Slovensko – Česko 2:3 (po s.n.)
konec
New Jersey Devils
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Florida Panthers
Pátek 20.04.2012, 01:00 • Prudential Center, Newark, New Jersey • Play-off NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí hvězdou zápasu je Stephen Gionta, druhým nejlepším mužem je vyhlášen Zach Parise a primát hráče utkání připadá samozřejmě brankáři Martinu Brodeurovi. Příjemný zbytek noci vám přeje Tomáš Martínek. (03:36:45)
     
    Poměrně zasloužená výhra 4:0 dnes čekala hokejisty New Jersey v duelu s Floridou. Domácí začali utkání vlažněji, ale po brance Zajace v přesilové hře se chytili a přidali ještě další tři góly za Clemmensenova záda. Navíc Martin Brodeur pochytal všech šestadvacet ran a bude jedním z kandidátů na nejlepšího muže zápasu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Také David Clarkson již shazoval rukavice, podobně je na tom Erik Gudbransson jenže muži v pruhovaných dresech je nakonec od sebe udrželi. Na trestnou lavici zamířili oba kohouti.
     
    59:07
    Vypadalo to, že se strhne rvačka mezi Steve Bernierem a Mike Weaverem. Také Jovanovski a Carter si něco říkali, ale na trestnou lavici odchází jen pravý křídelník týmu z Newarku, Steve Bernier za hru loktem.
     
    58:50
    Do konce je něco málo přes minutu, v pásmu je Florida a Weaver málem poslal do brány Devils alespoň čestný úspěch.
     
    57:44
    Po vyhraném buly okamžitě pálí bez přípravy Bryce Salvador. Clemmensen ale na puk viděl, takže neměl problém jej schovat do lapačky.
     
    57:15
    New Jersey nikam nespěchá a sbírá cenné vteřinky ve středním pásmu. Všichni aktéři zápasu již vědí, že vítězem duelu bude soubor trenéra Kevina Dineena.
     
    56:01
    Jerred Smithson to nyní přehnal a po zbytečném krosčeku ze zadu na Ponikarovského odchází na trestnou lavici. Stejně tak je ovšem potrestán i levý křídelník Devils Pokinarovskij.
     
    55:26
    Zápas se již jen dohrává, domácí tým má luxusní náskok čtyř branek. Obránci New Jersey se budou určitě snažit udržet pro Brodeura čisté konto.
     
    54:32
    Parádní představení Martina Brodeura pokračuje. Samostatný únik Johna Maddena sice likviduje nadvakrát, přesto puk za svá záda nepouští. Byla to již třiadvacátá střela na gólmana Devils v zápase.
     
    53:27
    Florida zamkla domácí před jejich brankou, jenže nepřesná přihrávka Fleischmanna nabízí soupeři rychlý brejk. Zach Parise tváří v tvář Clemmensenovi je neúspěšný.
     
    52:31
    S vyloučeními se nám v poslední třetině roztrhl pytel. David Clarksonmizí na trestné lavici za napadení. U mantinelu doslova naskočil na obránce Mike Weavera.
     
    51:39
    Krátká přesilová hra New Jersey se odehrává před Clemmensenem. Hostující zadáci jsou ale hodně pozorní a hrají do těla.
     
    50:45
    Stále se hraje čtyři na čtyři a New Jersey se musí bránit. Vše ovšem řeší pohotovým zákrokem Brodeur, který dnes chytá opravdu jako za mlada.
     
    49:56
    Nervy již pracují a dalším hříšníkem je floridský Stephen Weiss. Za sekání odchází na lavici hanby.
     
    49:42
    Další parádní zákrok lapačkou Martina Brodeura. Ten nyní lapil pokus Tomáše Kopeckého, kterého ještě po odpískání zpracovával Anton Volčenkov. Bude vyloučen a je třeba říci, že po právu.
     
