Kanada – Bělorusko 5:1 (kon.) | Norsko – Dánsko 6:2 (kon.) | Slovensko – Francie 5:4 (kon.)
Česko – Německo 8:1 (kon.) | USA – Švýcarsko 5:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Bělorusko
Úterý 15.05.2012, 11:15 • Hartwall Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada ještě zvyšuje vedení, prosazuje se svým druhým gólem v utkání RYAN O'REILLY, který z první pálí nad rameno Milčakova. Asistence: Andrew Ladd
     
    34:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanada asi definitivně rozhodla o svém vítězství! Po zadovce Sharpa a přistrčení Tavarese zakončuje do prázdné branky RYAN NUGENT- HOPKINS. Asistence: John Tavares, Patrick Sharp.
     
    32:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní ale Kanada odskakuje na rozdíl dvou branek. Perry odjel branku, přihrál se štěstím na Kane, který vypálil na Milčakova a do prřázdné branky následně dorážel RYAN GETZLAF. Asistence: Evander Kane, Corey Perry.
     
    29:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nakonec se Kanada dočkala. Dvanáct sekund před koncem početní výhody vypálil tvrdě Getzlaf a od brusle COREYE PERRYHO končí kotouč v síti. Rozhodčí ještě konzultoval s videorozhodčím, ale branku s přehledem uznal. Asistence: Ryan Getzlaf, Duncan Keith
     
    14:25
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle se Bělorusku povedlo! Andrej Kostycin vybojoval kotouč nad O'Reillym a poslal kotouč na Kovryšina, který před brankou našel volného SERGEJE KOSTYCINA a ten mířil do hornío rohu. Asistence: Jevgenij Kovryšin, Andrej Kostycin.
     
    02:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní se favorit dostává brzy do vedení, po krásné spolupráci zakončuje do poloodkryté branky RYAN O'REILLY. Asistence: Andrew Ladd, Duncan Keith.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Viktor Sandev

    Branky a nahrávky: 3. O’Reilly (Ladd, Keith), 30. Perry (Getzlaf, Keith), 33. Getzlaf (Kane, Perry), 35. Nugent - Hopkins (Tavares, sHARP), 49. OŔeilly (Ladd) - 15. S. Kostycin (Kovryšin, A. Kostycin)


    Kanada: Ward (Dubnyk) - Bouwmeester, Keith, Methot, Phaneuf, Quincey, Russell, Schenn - Skinner, Tavares, Eberle - Getzlaf (C), Perry, Kane - Nugent-Hopkins, Sharp, Benn – Ladd, Burrows, Purcell – O’Reilly

    Trenér: Brent Sutter

    Bělorusko: Milčakov (Koval) – Denisov (C), Korobov, Goroško, Kostjučjonok, Stasenko, Černaok, Graborenko – Ugarov, Kaljužnyj, Grabovskij – Kostycin S., Kostycin A., Kovyršin – Kolcov, Meleško, Stas – Michajlov, Drozd, Kitarov.

    Trenér: Kari Heikkila

    Rozhodčí: Jablukov (Německo), Patafie (USA) – Poulakka (Finsko), Schrader (Německo)