Švýcarsko – Kazachstán 5:1 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 2:5 (kon.) | Kanada – USA 4:5 (po pr.)
Švédsko – Česko 4:1 (kon.)
po prodl.
Kanada
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)
USA
Sobota 05.05.2012, 18:00 • Hartwall Arena, Helsinki • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:47
    USA právě vstřelilo branku!
    JACK JOHNSON si vzal puk na kruhu pro vhazování, udělal s ním jednu menší objížďku a propálil lehkým švihem Warda. Bez asistence.
     
    58:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Spojené státy jsou v šoku. Puk se odrazil na modrou čáru k DUNCANU KEITHOVI, který tvrdou ránou propálil Howarda. Bez asistence.
     
    56:18
    USA právě vstřelilo branku!
    NATE THOMPSON dost možná spasí USA. Crabb z kruhu pro vhazování nahodil na Warda, tomu se podařil puk vyrazit právě jen k Thompsonovi, jenž jej nadvakrát zasáhl a trefil mezi betony kanadského brankáře. Asistence: Joey Crabb, Patrick Dwyer.
     
    49:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    USA propadlo v útočném pásmu, kotouč přebral EVANDER KANE, projel mezi kruhy a nad lapačku Howarda srovnal stav. Bez asistence.
     
    46:43
    USA právě vstřelilo branku!
    PATRICK DWYER prokázal nezlomnou vůli a skóruje ve vlastním oslabení. Nejprve se mu nepodařilo po obejití Keitha trefit branku, následně ale od zadního mantinelu vzal puk znovu před ni a procedil jej mezi pravou tyč a Wardův beton. Bez asistence.
     
    33:54
    USA právě vstřelilo branku!
    Z Laddova trestu zbývalo ještě čtyřicet osm sekund, pak se ale na místo pro vhazování po Wardově levici odrazil puk k JACKU JOHNSONOVI, jenž trefil naprosto přesně k tyči. Asistence: Max Pacioretty, Bobby Ryan.
     
    27:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tavares oklamal Brauna, přenechal puk za sebe na JEFFA SKINNERA, jenž krásnou táhlou ránou překonal Howarda. Asistence: John Tavares, Jay Bouwmeester.
     
    06:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Okposo nedokázal vyhodit puk, což se USA vymstilo. Keith skvěle před brankou našel úplně volného JOHNA TAVARESE, jenž si položil Howarda, který dokonce zahodil hůl, to mu ale nebylo nic platné, protože Tavares zkušeně backhandem vyrovnal. Asistence: Duncan Keith.
     
    01:10
    USA právě vstřelilo branku!
    Už několikrát se potvrdilo známé pravidlo nedáš-dostaneš! JIM SLATER vyvezl puk do útočného pásma, stáhl si jej mezi kruhy a zápěstím prostřelil Warda. Asistence: Ryan Lasch.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 7. Tavares (Keith), 28. Skinner (Tavares, Bouwmeester), 50. Kane, 59. Keith - 2. Slater (Lasch), 34. Johnson (Pacioretty, Ryan), 47. Dwyer, 57. Thompson (Crabb, Dwyer), 62. Johnson


    Kanada: Ward (Dubnyk) - Phaneuf ("A"), Methot, Bouwmeester, Vlasic, Keith, Schenn, Murray - Perry, Getzlaf ("C"), Benn - Tavares, Skinner, Sharp ("A") - Kane, Eberle, Nugent-Hopkins - Ladd, Purcell, O'Reilly
    USA: Howard (Bachman) - Johnson ("C"), Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Ryan, Stastny, Pacioretty - Lasch, Slater ("A"), Okposo - Atkinson, Abdelkader, Palmieri - Crabb, Brown, Dwyer, Thompson ("A")

    Rozhodčí: Bulanov (RUS), Olenin (RUS) - Blümel (CZE), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 6842