Kometa Brno – Petrohrad 2:1 (po s.n.)
po s.n.
HC Kometa Brno
2:1 (0:0, 1:0, 0:1)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 26.07.2012, 18:00 • KAJOT ARENA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vážení fanoušci nejrychlejší kolektivní hry světa, vítejte u sledování prvního přípravného zápasu brněnské Komety před nadcházející extraligovou sezónou. Stejně jako vloni se Brňané hned na úvod přípravy utkají proti ruskému gigantovi SKA Petrohrad. A jak vlastně dopadl loňský zápas? 1. srpna 2011 se v KAJOT ARENĚ lépe dařilo domácím, kteří o výsledku rozhodli již v první třetině, kterou získali 3:0. Ve druhé části hosté snížili, ale to bylo z jejich strany vše. Branky a nahrávky: 3. Dlouhý (Kempný), 7. Erat (Holec), 17. Svrček (Malec) - 36. Martensson (Weinhandl, Kalinin).
     
    SKA Petrohrad: Jak již jistě víte, ruský tým ladí formu v Havlíčkově Brodě. Tento kluv patří k nejbohatším a nejambicióznějším týmům KHL a tím pádem i Evropy. Leč na velký úspěch v KHL zatím stále čeká. Změnit to má český trenér Miloš Říha, který má v Rusku velké renomé. Svoji misi načal už v minulé sezóně a stejně jako loni se vydal s týmem do ČR, aby se zde tým připravil na nadcházející ročník KHL. Vojáci, jak se hráčům Petrohradu přezdívá, se usídlili v Havlíčkově Brodu, kde se zaměřili především na kondiční trénink. Petrohradští už však mají za sebou narozdíl od Komety první přípravný zápas. V Bratislavě podlehl místními Slovanu 1:2 a druhou zastávkou bude právě brněnská KAJOT ARENA.
     
    Brněnský divák se může těšit na kvalitní tým, který má plno hvězd. Finanční možnosti zaručují Petrohradu samozřejmě kvalitní kádr s řadou reprezentantů. Můžeme se například těšit na norskou hvězdu Patricka Thoresena, ostříleného Maxima Afinogenova, Švéda Tony Martenssona, v neposlední řadě pak také na dvojici Čechů - brankáře Jakuba Štěpánka a útočníka Petra Průchu. Zajímavých jmen je v celku pochopitelně daleko více, zmínění hokejisté jsou však českému příznivci nejvíce známá. Jednoho hráče jsme ale vynechali - Jevgenij Arťuchin.
     
    Pro brněnskou Kometu to bude po čtyřech dnech na ledě docela zajímavá zkouška, což však kouče Veneru nikterak netrápí. Co od takového utkání můžeme očekávat? „Loni jsme ten zápas odehráli také po třech dnech na ledě a nebyl to žádný problém. Stejně na tom byl i Petrohrad, který však oproti loňsku je na ledě o týden déle než my, končí jim soustředění v Havlíčkově Brodě. Samozřejmě nejdeme do zápasu s tím, že ho chceme prohrát, ale tady v těch přípravných zápasech není výsledek až tak podstatný. Určitě ten zápas bude těžší než loni,“ myslí si brněnský lodivod.
     
    Číslo dne: 98! Přesně tolik dnů uplynulo od posledního zápasu brněnské Komety, která odehrála finále s Pardubicemi 19. dubna. Dnes je 26. července a jde se znovu na věc. Pro všechny bylo čekání dlouhé a většina diváků a hráčů je natěšena na novou sezónu, včetně této přípravy. Možná dnes nebude nikterak závratná návštěva, ale to se vzhledem k prázdninám dá očekávat. Pro ty, kteří jsou někde u moře, na prázdninách nebo kdekoliv jinde, zdravím vás prostřednictvím totoho přenosu. Zdravím i ty, kteří z důvody nemoci, či jiných záludností nemohli zavítat do brněnského svatostánku. Přijmněte proto pozvání k tomu přenosu. Hezkou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Krejčiřík, Kováčik, Kadela, Valach, Bičánek (C), Švrček, Hruška M., Malec - Erat, T. Svoboda, Haluza, Holec, Dočekal, Dlouhý, Koreis, Hruška J., J. Svoboda, Petrovický, Divíšek, Němec. Trenéři: Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo.

