Omsk – Chabarovsk 4:2 (kon.) | Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Barys 3:2 (kon.)
Petrohrad – CSKA Moskva 7:1 (kon.) | Kazaň – Ufa 0:3 (kon.) | N.Novgorod – Riga 1:2 (po pr.)
Mytišči – Čerepovec 3:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Minsk 2:0 (kon.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Dinamo Riga
Čtvrtek 01.03.2012, 16:00Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tomto utkání platilo pořekadlo nedáš-dostaneš. Varnakov neproměnil v prodloužení trestné střílení a prakticky po minutě se po nádherném pasu prosadil Mikelis Redlihs. Pro domácí Torpedo je to studená sprcha a za stavu 1:1 se série přesouvá na led lotyšské metropole. Krásný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (18:32:00)
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    64:20
    Riga právě vstřelila branku!
    Na středu hřiště si najel zcela volný MIKELIS REDLIHS a prostřeluje Kovala! Překrásně mu narýsoval gólovou přihrávku Martins Karsums, který jej moc dobře viděl. Riga vítězí a srovnává stav série na jedna jedna. Asistence: Janis Sprukts, Martins Karsums.
     
    64:12
    Domácí fanoušci ženou svůj tým do útoku, ten ale hraje pasivně.
     
    61:42
    Domácí Alexej Petrov je poslán na dvě minuty na trestnou lavici. Riga bude hrát druhou přesilovku, tu první briskně využila.
     
    63:47
    Domácí hokejisté oslabení přežili a oba celky jsou v plném počtu.
     
    62:35
    Michail Varnakov mohl rozhodnout o druhé výhře Torpeda v sérii jenže bekhendový blafák přetáhl a puk letěl nad branku Holta!
     
    62:35
    Při úniku v oslabení novgorodského Michaila Varnakova si domácí zadáci pomohli sekáním a uvidíme samostatný nájezd! Provinilcem byl Guntis Galvinš a sekera to byla tedy pořádná.
     
    61:24
    Na začátku dvacetiminutového prodloužení moc vzruchu není. Přesto jsou mírně aktivnější domácí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Čekáme stále na zahájení prodloužení, ledová plocha je již upravena.
     
    Už to vypadalo, že po včerejších brankových hodech uvidíme hubené utkání o jednom gólu. Nakonec dokázal Janis Sprukts zužitkovat jedinou přesilovku Rigy v zápase a poslal utkání do prodloužení. To by mělo začít za malou chvíli po rychlé úpravě ledu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:21
    Třetí třetina se chylí ke svému závěru, ale rozhodnuto o remíze ještě stále není. Šance se stále rodí, hlavně tedy před domácí svatyní.
     
    57:50
    Nižnyj Novgorod se uchyluje jen k nahazovaným kotoučům, vyrovnávací branka je zaskočila. Meija nyní nahodil puk na Kovala a snažil se jej dojet. Je přerušená hra a bude se vhazovat právě před Kovalem.
     
    56:51
    Hosté si hlídají kotouč za svou brankou. Dokázali konečně překonat skvělého Kovala a rádi by přidali ještě jednu branku. Opět jsou totiž v jeho blízkosti a kombinují.
     
    55:49
    Riga právě vstřelila branku!
    Premiérová přesilovka Rigy znamená brzké vyrovnání! Asistent kapitána JANIS SPRUKTS tečuje nahozenou ránu Krišjanise Redlihse od modré a hosté srovnávají. Asistence. Krišjanis Redlihs, Mikelis Redlihs.
     
    55:36
    Rozin však následně v obranném pásmu podrazil Meiju a dává tak Rize šanci první přesilové hry. Ihned po buly se dostal do obrovské šance Redlihs, ale branka to není.
     
    55:12
    I domácí se vydali do útočného pásma a dělovka Sergeje Rozina vystrašila Christophera Holta.
     
    53:41
    Obrovský závar před bránou Torpeda. Postupně stříleli Marcel Hossa, Mikelis Redlihs a Guntis Galvinš jenže střely pochytali buď obránci nebo projektyly mířili mimo tři tyče.
     
    52:16
    Koval opět výtečně zasahuje. Karsums se Spruktsem se tlačili před branku a Galvinš jim nahodil puk. Vitalij Koval je ovšem doslova neprůstřelný.
     
    51:44
    Obránce Jekabs Redlihs vysunul dopředu Lundmarka, jenž osamocen puk ztrácí. Aktivita Rigy podněkud opadá a domácí cítí šanci na druhou výhru v sérii play-off.
     
