Arsenal – Blackburn 7:1 (kon.) | Norwich – Bolton 2:0 (kon.) | Queens Park – Wolverhampton 1:2 (kon.)
Stoke – Sunderland 0:1 (kon.) | West Brom – Swansea 1:2 (kon.) | Wigan – Everton 1:1 (kon.)
Manchester City – Fulham 3:0 (kon.)
konec
Wigan Athletic
1:1 (0:0)
Everton FC
Sobota 04.02.2012, 16:00Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítejte u dnešního on-line přenosu! V rámci 24. kola anglické Premier League přivítá domácí Wigan celek Evertonu. Hosté v současnosti okupují desátou příčku tabulky. V minulém kole dokonce zdolali vedoucí Manchester City. Wigan je na tom poněkud hůře. S patnácti body se krčí na poslední příčce. Ve 23. kole sice prohrál s Tottenhamem 1:3, ve druhé půli však odehrál důstojnou partii. Naváží domácí na tento výkon, nebo Everton potvrdí roli papírového favorita? Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Everton se snažil podniknout úvodní útočný výpad, obrana Wiganu si však s nastalou situací poradila.
     
    2
    Felaini se snažil vysunout přihrávkou spoluhráče do úprku, balon ale skončil díky nepřesnosti v zámezí. Vhazují domácí.
     
    3
    Robbie Stam se snažil odcentrovat z pravé strany. Od defenzivního muže Evertonu se však míč odrazil do autu.
     
    5
    Wigan vůbec nepůsobí zakřiknutým dojmem, svého soka dokonce přehrává. Chybí mu však lepší finální fáze.
     
    7
    Tak toto zavánělo gólovou šancí! Z levé strany posílal do velkého vápna balon Gomez, Heitinga však byl rychlejší a odkopl míč před nabíhajícím borci Wiganu.
     
    9
    Everton se po pasivním začátku dostal do první pořádné příležitosti. Pienaar přihrál do středu Timu Cahillovi, načež si útočník s australskými kořeny balon zpracoval a tvrdou ranou jej poslal vysoko nad Abdullahovu svatyni.
     
    12
    Hosté začínají pomalu, ale jistě nabývat sebejistoty, která jim chyběla v úvodu střetnutí. Daleko častěji se dostávají na polovinu soupeře. Zatím se ale defenziva Wiganu drží na jedničku.
     
    13
    Nyní se ukázala přednost Evertonu. Donovan nabral rychlost, prostrčil míč na nabíhajícího Stracqualrushio, který však dostal pas příliš pod nohy. Nemohl tak zakončit dle svých představ, pálil tudíž pouze do rukavic padajícího Abdullaha.
     
    15
    Hosté velice rozvážně kombinují a snaží se pomalu přejít do ofenzivy. Jako poslední centroval zleva Pienaar, neuspěl však.
     
    17
    Everton začíná jednoznačně dominovat. Do útoku se vydal Felainci, Boyce jej však odzbrojil a zaútočil. Přihrávka, kterou vysílal Gomeze ale byla příliš rychlá.
     
    18
    Wigan ale nyní také zahrozil. Po zmatku v hostující obraně hlavičkoval slabě Beausejour, jehož pokus mířil přímo do rukavic Howarda.
     
    20
    Gomez poslal balon do velkého vápna, kde se o něj rval proti velké přesile Di Santo. Nakonec úspěšný nebyl, neboť se nenašel nikdo, komu by mohl přihrát.
     
    20
    Další velká šance útočníka Wiganu! Proti střele ze středu hřiště ale vytáhl Tim Howard parádní zákrok.
     
    22
    Wigan začíná opět přebírat otěže utkání. Po pravé straně pronikající Beausejour ale vybojoval pouze aut. Z něj domácí nic nevytěžili, míče se chopil Howard.
     
    23
    Donovan nacentroval zprava do vápna, kde balon odkopli odmácí obránci. Následně byl Gibsonovi písknut útočný faul. Vykopává Wigan Athletic.
     
