Anglie – Itálie 0:1 (po pen.)
po penal.
Anglie
0:1 (0:0)
Itálie
Neděle 24.06.2012, 20:45 • Olympijský stadión, Kyjev • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Další zajímavostí je fakt, že do semifinále prošly výhradně celky ze skupin B a D. Ještě před zmiňovaným střetnutím Itálie s Německem změří síly v bitvě o Pyrenejský poloostrov Španělé s Portugalskem. Jejich souboj se uskuteční v Doněcku. Všechny tři zbývající zápasy včetně nedělního finále samozřejmě nabídneme v přímé reportáži, do té doby přeji úspěšný vstup do nového týdne. (23:29:49)
     
    Italové slaví, jejich cesta evropským šampionátem pokračuje dál a ve čtvrtek si ve Varšavě zahrají s Německem v repríze semifinále světového šampionátu 2006! Tehdy Německo zdolali 2:0 brankami Grossa a Del Piera v prodloužení a nakonec slavili triumf. Bude se historie opakovat?
     
    Konec zápasu.
     
    2:4
    Itálie právě vstřelila branku!
    ALESSANDRO DIAMANTI s přehledem proměňuje vítěznou penaltu a v Kyjevě propuká obrovská italská euforie!
     
    2:3
    Cole kopl penaltu velmi bídně a Buffon si s pomalou střelou snadno poradil! Alessandro Diamanti může Italy poslat do semifinále!
     
    2:3
    Antonio Nocerino si vychutnal Harta a bezpečně svoji penaltu proměňuje. Dalším na řadě bude Ashley Cole.
     
    2:2
    Ashley Young zavřel oči a razantní ránou do břevna pořádně otřásl brankou! Především ale neproměňuje penaltu a oba celky jsou po třech sériích ve shodné pozici.
     
    2:2
    Andrea Pirlo precizně provedeným "Panenkovským" dloubáčkem nasměroval míč do středu branku a snadno překonal padajícího Harta.
     
    2:1
    Rooney naprosto jistě posílá Buffona k opačné tyči než míč a Angličany do vedení!
     
    1:1
    Ricardo Montolivo míjí anglickou branku!
     
    1:1
    Anglický kapitán Gerrard napodobil Balotelliho a takřka shodně provedeným kopem vyrovnává stav.
     
    0:1
    Balotelli s přehledem proměňuje. Hart vystihl směr letu míče, ovšem k tyči nedosáhl.
     
    Souboj nervů zahájí Mario Balotelli proti klubovému spoluhráči Joe Hartovi.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Angličtí fanoušci pískotem nesou fakt, že se bude kopat na branku dále od nich.
     
    Těžko předpovídat, na kom všem jmenovitě bude ležet ta odpovědnost při zahrávání pokutových kopů. Po fyzicky velmi náročném boji rozhodně to budou ti fotbalisté, kterým zbylo nejvíce sil.
     
    O čtvrtém semifinalistovi letošního evropského mistrovství rozhodne penaltový rozstřel! Jeden ze zúčastněných zemí tak prodlouží svoji penaltovou mizérii, ten druhý naopak bude jásat. Angličané z posledních šesti rozstřelů vyhráli jediný, Italové ze sedmi dva.
     
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    119
    Pětatřicátý střelecký pokus Italů si připsal Montolivo, ovšem byl z toho pouze záznam do této statistiky, neboť k ohrožení Harta měla tato nepřesná rána daleko.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 2. Diamanti

    Karty:   82. Barzagli (ITA), 93. Maggio (ITA)


    Anglie: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (61. Walcott), Gerrard, Parker, Young - Rooney, Welbeck (61. Carroll)
    Itálie: Buffon - Abate (90. Maggio), Bonucci, Barzagli, Balzaretti - Marchisio, Pirlo, De Rossi (80. Nocerino), Montolivo - Balotelli, Cassano (78. Diamanti)

    Rozhodčí: Proença - Miranda, Santos (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri