálky střílí Alonso výrazně mimo domácí branku.
     
    29
    Ti rozehráli po zemi a po Pratleyho snaze proniknout do pokutového území odrazil míč na další rohový kop Dempsey. I po něm si však hosté nevypracovali sebemenší příležitost k ohrožení soupeřovy branky.
     
    29
    Po delší době vystrčili růžky také hosté, Alonsův centr musí za vlastní branku odhlavičkovat Riise. Po pěti rohových kopech domácí přichází čas pro první příležitost hostů.
     
    28
    Ani z pátého rohového kopu se domácí neprosadili, ovšem mají na hřišti znatelnou převahu.
     
    27
    Další Hangelandovu hlavičku odvrací mimo vlastní branku Pratley.
     
    27
    První žlutou kartu inkasuje Nigel Reo-Coker.
     
    26
    Bryan Ruiz se krásnou kličkou zbavil Muamby, poté se ale příliš snažil uhrát celou akci sám a na hranici pokutového území si naivně naběhl do tří protihráčů, tam proti početní převaze neměl šanci uspět.
     
    25
    Riiseho skákavý projektil vytěsnil dobrým zákrokem Jääskeläinen.
     
    24
    Dempseyho průnik zastavil Mark Davies zřejmě čistým skluzem, sudí Foy však velmi kontroverzně odpískal přímý volný kop pro Fulham a to ve velmi výhodné vzdálenosti od hostující branky.
     
    23
    Centr Kevina Daviese, směřující na jeho útočného parťáka Klasniče, odvrací Senderos.
     
    20
    Další Dempseyho pokus o kolmici na Johnsona si netykal s přesností a byl příliš rychlý na to, aby Johnson stačil míč dostihnout na hrací ploše.
     
    18
    Po následném rohovém kopu se vyšrouboval do vzduchu Brede Hangeland a elitní hlavičkách domácích jen těsně míjí branku Jäaskeläinena, finský brankář by býval neměl sebemenší příležitost zasáhnout!
     
    18
    Do zakončení pronikl Andy Johnson, ovšem nedokázal protlačit míč přes blokujícího Cahilla.
     
    17
    Úvod zápasu nenabízí zrovna strhující fotbal, oba týmy přechází do ofenzivy jen velmi pozvolna.
     
    14
    Klasničova střela z dobrých třiceti metrů postrádala veškeré parametry, aby alespoň trochu ohrozila domácí branku. Nakonec doskákala velmi daleko od Stockdaleovy svatyně.
     
    12
    Reo-Coker přerušil rozehrávku Murphyho ostrým skluzem, po němž dostává od sudího Foye pořádně domluveno. Právě rozhodčí Chris Foy nezvládl svůj dosud poslední zápas mezi Stoke a Tottenhamem, po němž mu dokonce vyhrožovali různými dopisy fanoušci Kohoutů a v jednu chvíli jej zaměnili s cyklistou Chrisem Hoyem a jeho twitterový účet zaplavili celou řadou nejvulgárnějších urážek než si všimli že se jedná o anglického olympijského vítěze Hoye a nikoliv sudího Foye, k němuž cítí velkou nenávist.
     
    10
    Po Dempseyho centru se k hlavičce v pokutovém území nedostal Johnson, ale odražený míč vyslal Danny Murphy velmi nepříjemnou skákavou střelou jen těsně vedle hostující branky. Svoji roli sehrála i Knightova teč, která míč lehce vychýlila právě mimo branku.
     
    9
    Andy Johnson dostal kolmici za hostující obranu, ovšem z úhlu si vedl velmi podobně jako před chvílí na druhé straně Reo-Coker, tedy míjí vzdálenější tyč soupeřovy branky.
     
    7
    První ohrožení jedné z branek si připsiují hosté, Kevin Davies skvělým zákrokem obral o míč Etuha a rozehrál útočnou akci na jejímž konci byl Nigel Reo-Coker, ten přízemní křiznou ranou míjí vzdálenější tyč.
     