    SKA Petrohrad: Ježov (Ivannikov) - Alexandrov, Grebeškov, Petrov, Semjonov (C), Chudinov, Vorobjev, Berďukov, Malenkich - Avtomov, Martensson, Něprjajev, Glazachev, Fjodorov, Makarov, Koroljov, Arťuchin, Afinogenov, Monachov, Klimenko, Konozov. Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Roman Polák, Antonín Jeřábek (oba Brno), Pavel Dřínovský (Brno), Přemysl Skopal (Znojmo).
     
    Ještě jednou hezký večer z brněnské KAJOT ARENY, hala se solidně zaplnila a momentálně vítá hráče Komety, kteří nastupují na led.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jdeme na to, hosté jsou v útoku a zakládají první akci.
     
    00:46
    Haluza vyhazuje přes všechny čáry, icing. Hra se dostane před Trvaje.
     
    01:08
    Na Petrohradu je vidět, že je podstatně rozehranějším týmem, zatím daleko lépe bruslí. Nyní se však provinil Klimenko ofsajdem. Takže veškeré vzrušení bylo zbytečné.
     
    01:56
    Pro změnu icing hostů, před červenou nahazoval Něprjajev.
     
    02:17
    Trvaj má první větší zákrok. Z ostré palebné pozice na něj vypálil Klimenko a domácí brankář betony kryje jeho pokus.
     
    02:36
    Konozov se snažil obtočit kolem Trravajovy brány, ale domácí brankář byl opět pozorný. Kometa se do nějaké kloudné akce zatím nedostala.
     
    03:04
    První zákrok si připisuje také Ežov, který kryje ránu Malce od modré. Následně to zkoušel Valach, ale hostující gólman nemusel zasahovat.
     
    03:41
    Další solidní možnost Brňanů, od modré napřáhl bombu jako z děla junior Krejčiřík, který si najel od modré čáry až ke kruhům a Ježov vyráží jeho ránu na břevno. Od něhož se pak puk dostal do ochranné sítě.
     
    05:07
    Kometa se pozvolna dostává do tempa, najednou několikrát zahrozila před ruským brankářem.
     
    05:18
    Jenže veškeré snahy prozatím končí vyloučením Jakuba Svobody. Dvě minuty za vražení na hražení. Petrohrad si zahraje první přesilovku.
     
    05:45
    Domácí se úspěšně brání, hosté se k nějaké střele nedostali.
     
    06:21
    Postavení hráče v brankovišti. Od modré pálil Semjonov a na Trvaje se cpal metrákový Arťuchin, čeští sudí mu nějakou záludnost netolerovali.
     
    06:19
    Krejčiřík trefil u mantinelu rozhodčího Poláka, který se velice těžce sbírá z ledu. No, i rozhodčí je prostě součástí hry.
     
    06:40
    Fjodorov to zkoušel z blízka, ale promáchl, nicméně na dorážku byl připraven Koroljov a sám před Trvaj trestuhodně selhal. To byla skutečně obrovská a zřejmě největší šance hostů v tomto utkání.
     
    07:37
    Trvaj zasahuje po střele Klimenka. Zatím je Jiří Trvaj mimořádně pozorný a chytá skvěle. Jako by se jeho forma z loňska přesunula do té nové začínající. Samozřejmě je ještě předčasné o tom hovořit, ale je momentálně nejlepším hráčem Komety, o tom žádná.
     
    08:37
    Hosté v ofsajdu, jejich tlak se mírně otupil.
     
    08:56
    Dobrá akce Brna. Dočekal zpoza brány cpal kotouč na rozjetého Erata a ten v tísni hodně vystrašil Ežova, který se musel natáhnout po letícím puku. Po delším intervalu by také Kometa před ruským brankářem.
     
    09:55
    Faul číslo dvě v podání Jakuba Svobody. Tentokrát ho sudí poslali za katr za vysokou hůl. Petrohrad má druhou přesilovku.
     