    48:32
    Devils právě vstřelili branku!
    Platí pořekadlo: nedáš, dostaneš. Harrold poslal puk na levý kruh na ILJU KOVALČUKA, ten si chvíli počkal a vyslal zápěstím přesný projektyl do pravé šibenice a Clemmensen se vzteká. Puk byl asi tečován. Asistence: Peter Harrold, Bryce Salvador.
     
    48:23
    Marcel Goc ujížděl v oslabení ve dvojici se Scottie Upshallem, ale jeho ránu mezi nohy Brodeura domácí brankář chytá.
     
    47:35
    Mezi kruhy si opět dělal prostor Zach Parise. Střela mířila mezi betony, ty ovšem rychle zaklapl Clemmensen.
     
    46:39
    Na konci přesilovky New Jersey si počínal nedovoleně floridský Erik Gudbransson a početní výhodu si tentokrát zahrají domácí hokejisté. Trestem, za který byl poslán obránce Floridy na trestnou lavici, je hrubost.
     
    47:00
    Za aplausu publika chytá Martin Brodeur další puk. Jejím autorem byl opět aktivní Dmitrij Kulikov, po vhozeném buly vysílá Kulikov další ránu tentokrát střelou z voleje.
     
    45:28
    Nejspíše poslední šance Panthers na zkorigování zápasu. Kopecký s Kulikovem si vyměňují puk, ale početní výhoda je z jejich strany hodně statická.
     
    44:38
    O chvíli později však domácí Ryan Carter udeřil pěstí Krise Versteega a půjde si odpočinout na dvě minuty za hrubost.
     
    43:38
    Devils právě vstřelili branku!
    Další nárherná akce domácích. U vlastní branky s i vual puk David Clarkson, objel celé obranné pásmo Floridy a předložil kotouč mezi kruhy volnému TRAVISI ZAJACOVI. Ten dělovkou prostřeluje Clemmensena a New Jersey jsou v laufu. Asistence: David Clarkson, Bryce Salvador.
     
    42:02
    Devils právě vstřelili branku!
    O chvíli později už ovšem branka padá. Stephen Gionta sice ztrácí kotouč, ten si ale bere STEVE BERNIER a zápěstím posílá brankovou střelu přímo pod víko. Asistenci si dokonce připisuje i gólman Brodeur. Asistence: Stephen Gionta, Martin Brodeur.
     
    41:17
    Parádní zákrok Scotta Clemensena, který výborně zasáhl před Clarksonem s Henriquem. Pokračovat se bude vhazováním v jeho obranném pásmu.
     
    40:59
    Florida se tlačí dopředu, určitě by po dnešním utkání raději vedla tři jedna než aby byla série srovnána. Bergenheim nadvakrát střílí na Brodeura.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za malou chvíli bude vhozeno buly mezi Weisse a Eliáše.
     
    Po dvou třetinách jsou na tom lépe domácí, kteří díky přesilovkové brance Zacha Pariseho vede nejtěsnějším rozdílem. Třetí třetina by měla být zahájena asi ve 2:50.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Útočník hostí Kris Versteeg hledal v úniku Fleischmanna, jenže kombinace Panterům nevyšla.
     
    39:14
    Ilja Kovalčuk přejel modrou čáru, počkal si se střelou a v předbrankovém prostoru ještě dělal dusno Travis Zajac. Scott Clemmensen ovšem s jistotou puk chytá.
     
    38:21
    Také Sean Bergenheim se nenechal zahanbit a po vyražení puku Brodeurem nad plexisklo se bude vhazovat v obranném pásmu Devils.
     
    37:24
    Fleischmann ve spolupráci s Krisem Versteegem už zvedali ruce nad hlavu, jenže parádní zákrok Martina Brodeura zabránil gólové radosti Panthers.
     
    36:53
    Florida brání hodně houževnatě a puk letí po vyhození Campbella až do obranného pásma New Jersey. Podobně si počíná o deset sekund později Kopecký.
     
