Liberec – Sparta 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
HC Sparta Praha
Pondělí 16.01.2012, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    59:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Padesát osm vteřin před třetí sirénou jde pražský celek do vedení! Hosté se nastěhovali do útočného pásma, DOMINIK SIMON zůstal trestuhodně neobsazen v mezikruží, kotouč si srovnal na střelu a trefil přesně. Asistence: Frank Kučera, Martin Procházka - 2:3.
     
    52:23
    Ovšem domácí jdou opět pykat, za hákování si jde odpočinout Miškovský.
     
    52:07
    Dlouhý spálil velkou příležitost, při libereckém oslabení se domácí útočník zjevil sám u Kociána. Zkoušel bekhendový blafák, ale gólman Sparty zasáhl na výbornou.
     
    50:08
    Bílí Tygři jdou do čtyř, Patrik Urban pyká za podražení.
     
    49:18
    Rozdílová trefa mohla padnout také na opačné straně ledového oválu, po zaváhání hostující defenzivy se ke kotouči dostal Miškovský. Pálil z těsné blízkosti, ale jen do betonů brankáře.
     
    47:42
    Simon ve velké šanci selhal. Hostující forvard se dostal k puku před brankovištěm, ležícího brankáře však nedokázal prostřelit.
     
    44:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přestože se hosté ve třetí části zatím převážně bránili, svoji první nabídnutou příležitost dokázali bezchybně zužitkovat. ZDENĚK DOLEŽAL se prosmýkl po pravém křídle a Sobotku zaskočil skvěle mířenou střelou do horní poloviny branky. Asistence: Jakub Kolář - 2:2.
     
    35:35
    Pražané mají v přesilovce tlak. Několikrát nebezpečně pálil Dominik Simon, brankář Sobotka ovšem všem střeleckým pokusům odolal.
     
    34:55
    Dám zahákoval před brankou protivníka a odchází na trestnou lavici. Pražané mají k dispozici početní výhodu.
     
    32:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    MATĚJ PSOTA se nemýlil, Kociána vymíchal rychlou kličkou a vrací Bílým Tygrům vedení - 2:1.
     
    32:04
    Trestné střílení pro Liberec! Domácí mají možnost svému soupeři opět odskočit, Psota byl v samostatném úniku podražen Kučerou a výrok hlavního sudího je i přes protesty hostující střídačky nekompromisní.
     
    31:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ovšem Pražané brzy vyrovnávají. Doležalovu přihrávku usměrnil do sítě před brankovištěm operující DOMINIK SIMON. Asistence: Zdeněk Doležal, Artur Ribalkin - 1:1.
     
    30:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši přesilovou hru využívají a v polovině zápasu se dostávají do vedení. Urban přenechal v útočném pásmu kotouč ADAMU DLOUHÉMU, který poměrně z úhlu dostal kotouč do sítě. Jeho střelu si za brankovou čáru možná srazil jeden z hostujících zadáků. Asistence: Patrik Urban - 1:0.
     
    29:57
    Bílí Tygři si zahrají v početní převaze. Dvě minuty obdržel Sovík - podražení.
     
    23:47
    Po hrubce liberecké defenzivy mohl kapitulovat Sobotka. Eis vystihl laxní rozehrávku Bílých Tygrů a zleva okamžitě vypálil. Puk prosvištěl jen těsně vedle tyče.
     
    20:56
    Čiperná dvojice Psota - Urban opět zaměstnala Kociána. Na hostujícího gólmana vypálil druhý jmenovaný nebezpečně z prostoru mezi kruhy, brankář Sparty byl připraven.
     
    18:16
    Slibná příležitost také na druhé straně. Pražský tým vystartoval do přečíslení, Simon oslovil na levé straně přijíždějícího Brzobohatého, jehož střelu zlikvidoval přesouvající se brankář.
     
    16:39
    Dlouhý se i s kotoučem natlačil do hostujícího brankoviště, ale Kocián puk za svá záda nepropustil. Zanedlouho tečoval Jánošík letící kotouč do tyče, hosté jsou pod tlakem.
     
    14:02
    Počet sil na ledě se vyrovná, za vysokou hůl odchází podruhé v zápase na trestnou lavici také domácí Bittner.
     
    12:39
    Liberecká aktivita donutila soupeře faulovat. Švaříček zastavil ve středním pásmu ujíždějícího Mulače a odchází na trestnou lavici.
     
    11:43
    Psota nalezl z rohu kluziště před brankovištěm operujícího Urbana, který v tísni protihráče neuspěl. Z nadějné pozice zaslal kotouč pouze nad branku. Domácí získají převahu.
     
    10:35
    Liberec mohl skórovat při vlastním oslabení. Aktivní Vlach sebral protihráči ve středním pásmu kotouč a prchal sám na Kociána, po kličce ale poslal kotouč těsně vedle.
     
    09:25
    Pražané si zahrají další přesilovku, na trestné lavici již odpočívá Dám - podražení.
     
    06:16
    Sparta si zahraje první přesilovku v dnešním zápase. Na trestnou lavici putuje Bittner - hákování.
     
    02:19
    Brzobohatý ujížděl se Škopem pouze proti jedinému obránci. Prvně jmenovaný volil místo přihrávky na spoluhráče přímou střelu, z pravé strany ovšem narazil jen na připraveného Sobotku.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 31. Dlouhý (P. Urban), 33. Psota - 32. Simon (Doležal, Ribalkin), 45. Doležal (Kolář), 60. Simon (Kučera, Procházka)


    Bílí Tygři Liberec: J. Sobotka (Jelínek) – Bednár, Jandejsek, Jánošík, T. Procházka, Kedršt "C", Beránek, Čechura, Psota, Pálek, Dám "A", Dlouhý, Maďar "A", Morong, Niko, Vlach, Bittner, P. Urban, Frk, Mulač, Miškovský.
    HC Sparta Praha: Kocián (Bílek) – D. Sobotka, Švaříček, Skřivánek, Kolář, Ribalkin, Škop, Doležal, Příhoda, Müller, Merta, Holada, Kučera "A", Brzobohatý, Štěpánek, Eis "C", Matějček, Simon, Sovík, M. Procházka.

    Rozhodčí: Smitka – Kajínek, Podrazil.
    bahis siteleri