Kilmarnock – St. Mirren 0:2 (kon.) | Rangers – Dundee 5:0 (kon.)
konec
Glasgow Rangers
5:0 (3:0)
Dundee United FC
Středa 02.05.2012, 20:45 • Ibrox Stadium, Glasgow - Ibrox byl otevřen už v roce 1899, z každého koutu stadiónu tak dýchá kus ve • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    To je vše, s přáním dobré noci se loučím a na počtenou. (22:48:33)
     
    Statistiky:

    Střely celkem: 16:5.
    Střely na bránu: 10:3.
    Rohové kopy: 4:9.
    Fauly: 14:11.
    Žluté karty: 1:0.
    Držení míče %: 53:47.
    Hráč utkání: Sone Aluko (Rangers).
     
    Hráčem utkání byl jednoznačně Sone Aluko, který vsítil dvě branky a byl neustálým nebezpečím pro obranu Dundee. Svou roli však sehrál také výkon brankáře domácích McGregora, jenž na začátku utkání lapil dvě velké šance hostů.
     
    Zápas končí jasným vítězstvím domácích Rangers 5:0. K třem brankám z první půle přidali Gers v druhé části ještě dvě branky a dokráčeli k pohodlné výhře. Dundee se překonat McGregora nepodařilo a prohrou přišlo o naději na třetí místo zaručující boj o Ligu Mistrů, to už má nyní jasné Motherwell.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Flood schytává při každém svém kontaktu s míčem pískot tribun, teď měl však jiné starosti Perniš, který včasným výběhem musel hasit hrozící nebezpečí.
     
    90+1
    V závěru se začíná trochu přiostřovat, rozhodčí má však vše pod kontrolou.
     
    90
    Rozhodčí nastaví pouhé dvě minuty, ale jak už jsem zmiňoval, k žádným prodlevám nedocházelo, není tedy třeba výrazněji nastavovat.
     
    89
    Domácí dohrávají utkání s míčem na svých kopačkách a Flood teď šel zbytečně do střetu s Eduem, jasná pomsta za předchozí žlutý zákrok.
     
    87
    Zatím se utkání obešlo bez karet, nyní už však Edu neunikl a po skluzu na Flooda vidí žlutý kartonek z rukou rozhodčího Muira.
     
    85
    Výsledek 5:0 je pro Dundee United možná až moc krutý, ale i takový je fotbal. Z velkého očekávaní se stala pro hosty noční můra.
     
    84
    Rangers právě vstřelili branku!

    ALEJANDRO BEDOYA pravě vsítil svůj první gól za Rangers FC. Edu mu poslal skvělou přihrávku za obranu. Bedoya si poradil s oběma dotírajícími zadáky a poslal míč k levé tyči.
     
    83
    Whittaker pálil z ne úplně výhodné pozice. jeho přízemní střela nakonec skončila mimo bránu.
     
    82
    Samir Kerkar už se dnes gólu nedočká, protože bude dalším střídaným a pustí alespoň na chvíli na hřišti McCulloha, jenž být stoprocentně fit, byl by pravděpodobně v základní sestavě.
     
    81
    Je tak nutné dodat, že se hraje bez jakýchkoliv prostojů, hráči nepolehávají na hřišti, jak je zvykem v řadě lig a hra tak dobře plyne.
     
    80
    Od domácích už těžko může někdo očekávat nějaké útočné manévry, i útočná snaha Dundee si teď dává poněkud pauzu.
     
    79
    Rychlý útok Rangers a centr z pravé strany, který však skončil v rukavicích Perniše.
     
    78
    Rankin poslal k zemi Samira Kerkara, který byl dnes tak trochu ve stínu Aluka.
     
    76
    Střídá i Dundee. Odchází Johnny Russell a na hřišti registrujeme Ryana Dowa. Hosté tak již vyčerpali všechny možnosti ke střídání.
     
    76
    Zasloužený potlesk pro střelce dvou branek Sone Aluka, jehož nahradí již avizovaný Alejandro Bedoya.
     
    75
    Rangers v posledních chvílích už nevyvíjejí nějakou větší ofenzivní snahu a nechávají kombinovat Dundee.
     
    74
    Připraveno další střídání na domácí straně, do hry se chystá Bedoya, na svůj start v dnešním utkání si však bude muset ještě chvíli počkat.
     