    35:38
    Domácí Ďáblové dnes už jednu přesilovku využili. Jak si asi povedou v druhé? Puk je za bránou Brodeura, v moci jej má Fleischmann.
     
    35:06
    V úniku se ocitl Ilja Kovalčuk, jenže Stephen Weiss jej na poslední chvíli podrazil a poputuje na dvě minuty za katr.
     
    34:02
    Také po ráně Petra Sýkory to v Prudential Center jen zahučelo. Na druhé straně se do ofsajdu vystavil John Madden.
     
    33:26
    Nebezpečná šance New Jersey, kteří nyní mohli zvýšit na dva nula. To by ovšem musel být Brian Gionta se Zachem Parise přesnější.
     
    33:10
    Další představení Tomáše Fleischmanna, který si potáhl kotouč na levou stranu kluziště, jenže jeho bomba letěla mimo.
     
    32:36
    Přerušená hra po zákroku Brodeura. Před něj se tlačil Jerred Smithson, jenže puk se mu zamotal pod nohy a forvard Floridy nemohl ideálně zakončit.
     
    31:51
    Čech Petr Sýkora si hledal výhodnou pozici před brankou Floridy, jenže puk z hole Eliáše k němu nedoputoval. Devils nyní hrají lépe než jejich soupeř.
     
    30:40
    New Jersey zvládlo přesilovku na výbornou a navíc mohli domácí hokejisté i skórovat.
     
    30:05
    Kombinace hostí jsou zatím trochu kostrbaté. Rána Briana Campbella od modré čáry ovšem končí jen vyhozeným pukem Pariseho, který se dokonce žene za kotoučem za branku Clemmensena. Podobně si počíná i Zajac a puk je daleko od brány Devils.
     
    28:39
    Na trestnou lavici již odjíždí Marek Židlický za vysokou hůl a hosté budou mít možnost dnes druhé přesilové hry.
     
    28:39
    V signalizované početní výhodě pro Floridu se prokličkoval před Brodeura Dmitrij Kulikov, ale veterán v domácí brance si pokryl prostor mezi betony.
     
    28:14
    Mikael Samuelsson stínil před Brodeurem, ale ten má puk ve své moci. Je přerušená hra a čeká nás komerční přestávka.
     
    27:11
    Florida přeřazuje na další rychlostní stupeň a chce co nejdříve skóre srovnat. Ožili ovšem i domácí diváci a zápas má hned lepší atmosféru.
     
    26:08
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen domácí využívají početní výhodu z hole ZACHA PARISEHO. Eliáš s Židlickým si na modré vyměnili puk, druhý jmenovaný vyslal ránu na Clemmensena a Parise lehce puk tečoval do branky. Asistence: Marek Židlický, Patrik Eliáš.
     
    25:25
    Clemmensen drží naděje Floridy nad vodou. Po střelách Kovalčuka a Pariseho nebylo daleko k vedoucí brance týmu z Newarku.
     
    24:38
    Za nebezpečnou hru vysokou holí si jde sednout na trestnou lavici Keaton Ellerby a domácí mají možnost první přesilové hry v zápase. V celé sérii zatím padlo jen 50 trestných minut, hraje se velice čistě!
     
    24:05
    Stále jsou o něco málo lepší hokejisté Floridy Panthers. Versteeg kombinuje za brankou Devils s Fleischmannem, ale puk před brankoviště neprotlačili.
     
    23:16
    Na výlet se nyní vydal Dmitrij Kulikov a Broudeur musel přikrýt kotouč pod lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    22:39
    Florida se dostala do náporu a několik střel včetně dělovky obránce Keatona Ellerbyho k úvodní brance zápasu nevedely.
     
    21:21
    Bergenheim našel dlouhým pasem Marcela Goce, ten ale vystřelit nedokázal. Do útoku tak velí Zach Parise a po jeho samostatné akci jde do rozkleku Clemmensen.
     
