Slovan Bratislava pred novou sezónou (kon.) | MFK Ružomberok pred novou sezónou (kon.)
konec
Tlačová konferencia Slovana Bratislava

sk Čtvrtek 12.07.2012, 13:00Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia sa skončila, ďakujem za pozornosť.
     
    "Brankárov som striedal v príprave obzápas. Uvidíme, ktorého brankára nasadím proti Prešovu. Kapitánom v prvom zápase bude Jiří Kladrubský," ukončil Weiss tlačovú konferenciu.
     
    "Každé mužstvo, ktoré príde do Bratislavy sa chce pred Slovanom ukázať. Prešov má síce problémy, ale každý tím ma nejaké svoje problémy. Prvý zápas je veľmi dôležitý z hľadiska psychiky. Chcem ukázať dobrú a kombinačnú hru. Každý hráč je na Slovensku nahraditeľný. Hráči musia potvrdiť svoju kvalitu na ihrisku, inak budú na lavičke."
     
    "Ja nie som nikdy spokojný, taká je moja povaha. Teraz skladáme mužstvo, ktoré bude dlho pôsobiť spolu. Urobili sme veľa nákupov a podpísali štvroročné zmluvy s hráčmi. Máme v mužstve mladých hráčov, do ktorých sme vložili veľké finančné prostriedky a očakávame od nich, že budú pre náš tím veľkým prínosom," tréner Vladimír Weiss hovorí o vynovenom mužstve.
     
    Petr Kašpar hovorí o divákoch, ktorých prilákajú na tribúny len dobré výsledky, ktoré tento rok uvidia. Taktiež hovorí o Mariánovi Hadovi, ktorému skončila v Slovane zmluva a tak nefiguruje na kádri.
     
    "Mrzí nás úbytok divákov na tribúnach, čo bolo spôsobené hlavne jarnou časťou, ktorá bola neuspokojivá. Verím však, že teraz uvidia iný Slovan. Hráči sa doliečili zo zranení a máme silný káder. Minulú sezónu sme odohrali dobre zápasy v európskej lige, liga nám naopak tak dobre nevyšla."
     
    "Naši odchovanci sa ukázali v dobrom smere, a tak sme sa rozhodli skúšať týchto hráčov viac. Veľkou posilou bol pre nás Karol Mészáros, ktorý po zranení už začína s tréningovým procesom."
     
    Tréner Weiss hovorí o odchodoch z kádru Slovana. Momentálne zmenil tému na prichádzajúce zápasy. "S trénerom Borisom Kitkom sme začali pozorne sledovať nášho súper v Europskej lige Videton Fehérvár."
     
    "Igor Žofčák, kapitán mužstva už trénuje s mužstvom, ale mal vážnejšie problémy, než sa očakávalo a jeho štart sa musí odložiť ešte minimálne na mesiac."
     
    "V mužstve je dosť nových hráčov. Klub investoval nemalé finančné prostriedky na nákup nových posíl. Do prípravy sme zobrali troch dorastencov a prišiel aj Filip Lukšík z Holandska. V hľadáčiku máme ešte minimálne 2 hráčov, na posty, ktoré nemáme dobre posilnené," pokračuje pán Weiss.
     
    Vladimír Weiss, tréner ŠK Slovanu, privítal novinárov a hneď príjma otázky. Ako ste spokojný s prípravou? Opisuje podmienky prípravy, ktoré boli pre hráčov výborné. V Rakúsku odohral Slovan tri prípravné zápasy, v ktorých boli výsledky striedavé. "Mali sme slabšie aj silnejšie zápasy, ktoré boli spôsobené rôznymi zraneniami hráčov. Nekladol som dôraz na výsledky, ale na kvalitu tréningového procesu."
     
    Petr Kašpar hovorí o predchádzajúcej sezóne, ktorú už zahodili za hlavu a v novej to bude o veľa lepšie. Taktiež hovorí o sponzorovi ADIDAS, s ktorým podpísali novú zmluvu.
     
    Tlačová konferencia začala, úvodne slovo k novinárom má Tomáš Cho, manažér pre média a marketing.
     
    Príchody hráčov do Slovanu Bratislava počas letnej prestávky:
    Nicolas Gorosito
    Filip Hlohovský
    Pavel Kováč
    Filip Lukšík
    Lester Peltier
    Dávid Hudák, Filip Molnár, Patrik Sabo - vlastní odchovanci

    Odchody:
    Radoslav Augustín
    Martin Dobrotka
    Roman Konečný
    Krešimir Kordič
    Mário Pečalka
    Nika Piliev
    Ondřej Smetana
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť začína o 13:00.

    Ján Sárközi