Kazachstán – USA 2:3 (po pr.) | Itálie – Česko 0:6 (kon.) | Finsko – Kanada 3:5 (kon.)
Rusko – Švédsko 7:3 (kon.)
konec
Rusko
7:3 (1:2, 2:1, 4:0)
Švédsko
Pátek 11.05.2012, 20:15 • Ericsson Globe • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Malkin pochopitelně nejlepším hráčem Rusů, na straně Švédů toto ocenění získává Karlsson. Konečný poměr střel je 36:46, ale to Švédům není momentálně nic platné. Černý den pro pořadatele, po Finech ztrácí vedení 3:1 a první body i Švédové. Z posmutnělého Stockholmu, kde dnes budou znít oslavné ruské chorály, vám přejeme příjemný zbytek dne a u dalších online přenosů se těšíme na vaši pozornost. Pokračujeme už zítra! Dobrou noc. (22:47:11)
     
    Když v polovině druhé třetiny využil přesilovku Franzén, vedli Švédové 3:1, utkání dominovali a zdálo se, že jejich cestu za třemi body nic nezastaví. Jenže pak se díky nedisciplinovanosti o náskok připravili a v poslední třetině přišel ruský uragán. Čtyři góly a konec švédských nadějí, sborná vítězí 7:3. Pod výhrou je významně podepsán Jevgenij Malkin, ten zaznamenal hattrick a přidal ještě dvě asistence navíc. Znamená to, že Rusové vedou beze ztráty bodu skupinu, Švédové poprvé ztrácí. Je bez diskusí, že jsme sledovali nejlepší zápas této skupiny, ne-li celého turnaje.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Ještě zblokovaná střela Kokareva.
     
    59:43
    Jenže Švédové jsou vepředu už téměř neškodní.
     
    59:32
    Stalberg vyváží kotouč.
     
    59:26
    Buly ve středním pásmu.
     
    59:19
    Rusové nadále krouží před Fasthem, Ketovův pokus zablokován.
     
    59:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže Rusové pokračují v demolici soupeře. Malkin posunul kotouč na DENISE DENISOVA, jehož střela z pravého kruhu prošla Fasthovi mezi tělem a rukou. Asistence: Jevgenij Malkin, Alexander Popov.
     
    59:02
    Švédové kompletní.
     
    58:52
    Silfverberg drží puk v útočném pásmu.
     
    58:41
    Kronwall vyhazuje.
     
    58:30
    Rusové pronikají za modrou čáru.
     
    58:18
    Švédové vyhazují, u puku Popov.
     
    57:56
    Fasth vyráží pokus Nikulina číslo dvě, ten si sjel mezi kruhy.
     
    57:42
    A prověřil Varlamova, ten zasahuje vyrážečkou.
     
    57:25
    Rusové se nikam neženou. Landeskog je nakonec obral o kotouč...
     
    57:16
    Domácí tým vyhazuje.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Lísal

    Branky a nahrávky: 11. Popov (Malkin), 36. Malkin (Birjukov, Kuzněcov), 39. Jemelin (Kalinin, Kuzněcov), 41. Pěrežogin (Medveděv, Popov), 43. Malkin (Nikitin, Popov), 52. Malkin (Popov), 60. Denisov (Malkin, Popov) - 6. Karlsson (Alfredsson, Stålberg), 15. Zetterberg (Alfredsson, Eriksson), 30. Franzén (Zetterberg, Eriksson)


    Rusko: Varlamov (Barulin) - Nikulin ("C"), Birjukov, Kalinin ("A"), Jemelin, Denisov, Medveděv, Nikitin, Rjasenskij - Malkin, Popov, Pěrežogin - Dacjuk, Kuljomin, Kuzněcov - Těreščenko ("A"), Širokov, Žerděv - Svitov, Kokarev, Ketov
    Švédsko: Fasth (Enroth) - Kronwall N., Hjalmarsson, Brodin, Hedman, Kronwall S., Karlsson - Eriksson, Zetterberg, Franzén - Alfredsson, Krüger, Silfverberg - Järnkrok, Stålberg, Landeskog - Larsson, Persson.

    Rozhodčí: Boman (FIN), Kaval (USA) - Arm (SUI), Dussureault (CAN)

    Diváci: 11500
    bahis siteleri