    09:58
    Denis Greboškov napřáhl od modré čáry a Trvaj vytáhl prvotřídný semafor. Krásný zákrok brněnského brankáře, který na svém pracovišti předvádí prozatím velice oslnivý výkon.
     
    10:48
    Hosté pokračují v převaze, ale Koroljov byl vytlačen Holcem mimo modrou čáru a hraje se ve středním pásmu.
     
    11:40
    Reprezentační dvojice v akci. Afinogenov přihrával do brejku na Arťuchina a ten napálil kotouč z voleje do Trvajových betonů. Následně se celá akce prakticky zopakovala, jen s tím rozdílem, že měl domácí mág štěstí. Kotouč orazítkoval boční tyč.
     
    12:51
    Domácí jsou kompletní, navíc si zahrají přesilovou hru. Erat byl před Ežovem zahákován Makorovem a Kometa má první příležitost v početní výhodě.
     
    13:10
    A hala bouří. Atmosféra je skutečně parádní, ač je zde přibližně 5000 diváků.
     
    13:32
    Od modré pálil Bičánek a Ežov musel vytasit perfektní zákrok vyrážečkou. Kometa se usadila v pásmu a tlačí soupeře do těžké defenzivy.
     
    14:12
    Před ruským brankářem se z ničeho nic ocitl Holec a tlačil se tak vehementně, až ho stometrový strom Arťuchin uklidil do patřičným míst.
     
    14:48
    Znovu Holec v akci a před ním ještě než zakončil, odpálil puk do hlediště Maxim Afinogenov. Jasné dvě minuty za zdržování hry. Kometa bude hrát další přesilovku.
     
    16:00
    Kometa pokračuje v tlaku, ale zatím tomu chybí vyráznější šance a především střelecká příležitost.
     
    16:32
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    17:22
    Kometa se na chvíli usadila v útočném pásmu, puk se však ocitl mimo ledovou plochu.
     
    17:53
    Haluzovu slabou střelu od levého mantinelu ukryl ruský gólman do lapačky.
     
    18:17
    Arťuchin zavezl puk hluboko do útočné třetiny, pasem před branku však nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    18:35
    Ofsajd Petrohradu.
     
    19:03
    Koreis s Divíškem mohli jít do přečislení, zastavil je však ofsajd.
     
    19:32
    Divíšek to zkoušel z velkého úhlu, Ežov byl pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi vyrovnaná první třetina, která končí bez branek. Sledovali jsme několik šancí hostů, kteří se od začátku ukazovali v lepší formě především co se týče rozehranosti. Kometa se do utkání dostávala pozvolna, ale také na Ežova několikrát vyslala nepříjemnou munici. Po dvaceti minutách tedy 0:0. Druhá perioda začíná v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Jdeme na druhou třetinu, led ještě není tolik kvalitní, vidíme na něm louže, ale to prostě k přípravě patří.
     
    20:22
    V prvním útoku druhé třetiny byla Kometa, ale rána Čermáka prosvištěla hodně vedle brány Eržukova. Na druhé straně musel vytasit lapačku Trvaj proti ráně Grebeškova.
     
    20:58
    Holec takovou dlouhou táhlou střelou napřáhl na Ježova a ten musel být pozorný. Stále čekáme na úvodní gól zápasu.
     
    21:15
    Ruský gigant zatím nepředvání nějakou extra ofenzivní podívanou, Kometa se bez větších problémů soupeři vyrovnává. Samozřejmě je to i díky tomu, že kouč Miloš Říha postavil téměr bečkové družstvo.
     
    21:51
    Brňanů bylo na ledě, takže není co řešit. Budou hrát v oslabení. Martin Dočekal usedl na trestnou lavici.
     
    22:28
    Hostující Semjonov nebezpečně mířil na Trvaje, ten jen kontroloval dráhu let, kotouč nešel vůbec špatným směrem.
     
    23:15
    Petrohrad je usazen ve své útočné třetině, ale k nějakému zakončení se nemůže dostat, obránci Komety výborně vykrývají prostor před bránou a Trvaj nemusí zasahovat.
     
    23:54
    Kometa je kompletní a nějakou ujmu neutrpěla.
     
    24:28
    Haluza operoval před bránou, ale byl tam sám a ruská obrana si ho pohlídala.
     
    25:22
    Ale stále má starosti s pohyblivými hráči Komety. První formace pořádně přiložila polínka před Ežovem a zakončovatel Dlouhý se málem radoval. Požár uhasil obránce Petrov.
     
    26:26
    Na druhé straně také nebezpečí, konkrétně od Něprjajeva, ale jeho rána minula cíl. Začalo se hrát hodně aktivně a oba týmy výborně bruslí.
     
    27:15
    Jen ta vyloučení. Čtvrté v řadě pro Kometu, dvě minuty vyfasoval Tomáš Divíšek.
     
    27:44
    Obrovská šance hostů. Martensson zpoza brány předložil kotouč na Makarova a ten z velké blízkosti Trvajovy brány trestuhodně míjí. To byla asi největší příležitost Petrohradu v tomto dosavadním průběhu mače. Také se Makarov drží za hlavu a je si vědom, co nedal.
     
    29:00
    Před Trvajem nyní probíhala příprava na olympijské hry, jenže ve střelbě na terč nebo na ránu na holuba by Koroljov nebo kapitán Semjonov rozhodně neuspěli.
     
    29:40
    Hosté jdou za katr, Grebeškov putuje ven za vysokou hůl. Tak pro změnu šance pro Kometu.
     
    30:55
    Polovina duelu a stále čekáme na první gól. Ani teď nepadl, Holec a následně Petrovický pálili jen do připraveného Ežova.
     
    31:48
    Petrohrad je v pěti a stále čelí soustavnému tlaku soupeře. Zkoušel to také Divíšek, jenže místo střely volil přihrávku na modrou a tam už nikdo nebyl.
     
    32:44
    Trvaj je neustále připraven, nyní si poradil s pumelicí Monachova, který nemířil vůbec špatně, ale domácí brankář znovu s naprostým klidem zkušeného hokejisty z Havířova, odkud "Trvka" pochází.
     
    33:26
    Lenka Marušková - Hyková, případně Kateřina Emmons by se zde dnes rozhodně neztratily, tedy pokud by měly mizernou formu. To je přátelé jedná rána za druhou, ale brankáři chytají výtečně.
     
    34:42
    Dvakrát v řádě střílel Divíšek a od modré mířil Bičánek a jen to tady v brněnské KAJOT ARENE zahučelo. Kotouče létají mimo.
     
    35:53
    Ježov je jak na ruském festivalu zbraní. Nejprve kulomet Divíšek mířil vedle, následně vzduchovka Kováčika šla nad.
     
    36:30
    Kometa právě vstřelila branku!

    Stav se zaslouženě mění a diváci jsou na nohou. Na bránu nahodil kotouč Míra Holec, kotouč se od betonu Ježova odrazil na hokejku JAKUBA KOREISE a ten bekhendem uklidil kotouč do brány. Ten se tam doplazil takřka silou vůle. Zlepšený výkon domácího týmu se přetavil ve vedoucí branku. Asistence: Miroslav Holec, Tomáš Malec.
     
    37:35
    Vzápětí mohla přijít vyrovnávací branka od Fjodorova, ale ten nadvakrát proti Trvajovi neuspěl. Domácí brankář měl poněkud provětranou výstroj, ale ta teď Kometu zachránila od vyrovnání.
     
    39:08
    Petrohrad je stále pod tlakem a nyní putuje Grebeškov na trestnou lavici.
     
    39:16
    Minuta do konce a Brno může přidat další polínko do ruského ohniště.
     
    39:27
    A málem se to povedlo. Holec a posléze Petrovický trefili pouze betony Ježova. Hezké a svižné akce Komety.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Víc už se v této třetině nestalo. Kometa vede po brance Koreise 1:0. Hosté hráli velice dobře v první třetině, jenže v té druhé už to nebyla žádná sláva. Vicemistr extraligy měl mírně navrh a branku si zasloužil. Poslední třetina startuje přibližně v 19:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    První rána na Ježova od Tomáše Divíška v pokračující přesilovce Komety. Ruský gólman vyjel hodně před bránu a zmenšil střelecký úhel.
     
