HV71 – HC Slovan 2:0 (kon.) | Hamburg – Plzeň 3:2 (kon.) | Linköping – Vienna Capitals 3:4 (po s.n.)
TPS – Pardubice 2:4 (kon.) | Kärpät – Motor ČB 3:1 (kon.) | Kuopio – Chomutov 3:4 (po s.n.)
Jokerit – Ingolstadt 2:1 (kon.) | Eisbären – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Luleå – Salzburg 7:2 (kon.)
JYP – Sparta 4:5 (po pr.)
konec
TPS Turku
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 19.08.2012, 16:00 • HK Areena • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Dvě minuty za hození hole dostal Robert Kousal.
     
    Tři hvězdy zápasu: Salfický, Laakso, Ehrhardt. (18:20:47)
     
    Utkání bylo herně velmi vyrovnané, rozhodly až poslední minuty třetí třetiny. Pardubice dlouho v zápase prohrávaly, ale nakonec slaví první výhru nejen v European Trophy, ale také v celé přípravě. Navíc poprvé dokázaly v zápase vstřelit více než jednu branku. Ten nejdůležitější zásah si připsal v 55. minutě Cetkovský, jenž dostal hosty poprvé do vedení. Tři body poté stvrdil do prázdné branky Pavel Brendl. Stínem zápasu je zranění Lukáše Radila, který musel hřiště opustit na nosítkách.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:20
    Nešťastníkem posledních okamžiků je Marko Anttila, který nejprve spálil obrovskou šanci a při následné power-play ztratil kotouč, díky čemuž zvýšil Pavel Brendl na 4:2 pro Pardubice.
     
    58:19
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice se dostávají na dosah první výhry v European Trophy. Po Somíkově asistence uklidil kotouč do prázdné branky PAVEL BRENDL - 2:4. Asistence: Radovan Somík.
     
    58:01
    Domácí hrají bez brankáře!
     
    58:00
    Oddechový čas pro domácí. TPS mělo výsledkově téměř po celý zápas navrch a najednou musí dohánět.
     
    55:20
    Dnešní utkání sleduje 2276 diváků.
     
    54:29
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice obracejí skóre zápasu! Ďaloga poslal přesný pas na hůl JIŘÍHO CETKOVSKÉHO, jenž rychlou ranou nad lapačku Engrena dostává svůj tým poprvé v zápase do vedení - 2:3. Asistence: Marek Ďaloga a Vladimír Sičák.
     
    54:12
    5/5.
     
    52:12
    Dvě minuty za podražení dostává Vladimír Sičák. Pardubice se budou bránit.
     
    50:49
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice podruhé v zápase vyrovnávají! VÁCLAV BENÁK obdržel ideální pas mezi kruhy od Zohorny a přesnou ranou mimo dosah Engrena srovnává na 2:2. Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    48:33
    5/5. TPS nic, co by stálo za zmínku, nepředvedlo. Pardubice se ubránily bez vážnějších problémů. Teď by chtěli hosté úřadovat také před brankou Engrena.
     
    46:33
    Turku bude hrát přesilovku. Dvě minuty za krosček si odsedí Radovan Somík.
     
    43:49
    5/5. Hra ve čtyřech vyhovovala více domácím, kteří se díky zásahu Laaksa dostali opět do vedení.
     
    42:25
    TPS právě vstřelilo branku!
    Turku se dostává opět do vedení. Salo a Laakso zatopili pardubické obraně, načež se do střelecké pozice dostal TAPIO LAAKSO a ranou do šibenice dává svůj druhý gól zápasu - 2:1. Asistence: Timo Salo.
     
    41:49
    Po tvrdém vzájemném střetu s Koskirantou zůstal na ledě ležet Lukáš Radil, který musel být následně odvezen na nosítkách. Pardubický forvard nejprve fauloval a tudíž dostává dvě minuty za vražení zezadu. Dvě minuty za hrubost obdržel i Koskiranta.
     
    41:13
    Ostrou ránu vyslal na Engrena Jan Starý, brankář TPS si s menšími obtížemi poradil a zamezil tak dojíždějícímu Zohornovi v dorážce.
     
