Finsko – USA 0:5 (kon.) | Rusko – Česko 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 0:1 (kon.)
Německo – Norsko 4:12 (kon.)
konec
Finsko
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
USA
Neděle 13.05.2012, 15:15 • Hartwall Arena, Helsinki • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    44:08
    USA právě vstřelilo branku!
    Psát, že se v Hartwall Areně děje něco šokujícího, je už asi zbytečné. Smith díky skvělé práci Okposa za brankou mohl předložit puk před branku volnému BOBBYMU RYANOVI, jenž zatloukl pátý hřebík do rakve Suomi. Asistence: Craig Smith.
     
    42:12
    USA právě vstřelilo branku!
    CHRIS BUTLER se raduje z prvního gólu na světovém šampionátu a domácí jsou jako opaření. Butlerovo nahození od kruhu pro vhazování proletělo kolem Lehtonena, jenž zřejmě nic neviděl. Asistence: Jeff Petry, Cam Atkinson.
     
    37:56
    USA právě vstřelilo branku!
    To je pro domácí výběr kritická situace. Spojené státy konečně využily přesilovku. Goligoski od modré předal puk JUSTINU FAULKOVI, jenž z kruhu pro vhazování prostřelil Lehtonena. Ten se nestihl přesunout a ještě hodně vynadal svým spoluhráčům. Asistence: Alex Goligoski, Max Pacioretty.
     
    35:33
    USA právě vstřelilo branku!
    Atkinson srdnatě udržel skoro na kolenou puk, Spojené státy opět zmáčkly Finy a profitují z toho druhým gólem v utkání. KYLE PALMIERI si výborně sjel před branku, kam mu kotouč procedil právě Atkinson, a Lehtonen byl znovu bezmocný. Asistence: Cam Atkinson, Chris Butler.
     
    16:19
    USA právě vstřelilo branku!
    Jen osm sekund se v Hartwall Areně hrálo se čtyřmi bruslaři na obou stranách, Finové pak nepřesně rozehráli, Stastny dobře u mantinelu dohrál Mäenpääho, čímž daroval puk MAXI PACIORETTYMU, který vyjel zpoza branky a natřikrát překonal Lehtonena. Bez asistence.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 17. Pacioretty, 36. Palmieri (Atkinson, Butler), 38. Faulk (Goligoski, Pacioretty), 43. Butler (Petry, Atkinson), 45. Ryan (Smith)


    Finsko: Lehtonen (53. Vehanen) - Mäenpää, Hietanen, Väänänen, Järvinen, Niskala, Salmela, Kukkonen ("A"), Jaakola - Koivu ("C"), Jokinen ("A"), Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Joensuu, Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Philström
    USA: Howard (Bachman) - Johnson ("C"), Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Lasch, Stastny, Pacioretty - Ryan, Okposo, Smith - Atkinson, Abdelkader, Palmieri - Crabb, Slater ("A"), Dwyer, Thompson ("A")

    Rozhodčí: Jablukov (GER), Reiber (SUI) - Blümel (CZE), Wilmot (CAN)

    Diváci: 12652
    bahis siteleri