    72
    V držení míče jsou na tom oba týmy prakticky stejně, mírně má navrch Rangers. Tahle statistika je však vzhledem ke skóre naprosto podružná.
     
    71
    Z výsledku mají určitě radost v Motherwellu, který si již určitě zahraje předkolo Ligy Mistrů, což je pro tento klub mimořádný úspěch.
     
    70
    Russel mohl jít do dobré příležitosti, ale zastavil ho ofsajd. Ani tentokrát nebylo Dundee přáno.
     
    68
    Dundee zesílilo tlak. Johnny Russell dostal přihrávku do vápna, ale už byl příliš blízko McGregorovi a navíc na něj dotíral jeden z domácích hráčů, McGregor tak stačil střelu zlikvidovat a vyrazit na roh, z něho už nebezpečí nepřišlo.
     
    67
    Kapitán domácích Bocanegra musel uklízet nebezpečný centr směřující do vápna na rohový kop a hosté se po něm dostali k hlavičce, který však postrádala přesnost.
     
    65
    Rohový kop Dundee k nebezpečí nevedl, Rangers se bránilo úspěšně.
     
    64
    Dundee to stále nevzdávají a pokoušejí se alespoň jedenkrát překonat McGregora.
     
    63
    Jakoby bych to přivolal. Po rohovém kopu se právě Daly dostal k hlavičce míč však mířil mimo bránu.
     
    62
    Dnes se zatím moc ke slovu nedostal kanonýr Dundee Jonathan Daly, který zatím nastřílel 18 branek a soupeří o korunu krále střelců s Hooperem ze Celticu, jenž má o jednu trefu na kontě více.
     
    60
    Střelec čtvrté branky Jamie Ness odchází za velkého potlesku fanoušků ze hřiště a nahradí ho Kirk Broadfoot.
     
    59
    Třemi body si také Rangers pojistí definitivně druhou pozici. Avšak poháry jim toto místo díky finanční situaci nezaručí. UEFA klubu rok zakázala hrát evropské poháry.
     
    58
    O vítězi již není rozhodně pochyb, jestli bylo za stavu 3:0, teď už být rozhodně nemůže. Tři body zůstanou v Ibrox Parku.
     
    57
    Rangers právě vstřelili branku!

    Zvláštní situace se nyní odehrála. Míč mířil do vápna na Aluka. Ten si ho chtěl posunout do šance, ale to se mu nepovedlo. Hráči Rangers pak jako jeden muž signalizovali ruku hostujícího hráče. Nicméně v nastalém zmatku, se k míči dostal opět Aluko a od něj pak loptu převzal JAMIE NESS, jenž se tak dostal do tutové šance trochu jako slepý k houslím. Nicméně v nastalé situaci se zachoval chladnokrevně a poslal míč do sítě.
     
    57
    Whittaker si narazil na pravém křídle se spoluhráčem, ale ten dal míč příliš dlouhý, tohle nemohl Whittaker mít ani náhodou.
     
    56
    Bocanegra v klidu kombinuje se svými spoluhráči na vlastní polovině a čeká na vhodný moment k útoku.
     
    55
    Aluko už si zpracovával míč do další možnosti, tentokrát však byl u něj natěsno bránící hráč a poradil si na jedničku.
     
    53
    Dundee se stále snaží se zápasem něco udělat, což je samozřejmě sympatické. Šance však narůstají na straně Rangers.
     
    51
    Jakmile se objeví u míče Sone Aluko, rezultuje z toho pro Dundee pořádný problém. Domácí útočník se dostal do vápna a s jeho prudkou střelou si musel poradit Perniš.
     
    50
    Dnes se nehraje jen ve Skotsku, ale v proudu jsou mnoho další evropské ligy. Euro se blíží a tak míří všechny soutěže do finiše. Skotové však ani tentokrát na velký turnaj nepronikli.
     
    49
    Řada nepřesností na obou stranách drží míč u středového kruhu. Fanoušci Rangers jsou z výsledkem jistě spokojení, pro nezaujatého diváka by však bylo lepší poněkud vyrovnanější skóre a tím pádem i větší drama, jenž v této chvíli může zápas notně postrádat.
     
