Lotyšsko – Česko 3:4 (po s.n.)
po s.n.
Lotyšsko
3:4 (0:1, 1:2, 1:0)
Česko
Pátek 06.04.2012, 16:00 • Arena Riga, Riga • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    I za nás jel první úspěšný exekutor, JAKUB PETRUŽÁLEK zvolil stejné zakončení jako při prvním nájezdu a rozhodl o výhře českého týmu na nájezdy.
     
    Jakub Petružálek si rozpohyboval Masalskise a backhandem zakončil úspěšně pod víko - 1:1!
     
    Dalším byl Roberts Bukarts, ten zamíchal před Kovářem pukem a pak pod lapačku prostřelil českého brankáře - 1:0!
     
    61:48
    Kovář v leže hokejkou na poslední chvíli zakročil dvacet centimetrů před brankovou čárou proti dorážce Bukartse!
     
    60:48
    Skvělý zákrok si u své levé tyče proti dorážce odraženého puku od mantinelu Macijevskise připsal Kovář!
     
    59:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Češi ale toto oslabení nepřestáli, GIRTS ANKIPANS počkal na odražený puk a pod víko za ležícího Kováře srovnal stav. Asistence: Martins Cipulis.
     
    58:56
    Jekimovs selhal v obrovské příležitosti! Sjel si před Kováře, dostal ideální puk, ale netrefil branku.
     
    58:02
    Petr Vampola opět oslabuje naše mužstvo, vyhodil puk na tribunu bez jakékoliv teče a snad až do konce třetiny bude na trestné zpytovat svědomí.
     
    56:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Domácím se ještě podařilo zdramatizovat závěru utkání. KRISTAPS SOTNIEKS převzal kotouč na modré, napřáhl ke střele a kotoučem odraženým od břevna nedal Kovářovi šanci. Asistence: Martins Cipulis.
     
    54:58
    Škoda, mohli jsme jít do přečíslení, místo toho je přísně za podražení vyloučen Petr Vampola.
     
    51:15
    Lotyši přešli ve čtyřech do našeho obranného pásma, první zakončení akce pokryl Kovář a když se následně před českou brankou zjevil Meija, který měl mezi kruhy ideální příležitost, zasáhlo pravé rameno českého brankáře!
     
    49:53
    Cipulis se dostal do prakticky samostatného úniku, Krajíček mu nestíhal, lotyšský útočník se pokusil zakončit mezi Kovářovy betony, ty však šly k sobě včas a zasáhly!
     
    47:01
    Mikelis Redlihs putuje na trestnou lavici za hru vysokou holí.
     
    45:40
    Štals se zjevil úplně sám před Kovářem, jenomže z malé vzdálenosti nedokázal zakončit, neměl na to čas a ani prostor!
     
    43:34
    K. Redlihs se srazil s Jakubem Petružálkem, vše je vyřešeno odjezdem domácího reprezentanta na střídačku a osobním trestem pro českého útočníka. Dvě minuty si navíc za spoluhráče odsedí Petr Holík.
     
    38:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kašpar se pokoušel u levé Masalskisovy tyče protlačit puk do branky, místo toho se kotouč odrazil před branku, kde si dostatečně důrazně počínal JAKUB PETRUŽÁLEK a využitou přesilovkou vrátil českému týmu dvoubrankový náskok. Asistence: Lukáš Kašpar.
     
    37:31
    Za vražení si dvě minuty odpyká Aleksejs Širokovs.
     
    36:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Druhá lotyšská lajna teď skvěle zafungovala, Ankipans předal puk Cipulisovi, ten jej zatáhl za branku, odkud oslovil ALEKSEJSE ŠIROKOVSE, který na vzdálenější tyč propálil Kováře. Asistence: Martins Cipulis,
    Girts Ankipans.
     
    27:32
    Navíc Rachůnek udržel kotouč a ještě byl faulován. Aleksejs Širokovs si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    26:37
    Znovu jsme v Rize prožili horké chvilky, Širokovs sám před Kovářem nedokázal ideálně zakončit a Ondřej Němec za sekání jej jde na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    26:18
    Tentokrát zahrozil K. Redlihs, jenž si v nepřehledné situaci všiml odraženého puku a z mezikruží netrefil branku!
     
    24:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dnešní označení Velký pátek platí hlavně pro PETRA HOLÍKA. Ten si sjel mezi kruhy, odkud dostal přihrávku Kašpaříka a zvýšil na 2:0. Asistence: Pavel Kašpařík.
     
    21:25
    Rachůnek se zjevil mezi kruhy sám před Masalskisem, v nadějné pozici ale také nechal vyniknout domácího brankáře!
     
    21:00
    Kašpar skvěle zabojoval v útočném pásmu, Češi si několikrát po mantinelu prohodili puk, nakonec Kašpar našel před brankou Novotný, ten ale stejně jako Tenkrát v jednoznačné šanci selhal!
     
    14:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hokej je teď pro Lotyše velmi krutý. Z následného protiútoku přišla do středního pásma záludná Němcova přihrávka, kterou Andersons srazil k JIŘÍMU NOVOTNÉMU, jenž překonal Masalskise. Asistence: Ondřej Němec.
     
    13:59
    Skvělý zákrok si připsal Kovář, který se musel natáhnout přes celé své brankoviště, aby Tribuncovsovi u své pravé tyče zamezil ve skórování!
     
    09:40
    Andersons měl na modré dostatek prostoru pro střelu, vypálil velmi tvrdě a Kovář spolupráci svého pravého betonu a vyrážečky poslal puk do ochranné sítě.
     
    07:38
    Je tu první vyloučení utkání. Ivan Rachůnek odchází na dvě minuty za podražení.
     
    06:10
    Kotouč se opět prapodivně zakutálel před naši branku, M. Redlihs ale naštěstí v nadějné pozici trefil jen betony Kováře, jenž si skvěle povyjel.
     
    04:03
    Blaťák si sjel pro odražený kotouč na modrou čáru, pak ale netrefil ve velice výhodné pozici branku! Masalskis se za sebou jen ohlédal.
    Marken.cz

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 37. Širokovs (Cipulis, Ankipans), 57. Sotnieks (Cipulis), 60. Ankipans (Cipulis) - 15. Novotný (Němec), 25. Holík (Kašpařík), 39. Petružálek (Kašpar), 65. Petružálek


    Lotyšsko: Masalskis (Jučers) - Galvinš, Redlihs K., Tribuncovs, Cibulskis, Sotnieks, Andersons, Porejs - Jekimovs, Macijevskis, Redlihs M. - Ankipans, Širokovs, Cipulis - Bukarts, Berzinš, Meija - Jass, Štals, Skvorcovs
    Česko: Kovář (Pöpperle) - Němec, Čáslava, Nakládal, Blaťák, Krajíček, Kudelka, Mojžíš, Klimek - Petružálek, Novotný, Kašpar - Tenkrát, Kreps, Veselý - Holík, Kašpařík, Rachůnek - Birner, Strapáč, Adamský - Vampola
    bahis siteleri