Jindřichův Hradec – Hr. Králové 5:4 (po s.s.) | Kert Park Praha – Karviná 2:1 (kon.) | Pardubice – Jihlava 3:1 (kon.)
Most – Plzeň 3:5 (kon.) | Ústí n/L – Kladno 4:3 (kon.)
konec
Elba DDM Ústí nad Labem
4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
HBC Kladno
Sobota 01.09.2012, 17:00 • Stadion mládeže 643/1, Ústí nad Labem-Bukov • CROSSDOCK Extraliga
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se s Vámi opět někdy příště. Na shledanou. Zdeněk Kamínek ml. (20:58:20)
     
    Pozápasové ohlasy:


    Patrik Cerman (trenér Elba DDM Ústí nad Labem): "Před mančaftem klobouk dolů, chyběli nám ze základní sestavy Růžička se Štěpánkem, čtyři hráči odehráli svůj první extraligový zápas. Všichni mě mile překvapili, jak se dokázali vzchopit z prohry 0:2 po první třetině. Doufám, že to bude pro ně odrazový můstek do hokejbalové kariéry. Je to mužstvo, které může hrát extraligu několik dalších sezón, nejstaršímu hráči v utkání bylo 30 let. Myslím si, že zápas byl vyrovnaný, rozhodla větší touha po vítězství, větší důraz před brankou. Soupeř si vytvořil také šance, ale my byli ve správnou chvíli na správném místě. Letní přípravu jsme absolvovali na několika hřištích, vybíhali jsme i do lesa. Mladí kluci chodili opravdu poctivě a dnes to zúročili. Upřímně řečeno, nepamatuji si, kdy jsme naposledy vyhráli první zápas sezóny. S tímto týmem jsem měl ze zápasu obavy, to přiznávám. Vyhrát první utkání v sezóně je vždy důležité, tým to psychicky posílí, začne si více věřit. To všechno jsou atributy, na kterých se dá stavět."

    David Gottfried (autor dvou branek a břevna; útočník první formace týmu Elba DDM Ústí nad Labem): "Ze začátku jsme nevěděli, co od střetnutí můžeme očekávat. Máme v týmu hodně mladých kluků, ale postupem času jsme si sedli a bojovností zápas otočili. Výhra v prvním utkání v sezóně nás jistě nabudí, máme nyní těžký los. Každopádně máme na čem stavět. Měl jsem větší šance než ty, které jsem proměnil. Rozhodlo štěstí, ze dvou dorážek jsem vstřelil dva góly. Další příležitost jsem promarnil, jednou jsem trefil i břevno. Mrzí mě, že jsem nakonec hattrick nezavršil."

    Drahomír Kadlec (trenér HBC ALPIQ Kladno): "Odehráli jsme dobře první třetinu, poté si hráči začali dělat, co chtěli. Body jsme si dnes za předvedený výkon nezasloužili, hraje se čtyřicet pět minut. Rozhodla naše nedisciplinovanost, nedůraz. Někteří hráči, kteří bojují o místo v sestavě, mně naznačili, že asi nemají zájem. Musíme se v příštím utkání vyvarovat zbytečných faulů a individuálních chyb."

    Radek Šíma (v dnešním zápase 1+1; útočník první formace týmu HBC ALPIQ Kladno): "Rozhodla naše špatná koncentrace ve druhé třetině, kdy jsme polevili. Přišlo uspokojení s výsledkem, velkou roli hrála také naše zbytečná vyloučení. V první části bylo vidět, že se Ústí nad Labem teprve rozehrává, hráli letos první mistrovský zápas. Připsal jsem si dva kanadské body, ale k ničemu mi to není, když se prohrálo. Měli jsme náročnou, měsíc a půl dlouhou letní přípravu na Kladně. Běhali jsme často na ovále, také posilovali. Co se týče ambicí Kladna, mělo by se vždy vyhrávat. Říká se, že Kladno patří k hokejbalové špičce v České republice, takže nic jiného než titul nebereme."
     
    Do závěrečné části vstoupili lépe hráči Kladna. Hokejbalisté Ústí nad Labem však dokázali následně skóre otočit, když se o oba góly domácích postaral David Gottfried. Premiérový zápas tak vyšel svěřencům Patrika Cermana před zraky 85 diváků na výbornou. Po výhře Ústí nad Labem 4:3 zůstávají všechny body v krajské metropoli Ústeckého kraje. Třináctý útočník domácích Lacina do hry nakonec nezasáhl.
     
    Statistiky utkání:

    Vyloučení: 4:4.
    Využití: 2:1.
    V oslabení: 0:0.
    Střely na branku: 25:24 (6:9, 11:7, 8:8).
    Zakázaná uvolnění: 7:1.
    Ofsajdy: 1:0.
    Vyhraná vhazování: 37:30 (12:11, 9:10, 16:9).
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:58
    Plachý drží míč v útočném pásmu, vystřelit na prázdnou klec už pravděpodobně nestihne.
     
    44:51
    Parádní souhra hostů, na jejímž konci stál Ogurčák, gólem nekončí. Z levého kruhu útočník Kladna pálil do gólmana Bandy.
     
    44:37
    Plachý jen těsně minul prázdnou klec, když vyhazoval přes celé hřiště. Další zakázané uvolnění (na icingy 7:1).
     
    44:24
    Domácí se brání a opět vyhazují přes všechny čáry (na icingy 6:1).
     
    44:02
    Zakázané uvolnění Elby (na icingy 5:1).
     
    43:44
    Středočeši budou pokračovat ve hře bez brankáře, buly po levici Bandy.
     
    43:44
    Oddechový čas pro domácí.
     
    43:44
    Ústečtí pod velkým tlakem, Langthaler vyhodil na zakázané uvolnění (na icingy 4:1).
     
    43:20
    Kladno v šesti.
     
    42:53
    Oddechový čas pro hosty.
     
    42:32
    Středočeši si vydobyli vhazování v útočném pásmu.
     
    41:44
    Ústečtí by měli bránit svoje vedení, avšak řídí se heslem, že nejlepší obrana je útok. Lukáš Soukup s Langthalerem napadají rozehrávku Kladna u svatyně Hájka.
     
    41:11
    Soukup z pravého kruhu trefil pouze výstroj Hájka.
     
    40:27
    Banda vyběhl pohotově z branky, aby zabránil brejku Šíchy.
     
    40:01
    Hráči Kladna vyhazují na zakázané uvolnění (na icingy 3:1).

    Zdeněk Kamínek ml.


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 19. Jirava (Langthaler, Plachý), 28. Langthaler, 34. Gottfried (Plachý), 36. Gottfried (Daniel Prášek, Jan Plachý) - 9. Nosek (R. Šíma, Kudela), 12. R. Šíma (Hnízdil), 31. Kudela


    Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (J. Hruška) - Kváš, Prášek, Jirava, Baxa, Šilínek, Haas - Plachý, Gottfried, Hubený - L. Soukup, Langthaler, Zápotocký - Horáček, Pelíšek, Zákon - připraven Lacina. Trenér: Patrik Cerman.
    HBC Kladno: Hájek (Solar) - Kudela, D. Rejthar, M. Nedvěd, R. Soukup, Kouba, Lev - Nosek, R. Šíma, D. Hnízdil - Šrámek, Ogurčák, Šícha - Šťastný, Protiva, J. Šíma. Trenér: Drahomír Kadlec.

    Rozhodčí: Michal Záhora, Michal Pečený

    Diváci: 85
    bahis siteleri