Libye – Zambie 2:2 (kon.) | Rov. Guinea – Senegal 2:1 (kon.)
konec
Libye
2:2 (1:1)
Zambie
Středa 25.01.2012, 18:15 • BATA Stadium - Multifunkční stadión v Batě měl kapacitu 22 000, ta však byla ještě navýšena na 37 50 • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    Já se s Vámi loučím, přeji pěkný zbytek středečního večera a nezapomeňte, že vám nabídneme i utkání Rovníková Guinea - Senegal, nyní v novém čase 21:15. (20:16:10)
     
    Zambie si připsala do tabulky bod a má tak celkově čtyři a stále tak drží první místo. Libye se bodem zatím udržela ve hře o čtvrtfinále a posunula se na třetí místo. Zápas Rovníková Guinea - Senegal však může ještě tabulkou zamíchat.
     
    Hráč utkání:

    Není příliš co řešit. Dva góly Ahmeda Saada mluví za sebe (Libye). První vsítil už v páté minutě, druhý pak ve 47. minutě.
     
    V těžkém terénu máme za sebou více než zajímavé utkání, které nakonec skončilo zaslouženou remízou 2:2. Dvakrát se Libye dostala do vedení, dvakrát Zambie srovnala. Na konci už to bylo kdo z koho. Další branka už však nepadla.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    ...vypadalo to, že se Libye ubrání, ale brankář Aboud vyrazil míč, který letěl mimo, přímo k nohám jednoho z hráčů Zambie a vyrazil za ním, branka zůstala opuštěná, nakonec z toho však nic nebylo.
     
    90+3
    ...Libye odvrací na rohový kop...
     
    90+2
    Přímý kop pro Zambii, to by mohla být nepříjemná situace pro Libyi...
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Sinkala měl na pravém křídle hodně prostoru a nasměroval si to vstříc bráně, obrana Zambie ho však postupně stíhala a tak musel Sinkala na hranici vápna vystřelit. Jeho střelu nakonec Mweene vyrazil.
     
    89
    Troufám si říct, že hráči obou týmů už toho mají plné zuby, byl to opravdu těžký zápas.
     
    88
    Už se opět hraje a u míče je Zambie, která se svou útočnou akcí ovšem nenaložila příliš dobře.
     
    87
    Brankář Aboud má problémy a musí být ošetřován, o nějaké zdržování určitě nejde, Libye potřebuje body daleko více než Zambie.
     
    86
    Chansa chtěl poslal míč do zámezí, ale balón se zastavil ve vodě a k míči se tak dostala zadarmo Zambie. Nevím, jestli to bylo od Zambie příliš fér, když pokračovala ve hře.
     
    85
    Dobrá střela Libye, kterou však zastavil oranžový val ve vápně. Bílí však pokračují v tlaku.
     
    84
    Saad je nyní často u míče a chodí si pro něj až hluboko do středu hřiště.
     
    83
    Saad se dostal ve vápně k míči a to je vždy pro jakoukoliv obranu nebezpečné, neměl však prostor pro střelu a tak nahrával zpět, kde však potom přišel zblokovaný pokus.
     
    82
    Jasný ofsajd, do kterého se teď dostal Mayuka, ale Saad příliš držel míč, což by se mohlo Libyi vymstít a z toho také vyplynula tato situace.
     
    81
    V posledních chvílích je to takové, kdo z koho. Komu zbylo více sil?

    Zdeněk Plánka

    Branky: 5. Saad, 47. Saad - 29. Mayuka, 54. Ch.Katongo

    Karty:   25. Mayuka (ZAM)


    Libye: Aboud - Rabea, Al Shibani, Ali Salama, Al Maghrabi - Esnani, Suiueinei (77. Al Sharif), El Katrouchi (18. Al Boussefi), Djamal, Saad - Zuway
    Zambie: Mweene - Musonda, Kasonde (31. Mbesuma (74. F. Katongo), Himoonde, Chansa - Sunzu, Kalaba, Lungu (53. Nkausu), Sinkala, Ch.Katongo - Mayuka

    Rozhodčí: Koman Coulibaly (Mali)