BATE – Debrecín 1:1 (kon.) | Kirjat Šmona – Neftçi Baku 4:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Dinamo Záhřeb 0:1 (kon.)
Molde – Basilej 0:1 (kon.) | AEL Limassol – Partizan Bělehrad 1:0 (kon.) | Maribor – Dudelange 4:1 (kon.)
Kodaň – Club Bruggy 0:0 (kon.) | Anderlecht – Ekranas 5:0 (kon.) | Śląsk – Helsingborg 0:3 (kon.)
Celtic – Helsinki 2:1 (kon.) | Fenerbahce – Vaslui 1:1 (kon.) | Kluž – Liberec 1:0 (kon.)
konec
Molde FK
0:1 (0:0)
FC Basilej
Středa 01.08.2012, 19:00 • Molde Stadion • Liga mistrů (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Třetí předkolo Ligy mistrů pokračuje i dnes. Nás bude nejvíce zajímat souboj norského a švýcarského mistra. Tedy mezi Molde a Basilejí.
     
    Molde FK

    Akutální norský mistr Molde FK pod vedením legendárního hráče Ole Gunnara Solskjæra si učást ve 3. předkole musel vybojovat už o předkolo dříve, když se střetl s FK Ventspils. Po domácí výhře 3:0 v odvetě kontroloval stav a remizoval 1:1, což ho posunulo dál. V domácí soutěži je tým po sedmnácti kolech s drobnou ztrátou na druhé pozici.
     
    FC Basilej

    Loňský osmifinalista Ligy mistrů se zatím v letošní sezoně pomalu rozjíždí. Favorit dvojduelu má po třech utkáních v domácí Super League na svém kontě pouze jednu výhru, když ostatní duely pouze remizoval. V posledním duelu na hřišti Grasshopperu Curych to byla dělba bodů za výsledek 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Molde FK: Bugge Pettersen - Vatshaug, Hovland, Forren, Rindaroy - Linnes, Eikrem, Hestad, Chima - Angan, Moström.

    Trenér: Ole Gunnar Solskjær

    FC Basilej: Sommer - Steinhöfer, Sauro, Dragovic, Park Joo Ho - Cabral, Yapi - D. Degen, Díaz, Stocker - Streller.

    Trenér: Heiko Vogel

    Rozhodčí: Fredy Fautrel - Cyril Gringore a Stephan Luzi (všichni FRA).
     
    V Molde je sice podle prvních obrázků pod mrakem a chladno, když teploměr ukazuje 13°C. V obou sestavách nedochází k příliš velkým překvapením. Na lavičce hostů je připraven zasáhnout do hry Radoslav Kováč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V úvodu má míč zatím častěji na kopačkách domácí tým Molde, ale k šanci to po pravé straně nevede.
     
    4
    Basilej se ubránila i dalšímu útoku po pravé straně a drží míč ve středu hřiště, odkud se pokusí projít do prvního zakončení dnešního duelu.
     
    4
    Ani to však nevyšlo a po ztrátě míče musí nebezpečí zastavit Cabral, který raději fauluje.
     
    5
    Po centru z pravé strany se z těžkého úhlu pokusil skákající míč dobře trefit Angan, ale jeho projektil míří vysoko nad Sommerovu branku.
     
    6
    Cabral příliš dlouho držel míč na kopačce a díky tomu o něj přišel. Angan se hnal do zakončení, jenže na hranici velkého vápna fauluje, a tak je míč přisouzen hostům.
     
    8
    U míče je prozatím pouze domácí tým trenéra Solskjær. Tentokrát to ale Moströmovi zakončení nepřineslo a vhazovat bude Park Joo Ho.
     
    10
    První příležitost hostů z Basileje a hned vypadala hodně nebezpečně! Dlouhý míč na levou stranu Streller výborně hlavou posunul na Stockera, který využil volného prostoru a nasprintoval do pokutového území. Tam si míč posunul na levou nohu, kterou však bohužel pro hosty jen těsně míjí branku!
     
