Magnitogorsk – Dynamo Moskva 2:0 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Dynamo Moskva
Středa 12.09.2012, 15:00 • Metallurg Aréna, Magnitogorsk, Rusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné odpoledne z Metallurg Arény, kde je dnes na programu další zápas Kontinentální hokejové ligy, v němž nastoupí domácí Metallurg Magnitogorsk proti obhájci titulu Dynamu Moskva.


    Magnitce vstup do soutěže vůbec nevyšel, po dvou odehraných zápasech nemá na svém kontě ani bod a v Charlamovově divizi jí zatím patří poslední místo.


    Zato moskevské Dynamo vyrazilo za obhajobou prvenství, jak se sluší a patří. Po třech duelech nepoznalo hořkost porážky, když na nájezdy přetlačilo Omsk a poté si poradilo s Barysem a Chanty-Mansijskem. V Bobrově divizi je prozatím první.


    V akci bychom měli vidět dva české hokejisty, obránce Filip Novák a útočník Marek Kvapil oblékají dres Dynama.

     
    Metallurg Magnitogorsk


    Metallurg byl založen v roce 1955 a od té doby sklidil mnoho úspěchů. Třikrát vyhrál ještě tehdejší ruskou Superligu, po jednom triumfu si připsal v Evropském poháru a Spengler Cupu. V říjnu 2008 se v rámci Victoria Cupu utkal s New Yorkem Rangers, Magnitka po většinu zápasu vedla, ale rozhodující gól inkasovala dvacet vteřin před koncem utkání a prohrála 4:3.


    V loňské sezóně obsadila ve Východní konferenci třetí místo a postoupila do play-off. Ve čtvrtfinále konference zdolala Astanu 4:3 na zápasy, ale v semifinále už nestačila na Avangard Omsk.


    Letos se Magnitogorsku zatím vůbec nedaří, ze dvou klání nevytěžil ani bod a v Charlamovově divizi je poslední. Nad síly svěřenců kouče Paula Maurice byly Čeljabinsk a Jekatěrinburg.

     
    Dynamo Moskva


    Historie moskevského Dynama se začala psát od roku 1946 a za tu dobu udělali hokejisté z ruské metropole několikrát svým fanouškům radost. Dvakrát totiž vyhráli Spengler Cup, pětkrát tehdejší Sovětskou ligu, jednou Evropský pohár a naposledy triumfovali v loňské sezóně, v níž získali Gagarinův pohár.


    Cesta za vysněným titulem byla dlouhá. Po základní části skončilo Dynamo v Západní konferenci třetí a s přehledem si pojistilo účast ve vyřazovacích bojích. Ve čtvrtfinále konference rychle vyřídilo Dinamo Minsk 4:0 na zápasy, v semifinále pak přetlačilo Nižnyj Novgorod a ve finále si lehce poradilo s Petrohradem. V souboji o Gagarinův pohár svedlo s Omskem sedmizápasové drama, které nakonec vyhrálo a mohlo se radovat z titulu.


    Za obhajobou prvenství vyrazili svěřenci kouče Olegse Znarokse pravou nohou, z tří domácích duelů ani jeden neprohráli, když postupně porazili na nájezdy Omsk, Barys a Chanty-Mansijsk. V Bobrově divizi je Dynamo momentálně první.

     
    Úvodní sestavy:


    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelašvili) - Mišarin, Birjukov, Bondarev, Antipin, Chabarov, Tverdovskij, Bernackij - Mozjakin, O'Reilly, Platonov - Kajgorodov, Kazjonov, Potěchin - Hodgman, Lisin, Kosov - Šenfeld, Zdunov, Jakubov


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Volkov) - Novák, Graňák, Jäläsvaara, Solovjov, Derljuk, Mironov, Barancev, Lukin - Gorovikov, Tolpeko, Mosaljov - Cvetkov, Gynge, Kokarev - Sojn, Babenko, Kasjančuk - Pestunov, Goldenkov, Knjazev


    Rozhodčí: Bělov, Kulakov - Gordenko, Tomilov

     
    Nyní jsou v aréně představovány zahajovací formace obou celků a po zaznění ruské hymny zápas začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Domácí vyhodili přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se nepískalo, protože puk dolétl přesně k Jerjomenkovi.
     