    20:17
    Snad uvidíme ve druhé třetině zajímavější hokej než byl k vidění v úvodu zápasu. U kotouče jsou nyní domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Brodeur (Hedberg) - Greene, Fayne, Salvador, Židlický, Harrol, Volčenkov, Larsson - Parise, Zajac, Kovalčuk - Sýkora, Eliáš, Zubrus - Ponikarovskij, Henrique, Clarkson - Carter, Gionta, Bernier - Josefson, Boulton, Janssen. Trenér: Kevin Dineen.

    Florida Panthers: Clemmensen (Theodore) - Garrison, Campbell, Kulikov, Weaver, Jovanovski, Gudbranson, Ellerby - Fleischmann, Weiss, Versteeg - Bergenheim, Goc, Samuelsson - Wolski, Matthias, Upshall - Kopecký, Madden, Sturm - Skille, Santorelli, Barch - Smithson. Trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Walkom, Walsh - Cameron, Heyer.
     
    První část zápasu se odehrála poměrně rychle. Největší šance měl na straně hostí Tomáš Fleischmann, domácí zahrozili jen v úvodu díky první formaci Zajace. Druhá třetina začne zhruba ve 2:00.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    V nepřehledné situaci se dostal puk k Alexeji Ponikarovskému, ale zadáci Panthers mu kotouč na poslední chvíli sebrali.
     
    19:03
    Kopecký se chtěl prosmýknout u pravého mantinelu, jenže Andy Greene mu vystavil bodyčekem stopku.
     
    18:43
    Sean Bergenheim s Marcelem Gocem si vyměnili puk, jenže rána Goce letěla mimo branku. Na druhé straně hřiště nyní prověřil Clemmensena veterán Petr Sýkora.
     
    17:56
    Devils přebírají otěže zápasu a Florida posouvá kotouče jen do středního pásma. Na ledě je opět Parise se Zajacem a Kovalčukem.
     
    16:15
    První třetina ubíhá poměrně rychle a hraje se delší časové úseky bez přerušení. Nyní má do útočného pásma namířeno Stephen Gionta, jenže jeho snažení končí jako je již tradicí za modrou čárou.
     
    15:27
    Delší časový úsek jsme nezaznamenali jedinou střelu, což je škoda. Defenziva na obou stranách zatím kraluje a po nepřesné přihrávce na Adama Henriqeho se píská icing.
     
    14:27
    Po zakázaném uvolnění Floridy se hra přesune před Scotta Clemmensena. Na buly se sklání Patrik Eliáš a Stephen Weiss.
     
    13:26
    Domácí Ryan Carter se dostal do postavení mimo hru, chvíli předtím inkasoval pěkný hit jeho spoluhráč Bryce Salvador.
     
    13:08
    Buly po pravici Clemmensena. Zatím jsou střely na branku 10:9 ve prospěch hostí a možná opravdu o něco málo lepší jsou zatím hostující hráči.
     
    12:17
    V dobrém světle se dnes ukazuje Tomáš Fleischmann. Domácím zadákům pláchl po levém křídle a Brodeur se musel za pukem horko těžko natahovat na zadní tyč.
     
    11:10
    Centr Ďáblů Travis Zajac získal puk, posunul si jej mezi kruhy ovšem výborný Scott Clemmensen dobře kotouč vyrazil.
     
    10:54
    Puk ležel u pravé tyčky Clemmensena a nejblíže z hráčů New Jersey k němu měl Steve Bernier. Jovanovski jej však nedovolil dorážet a oba hokejisté se pak ještě pošťuchovali. Není z toho ani gól, ovšem ani vyloučení.
     
    10:02
    Dobře nyní forčekuje Shawn Matthias a vybojoval pásmo pro Panthers. Domácí ovšem puk vyhazují, zatím jsou pod mírným tlakem hostí.
     
    09:13
    Devils jsou sice v plném počtu, ale Tomáš Fleischmann byl kousek od skórování. Brodeur si ale dobře vyjel proti českému střelci a betonem vykopl puk do bezpečí.
     
