Francie – Kazachstán 6:3 (kon.) | Dánsko – Itálie 3:4 (po pr.) | Finsko – Slovensko 1:0 (kon.)
Rusko – Norsko 4:2 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:2 (kon.) | Německo – Lotyšsko 2:3 (kon.)
konec
Rusko
4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Norsko
Neděle 06.05.2012, 16:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    40:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Norský brankář Lars Volden si vybírá slabší chvilku a Rusové záhy po přestávce odskakují zpět do dvoubrankového vedení. Jevgenij Malkin zakombinoval s ALEXANDREM PĚREŽOGINEM, který z úhlu vyslal přízemní střelu. Ta propadla Voldenovi mezi betony do sítě - 4:2. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    35:52
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka znovu pomáhá Norům ke kontaktnímu gólu! Jonas Holös přenesl hru napříč pásmem na hokejku MARIUSE HOLTETA, jenž jednoduše vystřelil na Varlamovovu lapačku. Ruský brankář rozhodně nemá čísté svědomí, neboť měl naprosto odkrytý výhled, což ale nic nemění na tom, že šlo o parádní střelu - 3:2. Asistence: Jonas Holös, Per-Age Skröder.
     
    32:46
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Místo vyrovnání je z toho navýšené vedení ruského celku. Jevgenij Malkin odvedl výtečnou práci v rohu útočného pásma a pak vyslal na zteč NIKOLAJE KULJOMINA, který se ze strany probil až do brankoviště a zamířil přesně ke druhé tyčce - 3:1. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    30:34
    Norsko právě vstřelilo branku!
    ...o chvíli později jim to ale vychází a dotahují se soupeři na dostřel. Na pravé straně napřáhl MORTEN ASK a parádním způsobem vymetl růžek Varlamovovy klece - 2:1! Asistence: Jonas Holös, Patrick Thoresen.
     
    27:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nakonec je z toho druhá využitá početní výhoda a navýšené vedení favorita. DENIS DENISOV si na modré čáře přiťuknul s Medveděvem a pak z první prostřelil vše před sebou - 2:0. Asistence: Jevgenij Medveděv, Jevgenij Kuzněcov.
     
    21:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Z druhé přesilovky utkání se Rusové prosazují a otevírají skóre zápasu. Na levé straně měl hodně prostoru PAVEL DACJUK a parádní střelou pověsil puk pod horní tyčku. Rozhodčí si ještě celou situaci nechal zkontrolovat u videa, načež jasně ukázal do středového kruhu - 1:0. Asistence: Dmitrij Kalinin, Alexej Jemelin.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 22. Dacjuk (Kalinin, Jemelin), 28. Denisov (Medveděv, Kuzněcov), 33. Kuljomin (Malkin), 41. Pěrežogin (Malkin) - 31. Ask (Holös, Thoresen), 36. Holtet (Holös, Skröder)


    Rusko: Varlamov (Barulin) – Nikulin "C", Nikitin, Kalinin, Jemelin, Denisov, Medveděv – Malkin, Popov, Pěrežogin – Dacjuk, Kuljomin, Kuzněcov – Těreščenko, Širokov, Žerděv – Svitov, Kokarev, Ketov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
    Norsko: Volden (Haugen) – Trygg, Tollefsen "C", Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lökken Östli – Hansen, Skröder, Thoresen – Spets, Bastiansen, Olimb M. – Holtet, Röymark, Forsberg – Ask, Martinsen, Olimb K. A. – Kristiansen. Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Kurmann (SUI), Patafie (USA) – Arm (SUI), Morrison (USA).