    12
    Tým kouče Vogela po prvním ohrožení branky získává pomalu půdu pod nohama a začíná mít převahu.
     
    14
    Přesný pas domácího Forrena našel Chimu, který již hledal před vápnem Angana. Ten je ale dobře hlídán, a tak se k balonu nedostal.
     
    14
    První žlutou kartu duelu vidí Even Hovland, který fauluje na hranici velkého vápna Strellera. Ten již přebíral krásný pas od Stockera, ale je faulován, a tak uvidíme přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    15
    A ten byl zahrán precizně! Díaz zakroutil míč přesně kolem zdi a jen vynikající zákrok Bugge Pettersena udržel domácím čisté konto.
     
    17
    Snaha domácích končí na nepřesné nahrávce vzduchem, kterou Eikrem mohl zpracovat jen velmi těžce. Míč má Basilej.
     
    18
    Po nepovedené akci Basileje znovu šel dopředu tým Molde. Eikrem vysunul na pravé straně Angana, který z úhlu zkusil překvapit Sommera a málem mu to vyšlo. Hostující brankář nejistým zákrokem vyráží na rohový kop.
     
    20
    Yapi hledal dlouhým pasem za obranou domácích Davida Degena, ale ten jej nezpracoval. Míč tak končí u Bugge Pettersena, který rozehrává.
     
    22
    A ani teď to hostům nevyšlo. Akce z pravé strany našla až Stockera, který ale míč do pokutového území na Strellera neprocpal.
     
    23
    Marco Streller je o pár vteřin později nachytán v ofsajdu, kterému předcházel dlouhý pas na jeho osobu.
     
    24
    Rindaroy se na levém křídle zbavil dotírajícího obránce a dokázal přesně odcentrovat do vápna na Angana. Ten v tísni hlavičkoval, jenže pouze do rukavic připraveného Sommera.
     
    26
    Hostům útok nevyšel, a tak šlo kupředu Molde. Angana zastavil nedovoleně Dragovic, a tak je hra přerušena.
     
    27
    A o pár vteřin později vidíme dost možná velmi důležitý okamžik dnešního duelu. Davy Angan totiž vidí za úder do tváře Dragovice červenou kartu a v dnešním duelu končí. Domácí útočník udeřil svého hlídače v pokutovém území, kde míč v tu chvíli ani zdaleka nebyl.
     
    29
    Steinhöfer zastaven na pravé straně za hranicí pravidel, a tak Basilej rychle rozehrává přímý kop. Každý kontakt s míčem v podání Alexandra Dragovice je doprovázen mohutným bučením.
     
    30
    Hostující Markus Steinhöfer vidí za ostré dohrání souboje s Moströmem žlutou kartu. Hra se viditelně přiostřuje.
     
    32
    Přímý kop hostů z levé strany rozehrál Díaz, ale pro Bugge Pettersena to příliš práce neznamená. Vysoký míč totiž pohodlně sbírá ze vzduchu.
     
    33
    Rychlou kombinaci domácího Molde centroval z levé strany do vápna Rindaroy, ale adresáta, který by dokázal zakončit bohužel pro svůj tým nenašel.
     
    34
    Opačná strana nabízí podobný scénář, když při svém pokusu u vysunutí spoluhráče David Degen selhal. Rindaroy bleskově vhazuje.
     
    36
    Na obou stranách teď vidíme v posledních okamžicích hry dost nepřeností. Poslední předvedl Yapi, který na pět metrů nedokázal přesně najít Degena.
     
    36
    Moström po souboji v pokutovém území padá přes Saura, ale víc jak rohový kop to pro Molde neznamená.
     
    38
    Složitá kombinace domácích borců na pravé straně hřiště vyústila v centr, který našel vysoko vysunutého Rindaroye. Jeho hlavička však na branku nedošla, když ji stačil odhlavičkovat jeden z hráčů Basileje.
     
    40
    Přímý kop Molde z levé strany zahrával Eikrem, ale ten končí pouze v rukavicích Sommera. Nikoho v modrém drese hráčů trenéra Solskjæra nenašel.
     
