Rusko – Finsko 6:2 (kon.) | Česko – Slovensko 1:3 (kon.)
konec
Rusko
6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Finsko
Sobota 19.05.2012, 13:30 • Hartwall Aréna, Helsinky, Finsko. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak jedna malá radost pro domácí publikum. Do nahození Järvinena vložil svou hokejku MIKAEL GRANLUND a i když rozhodčí potřeboval přezkoumat situaci u videa, nakonec branku uznal - 6:2. Asistence: Joonas Järvinen, Mikko Koivu.
     
    48:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď už je hotovo. Petrimu Vehanenovi vypadla střela Birjukova před prázdnou klec přímo na hůl SERGEJE ŠIROKOVA, který třetí využitou přesilovkou v zápase zvyšuje už na 6:1! Asistence: Jevgenij Birjukov, Nikita Nikitin.
     
    41:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No spíš to vypadá na debakl. DENIS KOKAREV dostal hodně prostoru, aby se vymotal před finskou klec. Pak mu ale pomohla i vydatná porce štěstí, když jeho střelu ztečoval za brankovou čáru jeden z finských beků - 5:1. Asistence: Nikolaj Kuljomin.
     
    37:46
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Někteří finští fanoušci opouštějí hlediště a nejsem si jistý, jestli jdou zrovna na párek. Mohlo by jim totiž snadno zaskočit - JEVGENIJ MALKIN završuje parádní střelou z pravého kruhu hattrick a dostává Rusy už do tříbrankového vedení - 4:1! Asistence: Ilja Nikulin.
     
    29:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Centr elitního ruského útoku střílí už třetí gól v dnešním zápase. Jen s tím rozdílem, že teď nejde o Malkina, nýbrž o ALEXANDERA OVEČKINA, který ho nahradil. Ovečkin si sjel od levého hrazení a pak zamířil milimetrově do bližšího růžku - 3:1! Asistence: Denis Denisov, Alexander Popov.
     
    19:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Namísto finského gólu přichází využitá přesilovka Rusů a rázem máme otočené skóre! Nikolaj Žerděv posunul od hrazení na střed JEVGENIJI MALKINOVI, jenž se pukem rychle otočil a pak ho procedil za záda nejistého brankáře Vehanena - 2:1! Asistence: Nikolaj Žerděv, Sergej Širokov.
     
    15:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je to tak, čekalo se na Rusy a ti přicházejí s ráznou odpovědí, která znamená vyrovnání! Po tvrdé ráně Nikitina, která byla zblokována, vznikl před finskou klecí velký zmatek. Ten ukončil JEVGENIJ MALKIN, který si vybruslil z velkého úhlu a dokázal zakončit dřív, než se Vehanen vrátil na své místo - 1:1! Asistence: Nikita Nikitin, Alexander Popov.
     
    07:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ohromná exploze v Hartwall Aréně znamená vedení finské reprezentace! Petri Kontiola přihrál od hrazení na modrou JANNEMU NISKALOVI, který ze své hole vypustil tvrdou dělovku. Ta díky teči ruského hráče zamířila přesně do růžku Varlamovovy branky - 0:1! Asistence: Petri Kontiola, Jesse Joensuu.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Malkin (Nikitin, Popov), 20. Malkin (Žerděv, Širokov), 30. Ovečkin (Denisov, Popov), 38. Malkin (Nikulin), 42. Kokarev (Kuljomin), 49. Širokov (Birjukov, Nikitin) - 8. Niskala (Kontiola, Joensuu), 57. Granlund (Järvinen, Koivu)


    Rusko: Varlamov (Barulin) – Nikulin "C", Birjukov, Jemelin, Rjasenskij, Denisov, Medveděv, Nikitin, Svitov – Malkin, Popov, Pěrežogin – Ovečkin, Dacjuk, Sjomin – Těreščenko, Širokov, Žerděv – Kokarev, Kuljomin, Kuzněcov – Svitov.

    Trenér: Zinetula Biljaletdinov

    Finsko: Vehanen (Rämö) – Mäenpää, Hietanen, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola, Niskala – Koivu "C", Jokinen, Filppula – Pesonen, Immonen, Granlund – Kiiskinen, Kapanen, Komarov – Kontiola, Pyörälä, Pihlström – Joensuu.

    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Reiber (SUI) – Dussureault (CAN), Morrison (USA)