    01:18
    Lisin se pokusil založit první útočnou akci, jenže jeho spoluhráči přejeli modrou čáru rychleji a tentokrát už zaúřadovala píšťalka čárového rozhodčího.
     
    01:46
    Z křídla do útočné třetiny najel Potěchin, ale byl bráněn protihráčem, tak nemohl přesněji zamířit.
     
    02:40
    Jerjomenkovu bdělost vyzkoušel střelou švihem Jakubov, člen čtvrté formace Magnitky ovšem ruského reprezentačního gólmana nepřekonal.
     
    03:55
    V rohu kluziště byl podražen Potěchin, ale hlavní rozhodčí zůstali naprosto v klidu a nechali ve hře pokračovat.
     
    04:12
    Hosté vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Jerjomenkem.
     
    04:43
    Do slibné šance se dral Lisin, jenž převzal přesnou přihrávku, ale dostal se do obranného klinče hráčů Dynama a nestihl už vystřelit.
     
    05:23
    Od modré čáry pálil Cvetkov, jeho bomba ale k Ahonenovi nedoletěla, protože do rány padl jeden z útočníků Metallurgu.
     
    05:52
    Domácí si nerozuměli při rozehrávce, z čehož rezultuje další zakázané uvolnění. Buly bude před Ahonenem.
     
    06:50
    Zatím se hraje naprosto čistě, trestná lavice zůstává prázdná.
     
    07:48
    V útočném pásmu operovala druhá formace Magnitky, jenže Potěchin po nahození Bondareva neprotlačil černou pryž za brankovou čáru.
     
    09:21
    Jerjomenka chtěl vyzkoušet Potěchin, ruský brankář byl nakonec bez práce, protože střela útočníka Metallurgu byla včas sražená.
     
    10:15
    V obranném pásmu Dynama upadl Kajgorodov, ale hlavní rozhodčí znovu nechali své píšťalky mlčet. Z publika se následně ozval pískot.
     
    11:57
    Domácí dojeli pro vyhozený puk, jenž se vzápětí dostal na modrou čáru, odkud napřáhl až ke stropu haly Tverdovskij, ale jeho pumelice gólem neskončila.
     
    12:14
    Po přihrávce Platonova z rohu si do mezikruží najel bek Tverdovskij, ale ani na druhý pokus se mu nepodařilo Jerjomenka překonat.
     
    12:37
    Mozjakin se dokázal na chvíli uvolnit, ale ležícího Jerjomenka nepřekonal. Záhy zkoušel své štěstí i z dorážky, jenže ani tentokrát touš za Jerjomenkem neskončil.
     
    12:38
    Při bránění si nedovoleně počínal Cvetkov, který už usedl na trestnou lavici. Hostitelé si zahrají přesilovku.
     
    13:10
    V početní výhodě hned zahrozil Lisin, ale hostující obrana v čele s Jerjomenkem znovu odolala.
     
    13:59
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Nyní už Jerjomenko kapituluje. Svěřenci kouče Maurice vymysleli pěknou přesilovkou kombinaci, Antipin adresoval přihrávku napříč útočným pásmem SERGEJI MOZJAKINOVI, který nedal Jerjomenkovi šanci zasáhnout. Asistence: Viktor Antipin a Cal O'Reilly.
     
    15:50
    Tentokrát si přesilovku zahrají hosté, Bernackij odešel zpytovat svědomí za podražení.
     
    17:50
    Obhájci titulu se sice v početní výhodě nastěhovali před Ahonena, ale finského gólmana ve službách Magnitky nepřekonali.
     
