Švýcarsko – Kazachstán 5:1 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 2:5 (kon.) | Kanada – USA 4:5 (po pr.)
Švédsko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Kazachstán
Sobota 05.05.2012, 14:00Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    36:53
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ale nyní je to přece jen gól v síti Vitalije Kolesnika! Postaral se o něj FELICIEN DU BOIS, který se od modré čáry vydal před branku, kde ještě udělal bekhendovou kličku, na kterou ale brankář Kazachstánu zareagovat nedokázal - 5:1! Asistence: Ivo Rüthemann a Matthias Bieber.
     
    32:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hrubá chyba při střídání kazašské čtveřice byla potrestána! Hned dva švýcarští útočníci postupovali sami na Kolesnika a doslova si ho vychutnali. Hollenstein poslal bekhendem přihrávku na IVO RÜTHEMANNA, pro kterého to nebyla složitá práce. Máme tedy již dva dvougólové střelce - 4:1! Asistence: Denis Hollenstein a Mark Strei.
     
    24:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To již ale neplatí. Švýcaři nyní ukázali, jak je důležité míti MARKA STREITA! Dvě přihrávky na modré a střela do šibenice - asi tak by se dal popsat třetí gól Švýcarů v dnešním zápase. Kolesnik neml nárok - 3:1! Asistence: Severin Blindenbacher.
     
    21:36
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Ale to již neplatí! Kazachstán se vrací do zápasu brankou ROMANA SAVČENKA, který si počkal na modré čáře na odražený kotouč a prudkou ranou k tyči ho uklidil za Berrova záda - 2:1! Asistence: Roman Starčenko.
     
    11:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hráči Helvétského kříže ukázali skvělý přesilovkový zámek, svého soka nepustili ke kotouči a po chvíli kombinací se prosazují. Wick poslal milimetrový křižný pas na hokejku MARKA STREITA, který do prázdné branky podruhé překonává Kolesnika - 2:0! Asistence: Roman Wick a Severin Blindenbacher.
     
    09:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně to nebyla ani tak šance, ale přesto se Švýcaři dostávají do vedení! Ze středního pásma se do útočné třetiny rozjel IVO RÜTHEMANN, nic nevymýšlel, vypálil tahem a puk Kolesnik nedokázal udržet. Kotouč přes jeho ramena doskákal až za brankovou čáru - 1:0! Asistence: Denis Hollenstein.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 10. Rüthemann (Hollenstein), 12. Streit (Wick, Blindenbacher), 25. Streit (Blindenbacher), 33. Rüthemann (Hollenstein, Streit), 37. du Bois (Rüthemann, Bieber) - 22. Savčenko (Starčenko)


    Švýcarsko: Berra (Stephan) - du Bois, Bezina, Streit, Sbisa, Seger, von Gunten, Blindenbacher, Furrer - Moser, Romy, Brunner - Ambühl, Wick, Niederreiter - Rüthemann, Bieber, Hollenstein - Plüss, Rubin, Traschler
    Kazachstán: Kolesnik (41. Ivanov) - Novopašin, Šemelin, Savčenko, Trošinski, Litviněnko, Fadějev, Kolesnikov, Jakovenko - Žajlauov, Upper, Krasnoslobodcev - Dudarev, Starčenko, Rymarev - Polišuk, Bumagin, Romanov - Spiridonov, Voroncov, Puškarjov

    Rozhodčí: Brüeggemann (Německo), Johansson (Švédsko) - Kilian (Norsko), Schräder (Německo)