Šumperk – Šumperk 13:7 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Berani Zlín
Středa 21.03.2012, 18:10 • ČEZ Aréna, Plzeň • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Je rozhodnuto! Gól do prázdné branky stvrzuje postup Plzně do semifinále. Čtvrtou branku Plzně vstřelil RADEK DUDA, kterému jej šikovně přihrál Pletka.
    Asistence: Václav Pletka.
     
    59:15
    Domácí vyhazují, hosté bez gólmana a v šesti!
     
    57:56
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Je to gól! Domácí jdou do vedení dvě minuty před koncem! Hanzlík po buly vyrazil dopředu, za brankou vybojoval puk a ten se odrazil před branku, kam nejrychleji nabruslil NICHOLAS JOHNSON a nekompromisně jej poslal za Horčičkova záda!
    Asistence: Jiří Hanzlík.
     
    55:36
    Zlínští diskutují s hlavním rozhodčím, ten ale rezolutně rozpažil a o neregulérně dosažené brance se odmítá bavit! Branka byla v tu chvíli posunutá a postaral se o to sám Leška, který branku objel a zakončoval.
     
    51:19
    Hosté mohli jít po návratu vyloučeného hráče sami na Svobodu, ale puk jen odevzdali.
     
    50:00
    Už v klasické početní výhodě se do typické střelecké pozice na středu dostal Johnson, ale puk vůbec netrefil!
     
    49:20
    Nyní už se vylučovat bude. Tomáš Frolo byl zasažen hokejkou do obličeje a za tento zákrok bude pykat Galvas (ZLN). Přesilovka 4 na 3 pro domácí.
     
    47:45
    Vylučuje se na obou stranách. Potrestaný je Duda (PLZ) a Linhart (ZLN) za vzájemnou potyčku před Horčičkou.
     
    46:41
    Velká šance Straky, kterému nahrával na šířku hřiště jeden z obránců, ale střelu kapitána Plzně zastavil pozorný Horčička!
     
    43:30
    Dvořák se vymotal ze složité situace v rohu a překvapil Horčičku, když zpoza branky vyjel už na přední tyči, ale nedokázal puk procpat mezi jeho betony!
     
    41:00
    Leška v obrovské šanci před Svobodovou brankou, ale nejspíš ani on sám neví, kde všude se teď puk odrážel! Do prázdné branky ale určitě nezapadl.
     
    39:10
    Duda zbrzdil útok jen aby nahodil na hráče, který mezitím dojel do brankoviště a vytvořil tak další gólovou šanci domácích!
     
    37:12
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Je srovnáno! JIŘÍ HANZLÍK se jako obránce dostal níž, než je typické, dostal z rohu nahrávku od Vlasáka a střelou bez přípravy propálil vše, do mu stálo v cestě! Asistence: Tomáš Vlasák, Martin Straka.
     
    35:36
    Melenovský (ZLN) vyloučen za podražení.
     
    35:27
    Domácí se hned po pár vteřinách v plném počtu dostali do šance, ale tvrdá střela z vrcholku pravého kruhu mířila mimo branku!
     
    33:28
    Zlín právě vstřelil branku!

    A hned první střela končí v plzeňské brance! LUKÁŠ GALVAS od modré napřáhl a trefil se přesně k pravé tyči Adama Svobody, o kterou se kotouč odrazil do sítě. Asistence. Martin Hamrlík, Bedřich Köhler.
     
    33:06
    Kubiš se sám prodral ke střele a první pořádná akce Zlína po dlouhé době končí pohromou pro Plzeň. Ta sice neinkasovala, ale bude hrát oslabená o dva hráče! V signalizované výhodě pro ševce došlo k úmyslnému posunutí branky a na trestnou tak míří z plzeňské střídačky Pitule a Johnson.
     
    30:08
    Hosté už ujížděli dva proti jednomu, ale jeden z nich si nepohlídal modrou čáru a je pískán ofsajd!
     
    26:58
    Plzeňští diváci už zvedali ruce nad hlavu, ale Stránský minul branku při přečíslení dvou proti jednomu! Kovář obehrál obránce a přihrál svému spoluhráči do dobré šanci, Jan Stránský ale střílel přes ruku a zamířil mimo branku!
     
    25:05
    Plzeň právě vstřelila branku!

    A spravedlnosti bylo učiněno za dost! RADEK DUDA se tentokrát trefil do černého a zásah je regulérní - je srovnáno! Duda šikovně tečoval nahození Jiřího Vykoukala a puk doplachtil za Horčičku. Asistence: Jiří Vykoukal, Jaroslav Modrý.
     
    24:54
    Duda vstřelil gól, ale do posunuté branky! Za tento faul bude pykat Kubiš (ZLN).
     
    24:32
    Kratěna vyslal po levém křídle do šance Straku, ale ten s pukem obkroužil branku a hledal Dudu, ten ale promáchl!
     
    19:45
    Až teď se bude vylučovat a bude to na straně Zlína. Potrestán je střelec branky Důras (ZLN). Pro domácí trošku nešťastně rozdělená přesilová hra.
     
    16:51
    Zlín právě vstřelil branku!

    MICHAL DŮRAS překvapuje celý stadion! Bývalý hráč Plzně si dojel vlastní střelu a dorážkou přes nohy obránce prostřelil Adama Svobodu!
    Bez asistence.
     
    16:32
    Vykoukal promáchl před brankou, kam si sjel na prudkou nahrávku!
     
    15:15
    Svoboda sice vychytal šanci soupeře, proti které si vyjel, puk mu ale vypadl a Kaberle jej musel odpálit z nebezpečného prostoru!
     
    12:19
    Kovář dostal výbornou přihrávku přímo do jízdy na modrou útočnou čáru, ale nepřešel posledního obránce, který mu urazil puk!
     
    08:37
    Protiútok Plzně vedl Straka s Kaberlem, ale plzeňský bek se puku spíše lekl. V následném útoku pokračoval Pletka a vynutil si faul. Vyloučeným je Zámorský (ZLN) za nedovolené bránění.
     
    05:20
    Vykoukal (PLZ) nezachytil puk a tak si proti ujíždějícímu soupeři pomohl faulem. Logicky už tak míří na opačnou stranu, než kde se nachází jeho hráčská lavice.
     
    02:14
    Duda (PLZ) si počínal nedovoleně a za nebezpečnou hru vysokou holí míří na trestnou lavici.

    Lukáš Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 26. Duda (Vykoukal, Modrý), 38. Hanzlík (Vlasák, Straka), 58. Johnson (Hanzlík), 60. Duda (Pletka) - 17. Důras, 34. Galvas (Hamrlík, Köhler)


    HC Škoda Plzeň: Svoboda - Jeřábek, Hanzlík, Kaberle, Frolo, Modrý, Vykoukal, Růžička - Vlasák, Kratěna, Straka, Kovář, Pitule, Dvořák, Havlíček, Duda, Johnson, Pletka, Andrašovský, Stránský, Heřman.
    Berani Zlín: Horčička - Tesařík, Řerzníček, Matějíček, Galvas, Linhart, Zámorský, Hamrlík, Míka - Köhler, Čech, Čajánek, Leška, Vlach, Kubiš, Honejsek, Melenovský, Finsterle, Holík, Veselý. Důras.

    Rozhodčí: Hribik, Minář - Barvíř, Blümel