Rusko – Finsko 6:2 (kon.) | Česko – Slovensko 1:3 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Slovensko
Sobota 19.05.2012, 17:30 • Hartwall Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    44:23
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jenže po hrubé chybě Blaťáka se dostal před Kováře LIBOR HUDÁČEK a i druhá střela slovenského týmu v této třetině končí v síti. Nepříjemný moment pro Čechy. Bez asistence.
     
    40:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ovšem Plekancovu nahrávku vystihl Handzuš a poslal puk na rozjetého MIROSLAVA ŠATANA, který precizním blafákem nedal Kovářovi šanci. Asistence: Michal Handzuš.
     
    30:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Smolař MICHAEL FROLÍK se konečně trefuje. Hned po Plekancem vyhraném buly zamířil na branku a kotouč po jemné teči skončil za Lacem. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    15:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tu i první gól utkání. Baranka si vyměnil puk se Sekerou, ten předal na modré čáře kotouč na MIROSLAVA ŠATANA, zkušený harcovník krásně obhodil Kovářův beton a umístil puk na zadní tyč. Asistence: Andrej Sekera, Ivan Baranka.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Lísal

    Branky a nahrávky: 31. Frolík (Plekanec) - 16. Šatan (Sekera, Baranka), 41. Šatan (Handzuš), 45. Hudáček


    Česko: Kovář (Štěpánek) -Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Krejčík - Michálek, Plekanec ("C"), Erat - Tenkrát, Krejčí, Frolík - Koukal, Nedvěd ("A"), Hemský - Průcha, Novotný ("A"), Petružálek - Vondrka.
    Slovensko: Laco (Hamerlík) - Baranka, Sekera, Sersen, Chára ("C"), Starosta, Vydarený - Handzuš ("A"), Kopecký, Radivojevič - Šatan ("A"), Hudáček, Surový - Mikúš, Tatár, Miklík - Bližňák, Bartovič, Hovorka - Haščák.

    Rozhodčí: Brueggemann (GER), Levonen (FIN) - Schluz (GER), Wilmot (CAN).