    25
    Přihrávka na Di Santa domácím nevyšla, Everton se tak chopil balonu a vydal se do útoku. Rozběhnutého Heitingu zastavil Boyce pouze za cenu faulu, který hlavnímu sudímu neunikl. Vše se však obejde bez karty.
     
    27
    Před nabíhajícím Beausejourem zahrává míč do zámezí Hibbert. Následné autové vhazování doputovalo pouze na kopačky hostí.
     
    28
    Heitinga stáhl na zem zády postaveného Di Santa. Wiganu se tak nabízí možnost přímého kopu z velice kvalitní pozici. Balon si postavil Gomez, který jej tvrdě napálil vysoko nad branku Howarda.
     
    30
    Everton bude zahrávat rohový kop. Ve vápně se nakonec lépe zorientovali domácí, kteří poslali balon pryč. Doputoval ale pouze k Pienaarovi, který nedokázal z voleje správně zamířit.
     
    32
    Zleva posílal balon do předbrankového prostoru Stam. Tam jej ale hosté zpracovali a vyhodili do bezpečí.
     
    34
    U balonu jsou evertonští, rozběhnutého Pienaara ale domácí borec fauloval. Z následné standartní situace se hostím nepodařilo vytvořit větší nebezpečí, Heitinga totiž míč netrefil ideálně.
     
    37
    Di Santo obdržel z pravé strany vynikající přihrávku, zakončení však neproběhlo úplně podle představ útočníka Wiganu.
     
    40
    Velká příležitost Evertonu. Baines si všiml nabíhajícího Gibsona, který však střelou z voleje nedokázal zamířit mezi tři tyče. Abdullah bude vykopávat.
     
    43
    Na hrací ploše leží jeden z hostujících borců. Vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    44
    Everton se snaží najít recept na domácí obranu. Příliš se mu to však zatím nedaří, Wigan je vzadu velmi důsledný.
     
    45
    Hlavní sudí nastavuje jednu minutu hry navíc.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločasu utkání. K vidění byla velmi nudná hra, ani jeden z celků si nevypracoval vyloženě stoprocentní šanci, tempo hry je nízké. Doufejme, že aktéři hry mají na druhou půli nachystanou lepší podívanou. Kdo získá v dnešním střetnutí 3 body? Sledujte náš on-line přenos!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Z hrací plochy odchází evertonský Tim Cahill, nahradí jej Phil Neville.
     
    47
    Hosté se hned po výkopu vydali do útoku. O balon jej však obral Boyce, který jej posléze poslal do zámezí.
     
    49
    Hraje se převážně ve středu hrací plochy, ani jeden z celků se na nebezpečné ofenzivní výpravy příliš nevydává.
     
    50
    Wigan se snaží nalézt recept na hostující obranu. Úmyslem Boyce bylo vyslat rychlý pas na nabíhající spoluhráče. Jeho záměr ale nikdo nepochopil, míč tak skončil v zámezí. Howard vykopává.
     
    52
    Felaini si při souboji s protihráčem pomohl téměř zápasnickým chvatem. Sudí to postřehl a odpískal. Standatrní situace však nebyla domácím nic platná, centrovaný balon totiž Everton odvrací.
     
    54
    a opět Felaini! Tentokráte se záložník Evertonu ve velkém vápně sám ukličkoval. Nutno dodat, že proti přesile domácích neměl moc jiných možností.
     
    55
    Moses se snažil poslat balon do vápna. Ke "kulatému nesmyslu" se ale jako první dostali hosté, záměr tedy domácím nevyšel.
     
    56
    Máme tu první žlutou kartu utkání. Dostává jí wiganský James McArthur.
     
    59
    Everton se snažil rozvinout útok, na jeho konci byl Gibson, který z uctivé vzdálenosti vypálil směr brána Wiganu. Abdullah si s nepříjemným balonem s přehledem poradil.
     