    40:24
    5/5. V závěru přesilovky tečoval Hattunen Lockeho střelu, puk ale nemířil mezi tři tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina se začala klidným tempem a vygradovala až v závěru, kdy dostali domácí hráči možnost hrát v dvojnásobné přesile. Pardubice odolaly hlavně díky perfektnímu Salfickému. Ještě předtím ve 35. minutě srovnal stav zápasu na 1:1 Somík, který neúmyslně bruslí uklidil kotouč po souhře se Sičákem a Brendlem. Třetí část, která startuje asi v 17:39, začne Turku s krátkou přesilovkou za faul Šagáta. Střely na branku 14:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    5/4. TPS při dvojnásobné přesilovce ostřelovalo Salfického ze všech stran. Laakso, Vahalahti, ani Hattunen nevyužili dobrých nabídek od Lockeho a stav tak zůstává nezměněn.
     
    38:24
    Pardubice jdou do tří. Za hrubost a vražení na hrazení dostává 2+2 minuty Martin Šagát. Zároveň je za vysokou hůl vyloučen Marko Anttila. 1:32 se bude hrát 5/3.
     
    37:56
    Dvě minuty za hákování dostává Jan Starý.
     
    36:28
    Dvě šance v rychlém sledu na obou stranách. Nejprve Semorád nezužitkoval pas Cetkovského a napálil kotouč pouze do Engrena, následně měl Ville Vahalahti dost času ke střele před Salfickým, ten si však vedl podobně jako jeho brankářský kolega o několik vteřin dříve.
     
    35:00
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice díky rychlému přečíslení tři na dva vyrovnávají. Na konci povedené souhry byl RADOVAN SOMÍK, který dopravil kotouč do branky placírkou, ale jelikož svou brusli pouze nastavil, gól byl uznán - 1:1. Asistence: Pavel Brendl a Vladimír Sičák.
     
    33:20
    5/5. Turku se tahle přesilovka vůbec nepovedla, k ohrožení Salfického se hráči TPS prakticky nedostali.
     
    31:20
    Marek Drtina hákoval soupeře a odsedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    28:26
    Až teď musel vážněji zasahovat Salfický, který vyjel proti střele, již vyslal Marko Anttila z mezikruží. Hruď pardubického brankáře kotouč k brance nepustila.
     
    27:30
    Dvojice střel Nahodila a Brendla byla ojedinělá, už se opět hraje všude možně, jen ne v bezprostřední blízkosti branek.
     
    25:23
    Beech nabil Brendlovi, který pořádně provětral Engrena. Pardubický forvard se protlačil i k dorážce, ani ta si ale cestu do branky nenašla.
     
    24:30
    Častěji se hraje na pardubické polovině, avšak zajímavou možnost měl na druhé straně Lukáš Nahodil, který přestřelil Engrenovu branku.
     
    23:20
    Druhá část začíná podobně jako ta první. Oba týmy se soustředí zejména na pevnou defenzívu, pár náznaků mělo do úspěšné realizace daleko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pardubice do zápasu vstoupily lépe, měly i pár šancí, ale opět jim selhala finální fáze. Naopak hráči TPS dokázali využít hned první přesilovku, stačilo jim jen 8 vteřin, k jednobrankovému vedení. Východočeši byli střelecky o trošku aktivnější - 10:13. Druhá třetina začne asi v 16:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:57
    5/5. Pardubice si dokázaly vytvořit menší tlak, jejich střelba však nebyla nebezpečná. TPS několikrát v pohodě vyhodilo a Locke už je na ledě.
     
    16:57
    V početní výhodě si zahrají i Pardubice. Locke podrazil Semoráda a dostává dvě minuty.
     
    14:30
    Pardubice se s jednogólovou ztrátou nechtějí smířit, přidaly na důrazu a agresivitě a snaží se dostat soupeře pod tlak.
     
    12:23
    5/5. Pardubice se v oslabení slušně zapotily. V závěru přesilovky pálil těsně vedle Tuomainen.
     
    11:20
    Zvýšit vedení mohl střelec první branky Laakso, ale tentokrát si na Salfického nepřišel.
     
    10:23
    Další oslabení Pardubic. Dvě minuty za hákování obdržel Marek Ďaloga.
     
    10:04
    TPS právě vstřelilo branku!
    TPS přesilovku využívá bleskově. Locke vymyslel krásnou přihrávkou gólovou pozici pro TAPIA LAAKSA, který puk ihned expedoval do dolního rohu Salfického branky - 1:0. Asistence: Corey Locke a Travis Ehrhardt.
     
    9:56
    Jiří Vašíček dostává dvě minuty za podražení.
     