    48
    Centr do vápna Rangers nenašel svého adresáta. McGregor mohl zůstat klidný.
     
    47
    Aluko se dokázal dostat na pravé straně do nadějné střelecké pozice. Potáhl si míč ke středu a zpoza vápna vypálil k bližší tyči, bránu však minul.
     
    46
    ...Druhým střídajícím je Mackay-Steven, jehož nahradil Barry Douglas.
     
    46
    Dundee provedlo ve druhé půli dvě změny. Tou první bylo vystřídání Kennetha, místo něj odehraje druhou půli Keith Watson...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první půli, která nabídla tři branky a všechny padly do sítě hostů. Rangers byli v úvodu poločasu velmi efektivní a ze tří střel vytěžili tři branky. Trefil se Whittaker a dvakrát Aluko. Dundee mělo také šance, ale všechny zlikvidoval domácí brankář McGregor, od třetí branky pak měli Gers duel víceméně pod kontrolou.
     
    První poločas skončil.
     
    43
    Ness si nedovoleně počínal proti Rankinovi a hosté měli možnost zahrávat standardní situaci, nic z ní však nevytěžili.
     
    41
    Jestli měl McGregor v první polovině úvodní části plné rukavice práce, nyní se může v bráně solidně nudit. Míč se k němu nedostal už pořádně dlouhou dobu.
     
    40
    V Dundee působí mimo brankáře Perniše další slovenský hráč, jímž je útočník Lačný. Ten je však dlouhodobě zraněný a utkání může sledovat leda jako divák.
     
    39
    Kerkar mohl jít na bránu, ale v šanci ho zastavil zvednutý praporek pomezního - ofsajd.
     
    38
    Domácí dominují zápasu a zřejmě se tak dohraje i zbytek první půle. Na hráčích Rangers jde vidět, že se fotbalem baví. Rozhodně si utkání užívají více, než víkendový zápas proti Celticu.
     
    37
    Rangers vedou 3:0, Ally McCoist má však svému týmu stále, co sdělit, aby ne, býval to skvělý fotbalista a nebojím se říct, že je nyní žijící legendou Rangers.
     
    36
    Dundee v posledních chvílích jakoby trochu rezignovalo na útok, ale není se čemu divit, Rangers hraje totiž tak, že hosté ani útočit moc dobře nemůžou.
     
    35
    Centr na Kerkara do vápna, domácí útočník se dostal k hlavičce, zamířil však přímo do náruče Perniše. Kerkar mě však ve vápně trestuhodně moc prostoru.
     
    34
    Perniš se konečně dočkal zákroku. Rangers dobře kombinovali a do šance se tak mohl dostat Wallace, který však napálil míč přímo do Perniše.
     
    33
    Aluko nabral na levém křídle rychlost a pak poslal prudší pas do vápna. K míči se natahoval Kerkar, ale chyběl mu zhruba metr, aby míč usměrnil do brány.
     
    32
    Whittaker si vzápětí připsal i dobrý obranný zákrok a může tak být se svojí hrou nadmíru spokojen.
     
    30
    Whittaker napřáhl z třiceti metrů a střela to nebyla vůbec špatná, nepostrádala potřebnou razanci a skončila jen těsně nad břevnem, nechybělo málo.
     
    29
    Aluko kroužil s míčem na pravé straně, tentokrát si s ním ale obrana hostů dokázala poradit.
     
    27
    Jen pro zajímavost uvedu, že Alukovy branky znamenaly v tomto ročníku ligy jeho gól číslo osm a devět.
     
    26
    Na hřišti ošetřován jeden z hráčů Dundee, chvíli se tak nehraje. Jednalo se o Russella, jenž by však měl být v pořádku.
     
    25
    ...rohový kop zprvu nebezpečí neznamenal a hosté dostali míč ze svého vápna, jenže míč se před Perniše rychle vrátil, Bocanegra však hlavičkoval příliš slabě.
     
    24
    ...Aluko další korálek do sbírky nepřidal, jeho střela byla zblokována zdí. Ovšem Aluko nezahálí a jde rozehrávat roh...
     
