Ústí n/L – Kert Park Praha 5:3 (kon.)
konec
Elba DDM Ústí nad Labem
5:3 (2:0, 3:1, 0:2)
HC Kert Park Praha
Sobota 05.05.2012, 16:00 • Stadion mládeže Ústí nad Labem, Bukov 643 • Coalsoft play-off Extraligy
Předzápasové kurzy
     
    Ústečtí hokejbalisté si vynutili čtvrtý zápas, když ve třetím měření sil v rámci semifinále play-off stačili na vítěze základní části. Po výhře Ústí nad Labem 5:3 je stav série 1:2 na zápasy z pohledu Severočechů. Dva kanadské body nastřádali během střetnutí ústečtí Karel Kubát a David Bím (oba 1+1) a pražský Martin Kruček (1+1). Zda se ještě série bude stěhovat do hlavního města České republiky, se dozvíme již zítra. Z Ústí nad Labem přeji příjemný zbytek večera a zítra opět na shledanou. Zdeněk Kamínek ml. (21:17:52)
     
    Statistiky utkání:

    Vyloučení: 8:6, navíc Soukup (UNL) 10 min. [VRAŽ].
    Využití: 1:2.
    V oslabení: 0:0.
    Střely na branku: 33:26 (11:8, 13:7, 9:11).
    Zakázaná uvolnění: 2:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Vyhraná vhazování: 38:29 (18:9, 11:10, 9:10).
     
    Pozápasové ohlasy:

    Patrik Cerman (trenér Elba DDM Ústí nad Labem): "V závěru střetnutí jsme se obávali o výsledek, strachovat je silné slovo, stále jsme vedli o dvě branky. Ale je pravda, že závěr utkání jsme nezvládli, jak bychom měli. Pohodové vedení z úvodních dvou třetin jsme měli potvrdit a v klidu zápas dohrát. Duel se zlomil za stavu 2:1 v polovině utkání, kdy soupeř vyrovnal hru. Naštěstí se nám podařilo z brejků dvěma góly odskočit na 4:1 a to byl pravděpodobně rozhodující okamžik. Domácí prostředí je psychickou výhodou, nejsme před vlastními fanoušky zvyklí prohrávat. Doufám, že v zítřejší odvetě neporazitelnost na svém hřišti prodloužíme. Hráče nebylo těžké motivovat, je to součást přípravy během týdne na každý zápas. Nervozita nepanovala, byli jsme zdravě vyhecovaní a věřili, že doma zvítězíme. Karel Kubát je pro tým velký přínos. Je znát jeho zkušenost v rozehrávce, tvrdost a přesnost v zakončení. Zítra budeme chtít začít aktivně a nečekat na to, co vymyslí soupeř. Náš kádr je poměrně úzký, vítězná sestava se pravděpodobně měnit nebude."

    Karel Kubát (obránce Elba DDM Ústí nad Labem - v zápase 1+1): "Do zápasu jsme šli s tím, že nemáme, co ztratit. Podařilo se nám vybojovat čtvrtý zápas, přestože jsme se v závěru utkání díky dvěma hloupým inkasovaným brankám o výsledek museli obávat. Byli jsme zbytečně vylučovaní, nakonec to ale dopadlo dobře. Konečně se mi podařilo vstřelit gól, kterým jsem ukončil trápení. V Praze jsem měl několik střel a bohužel to tam nespadlo. Doufám, že zítra na svůj výkon navážu. Do čtvrtého utkání půjdeme s chutí bojovat, přidat nějaké branky a vrátit sérii zpět do Prahy. Hlavní odlišností hokejbalu od ledního hokeje je fyzická náročnost. V hokejbale se nikam nesklouznete, dobíháte každý balón. Za Elbu jsem hrál již loni, trenér Patrik Cerman mě kontaktoval i letos. Uvítal jsem zahrát si znovu po roce hokejbal, i když jsem měl nějaké problémy v Litvínově. Nakonec jsem od vedení Litvínova dostal svolení. Mezi novými hráči v Litvínově je Marek Posmyk, čeká se na další posily. Bylo nám již vyčteno, že letošní sezóna nepatřila mezi vydařené, příští rok budeme chtít hrát play-off. Nového kouče Petra Rosola dobře znám z dorostu i seniorské kategorie."