    9:14
    Do první vážnější situace se propracovali domácí. Marko Anttila nejprve přestřelil Salfického branku, následně Ristolainena vychytal pardubický gólman, který se tak konečně trochu rozehřál.
     
    7:54
    Kris Beech tečoval před Engrenem Vašíčkovu nabídku od modré, puk se odrazil do výstroje brankáře TPS.
     
    6:20
    Nejrychleji se osmělují pardubičtí mladíci. V dobré střelecké pozici byl Lukáš Radil a později i Tomáš Nosek. Ani jeden na Engrena nevyzrál. Brankář Turku má v úvodu zápasu o dost víc práce, než jeho kolega na protější straně hřiště.
     
    5:04
    Pardubice jsou o něco aktivnější směrem dopředu. Brankář Engren musel několikrát zasahovat, nic vážnějšího však neřešil.
     
    3:50
    Utkání je z obou stran zatím velice opatrné. Hosté jsou si dobře vědomi, kterak Turku zaskočilo v pátek v úvodu zápasu Liberec.
     
    2:40
    Dlouhou dobu se hrálo bez náznaku vzruchu na jedné či druhé straně. Až pardubická dvojice Buchtele-Šagát udělala menší vítr v obraně Turku, ke gólu ale jejich snaha nevedla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TPS Turku: Engren (Järvinen) – R. Rasmus, Vittasmäki, Ehrhardt, Seppänen, Paven, Lehtonen, Friman – Hattunen, Locke, Vahalahti – Anttila, Koskiranta, Tuomainen – K. Rasmus, Laakso, Salo – Huhtala, Tuominen, Seinelä. Trenéři: Pekka Virta a Strömberg.

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický (Růžička) – Drtina, Kočí, Sičák, Ďaloga, Benák, Vašíček – Brendl, Beech, Somík – Šagát, Zohorna, Starý – Radil, Kousal, Buchtele – Nahodil, Nosek, Cetkovský – Semorád. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

    Rozhodčí: Rantala, Fonselius – Suominen, Hägerström (všichni Fin.).
     
    Pardubická sestava doznala zajímavých změn. V brance dostane přednost Dušan Salfický, svá místa si prohodí Jan Starý a Radovan Somík. Mimo hru je Aleš Píša.
     
    Turku si v úvodním duelu poradilo s Libercem zejména díky povedenému nástupu. Už v 8. minutě zvyšoval na 3:0 Joni Seinelä a tuto ztrátu nedokázala Nedvědova parta do závěrečného hvizdu umazat. Utkání mezi TPS Turku a HC ČSOB Pojišťovna Pardubice začíná v 16 hod., hostí jej HK Areena v Turku.
     
    Východočeši proti Tampere herně nepropadli, ale Finové o poznání lépe trestali soupeřovy chyby v defenzívě. Zejména první dvě branky velmi laciné, když Tappara potrestala hrubá nedorozumění v rozehrávce Pardubic. Až do třetí třetiny nebylo o ničem rozhodnuto, Tampere vedlo 2:1, poté ale dvěma slepenými góly odskočilo na končených 4:1.
     
    Oba soupeři mají za sebou jeden zápas European Trophy. Zatímco Pardubice ve svém prvním vystoupení nestačily na Tapparu Tampere a podlehly jí 1:4, Turku si vedlo o poznání lépe. Na svém ledě porazilo Bílé Tygry Liberec také pohodlně 5:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Záruba

    Branky a nahrávky: 11. Laakso (Locke, Ehrhardt), 43. Laakso (Salo) - 35. Somík (Brendl, Sičák), 51. Benák (Zohorna), 55. Cetkovský (Ďaloga, Sičák), 59. Brendl (Somík)


    TPS Turku: Engren (Järvinen) – R. Rasmus, Vittasmäki, Ehrhardt, Seppänen, Paven, Lehtonen, Friman – Hattunen, Locke, Vahalahti – Anttila, Koskiranta, Tuomainen – K. Rasmus, Laakso, Salo – Huhtala, Tuominen, Seinelä. Trenéři: Pekka Virta a Strömberg.
    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Drtina, Kočí, Sičák, Ďaloga, Benák, Vašíček – Brendl, Beech, Somík – Šagát, Zohorna, Starý – Radil, Kousal, Buchtele – Nahodil, Nosek, Cetkovský – Semorád. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

    Rozhodčí: Rantala, Fonselius – Suominen, Hägerström (všichni Fin.)

    Diváci: 2276
    bahis siteleri