    4
    Fulham v domácím prostředí neprohrál s Boltonem ligový zápas od roku 1992, nicméně jak jsem částečně zmínil v úvodu, Bolton zde zvítězil loni při své cestě FA Cupem, jedinou branku tehdy vstřelil Ivan Klasnič a tento letos sedmigólový střelec Boltonu samozřejmě nechybí v sestavě Owena Coyla.
     
    2
    Bairdův centr zblokoval do zámezí Marcos Alonso. Ten dostává přednost na levém kraji obrany před stabilním členem čtyřčlenné obranné formace Paulem Robinsonem. Nicméně jak známo, Bolton má nejhorší obranu v celé soutěži a trenér Coyle musí zkoušet různé nové varianty.
     
    1
    Na tradičně vyprodaném Craven Cottage hrají domácí celí v bílém, hosté v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hosty však trápí rozsáhlá marodka, kromě dlouhodobě zraněných stěžejních záložníků Holdena a Lee Chun-yonga nemá trenér Owen Coyle k dispozici ani Chrise Eaglese, nejkonstruktivnějšího hráče týmu v letošní sezóně, dnes tedy ve své podstatě nastupují ve středové řadě čtyři původním povoláním střední záložníci, bude zajímavé sledovat, jak to ovlivní křídelní hru týmu. Hrát nemůže ani David Wheather, který si odpykává karetní trest.
     
    Právě do evropských pohárů měl výborně našlápnuto i Bolton, když loni v FA Cupu zdolal tři soupeře z Premier League, čímž se vyhoupl až do semifinále soutěže, kde v přímém souboji nejen o účast ve finále této nejstarší klubové soutěže světa, ale také Evropskou ligu Bolton zcela propadl výsledkem 0:5 a od té doby upadl do obrovské mizérie. Loni prohrál posledních pět zápasů anglické nejvyšší soutěže a ve stejném duchu se mu "daří" i letos, když si v patnácti kolech připsal už dvanáct zápasů bez bodového zisku.
     
    Fulham se dnes musí obejít bez tradiční brankářské jedničky Marka Schwarzera, na jehož místě mezi tyčemi se objeví David Stockdale, kterého si Martin Jol předčasně stáhl z hostování v Ipswichi. Domácí mají co napravovat, neboť ve středu selhali v zápase Evropské ligy proti Odense, kde jakákoliv výhra jim stačila k zajištění postupu do další fáze, nad dánským soupeřem také vedli 2:0, ovšem závěr zápasu zcela nezvládli, inkasovali dvě branky, přičemž na tu druhou Falla v závěrečných sekundách nastaveného času už neměli možnost odpovědět a s evropskými poháry se pro letošní sezónu loučí.
     
    Úvodní sestavy:

    Fulham FC: Stockdale - Baird, Senderos, Hangeland, Riise - Ruiz, Murphy, Etuhu, Dempsey - Johnson, Dembele

    Bolton Wanderers FC: Jääskeläinen - Boyata, Cahill, Knight, Alonso - M. Davies, Muamba, Reo-Coker, Pratley - K. Davies, Klasnič

    Rozhodčí: Chris Foy.
     
    Příjemné sobotní odpoledne u sledování přenosu ze zápasu anglické Premier League mezi Fulhamem a Boltonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 33. Dempsey, 34. Bryan Ruiz

    Karty:   80. Murphy (FHM) - 27. Reo-Coker (BOL), 44. Muamba (BOL), 64. Steinsson (BOL)


    Fulham FC: Stockdale - Baird, Senderos, Hangeland, Riise - Ruiz, Murphy, Etuhu, Dempsey - Johnson, Dembele
    Bolton Wanderers FC: Jääskeläinen - Boyata, Cahill, Knight, Alonso - M. Davies, Muamba, Reo-Coker, Pratley - K. Davies, Klasnič

    Rozhodčí: Chris Foy