    Rostislav Kurfürst (trenér HC Kert Park Praha): "Úvodní dvě dějství jsme nehráli, začali jsme hrát až v závěru. Nevím proč, byli jsme zaskočení počasím, deštěm. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, to je stejné pro oba mančafty. Možná jsme si mysleli, že to přijde samo, když jsme před utkáním vedli 2:0 na zápasy. Hráči Ústí nad Labem vstřelili šťastné góly, ale za předvedené dvě třetiny si je zasloužili. Gólmana Leoše Gerlicha jsem střídal já. Je to má jednička, reprezentační gólman, byl se mnou na mistrovství světa v Bratislavě. Nestřídal jsem ho z důvodu, že bych s jeho výkonem nebyl spokojený. Obdržel náhodné góly, nechtěl jsem ho tam trápit. Pokud se střídá brankář, souvisí to i s jistým impulsem, něco se musí stát. Hráči začali hrát ve třetí třetině to, co jsem po nich chtěl, byli jsme aktivní i ve čtyřech. Za stavu 3:5 z našeho pohledu jsme měli připravené i různé varianty, ale rozhodčí nás nepustili do hry pět na pět. Gólmanskou tajenku pro neděli znám, ale zatím si ji nechám pro sebe. Zítra máme k dispozici druhý mečbol, budeme se snažit hrát aktivněji a sérii ukončit. Všichni v lize ví, že hra Ústí nad Labem je taková, jaká je. Ústečtí mají skvělou defenzivu, ale v útoku nahazují míčky, hrají jednoduše. Budeme se na to snažit připravit. Jsou dvě možnosti, buď budeme daleko aktivnější vpředu nebo se zatáhneme také. Uvidíme, kterou variantu zvolíme. Trochu také pozměním a zamíchám s formacemi."
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:56
    Buly po levici Bandy.
     
    44:56
    Oddechový čas pro hosty.
     
    44:46
    Hosté v plném počtu.
     
    43:20
    Hosté zatím ve třech odolávají.
     
    42:46
    Hosté jdou do tří. Za nedovolené bránění vyloučen Petr Michetschläger (KER).

    Vyloučení celkem v zápase: 8:6, navíc Soukup (UNL) 10 min. [VRAŽ].
     
    41:56
    Adam Führich (KER) vyloučen na dvě minuty za napadení.

    Vyloučení celkem v zápase: 8:5, navíc Soukup (UNL) 10 min. [VRAŽ].
     
    41:24
    Kert Park právě vstřelil branku!

    Samostatná akce DAVIDA TYBURCE. Tyburec si seběhl s míčem mezi kruhy, odkud vyzrál na Zdeňka Bandu. Bez asistence.
     
    41:10
    Hosté mají tlak, domácí sevřeli v jejich vlastním pásmu.
     
    40:28
    Domácí v plném počtu.
     
    39:41
    Martin Kruček napálil z levého kruhu pouze přesouvajícího se Zdeňka Bandu.
     
    38:28
    Jan Šilínek (UNL) oslabí svůj tým, dostává dvě minuty za držení hole.

    Vyloučení celkem v zápase: 8:4, navíc Soukup (UNL) 10 min. [VRAŽ].
     
    37:02
    Kert Park právě vstřelil branku!

    Využitá přesilovka! Martin Kruček nahrál do mezikruží DAVIDU KUNOVI, který přízemní střelou překonal gólmana domácích. Asistence: Martin Kruček.
     
    36:46
    Znovu vyloučení. Za krosček potrestán menším trestem Daniel Prášek (UNL).

    Vyloučení celkem v zápase: 7:4, navíc Soukup (UNL) 10 min. [VRAŽ].
     
    36:13
    Domácí v plném počtu.
     
    35:24
    Střelu Kuny Banda vyrazil.
     
    34:54
    Hosté v plném počtu.

    Zdeněk Kamínek ml.


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 8. Humhal, 11. Gottfried (Kváš, Bím), 24. Kubát (Langthaler), 27. Bím (Prášek, Plachý), 29. Soukup (Kubát) - 18. M. Kruček (L. Plzák), 38. Kuna (M. Kruček), 42. Tyburec


    Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Hruška) - Kváš, Rezek, Kubát, M. Růžička, Šilínek, Jirava - Plachý, J. Štěpánek, Hubený - L. Soukup, Langthaler, Prášek - do 18. Humhal, Maxa, Gottfried - od 10. Bím. Trenér: Patrik Cerman.
    HC Kert Park Praha: Gerlich (29. Sup) - Sikora, Ptáčník, Michetschläger, J. Pospíšil, Tyburec, Skalník, D. Pavlík, Nechyba - J. Kruček, L. Plzák, Führich - M. Kruček, Kuna, Hradecký - Kočka, Rozenberg, M. Plzák - Bošák. Trenér: Rostislav Kurfürst.

    Rozhodčí: Roman Vokurka, Aleš Horský; delegát: Stanislav Gottwald

    Diváci: 108