    50:29
    Riga se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    49:41
    Přesilové hře domácích chybí jednoznačně střelba. Sice jsou u kotouče, mají pásmo, ale mícháním s pukem po stranách branku určitě nevstřelí.
     
    48:57
    Hráč Dinama Riga Arvids Rekis odchází na lavici hanby za nedovolené bránění. Jeho obětí byl Alexej Ugarov jenž byl sražen k ledu.
     
    48:03
    Hodně rušná osmá minuta třetí třetiny. Koval se těžce zvedá z ledu, dostal úder do nechráněného místa, ovšem puk chytil. Bude se vhazovat před jeho brankou a Riga i nadále bude tlačit na domácí defenzivu.
     
    47:33
    Ve stoprocentní šanci selhal Ilja Krikunov. Čekal na svou šanci u levé tyče Holta a jakmile se k němu dostal puk, nestačil usměrnit kotouč do prázdné brány.
     
    47:26
    Thornberg v dobré střelecké pozici neuspěl, Ugarov si před brankovištěm pouze sedl na zadek. Více hráči Torpeda z tého třesilovky nevydolovali, ta se jim vůbec nepovedla.
     
    45:44
    Riga se již podruhé v oslabení vydala na zteč ke Kovalovi a to se domácím fanouškům nelíbí. Raději by viděli druhou uklidňující branku v síti Holta.
     
    44:50
    I Nižnyj Novgorod se vrhl do útočení a odměnou jim za to je vůbec první přesilová hra zápasu. Za hákování Krikunova se jde posadit na trestnou lavici Marcel Hossa.
     
    44:26
    V dobré šanci se nacházeli Cipulis se Stalsem, jenže obrana Torpeda si na ně dala pozor. Přesto Dinamo i nadále svírá domácí v jejich obranném pásmu.
     
    43:13
    Roberts Bukarts po buly v útočném pásmu puk ztrácí a Novgorod se posouvá do útočného pásma. Z něj ale hodně rychle kotouč mizí, zastavuje jej až svou hokejkou Koval.
     
    41:38
    Domácí celek teď kontroluje puk a trochu uklidňuje hru. Kotouč je u Roberta Nilssona, kterého nechce nechat na pokoji Bukarts. Riga stále aktivně napadá a to dělá Novgorodu problémy.
     
    40:37
    Torpedo je opět v defenzivě. Niživijs se ale při asi třetím pokusu o přechod modré čáry vystavil do ofsajdu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Obraz hry se nemění, stále jsou mírně aktivnější hosté. Torpedo ale začalo více útočit a odměnou jim za to byla trefa Vladimira Galuzina. Parádními zákroky se ve druhé třetině ukázal Vitalij Koval. Poslední třetina začne zhruba v 17:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Koval opět drží naděje domácích nad vodou. Hossa s Niživijsem doráželi před brankovištěm, jenže brankář Torpeda se rozhodl, že dnes za svá záda nepustí ani jeden kotouč.
     
    37:52
    Lotyši jsou opět v útočním pásmu, ale Luseniusova formace je prozatím jalová. Na ledě se začíná trochu přiostřovat, jenže sudí stále nevylučují.
     
    36:50
    Snaha Rigy neutuchá a tým z Lotyšska se pokouší srovnat stav utkání.
     
    35:37
    Z prava si najížděl na Holta rychlík Ruslan Zajnulin. Po jeho střele nevěděl Kanaďan kde má kotouč a málem mu jej do jeho brány stihl dorazit právě Zajnulin.
     
    35:12
    Fenomenální zákrok Kovala! Lusenius našel na levé straně zcela volného Marcela Hossu, ale ten z bezprostřední blízkosti míří jen do chrániče domácího gólmana.
     
    34:59
    Z pravé strany střílel na Kovala Martins Cipulis jenže vyrovnání to hostům nepřináší. Ti se sice snaží, jenže vynikající výkon předvácí v domácí kleci Vitalij Koval.
     
    33:33
    Ve vyložené šanci selhal domácí Ryan Vesce. Po pravé straně si to namířil ve dvojici proti jedinému obránci leč branku netrefil.
     
    33:02
    Lundmark posunoval kotouč na Girtse Meiju, jenže kotouč mu sebral aktivní Petrov. Na druhé straně neměl šanci projít přes tři bránící hráče střelec první branky zápasu Vladimír Galuzin.
     
    32:08
    Brankář Vitalij Koval vytáhl kvalitní zákrok proti zkušenému Sandisi Ozolinšovi. Osm minut před koncem druhé třetiny vede domácí soubor trenéra Jalonena 1:0 a čeká nás komerční brejk.
     
