Bělorusko – Kazachstán 3:2 (kon.) | Lotyšsko – Itálie 5:0 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 5:2 (kon.)
Rusko – Německo 2:0 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Švýcarsko
Úterý 08.05.2012, 19:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Během krátké chvíle VALTTERI FILPPULA vsítil velice podobný gól. Střela Vaananena byla ještě tečovaná Jokinenem a dostala se k finskému forvardovi, který rovněž touš doklepl nad beton Berry. Asistence: Jusi Jokinen, Ossi Vaananen.
     
    49:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A další využitá přesilovka Finů a zase k tomu stačilo jen pár vteřin. Prosadil se VALTTERI FILPPULA, který doklepl do poloodkryté branky přihrávku Jokinena u pravé tyčky. Tohle může být klíčový moment utkání. Asistence: Jusi Jokinen.
     
    37:44
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A Švýcaři svou přesilovku hned využili a snižují. Prosadil se ROMAN WICK. Streit sice ještě se svou střelou od modré na Lehtonena nevyzrál, odražený puk se však dostal ke švýcarskému útočníkovi, který zase našel skulinku mezi betony. Asistence: Mark Streit.
     
    36:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A druhý gól JARKKA IMMONENA. Švýcaři ležérně přistoupili k této situaci, finský ptočník se najednou ocitl sám u tyče před Berrou a bekhendem zamířil přesně do růžku. Asistence: Janne Personen.
     
    26:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pro Švýcary velké vystřízlivění. Finové ihned navracejí vedení na svou stranu. LEO KOMAROV se dokázal nejlépe zorientovat ve skrumáži před Berrou a zakončil. Asistence: Joonas Jarvinen, Jesse Joensuu.
     
    25:44
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hráč ZSC Lions ANFRES AMBÜHL vyrovnal! A udělal to mazácky. Nesnažil se najít svého spoluhráče na levé straně, ale vystřelil a propálil betony gólmana Lehtonena, který už je nedokázal sepnout. Asistence: Luca Sbisa.
     
    06:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Devět vteřin přesilovky a Finsko vsítilo první branku. JARKKO IMMONEN využil tvrdé střely od modré od Niskaly, která div že nezbořila zadní mantinel, odrazila se pak k finskému útočníkovi ke druhé tyčce, kde Berra už nemohl být. Asistence: Janne Niskala, Anssi Salmela.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Viktor Sandev

    Branky a nahrávky: 7. Immonen (Niskala, Salmela), 27. Komarov (Jarvinen, Joensuu), 37. Immonen (Personen), 50. Filppula (Jokinen), 52. Filppula (Vaananen, Jokinen) - 26. Ambühl (Sbisa), 38. Wick (Streit)


    Finsko: Lehtonen - Maenpaa, Hietanen, Niskala, Salmela, Vaananen, Jarvinen, Kukkonen, Jaakola - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Joensuu, Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyorala, Pihlstrom
    Švýcarsko: Berra - Du Bois, Bezina, Streit, Sbisa, Blindenbacher, Furrer, Seger, Von Gunten - Monnet, Romy, Bruner - Ambühl, Wick, Niederreiter - Rüthemann, Bieber, Hollenstein - Plüss, Rubin, Trachsler

    Rozhodčí: Jeřábek, Lewis - Schrader, Schulz