    61
    Hosté začínají pomalu, ale jistě získávat převahu. Nyní k vedoucí brance neměli daleko. Pienaar zprava přihrál, načež Neville pouštěl balon na svého kolegu. Domácí však situaci přečetli a míč odkopli do bezpečí.
     
    63
    Wigan se snažil přejít do útoku, pronikající hráč byl však zastaven důsledným Bainesem.
     
    65
    Přichází další střídání Gomeze nahradí Rodallega.
     
    65
    Střídá se také na postu pravého obránce. Místo Stama nastupuje Jones.
     
    67
    Hraje se velmi vyrovnaný, avšak málo atraktivní duel. Snaha se oboum mužstvům upřít nedá, s vytvářením brankových příležitostí jsou však na "štýru."
     
    68
    Hostující Felaini byl ve velmi dobré pozici. Balon si zpracoval a pokusil se vypálit z otočky. Skákavý projektil ale Abdullah zlikvidoval. Hraje se tedy stále bez branek.
     
    70
    Wigan vybojoval rohový kop. Po jeho zahrání však balon jen tak prosvištěl velkým vápnem až na druhou stranu hrací plochy.
     
    72
    Další možnost Evertonu, kterou nakonec odvrací James McArthur.
     
    73
    Hostující Baines se chtěl vydat na útočný výlet. Zastavil jej až hvizd pomezního sudího, který viděl ofsajd. Nutno dodat, že tak usoudil zcela správně.
     
    76
    Wigan právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Z levé strany poslal před branku balon Moses, jeho pas tečoval domácí obránce k Howardovi, kterému se mokrý míč vymanil ze sevřené náruče a dokutálel se až do sítě.
     
    79
    Everton se však nevzdává. Centrovaný míč posunul směrem k brance domácích Felaini. Tam ale stál pouze wiganský obránce, který si situaci pohlídal.
     
    81
    Další střídání na straně hostí. Ze hřiště míří Hibbert, nahrazuje jej Anichebe.
     
    83
    Everton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Everton zahrával rohový kop, ten ale domácí odvrátili. Míče se poté chopil hostující hráč, který ho poslal před branku. Odtud ho do sítě prodloužila nová akvizice, VICTOR ANICHEBE.
     
    86
    V dobré pozici se ocitl Victor Anichebe. Nesměl by však být chycen v ofsajdové pasti.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Figureoa, celek Evertonu tak bude kopat přímý kop.
     
    89
    Baines si postavil balon a vypálil. Mířil však vedle.
     
    90
    Jelavic se snažil z rychlého sprintu odcentrovat. Míč ale směrem brance protnul brankovou čáru. Howard bude vykopávat.
     
    90
    Hlavní sudí Taylor nastavil čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí se snaží rozhodnout! Po rozehraném přímém kopu se po velkém zmatku před brankou nedokázal Moses prosadit, jeho střela byl zblokovaná.
     
    90+4
    O totéž se pokusili hosté, zastavilo je ale postavení mimo hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání, které atraktivitou příliš neoplývalo. Již to vypadalo, že domácí borci dokáži urvat vítězství, hosté se však vzchopili a dokázali stav srovnat. Vyrovnané střetnutí tak skončilo spravedlivým výsledkem 1:1. Loučím se s vámi a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (17:54:18)

    Libor Kucza

    Branky: 76. Neville (vla.) - 83. Anichebe

    Karty:   56. McArthur (WIG), 88. Figueora (WIG)


    Wigan Athletic: Abdullah - Figueroa, Caldwell, Boyce, Stam (65. Jones) - Gomez (65. Rodallega), McArthur, McCarthy, Beausejour - Di Santo (69. Crusat), Moses
    Everton FC: Howard - Baynes, Disting, Heitinga, Hibbert (81. Anichebe) - Donovan, Gibson, Felaini, Pienaar - Stracqualursi (60. Jelavic), Cahill (46. Neville)

    Rozhodčí: Taylor