Radwańská – Williamsová 1:2 (kon.) | S. Williamsová, V. Williamsová – Hlaváčková, Hradecká 2:0 (kon.)
konec
Serena Williamsová Venus Williamsová
Serena Williamsová
Venus Williamsová
2
7 6  
 
Andrea Sestini Hlaváčková Lucie Hradecká
Andrea Sestini Hlaváčková
Lucie Hradecká
0
5 4  
 
Sobota 07.07.2012, 22:30Wimbledon - ženy - Wimbledon (tráva)
Předzápasové kurzy
     
    Po nich přichází přebrat poháry za wimbledonský triumf obě sestry Williamsovy. Porazily všech šest soupeřek v cestě za svým cílem a popáté v historii turnaje tím ovládly čtyřhru.
     
    Hlasatel zápasu vítá zpět na kurtu Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou, které přebírají malé talířové trofeje za účast ve finále letošního ročníku wimbledonské čtyřhry. Velká gratulace českému páru a přání hodně štěstí do olympijské výzvy zde v All England Clubu.
     
    6:4
    Venus Williamsová ukončuje zápas esem a se sestrou Serenou získává třináctý grandslamový titul v jejich deblové kariéře! Pro Serenu je to navíc druhý wimbledonský triumf během jediného dne.
     
    40-0
    Forhend Hlaváčkové se těsně nevešel do hřiště a sestry Williamsovy mají tři mečboly!
     
    5:3
    Venus se znovu dokázala na síti ubránit tvrdým úderům Hlaváčkové a Američanky zvyšují své vedení na 5:3.
     
    40-30
    Venus zahrála fenomenální obranu na síti a celý stadión aplauduje! České hráčky byly nesmírně blízko brejkbolu, ovšem Venus třikrát dokázala ubránit útok Hlaváčkové a zaznamenat vítězný úder!
     
    0-30
    Parádní return Hradecké k základní čáře, Serena jej odvrátila pouze do sítě. Velká příležitost pro českou dvojici za stavu 0:30 z pohledu podávající Sereny.
     
    3:2
    A využívají i ten druhý. Venus returnovala podání Hradecké na střed sítě, kde ale Hlaváčková zahrála svůj volej pouze na kříž a Serena uklidila míček do odkryté části české poloviny. Američanky vedou v druhém setu 3:2 a Venus bude mít možnost potvrdit americké vedení.
     
    A-40
    Serena přehrála Hradeckou v další bitvě od základní čáry a česká hráčka namířila svůj forhend do sítě. Druhý brejkbol Američanek v zápase, ten první využily.
     
    1:1
    Venus druhým přímým bodem z podání v řadě ukončila tuto hru. Američanky přežily zatím nejtěžší situaci v dosavadním průběhu zápasu a vyrovnávají skóre.
     
    30-40
    Skvělý return Hlaváčkové a české tenistky mají první brejkbol v dosavadním průběhu zápasu!
     
    7:5
    Lucie Hradecká posílá svůj return až za základní čáru a první set získávají ve svůj prospěch sestry Williamsovy poměrem 7:5.
     
    6:5
    Zásluhou nekompromisního křižného forhendu Sereny proměňují hned ten první a ujímají se v prvním setu vedení 6:5. Právě Serena Williamsová po změně stran půjde podávat na vítězství v prvním setu.
     
    40-15
    Serena vyhrála bitvu na síti s Luckou Hradeckou a Američanky mají k dispozici dva brejkboly.
     
    0:1
    Na závěr úvodní hry Hradecká přidává eso a český pár bez ztráty kytičky vede v prvním setu 1:0. Důležitý start do zápasu Češkám vyšel perfektně.
     
    Finále ženské čtyřhry s významnou českou účastí přeci jen ještě bude dnes rozehráno, mělo by začít za necelou půlhodinu. Loňské vítězky French Open Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká změří síly s dvanáctinásobnými grandslamovými a dvojnásobnými olympijskými vítězkami ve čtyřhře Serenou a Venus Williamsovými.
     
    Hotový zázrak nastal na wimbledonském centrkurtu! Na divokou kartu hrající outsideři Jonathan Marray s Frederikem Nielsenem zdolali ve finále mužské čtyřhry Lindstedta s Tecauem 3:2 na sety, v tom závěrečném 6:3 a slaví senzační triumf. Marray se stává prvním britským vítězem v mužské kategorii Wimbledonu po 76 letech!
     
    Obrovský šok pro anglické fanoušky. Rodák z Liverpoolu Marray s Dánem Nielsenem vedli v tie-breaku 5:2, měli senzační triumf na dosah, ovšem nezvládli set dohrát do vítězného konce. Lindstedt s Tecauem pěti míčky v řadě otočili na konečných 7:5, srovnali na 2:2 na sety a pořádná bitva bude vrcholit pátým setem.

    Bohužel pro nás to znamená zřejmě tečku za možností vidět Hlaváčkovou s Hradeckou ve finále se sestrami Williamsovými ještě dnes, neboť ve Wimbledonu je nařízen od 23 hodin místního času noční klid a zřejmě nebude povoleno utkání zahájit. Tím pravděpodobně bude odloženo na zítřek.
     
    Další nepříjemnost, v Londýně začalo hustě pršet a finále mužské čtyřhry je tak přerušené na zhruba 40 minut. Během té doby se zatáhne střecha a upraví klima na stadiónu. Pokračovat se bude před 21. hodinou čtvrtým setem a až poté se dostanou ke slovu ženy.

    Tomáš Kohlmann

    Serena Williamsová
    Stát: USA
    Datum narození: 26.09.1981
    Věk: 42 let
    Držení: pravák
    Výška: 175 cm
    Váha: 71 kg

    Venus Williamsová
    Stát: USA
    Datum narození: 17.06.1980
    Věk: 44 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 72 kg

    Andrea Sestini Hlaváčková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.08.1986
    Věk: 37 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 62 kg

    Lucie Hradecká
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.05.1985
    Věk: 39 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 72 kg
    Ben Anderson (Velká Británie)
    bahis siteleri