Chrudim – Kladno 9:1 (kon.)
konec
FK Chrudim
9:1 (6:0, 3:1)
SAT-AN fight club Kladno
Neděle 15.04.2012, 18:00Play-off Futsal ligy
Předzápasové kurzy
     
    Za pokřiku "Už je to uděláno, už je to hotovo" končí 3. vzájemný duel tohoto čtvrtfinále play-off, ve kterém splnil Era-Pack Chrudim roli jasného favorita a po výsledcích 13:1, 7:2 a 9:1 tak zaslouženě postupuje.

    FK SAT-AN Kladno nepodalo špatný výkon, to rozhodně ne ale je třeba si nalít čistého vína a řici si, že obě domácí střetnutí připomínala hru kočky s myší a hrálo se pouze o skóre. Tak velký průšvih jako když před zahájením play-off přijelo Andy Liberec ve 4 hráčích to není, nicméně bych i přesto očekával pokoru od všech hráčů Kladna, vzhledem k tomu, proti komu měli tu čest si zahrát. Třeba takový Výborný se dnes zrovna dobrém světle nepředvedl, na druhou stranu to můžeme dávat nejspíše za vinu emocím, které do sportu patří.

    Tímto se s Vámi loučím, přeji příjemný nedělní večer a uvidíme se zde na onlajnech v semifinále. S pozdravem, Dany (19:35:46)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Teď už jen 9, to už Era-Pack nejspíše nestihne.
     
    40
    19 vteřin do konce.
     
    40
    Neuvěřitelné! Hráči Era-Packu ztratili balon a Douglas skluzem ve vlastním brankovišti zachraňuje jistý gól. Nejen že dnes 3 vstřelil ale i 1 chytil!
     
    40
    Začíná poslední minuta utkání a fanoušci povzbuzují, seč jim síly stačí k vytoužené desítce.
     
    39
    Douglas si bere barevný rozlišovák a chrudim hraje POWEEER-PLAAAY. Desítka je na spadnutí, Kladno sevřené v obraně, diváci na nohou. Hala bouří jako by se hrálo kdo dá gól, vyhrál.
     
    38
    Velmi blízko k tomu byl po uvolnění Douglas ale svou střelou pouze olízl pravou tyč.
     
    37
    Fanoušci domácích si hlasitě říkají o desátou vstřelenou branku. Splní jim aktuální pětice statečných domácích na hřišti jejich přání?
     
    35
    Chrudim právě vstřelila branku!
    MATĚJ SLOVÁČEK přibližuje domácí vstřelené "desítce". Kladenští se ale nevzdávají a rozhodně zatím nebyla jediná minuta, kterou by hosté pouze odchodili.
     
    35
    SAT-AN má na svém kontě již pátý akumulovaný faul, tzn., že každý další znamená prodloužený trestný kop pro Chrudim.
     
    34
    Chrudim právě vstřelila branku!
    MICHAL MAREŠ st. přidává nádhernou branku, když se přímo z voleje trefuje k levé tyči bezmocného Konečného.
     
    31
    Po oddechovám čase hostů se již opět hraje.
     
    31
    V blonďáčkovi Výborném opět bouchly saze a stále se divím, že jště neobdržel žlutou kartu. Tentokrát fauloval M. Mareše ml.
     
    31
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Na to už se nemohl dívat DOUGLAS, který zamířil přesně k pravé tyči a ani konečný nemá nekonečně dlouhé ruce.
     
    31
    Popelka neuspěl tváří v tvář Konečnému, který vyškrábl balon na brankové čáře. Ano, i tohle se dá spálit.
     
    29
    Už je to skoro 9 minut a SAT-AN vede na branky ve druhém poločase 1:0. Domácí brankostroj se zasekl jak špatné hodinky od Vietnamců.
     
    27
    Švambera (náhradník z juniorky Kladna) se opět blýskl velmi precizním pohybem a ovládáním balonu. Tento hráč se mi trochu překvapivě líbí se všech Kladeňáků nejvíce a přitom ani nehraje v zákl. sestavě.
     
    25
    Velmi pěkné napadání rozehrávky jsme teď snad poprvé v dnešním zápase viděli i v podání Kladna.
     
    24
    A Era-Pack vyrovnává!!! M. Mareš ml. dotahuje ztrátu .... ale neděste se, pouze jednoho faulu. Na fauly ve druhé půli 2:2.
     
    23
    Výbroný nejdříve přirovnal M. Mareše st. k volu a posléze, když si jej Michal obehrál, neudržel tento blonďatý zlobivý klučina nervy na uzdě a Michala Mareše sestřelil. Může být rád, že se to obešlo pouze s domluvou s hlavním rozhodčím.
     
    21
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nastřelený přímý kop, který by nejspíše skonči mimo 3 tyče vyrazil Žďánský, který naskočil do druhého poločasu, pouze před sebe a MICHAL JARÁB již neměl žádný problém s tím, doklepnout míč za ležícího gólmana Chrudimi.
     
    21
    Zcela oprávněně se zažlutilo z rukou rozhodčího R. Marešovi.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce a výsledek napovídá, že utkání skončí podobně, jako to první, hrané před pár dny. Tehdy to bylo 13:1 a jestli se SAT-AN k alespoň té jedné brance propracuje, tak na to bych si nevsadil ani korunu ale je to v tuto chvíli asi jediná věc, která není rozhodnutá. O postupu Era-Packu do SF by teď snad mohl pochybovat jen Ota Černý z České Televize.
     
    První poločas skončil.
     
    19:30
    Švambera zpracoval vyhození od Konečného a celkem hezky přešel přes dva, leč vracející se, hráče Chrudimi. Ale učitě jeden ze světlých momentů pro hráče Kladna. Tenhle mladík svůj talent nezapře.
     
    17:40
    "Koule" od R. Mareše skoro protrhla síť za bránou ale svůj cíl, a to pravý horní růžek, nenašla.
     
    16:35
    Na hřišti se objevuje i M. Mareš ml. a hned se uvedl bombou k tyči, která protáhla Konečného.
     
    15:30
    Již pár minut sledujeme opět hru kočky s myší s tím rozdílem, že nám tu nějak nepadají branky. Myška jménem FK SAT-AN Kladno hold bojuje o solidní výsledek.
     
    13:41
    A měl bych zřejmě mírnit své poznámky na stranu hostů, míč z jejich sálovek mi právě vyrazil notebook z rukou a ten jen se štěstím přežil. To víte, redaktořina je nebezpečná profese.
     
    12:54
    A máme zas sebou teprve necelých 13 minut a někteří hráči z Kladna vypadají, jako kdyby právě doběhli maraton. Domácí vypadají jako po krátkém strečinku.
     
    12:16
    Hosté se pokouší o postupnou kombinaci ale ... zase nic, skoro už mi těch kluků opět začíná být líto. :(
     
    11:16
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Z logické penalty se nekompromisně k tyči prosazuje MAX.
     
    11:16
    Vše ale končí hra rukou na brankové čáře v podání Ziebera, který si jde sednout a dnes už si nezahraje.
     
    11:00
    Minuta bez obdržené branky znamená psychickou vzpruhu pro fanoušky Kladna, opět je začínáme slyšet v tom ale zase....
     
    10:00
    Kladno si bere time-out. Podle předzápasových prohlášení si přijeli pro přijatelný výsledek, k tomu mají zatím hodně daleko.
     
    9:22
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Četli jste učebnici futsalu? Já ne ale jsem si naprosto jistý, že akce, na jejímž konci stál opět DOUGLAS, se v ní objevuje.
     
    9:02
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Zvyšují domácí na 4:0 zásluhou Douglase.
     
    8:20
    Máme tu první povzbuzování i z pravé strany hlediště (ta určená pro hosty) až do té doby, než...
     
    8:02
    Kladno bylo cca 4 vteřiny u balonu a tak jsem čekal alespoň nějaké povzbuzování od kladenských fanoušků, kterých bylo před zápasem "plné hlediště" ale kde nic, tu nic.
     
    7:27
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Až do kuchyně to připravili spoluhráči Matěji Slováčkovi, který pouze přidává poslední ingredience do receptu na kladenskou obranu a doklepává balón za již dávno překonaného Konečného.
     