    31:43
    Potapov s Ugarovem měli blízko k druhé brance Torpeda, jenže Holt byl proti. Chvíli na to si branku objel opět Bělorus Alexej Ugarov a málem zasunul puk za kanadského brankáře.
     
    30:14
    Oskars Cibulskis poslal puk do útočné třetiny ale domácí zadáci si s rozvíjejícím útokem poradili. Sami nyní vezou puk k Holtovi ovšem Alexander Romanovskij puk ztrácí.
     
    28:28
    Blíží se nám polovina utkání a dosud nebyl ani jeden hokejista vyloučen. To nebývá moc k vidění. Riga se zkouší prosadit z hokejky Marcela Hossy, jenže hra se následně přesouvá na druhou stranu. Sudí zastavují Varnakova díky evidentního ofsajdu.
     
    27:47
    Na ledě to opět kroutí v útočném pásmu první lajna Dinama Riga. Sprukts si předává puk s Karsumsem, jenže rána najíždějícího Galvinše k brance nevede.
     
    26:40
    Dinamo opět zvyšuje aktivitu a Kristaps Sotnieks sjíždějící si z modré čáry málem propálil domácí obránce padající před Kovalem.
     
    25:49
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se prosazuje domácí Torpedo. Průnik domácího Roberta Nilssona neměl dlouhého trvání, ale následná akce Romanovského a dorážka VLADIMIRA GALUZINA již brankou končí. Asistence: Alexander Romanovskij.
     
    24:40
    Riga byla v dobré šanci a opět byl u toho finský forvard Niclas Lusenius. Byl ovšem s pukem zády k bráně, tak to musel zkusit jen bekhendovou ranou.
     
    23:59
    Alexander Jevsejenkov míchá za domácí bránou s pukem a rozjíždí akci Novgorodu. Střlecký pokus Vladimira Malenkicha od modré čáry ovšem jako nějakou pořádnou šanci počítat nemůžeme.
     
    22:37
    Poprvé do pořádného útoku se dostalo i Torpedo a Christopher Holt musel máchnout lapačkou pro puk. Bude se vhazovat po pravici Holta.
     
    21:43
    Nižnyj Novgorod má obrovské problémy s rozehrávkou. Útočníci Rigy výborně forčekují a získávají kotouče, například jako před malou chvílí Lundmrak s Meijou.
     
    20:56
    Tak jako Riga zakončila první třetinu, tak začala rovněž i druhou. Tedy aktivněji. Koval musel přikrýt kotouč před dorážejícím Luseniusem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Branku jsme v první části utkání neviděli i když k ní rozhodně byli blíže hráči Dinama Riga. Ti se v celém průběhu úvodní třetiny snažili o aktivní hokej a dostávali se i do několika dobrých šancí. Druhá třetina bude zahájena zhruba v 16:53.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Novgorod se osvobozuje a puk letí ve středním pásmu za mantinel. Bude se vhazovat poblíž středového kruhu a pomalu nám skončí první třetina.
     
    19:38
    Riga je i nadále v tlaku. Martins Karsums se pokoušel o střelbu od modré, jenže Koval si připisuje další úspěšný zákrok. Domácí tribuny pískají.
     
    19:05
    Vitalij Koval vytáhl pěkný zákrok proti Jamie Lundmarkovi. Ten ukrytou střelou skrz obránce Vasiljeva hodně postrašil domácího strážce branky.
     
    18:24
    Zákázané uvolnění domácího celku. Chvíli před tím hledal Hirschovits svého spoluhráče Michaila Varnakova, jenže kotouč k němu skrz bránícího Sotniekse nedoputoval.
     
    17:27
    Opět nepřesné rozehrání Rekise, ale sudí icing nepískají. K puku se proto dostávají domácí jenže ani oni pořádně Holta neprověřili. Zápasu chybí častější střelba.
     
    16:52
    Vysunutí Mikelise Redlihse mezi dva zadáky Torpeda hostům nevyšlo a po zákazaném uvolnění se hra přesune před Christophera Holta.
     
    16:29
    Rána obránce Sandise Ozolinše z dálky prověřila Kovala jen málo. Ten na jeho ránu dobře viděl. Riga je stále aktivnější a možná by si zasloužila dát první branku.
     
    15:12
    Stále čekáme na první branku utkání, dosud jsme neviděli dokonce ani jedno vyloučení. Přesto má zápas svůj náboj a rozhodně je na co se dívat.
     
    14:08
    Nižnyj Novgorod chybuje a rižští útočníci se řítili dva na jednoho. Střela z první ovšem Marcelu Hossovi nevyšla, což může hosty v dalším průběhu zápasu hodně mrzet.
     