    41:24
    Na Trvaje poslal pozdrav Alexandrov, ale nebylo to nic složitého.
     
    41:38
    Petrohrad právě vstřelil branku!

    Teď už to bylo horší. Jiří Trvaj pouští poměrně lacinou branku. Od pravého rohu mantinelu nahodil kotouč KONSTANTIN GLAZAŠEV a od brusle brněnského brankáře se kotouč dostal smolně do brány. Bez asistence.
     
    42:36
    Tony Martesson je vyloučen za hákování.
     
    43:19
    Od modré střílel Bičánek, poté Dočekal a ještě byl připraven na teč Valach, všechny rány do kryje Ježov. Přesilovka Komety není vůbec špatná.
     
    44:15
    Tentokrát z mezikruží napřáhl Holec, jeho rána byla sražená.
     
    44:25
    Kulturní vložka v podání Koreise a Petrova!
     
    44:25
    Už se to pere a Koreis má s ruským chasníkem výraznou převahu. Petrov má dres stažen na půl žerdi a domácí hokejista odjíždí za bouřlivého aplausu publika do kabin.
     
    44:25
    Oba kohouti inkasují trest na pět minut a do konce utkání.
     
    45:38
    Tomáš Svoboda nebezpečně vypálil na Ježova a ten reflexivně vyrážečkou posílá kotouč do bezpečí.
     
    46:12
    Juraj Valach je při střelecké chuti, Ježov jeho bombu musel vyrazit do ochranné sítě.
     
    46:33
    Málem se nám přichystala další boxerská situace. Malec dohrál Něprjajeva, a to se moc nelíbilo Arťuchinovi, který se dostal do klinče s brněnským bekem. Oba putují na trestnou.
     
    47:07
    Malec se vůbec nebál vyzvat na souboj ruského goléma, rozhodčí však velice rychle zasáhli. Možná je to dobře, čert ví, jak by to dopadlo.
     
    47:52
    Přechod do středního pásma se hostům nevydařil, pískán ofsajd.
     
    48:09
    Ve čtyřech je aktivnější Kometa, která mohla skórovat Jakubem Svobodou, ale ten jen těsně přestřeluje.
     
    48:48
    Ježov musel znovu řešit hodně ošemetnou situaci...
     
    49:00
    ...Divíšek za bránou přihrával na najetého Čermáka, který orazíkoval levou tyč Ježovovy brány.
     
    49:40
    Poté Divíšek opět v akci a ze stejného pracoviště se snažil hledat Haluzu, ten pro změnu trefil betony ruského gólmana.
     
    50:43
    Arťuchin podruhé v řadě vyloučen, tentokrát za krosček.
     
    51:21
    Malec napřáhl a jeho rána byla sražena. Pak to zase zkusil Bičánek a málem povalil k zemi sudího Jeřábka, který se na poslední chvíli stihl uklonit k ledu. Jinak by dostal do ránu do hlavy.
     
    52:21
    Pomalu končí brněnská přesilovka a hosté se brání bez větších starostí.
     
    52:50
    A už jsou v pěti.
     
    53:00
    Roman Erat dostává dvě minuty za hákování.
     
    53:37
    Jiří Trvaj kryje dvě střely švihem od Makarova. Hodně těžké zákroky musel domácí brankář vytáhnout.
     
    53:56
    Utkání sleduje 3134 diváků.
     
    54:13
    Kometa jde do tří. Jan Švrček krosčekoval Avtomova a poprvé v zápase si hosté zahrají dvojnásobnou přesilovku.
     
    54:46
    Dvakrát se dostával ke střele Arťuchin, ale to je hráč spíš na jiné úkoly, než na dávání branek. Také to tak vypadalo. Dvakrát se těžkopádně na brankovišti nedokázal zorientovat a nešikovně promáchl, za což sklidil ovace publika.
     
    55:30
    Kometa je ve čtyřech a vymanila se z této složité chvíle.
     