    41
    David Degen dobře navedl míč před pokutové území, kde si ho pokusil narazit o Strellera, ale bez úspěchu. Balon lapil Bugge Pettersen, který okamžitě vyhazuje na spoluhráče.
     
    42
    Chybnou rozehrávku hostů zkoušel ještě zachytit Cabral, ale neuspěl. Fauloval a za svůj skluz vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    43
    Streller napálil v pokutovém území při snaze o zakončení pouze domácího hráče, a tak uvidíme rohový kop.
     
    44
    Dlouhá kombinace hostujících hráčů šla po mezihře na pravou stranu na Degena, který našel centrem Yapiho. Hlavička tohoto hráče však branku Molde netrefila.
     
    45
    První poločas je nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    V ní hledal centrem Steinhöfer svého kolegu z obrany Saura, ale ten fauluje.
     
    První poločas skončil.
     
    Vyrovnaný první poločas se zajímavými okamžiky, to byl střet mezi Molde a Basilejí. Domácím tým měl v úvodu více míč na svých kopačkách, ale větší šance měla Basilej. V té největší vychtal přímý kop Díaze parádně Bugge Pettersen. Kaňkou pro domácí rozhodně je červená karta, kterou si za faul bez míče vykoledoval Angan. Druhý poločas začne pravděpodobně v 20:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí tým se ani v deseti mužích nebojí útočit. Akce po pravé straně ale díky příliš dlouhé nahrávce Vatshauga nevyšla.
     
    48
    Streller na straně druhé hledal ve vápně průnikovou přihrávkou svého kolegu Stockera, jenže obrana Molde si poradila na jedničku a odvrací hrozící nebezpečí.
     
    50
    A odpověď přišla rychle. Hestad vysunul Rindaroye, který již ve vápně hledal spoluhráče, ale na poslední chvíli odvrací Dragovic.
     
    50
    Po rohu přišel do vápna Basileje závar, ale ani v jednom případě to branku příliš neohrozilo. Zakončení Hestada tak jde mimo.
     
    52
    Park Joo Hoo fauluje na pravé straně Linnese a domácí Molde tak má výhodu přímého volného kopu.
     
    52
    Po něm přichází faul Saura, který si přímo naskočil na Chimu. Následovat bude přímý kop Molde z výborné pozice na hranici velkého vápna.
     
    53
    Eikrem však bohužel pro domácí tým pálí svůj přímý kop pouze do mnohočetné zdi.
     
    56
    Hráči Basileje sice drží míč na svých kopačkách a kombinují, ale na tým, který se loňskou sezonu dostal mezi šestnáct nejlepších v Evropě dnes nepředvádí zatím příliš dobrý výkon. Obzvlášť, když od 27. minuty hrají svěřenci kouče Vogela proti deseti.
     
    57
    Má slova potvrzuje o pár vteřin později domácí tým, který se dostal do dobré šance. Tu připravil Chima pro Forrena, který ale svůj střelecký pokus z hranice velkého vápna posílá pouze do brankáře Sommera.
     
    60
    Díaz na levé straně sice míč zachytil, ale kličkou na Vatshauga nevyzrál. Ten tak získává balon pro své spoluhráče v modrých dresech.
     
    61
    Hosté poprvé střídají, když Zoua nahradí na hřišti Davida Degena.
     
    62
    Kombinaci domácích posílal Chima na Eikrema, který však Moströma příliš zahnal, a ten se tak za míčem ani nevydává.
     
    64
    První střídání domácích znamená, že Magne Simonsen nahradí na závěrečnou půlhodinu na hřišti Martina Linnese.
     
    65
    Nepřesnosti hostů na vlastní polovině znamenají rohový kop pro Molde. Celý tým domácích se žene do vápna.
     
    66
    A nechybělo málo a bylo z toho ohrožení Sommera. Ten si však v klubku těl poradil, když vyboxovává míč do zámezí na aut.
     
    67
    V brejku hostů to dobře vymýšlel Streller, který hledal mezi obránci Stockera. Před ním však na poslední chvíli dokázal míč uzmout brankář Bugge Pettersen.
     