    13:16
    Mikelis Redlihs se dostal do ideální příležitosti mezi kruhy, ale jeho dělovka letěla jen do plastronu Vitalije Kovala. Přesto se jednalo o velkou šanci hostujícího celku.
     
    12:47
    Juris Stals míchá s pukem v útočném pásmu a domácí diváci pískají. Aktivita Dinama Riga se jim nelíbí.
     
    12:02
    Novgorod se po průniku do útočného pásma vystavil do ofasajdu. Čeká nás komerční přestávka.
     
    11:28
    Nebezpečný odraz od zadního mantilenu teď lehce vystrašil Christophera Holta. Poté střílel ještě Ruslan Zajnulin, ovšem Holt raději přidržel puk v klíně.
     
    10:13
    Riga si počíná o mnoho více odvážněji než včera, ale stejně ajko nyní Ludmark ji chybí přenost ve finální fázi. Domácí pak z toho těží a zakládají rychlé protiútoky.
     
    09:28
    Jamie Lundmark ztratil kotouč v útočném pásmu, do útoku se proto rozjel Ugarov a málem dostal puk za záda Holta. Po něm ještě pálil od modré Malenkich, ale puk se před brankáře Rigy ani nedostal.
     
    08:43
    Hosté teď opět zatlačili domácí celek do defenzivy. Luseniusova formace si dobře posouvala puk po mantinelu, jenže nějaká branková šance k vidění nebyla.
     
    07:53
    Martins Cipulis si dobře počínal v útočné činnosti. Prosmýkl se po pravé straně a Vitalij Koval měl co dělat aby celou akci zpacifikoval.
     
    06:09
    Novgorod je stále častěji u kotouče. Do ptoku se nyní hnal Zajnulin, ale Holt má opět kotouč ve své lapačce.
     
    03:28
    Riga se probíjela dopředu díky Sotnikekse. Jeho pokus ovšem Koval s jistotou pokryl.
     
    02:39
    Domácí se pokoušejí o nebezpečné akce stejně jako včera, ale zatím chytá Chris Holt velice jistě.
     
    01:03
    Do první vážnější šance se dostal hostující Alexandrs Niživijs, ale rána se mezi tři tyče Kovala nevešla. Chvíli potom se ještě pokoušel o překonání domácího brankáře Marcel Hossa, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ve včerejším prvním utkání zvítězilo Torpedo vysoko 7:3 a Dinamo Riga bude určitě svůj nezdar odčinit. V sezoně se dařilo ve vzájemných zápasech výhradně domácím týmům takže uvidíme, zda Riga prolomí toto "prokletí" a podaří se jí zvítězit. Přeci jen jde o play-off, které je zcela jiná soutěž a rozhodují zde maličkosti.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnyj Novgorod: Koval (Bespalov) - Malenkich, Hietanen - Rozin, Petrov - Jevsejenkov, Vasiljev - Valujskij - Ugarov, Thornberg, Potapov - Hirschovits, Varnakov, Krikunov - Nilsson, Zajnulin, Grobunov - Romanovskij, Vesce, Galuzin. Trenér: Kari Jalonen.

    Dinamo Riga: Holt (Jucers) - Galvinš, Redlihs K. - Redlihs J., Ozolinš - Sotnieks, Rekis - Cibulskis - Redlihs M., Karsums, Sprukts - Hossa, Lusenius, Niživijs - Meija, Lundmark, Bukarts - Podzins, Cipulis, Stals. Trenér: Pekka Rautakallio.

    Rozhodčí: Anisimov, Karabanov - Šeljanin, Sivov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 26. Galuzin (Romanovskij) - 56. Sprukts (Redlihs K., Redlihs M.), 65. Redlihs M. (Sprukts, Karsums)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Bespalov) - Malenkich, Hietanen - Rozin, Petrov - Jevsejenkov, Vasiljev - Valujskij - Ugarov, Thornberg, Potapov - Hirschovits, Varnakov, Krikunov - Nilsson, Zajnulin, Grobunov - Romanovskij, Vesce, Galuzin. Trenér: Kari Jalonen.
    Dinamo Riga: Holt (Jucers) - Galvinš, Redlihs K. - Redlihs J., Ozolinš - Sotnieks, Rekis - Cibulskis - Redlihs M., Karsums, Sprukts - Hossa, Lusenius, Niživijs - Meija, Lundmark, Bukarts - Podzins, Cipulis, Stals. Trenér: Pekka Rautakallio.

    Rozhodčí: Anisimov, Karabanov - Šeljanin, Sivov
    bahis siteleri