    6:22
    Parádní ťukec ve stylu Achmeda aneb "Ťuk ťuk, kdo tam? Obrana? Nezájem, zníčíme vás!". skončil skoro gólem do prázdné brány, jenže R. Mareš přestřelil.
     
    5:25
    Abych ale příliš nestranil Era-Packu, tak je nutno říci, že Kladno podává zatím celkem sympatický výkon. Hráči se snaží kombinovat a při troše štěstí jim i nějaký ten signál vyjde. Na to my, tady v Chrudimi, opravdu nejsme u soupeřů zvyklí.
     
    4:43
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Na doklepnutí od PETRA VLADYKY už byl ale kladenský gólman příliš krátky. Chrudimský kapitán tak zvyšuje na 2:0.
     
    4:10
    Brazilský čaroděj Cacau, roztančil sve dolní končetiny a celé obraně Kladna jen spadla brada, vše zachraňuje pohotovým tygřím skokem Konečný.
     
    3:10
    "Ruka..." bez odezvy "Faul..." bez odezvy. Trenér kladna huláká o sto šest ale přerušení od rozhodčího se prozatím nedočkal. Poněkud úsměvná situace.
     
    2:58
    Cacau na palubovce a to mi věřte, že teď se budou dít věci.
     
    1:55
    Normálně se ve sportu říká "Když nevíš co s míčem, tak vystřel"... Jenže když hrajete proti Era-Packu Chrudim a jste brankářem svého týmu a precizní, důsledná obrana soupeře Vám nedovolí nikomu nahrát, dalo by se říci "Když nevíš co s míčem, tak ho zahoď", což nyní předvedl právě Konečný.
     
    1:30
    Slováček to zkusil nadvakrát po pravé straně ale Konečného nepřekonal.
     
    0:28
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A je to tady, jak "nečekané". Už po 28 vteřinách posílá ROMAN MAREŠ Chrudim do vedení a opět to zavání pěkným prů... švihem.
     
    0:01
    Za zvuku úvodní znělky (povinnost v naší futsal lize) začalo utkání, což je docela morbidní a připomíná mi to situace z NBA, kde je domácí klub podporován hudbou v pozadí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    I Kladno si přivezlo něco jako "fan club" tak bychom se možná mohli dočkat i soboje v hledišti?
     
    -10
    Tribuny se pomalu ale celkem mohutně plní. Dnes to vypadá na solidní návštěvu.
     
    -20
    Hezký podvečer z chrudimské sportovní haly. Zatímco venku to vypadá spíše na podzim a dá se říci, že ani psa by nevyhnal, futsalisti chrudimského Era-Packu a SAT-ANU Kladno se již pylně rozehřívají před dnešním třetím střetnutím.

    Jak jsem již naznačil, jde o třetí zápas. V předchozích dvou Chrudimští naplnili roli favorita a nejdříve na domácí palubovce, tady v Chrudimi, roznesli SAT-AN vysoko 13:1 a podobným debaklem skončilo i utkání v Kladně, které vyhráli opět Chrudimští, tentokrát však "pouze" 7:2.

    Pokud by i dnes splnil domácí válec jménem Era-Pack Chrudim povinnosti zvítězit, postoupí tak do semifinále. Z předzápasových rozhovorů s trenéry je oboum jasné, že o postupu Chrudimi již není pochyb. Na jednu stranu to může znít trochu ironicky, že i kouč hostů uznává porážku již před zápasem ale pokud sledujete trochu futsal a znáte pojem Era-Pack Chrudim, pak se nedivíte.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Dany

    Branky: 0. Mareš R, 4. Vladyka, 7. Slováček M., 9. Douglas da Silva, 9. Douglas, 11. Max (pen.), 31. Douglas, 34. Mareš M. st, 35. Slováček - 21. Jaráb

    Karty:   21. Mareš R. (CHR)   11. Zieber (CHR)


    FK Chrudim: Meller (Žďánský) - Mareš R., Popelka, Max, Vladyka, Cacau, Douglas, Rešetár, Mareš M. st, Slováček, Mareš M. ml.
    SAT-AN fight club Kladno: Konečný (Čížek) - Veselá, Chaloupka, Jaráb, Studený, Výborný, Vašák, Švambera, Zieber

    Rozhodčí: Linhart - Gasnárek, Slanina