    08:12
    Nastřelená tyčka z hole Seana Bergenheima! Tentokrát měl domácí brankář velké štěstí, hosté mohli jít v přesilovce do vedení.
     
    07:59
    Fleischmann s Weissem doráželi střelu Jovanovskiho, ale Martin Broudeur si ve zmatku nakonec kotouč uhlídal a rozhodčí přerušuje hru.
     
    07:26
    V oslabení se vydali dopředu hned tři hráči Devils a Patrik Eliáš nepříjemnou střelou chtěl překvapit Clemmensena. Před brankou ještě stínil Zubrus a proto bude přerušena hra. V základní části dalo New Jersey nejvíce branek v oslabení, přesně jich bylo patnáct.
     
    07:03
    První vyloučení zápasu má na svědomí domácí Peter Harrold za nedovolené bránění.
     
    06:02
    Židlický nahazoval puk před Scotta Clemmensena, Zajacova formace ale byla nedůrazná a jela střídat. Na druhou stranu se nyní probíjí Tomáš Kopecký a Brodeur musel být na pozoru.
     
    04:40
    Puk má na hokejce hostující Ed Jovanovski a pokouší se rozjet akci. To se mu také povedlo, ale Jerred Smithson v přečíslení dva na jednoho střílel nepřesně.
     
    04:02
    První zákrok Brodeura, ale nebezpečí pro bránu Devils to neznamenalo. Domácí gólman si alespoň sáhl na kotouč.
     
    03:13
    New Jersey zavřelo Panthers v obranném pásmu a po střele Zaca Pariseho nebyl před bránou Clemmensena nikdo, kdo by dorážel.
     
    02:24
    Domácí jsou lepším týmem, Florida se prakticky do ohrožení Martina Brodeura nedostala.
     
    01:27
    Žádnou výraznou střelu na branku jsme zatím neviděli. Až nyní zatáhl puk do útočného pásma Dainius Zubrus a Petr Sýkora mohl otevřít skóre.
     
    00:22
    Domácí Devils nastoupili v červených dresech, hosté v bílém. Jako první se dral dopředu Travis Zajac, ale obránci Floridy mu vzali puk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas dnes budou řídit pánové Stephen Devorski a Ian Walsh. Na čarách jim budou pomáhat Lonnie Cameron se Shayne Heyerem.
     
    Dnešní duel nabídne souboj New Jersey Devils s Floridou Panthers, která je v sérii play-off 2:1 ve vedení. V Prudential Center se pokusí místní Devils zvrátit nepříznivě se vyvíjející play-off když svěřenci trenéra Dineena po úvodní výhře dvakrát v řadě padli. Domácím dnes bude scházet obránce Henrik Tallinder, v sestavě Floridy neuvidíme Matta Bradleyho. Josefson a Skille, kteří byli na marodce, jsou již na soupisce a dnes by mohli nastoupit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 27. Parise (Židlický, Eliáš), 43. Bernier (Gionta, Brodeur), 44. Zajac (Clarkson, Salvador), 49. Kovalčuk (Harrold, Salvador)


    New Jersey Devils: Brodeur (Hedberg) - Greene, Fayne, Salvador, Židlický, Harrol, Volčenkov, Larsson - Parise, Zajac, Kovalčuk - Sýkora, Eliáš, Zubrus - Ponikarovskij, Henrique, Clarkson - Carter, Gionta, Bernier - Josefson, Boulton, Janssen. Trenér: Kevin Dineen.
    Florida Panthers: Clemmensen (Theodore) - Garrison, Campbell, Kulikov, Weaver, Jovanovski, Gudbranson, Ellerby - Fleischmann, Weiss, Versteeg - Bergenheim, Goc, Samuelsson - Wolski, Matthias, Upshall - Kopecký, Madden, Sturm - Skille, Santorelli, Barch - Smithson. Trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Walkom, Walsh - Cameron, Heyer

    Diváci: 17625
    bahis siteleri