Bělorusko – Kazachstán 3:2 (kon.) | Lotyšsko – Itálie 5:0 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 5:2 (kon.)
Rusko – Německo 2:0 (kon.)
konec
Lotyšsko
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Itálie
Úterý 08.05.2012, 16:15 • ERICSSON GLOBE ARÉNA STOCKHOLM • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    42:31
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!

    A Lotyši využívají přesilovku! KRISJANIS REDLIHS tvrdou ránou od modré nejprve trefil obránce, následně dojel kotouč a na druhý pokus překonal Tragusta, pro nějž je to tragický začátek. Ještě si nesáhl na puk a už jej musí lovit ze své sítě. Asistence: Indrasis.
     
    40:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!

    Tak to byla parádička z hole lotyšského supertalenta! MIKS INDRASIS dostal přesně kotouč na modrou čáru od Sprukts, ujel obráncům a parádně si vymíchal Bellissima, který se jen ohlédl. Asistence: Sprukts a Galvinš.

    Bellissima nahrazuje v brance Tragust!
     
    37:54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!

    Tak Italové mají opět smůlu. Další tečovaný kotouč končí za zády Bellissima. Cipulis poslal puk na modrou čáru, kde se nacházel OSKARS BARTULIS, který napřáhl a jeho dělovka byla ztečována přesně nad rameno italského muže s maskou, který jen smutně pokrčil rameny. S tím nemohl nic dělat. Asistence: Cipulis.
     
    24:14
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!

    Berzinš si dlouho hrál s pukem, načež jej poslal na modrou čáru, kde se nalézal Keninš. Ten nahodil puk na bránu. Jeho lehké nahození ztečoval před brankou Sirianni před překvapeného GINTSE MEIJU, který věak nakonec dostal kotouč za bezmocného a dezorientovaného Bellissima! Asistence: Keninš, Bartulis.
     
    18:24
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!


    Tak ani Bellissimo nyní nestačil na další šanci Lotyšů! RONALDS KENINŠ dostal nahrávku na modrou čáru od Berzinše, jeho střela se snášela ke vzdálenější tyči, ale mezi kruhy ji jeden z italských beků ztečoval přesně ke druhé tyči, než se přesouval Bellissimo, lterý byl nyní až příliš krátký. Šťastná branka a stav 1:0! Asistence: Berzinš.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 19. Keninš (Berzinš), 25. Meija (Keninš, Bartulis), 38. Bartulis (Cipulis), 41. Indrasis (Sprukts, Galvinš), 43. K. Redlihs (Indrasis)


    Lotyšsko: Masalskis (Jucers) - Galvinš, K. Redlihs "A", Bartulis, Cibulskis, Stonieks, Pujacs "A", Lavinš, Andersons - Sprukts, M. Redlihs, Indrasis - Daugavinš, Širokovs, Cipulis - Keninš, Berzinš, Meija - Saulietis, Stals, Jass.
    Trenér: Ted Nolan

    Itálie: Bellissimo (41. Tragust) - Helfer "A", Scandella, de Marchi, Plastino, Johnson, Larkin, Marchetti, Iori - Tudin, Egger "A", Ansoldi - Fontanive, Rocco, Sirianni - Insam, Edwardson, Iannone - Felicetti, Bernard, de Toni "C".
    Trenér: Rick Cornacchia

    Rozhodčí: Keith Kaval (USA), Konstantin Olenin (RUS) - Johnathan Morrison (USA), Sakari Suominen (FIN)

    Diváci: 2785