HV71 – HC Slovan 2:0 (kon.) | Hamburg – Plzeň 3:2 (kon.) | Linköping – Vienna Capitals 3:4 (po s.n.)
TPS – Pardubice 2:4 (kon.) | Kärpät – Motor ČB 3:1 (kon.) | Kuopio – Chomutov 3:4 (po s.n.)
Jokerit – Ingolstadt 2:1 (kon.) | Eisbären – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Luleå – Salzburg 7:2 (kon.)
JYP – Sparta 4:5 (po pr.)
konec
TPS Turku
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 19.08.2012, 16:00 • HK Areena • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Dvě minuty za hození hole dostal Robert Kousal.
     
    Tři hvězdy zápasu: Salfický, Laakso, Ehrhardt. (18:20:47)
     
    Utkání bylo herně velmi vyrovnané, rozhodly až poslední minuty třetí třetiny. Pardubice dlouho v zápase prohrávaly, ale nakonec slaví první výhru nejen v European Trophy, ale také v celé přípravě. Navíc poprvé dokázaly v zápase vstřelit více než jednu branku. Ten nejdůležitější zásah si připsal v 55. minutě Cetkovský, jenž dostal hosty poprvé do vedení. Tři body poté stvrdil do prázdné branky Pavel Brendl. Stínem zápasu je zranění Lukáše Radila, který musel hřiště opustit na nosítkách.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:20
    Nešťastníkem posledních okamžiků je Marko Anttila, který nejprve spálil obrovskou šanci a při následné power-play ztratil kotouč, díky čemuž zvýšil Pavel Brendl na 4:2 pro Pardubice.
     
    58:19
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice se dostávají na dosah první výhry v European Trophy. Po Somíkově asistence uklidil kotouč do prázdné branky PAVEL BRENDL - 2:4. Asistence: Radovan Somík.
     
    58:01
    Domácí hrají bez brankáře!
     
    58:00
    Oddechový čas pro domácí. TPS mělo výsledkově téměř po celý zápas navrch a najednou musí dohánět.
     
    55:20
    Dnešní utkání sleduje 2276 diváků.
     
    54:29
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice obracejí skóre zápasu! Ďaloga poslal přesný pas na hůl JIŘÍHO CETKOVSKÉHO, jenž rychlou ranou nad lapačku Engrena dostává svůj tým poprvé v zápase do vedení - 2:3. Asistence: Marek Ďaloga a Vladimír Sičák.
     
    54:12
    5/5.
     
    52:12
    Dvě minuty za podražení dostává Vladimír Sičák. Pardubice se budou bránit.
     
    50:49
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice podruhé v zápase vyrovnávají! VÁCLAV BENÁK obdržel ideální pas mezi kruhy od Zohorny a přesnou ranou mimo dosah Engrena srovnává na 2:2. Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    48:33
    5/5. TPS nic, co by stálo za zmínku, nepředvedlo. Pardubice se ubránily bez vážnějších problémů. Teď by chtěli hosté úřadovat také před brankou Engrena.
     
    46:33
    Turku bude hrát přesilovku. Dvě minuty za krosček si odsedí Radovan Somík.
     
    43:49
    5/5. Hra ve čtyřech vyhovovala více domácím, kteří se díky zásahu Laaksa dostali opět do vedení.
     
    42:25
    TPS právě vstřelilo branku!
    Turku se dostává opět do vedení. Salo a Laakso zatopili pardubické obraně, načež se do střelecké pozice dostal TAPIO LAAKSO a ranou do šibenice dává svůj druhý gól zápasu - 2:1. Asistence: Timo Salo.
     
    41:49
    Po tvrdém vzájemném střetu s Koskirantou zůstal na ledě ležet Lukáš Radil, který musel být následně odvezen na nosítkách. Pardubický forvard nejprve fauloval a tudíž dostává dvě minuty za vražení zezadu. Dvě minuty za hrubost obdržel i Koskiranta.
     
    41:13
    Ostrou ránu vyslal na Engrena Jan Starý, brankář TPS si s menšími obtížemi poradil a zamezil tak dojíždějícímu Zohornovi v dorážce.

    David Záruba

    Branky a nahrávky: 11. Laakso (Locke, Ehrhardt), 43. Laakso (Salo) - 35. Somík (Brendl, Sičák), 51. Benák (Zohorna), 55. Cetkovský (Ďaloga, Sičák), 59. Brendl (Somík)


    TPS Turku: Engren (Järvinen) – R. Rasmus, Vittasmäki, Ehrhardt, Seppänen, Paven, Lehtonen, Friman – Hattunen, Locke, Vahalahti – Anttila, Koskiranta, Tuomainen – K. Rasmus, Laakso, Salo – Huhtala, Tuominen, Seinelä. Trenéři: Pekka Virta a Strömberg.
    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Drtina, Kočí, Sičák, Ďaloga, Benák, Vašíček – Brendl, Beech, Somík – Šagát, Zohorna, Starý – Radil, Kousal, Buchtele – Nahodil, Nosek, Cetkovský – Semorád. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

    Rozhodčí: Rantala, Fonselius – Suominen, Hägerström (všichni Fin.)

    Diváci: 2276
    bahis siteleri