Švýcarsko – Kazachstán 5:1 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 2:5 (kon.) | Kanada – USA 4:5 (po pr.)
Švédsko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
Rusko
Sobota 05.05.2012, 16:15 • Ericsson Globe Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ovšem naděje Lotyšů uťal JEVGENIJ KUZNĚCOV (1+0), který se vřítil do útočného pásma a přes obránce se trefil neméně krásně. Asistence: Nikolaj Kuljomin (0+1).
     
    55:21
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    KASPARS DAUGAVINŠ (1+0) dlouho váhal, co s pukem udělá, nakonec se rozhodl pro střelu a udělal správně, trefil se přesně do levého horního růžku Varlamovovy klece. Asistence: Martins Cipulis.
     
    51:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ovšem teď už to je pro Rusy opravdu dobré. Další blesková akce - zatáhl puk, ze strany přihrál přímo na hůl ALEXANDERA POPOVA (1+0) a ten zblízka zvyšuje na 4:1. Asistence: Alexander Perežogin (0+2).
     
    45:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A to už budou mít Lotyši hodně těžké. Po rychlé akci Rusů pálil z mezikruží Popov, kotouč se odrazil přímo na hůl JEVGENIJE MALKINA (2+1) a ten už měl lehkou úlohu - zamést kotouč do sítě. Asistence: Alexandr Popov (0+1).
     
    36:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové otáčí v přesilovce zápas. Malkin, Nikulin, Malkin, Nikulin... a JEVGENIJ MALKIN (1+1) po sérii přihrávek zakončuje do prázdné branky, obrana Lotyšů i s Masalskisem byla dokonale dezorientovaná. Krásný hokejový moment. Asistence: Ilja Nikulin (1+1),
     
    33:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A přesilovka je využitá. Na modré napřáhl ILJA NIKULIN (1+0) a jeho ránu ještě nešťastně tečoval Derzinš, takže zapadla přesně pod břevno. Asistence: Alexandr Perežogin (0+1), Jevgenij Malkin (0+1).
     
    11:32
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Trojice Lotyšů se utrhla do rychlého útoku, Galvinš za modrou čárou přenechal kotouč MIKSOVI INDRASISOVI (1+0) a jeho rána skončila až za Varlamovem - 1:0. Asistence: Guntis Galvinš (0+1), Janis Sprukts (0+1).
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Lísal

    Branky a nahrávky: 12. Indrasis (Galvinš, Sprukts), 56. Daugavinš (Cipulis) - 34. Nikulin (Perežogin, Malkin), 37. Malkin (Nikulin), 46. Malkin (Popov), 52. Popov (Perežogin), 57. Kuzněcov (Kuljomin)


    Lotyšsko: Masalskis (Jucers) - Galvinš, Redlihs K. ("A"), Bartulis, Cibulskis, Sotnieks, Pujacs ("A"), Lavinš - Sprukts ("C"), Redlihs M., Indrasis - Daugavinš, Širokovs, Cipulis - Bukarts, Dzerinš, Meija - Saulietis, Berzinš, Stals - Jass.
    Rusko: Varlamov (Barulin) - Nikulin ("C"), Nikitin, Kalinin ("A"), Jemelin, Denisov, Medveděv - Malkin, Popov, Perežogin - Dacjuk, Širokov, Kuzněcov - Těreščenko ("A"), Kuljomin, Žerděv - Svitov, Kokarev, Ketov.

    Rozhodčí: Kaval (USA), Lewis (CAN) - Dussureault (CAN), Suominen (FIN)