    56:09
    A už je v pěti. Navíc na brankovišti jistil situaci Trvaj po nahození Glazačeva.
     
    57:16
    Blíží se závěr základní hrací doby, v útoku jsou hosté.
     
    57:40
    Mají zřejmě více sil, ale na gól to nevypadá...
     
    58:13
    ...naopak Kováčik od modré vyslal jedovatou střelu a Ježov vytáhl prvotřídní semafor.
     
    59:00
    Minutka do konce a hraje se u Ježovovy svatyně, na kterou dotírá Divíškova formace.
     
    59:25
    A solidní guláš vařila před ruskou bránou. Divíšek nahrával zadovkou na volej Jakuba Svobody, ten však znovu nechal vyniknout Ježova.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi konec základní hrací doby. Utkání končí 1:1, když ve 42. minutě vyrovnal Glazačev.
     
    Prodlužovat se nebude, nicméně nás čekají rovnou nájezdy. Každopádně platí stav 1.1 a nájezdy jsou už nad plán.
     
    Začínají nájezdy, Afinogenov přestřeluje.
     
    Stejně tak Jakub Svoboda, také pálil nad bránu.
     
    Rozjíždí se Arťuchin za bouřlivého pískotu a nedává.
     
    Roman Erat zkoušel háčkovat před Ježovem, ale neuspěl.
     
    Nedává ani Klimenko, betony Trvaje připraveny.
     
    Tomáš Svoboda také netrefuje.
     
    Ani Martesson se neprosazuje. Nájezdy stále 0:0.
     
    Miroslav Holec kličkoval před Ježovem, ale nic nevymyslel.
     
    A jede Makarov...nedává.
     
    Co Tomáš Divíšek?
     
    Trefuje břevno!
     
    Jede se systémem, kdo dá tak vyhrál.
     
    Radek Dlouhý dává 1:0. A pak že neumí nájezdy!
     
    Ale také Fjodorov prostřeluje Trvaje 1:1.
     
    Pojede také Honza Hruška a vymetl pouze lapačku Ježova.
     
    Glazačev zkoušel nájezd z otočky, neuspěl.
     
    Kapitán Bičánek nabral neuvěřitelné tempo, ale jeho rána končí na lapačce.
     
    Fjodorov také nic, stále 1:1.
     
    Kováčik zkoušel blafák, ale vůbec nezakončil.
     
    Nedává ani Chudinov.
     
    Radek Dlouhý jede podruhé a....podruhé skóruje. Tenkokrát mezi betony Ježova.
     
    Něprjajev nedává a je hotovo. Na nájezdy brněnská Kometa vítězí.
     
    60:00
    Kometa právě vstřelila branku!

    Dva góly na nájezdy obstaral RADEK DLOUHÝ, který se tak stal hrdinou domácího týmu. Brňané vítězí nad Petrohradem 2:1 po samostatných nájezdech.
     
    Konec zápasu.
     
    Dlouhý maraton nájezdů je za námi, Kometa vyhrála 2:1 a začíná přípravu velice dobře.
     
    Pro dnešní den je to z Brna vše, budu se těšit zase příště. Pěkný den a pokud odjíždíte na dovolenou, užijte si ji co možná nejlépe. Na počtenou. (20:22:52)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 37. Koreis (Holec, Malec), 60. Dlouhý - 42. Glazašev


    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Krejčiřík, Kováčik, Kadela, Valach, Bičánek (C), Švrček, Hruška M., Malec - Erat, T. Svoboda, Haluza, Holec, Dočekal, Dlouhý, Koreis, Hruška J., J. Svoboda, Petrovický, Divíšek, Němec. Trenéři: Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo.
    SKA Petrohrad: Ježov (Ivannikov) - Alexandrov, Grebeškov, Petrov, Semjonov (C), Chudinov, Vorobjev, Berďukov, Malenkich - Avtomov, Martensson, Něprjajev, Glazachev, Fjodorov, Makarov, Koroljov, Arťuchin, Afinogenov, Monachov, Klimenko, Konozov. Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Roman Polák, Antonín Jeřábek, Pavel Dřínovský, Přemysl Skopal.

    Diváci: 3134
    bahis siteleri