    23
    Whittaker si řítil k hostujícímu vápnu a byl faulován, přímý kop pro Rangers...
     
    22
    Pro Dundee je to tragický průběh utkání. Hosté měli šance, ale z žádné gól nedali. Naproti tomu Rangers vyslali tři střely na bránu a dali tři branky.
     
    20
    Rangers právě vstřelili branku!

    SONE ALUKO je k neudržení, tentokrát se rozhodl potrápit Dundee na pravé straně, z které se vydal do vápna a střelou k vzdálenější tyči nedal Pernišovi šanci. Slovenský gólman prožívá hodně smolný začátek utkání.
     
    18
    Aluko se stal po odchodu Jelaviče a zranění Naismithe velkou oporou Rangers. Udržet ho v Glasgow bude i díky finanční situaci klubu velmi těžké. Vždyť se ani neví, jestli budou vůbec Rangers v příští sezóně existovat.
     
    17
    Rangers právě vstřelili branku!

    SONE ALUKO nyní ukázal proč, že ho chtějí ve Španělsku. Vzal si míč a doslova pozičně převezl čtyři hráče Dundee, po levé straně se nacpal do vápna a před sebou už měl jen Perniše. Ten byl na střelu k levé tyči krátký.
     
    15
    ...centr z rohového kopu mířil na Bocanegru, ten však míč jen minimálním způsobem pohladil, chybělo mu málo.
     
    14
    McCabe hraje zatím solidní zápas, teď se dostal k odraženému míči a z dvaceti metrů ho chtěl napálit na bránu, jeho pokus byl však zblokován...
     
    13
    ...rohový kop mířil na přední tyč, kde už byl však připravený domácí Wallace a odklidil míč do bezpečí.
     
    12
    Rozhodně se nedá říct, že by domácí měli výhru nějak předplacenou. Dundee se vrhlo do útoku a vybojovalo rohový kop...
     
    11
    Výborný zákrok vytáhl McGregor. Mackay-Steven se dostal k míči ve vápně a ihned pohotově pálil, brankář Rangers však dokázal vytlačit míč mimo tři tyče.
     
    9
    Dundee potřebuje k naději na třetí místo minimálně bod. Prohra jeho plány definitivně hatí.
     
    8
    Domácí jsou brzkým gólem dobře naladěni a nyní jsou daleko jistější v rozehrávce soupeř.
     
    7
    Pro Dundee výrazná komplikace v honbě za třetím místě, ale stále má spoustu času na vyrovnání a třeba i na obrácení vývoje ve skóre.
     
    6
    Rangers právě vstřelili branku!

    Gers jsou do vedení. McCabe si narazil s Kerkarem a pak posunul míč na pravou stranu do vápna k STEVENU WHITTAKEROVI a ten pokusem ke vzdálenější tyči obstřelil slovenského brankáře Perniše, ten zareagoval o trochu později, což bylo klíčové.
     
    5
    Zatím sledujeme vyrovnaný boj, větší motivaci je nepochybně na straně hostů, ale domácím jejich čest a fanoušci určitě nedovolí polevit.
     
    4
    Sestava Rangers se v průběhu sezóny hodně změnila. Mohou zato jednak zranění a jednak odchody. V zimní pauze například Gers přišli o svého nejlepšího střelce Nikicu Jelaviče, jenž zamířil do Evertonu. Pro zranění chybí kapitán Davies a už dlouhou dobu klíčový hráč Naismith.
     
    3
    ...s rohovým kopem si domácí obrana poradila, konkrétně to byl opět brankář McGregor.
     
    2
    Přímý kop Dundee a hned první šance. Kenneth vyslal na bránu velmi ostrou střelu, vůbec se s tím nepáral. Míč šel k levé tyči a McGregor Musel zasahovat, rohový kop...
     
    1
    Aluka se bez bázně pustil do souboje se dvěma bránícími hráči, ovšem nespěl. O tohoto hráče je velký zájem ve Španělsku, konkrétně by ho rádo do svých řad přijalo Rayo Vallecano.
     
    1
    Domácí rozehráli za bouřlivé podpory svých fanoušků utkání a mohou se vydat jako první do útoku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas nám za chvíli začne. Obě základní jedenáctky už jsou připraveny k příchodu na hřiště. Rangers nastoupí v modrých dresech a bílých trenýrkách, hosté celí v oranžovém s mírným přispěním černé barvy.
     
