konec
Formule 1: VC Belgie

Vítěz: J. Button

Neděle 02.09.2012, 14:00 • Okruh: Spa-Francorchamps, Spa, Belgie • Formule 1
     
    Fanoušci formule 1 budou mít behěm září napilno, protože další Velká cena se jede už za týden v italské Monze. Ode mě je to pro dnešek vše, z okruhu Spa-Francorchamps se s vámi loučí Michal Šandor. Hezký zbytek víkendu. (15:49:03)
     
    Dnešní závod poznamenala hromadná nehoda hned po startu, kterou pravděpodobně zavinil Grosjean. Spolu s ním už v dnešní GP nepokračovali Hamilton, Alonso, Pérez a Maldonado. V průběhu Velké ceny si ještě udělal výlet mimo trať Kartykejan, který díky nárazu do bezpečnostní bariéry svůj vůz také odstavil.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů. Nyní si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Poté bude následovat předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Belgie: 1. Button, 2. Vettel, 3. Räikkönen, 4. Hülkenberg, 5. Massa, 6. Webber, 7. Schumacher, 8. Vergne, 9. Ricciardo, 10. Di Resta. Závod nedokončili: Hamilton, Alonso, Grosjean, Pérez, Maldonado a Kartykejan.
     
    Konec závodu.
     
    44
    JENSON BUTTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Belgie. Za ním dojeli Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen.
     
    44
    Jezdci vjeli do posledního kola a Jenson Button si jede pro vítězství ve Velké ceně Belgie!
     
    43
    Náskok Buttona na Vettela už čítá 14,4 sekundy. O vítězi dnešní Grand Prix v Belgii je s největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    42
    Naopak jeho krajan Vettel začínal až z desáté pozice a momentálně jede na druhé příčce.
     
    41
    Michael Schumacher sice nazývá tento okruh jako svůj obývák, ale na tento závod asi nebude vzpomínat úplně v nejlepším. V průběhu dnešní GP sice jel na stupních vítězů, ale poté se začal pomalu propadat a nyní mu patří sedmá příčka.
     
    40
    V boxech se objevil Bruno Senna s Williamsem.
     
    40
    Průběžné pořadí: 1. Button, 2. Vettel, 3. Räikkönen, 4. Hülkenberg, 5. Massa.
     
    39
    Pokud se nestane něco neočekávaného, tak tuto Velkou cenu vyhraje Jenson Button, který má na Vettela k dobru přes 12 sekund.
     
    37
    Vergne svedl zajímavý souboj s Nicem Rosbergem, který ale Francouzovi nekladl vážný odpor a Němec se propadl o místo dozadu.
     
    36
    Svůj pitstop absolvoval Schumacher, který se na trať vrací na sedmém místě.
     
    35
    Průběžné pořadí: 1. Button, 2. Vettel, 3. Räikkönen, 4. Schumacher, 5. Hülkenberg.
     
    34
    Kimi Räikkönen stiskl pedál tak vehementně, že bez bázně a hany předjel v nájezdu do zatáčky Eau Rouge Schumachera. To byl pěkný předjížděcí manévr v podání finského pilota ve službách Lotusu.
     
    33
    Připomeňme si, že po úvodní hromadné kolizi už v závodě nepokračují Hamilton, Alonso, Grosjean, Pérez, Maldonado.
     
    32
    Mimo trať si udělal výlet Kartykejan, který se zastavil až o bezpečnostní bariéru. Díky nárazu mu odletěla i pneumatika a nad tratí vlají žluté vlajky.

    Michal Šandor