    68
    Chybu Simonsena mohl využít Stocker, který se s míčem vřítil do vápna. Tam hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče v bílém, ale nenašel.
     
    70
    Basilej začíná svůj tlak stupňovat a domácí si uvědomují, že i remíza 0:0 z prvního utkání není při hře v deseti mužích vůbec zlý výsledek.
     
    73
    Vůbec zle to teď vymyslel novic na trávníku v hostujícím dresu. Zoua si navedl míč do středu hřiště, kde napřáhl a slušnou ranou zaměstnal brankáře Bugge Pettersena. Ten jeho pokus tak tak vyráží.
     
    73
    Střela jeho kolegy Díaze o pár vteřin později už tak povedená není a míří vysoko na tribuny Molde Stadionu.
     
    75
    Ani domácí tým to navzdory oslabení v útoku nepřestává zkoušet. Trojblok na levé straně, ale Eikremak zakončení nepustil. Teď bojuje v rohu hřiště Simonsen.
     
    75
    Za protesty proti verdiktu pomezního sudího vidí Valentin Stocker žlutou kartu.
     
    77
    Hraje se v poklidném tempu a hosté z Basileje se příliš v přesilovce nevyžívají, když do zatažené obrany nemohou najít klíč k brance.
     
    79
    Basilej právě vstřelila branku!
    To už však neplatí! Stocker si udělal na hranici velkého vápna prostor, výborně se uvolnil a vypálil na Bugge Pettersena. Ten ještě jeho ránu stačil zblokovat za sebe, ale dobíhající JACQUES ZOUA již odkrytou branku nemohl netrefit.
     
    80
    Hestada nahradí na závěrečnou pasáž hry v domácím dresu Hoseth.
     
    82
    Snaha domácích šla z kopačky Eikrema na Rindaroye, který v pokutovém území padá, ale sudí Fautrel penaltu nenařizuje, jelikož se o faul nejednalo.
     
    84
    Molde se ještě snaží ze slušně rozehraného utkání uzmout alespoň remízu, ale do dobře postavené obrany Basileje vede cesta jen ztuha.
     
    86
    Stále stejná písnička. Teď se navíc hostům daří rychlými brejky zaměstnant obranu Molde, a tak je vyrovnání v nedohlednu.
     
    88
    Utkání již se jen dohrává. Vypadá to na vítězství velkého favorita, které se ale na Molde Stadionu nerodilo vůbec lehce.
     
    90
    V slušné šanci ještě byl novic v domácím modrém dresu Hoseth, ale hlavou Sommera nepřekonal.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Molde se ještě snaží zoufale vyrovnat a vysouvá vysoké hráče na hrot útoku. Dlouhé míče je ale zatím nenachází.
     
    Konec zápasu.
     
    Zajímavý duel je u konce. Domácí Molde se nemá za co stydět, když dlouho bylo i o deseti vyrovnaným soupeřem favoritovi z Basileje. Toho vykoupil až deset minut před koncem Zoua, který dorazil do branky ránu Stockera. 3. překolo Ligy mistrů pokračuje i dalšími zápasy. Při jejich sledování se těším na viděnou. (20:52:37)

    Martin Mišovec

    Branky: 79. Zoua

    Karty:   14. Hovland (MLD) - 30. Steinhöfer (BAS), 42. Cabral (BAS), 75. Stocker (BAS)   27. Angan (MLD)


    Molde FK: Bugge Pettersen - Vatshaug, Hovland, Forren, Rindaroy - Linnes (64. Simonsen), Eikrem, Hestad (80. Hoseth), Chima - Angan (27. ČK), Moström.

    Trenér: Ole Gunnar Solskjær

    FC Basilej: Sommer - Steinhöfer, Sauro, Dragovic, Park Joo Ho - Cabral, Yapi - D. Degen (61. Zoua), Díaz, Stocker - Streller.

    Trenér: Heiko Vogel

    Rozhodčí: Fredy Fautrel - Cyril Gringore a Stephan Luzi (všichni FRA)
    bahis siteleri