    Mimo známé absence chybí Rangers také mladý útočník Andy Little. Menší problémy má i McCulloch, a proto dnes začne pouze na lavičce náhradníků.
     
    Úvodní sestavy:

    Rangers FC: McGregor - Bartley, Goian, Bocanegra, Wallace - Whittaker, Edu, McCabe, Ness - Aluko - Kerkar.

    Náhradníci: Alexander, Broadfoot, Perry, McCulloch, Bedoya, A.Mitchell, Healy.
    Manažer: Ally McCoist.

    Dundee United FC: Perniš - Dillon, Dixon, Kenneth, Neilson - Flood, S.Robertson, Rankin, Mackay-Steven - Daly, Russel.

    Náhradníci: Banks, Watson, Douglas, Ryan, Swanson, Armstrong, Dow.
    Manažer: Peter Houston.

    Rozhodčí: Alan Muir.
     
    Nenastoupí:

    Rangers: Rangers se budou muset obejít bez dlouhodobě zraněného Stevena Naismithe. Pro zranění také chybí kapitán Steven Davis a obránce Saša Papac. Kyle Lafferty byl pak na čtrnáct dní suspendován klubem poté, co zatajil, že má problémy s kýlou.

    Dundee: Hosté budou v utkání postrádat obránce Gavina Gunninga, jenž má problémy s ramenem. Dlouhodobě zraněný je pak slovenský útočník Miloš Lačný.
     
    Poslední dva zápasy vyhrálo Dundee. Nejprve šokovalo Ibrox ve Skotském poháru, když zvítězilo 2:0. Nejčerstvější klání se odehrálo 17. března a Dundee si připsalo v domácím prostředí výhru opět výsledkem 2:0.
     
    Rangers o víkendu prohráli slavné Old Firm Derby. Celtic vyhrál v domácím prostředí 3:0 a Rangers se budou chtít svým fanouškům revanšovat právě proti Dundee. Dundee v posledním utkání pouze remizovalo doma s Hearts 2:2.
     
    Rangers FC (klub založen 1872) - Slavný klub prožívá těžkou sezónu, ale to znalí fotbaloví příznivci velmi dobře ví. Kvůli velkým dluhům byl klub poslán v průběhu ročníku pod nucenou správu a bylo mu odečteno 10 bodů. Navíc v příští sezóně přišel i o poháry, díky tomu právě Dundee s Motherwellem bojují o Ligu Mistrů. Poslední neblahou zprávou pak je zastavení přestupů na jeden rok, proti čemuž se však klub odvolal. I přes všechny problémy drží "The Gers" druhou pozici.
     
    Dundee United (klub založen 1909) - Čtvrtý tým tabulky po očku pošilhává po bronzové pozici, která by mu zaručila boj o Ligu Mistrů. Tuto příčku však momentálně drží Motherwell. Dundee má na něj ztrátu sedmi bodů a zápas k dobru. V utkání proti Rangers však musí uhrát minimálně bod. Pak jen stačí doufat v prohru Motherwellu v dalším kole právě na Ibroxu a pak oba soupeře čeká na závěr vzájemný duel.
     
    Do konce skotské ligy zbývají pouhá tři kola. V nadstavbové skupině o titul je o tom nejdůležitějším již rozhodnuto. Celtic má na první příčce nedostižný náskok a tak se bude soupeřit především o další pozice.
     
    Pěkný středeční den. Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu Skotské Premier League mezi Rangers FC a Dundee United. Utkání začíná v 20:45.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 6. Whittaker, 17. Aluko, 20. Aluko, 57. Ness, 84. Bedoya

    Karty:   87. Edu (GLA)


    Glasgow Rangers: McGregor - Bartley, Goian, Bocanegra, Wallace - Whittaker, Edu, McCabe, Ness (60. Broadfoot) - Aluko (76. Bedoya) - Kerkar (82. McCulloch).
    Dundee United FC: Perniš - Dillon, Dixon, Kenneth (46. Watson), Neilson - Flood, S.Robertson, Rankin, Mackay-Steven (46. Douglas) - Daly, Russel (76. Dow).

    Rozhodčí: Alan Muir
    bahis siteleri