    18:55
    Ahonen musel být v permanenci proti nebezpečné teči, ale své betony secvaknul právě včas a touš za svá záda nepustil.
     
    19:51
    Do hry se dostal i Jerjomenko, jenž musel pomoci svým obráncům dostat puk do bezpečí, protože v závěru první třetiny podnikli domácí ještě jeden útok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první dvacetiminutovka, v níž padl jeden gól, o který se postaral po pěkné přesilovkové kombinaci Sergej Mozjakin. Druhá část začne asi za 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    V úvodu druhé části vyrazil dopředu Mosaljov, který se zbavil O'Reillyho a po objetí branky nadělal před Ahonenem pořádnou paseku. Finský gólman nakonec vše vyřešil.
     
    20:55
    Hostitelné měli velkou šanci! Potěchin si nabrusil s pukem před Jerjomenka, kterého si položil, ale už nedokázal usměrnit kotouč do sítě.
     
    21:32
    Hráči Magnitogorsku si nerozuměli při rozehrávce a jejich snaha končí zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude před Ahonenem.
     
    22:32
    Mosaljov se svým útokem znovu zahrozil, ale Ahonen byl i tentokrát na místě.
     
    23:04
    Mozjakin převzal přesnou přihrávku a napálil puk na Jerjomenka. Ten nakonec nemusel zasahovat, protože Mozjakinova rána postrádala přesnost.
     
    23:56
    Domácí opět vyhodili přes všechny čáry. Hra se tedy přestěhuje zpět k Ahonenovi.
     
    24:05
    Svěřenci trenéra Maurice si znovu nedokázali přesně přihrát, z čehož rezultoval další icing.
     
    24:36
    Bondarev přihrál zpoza branky Kajgorodovovi, na jehož pokus si Jerjomenko v klidu počkal.
     
    25:05
    Své střelecké štěstí zkoušel vzápětí i obránce Chabarov, jenže také ten si na ruském reprezentantovi vylámal veškeré zuby.
     
    26:07
    První formace Dynama podnikla útočnou invazi do obranného pásma Metallurgu. Mosaljov předložil kotouč Tolpekovi, ovšem Ahonen zůstal bez práce, neboť Tolpeko nevyslal ze své hole žádnou střelu.
     
    27:50
    Hokejisté Dynama dali v předchozích třech zápasech celkem 13 gólů, ale dnes zatím marně dobývají pevnou domácí obranu v čele s brankářem Ahonenem.
     
    28:35
    Nyní musel být ve střehu Jerjomenko, který si ale s propagační střelou bez problémů poradil.
     
    29:31
    Potěchin si při bránění Cvetkova počínal nedovoleně a rozhodčí jej poslal za krosček na trestnou lavici. Přesilovku si zahrají hosté.
     
    30:38
    Ahonen musel dávat pozor proti nebezpečně skákajícímu puku od modré čáry, ale nastavenou lapačkou odrazil touš do rohu.
     
    31:31
    Dynamovci se v početní výhodě k žádné vážnější střele nedostali, Ahonen zůstal téměř neohrožen.
     
    32:40
    O'Reilly předložil na modré puk Mozjakinovi, jenž se ocitl v hodně těžkém úhlu a nedokázal tak Jerjomenka výrazněji ohrozit.
     
    33:55
    Domácí se nastěhovali do svého útočného pásma a Dynamovci chvíli nevěděli, kam dřív skočit. Nakonec se jim podařilo ubránit, aniž by to bylo zakázané uvolnění.
     
    34:48
    Lisin spěchal za vyhozeným kotoučem, ale před brankovou čárou už jej nedostihl, a tak se bude vhazovat před Ahonenem.
     
    35:11
    Cvetkov se na brankovišti přetahoval s Mišarinem, ale nebezpečnou situaci si hosté před Ahonenem nevytvořili.
     
    36:15
    Na druhé straně kluziště objel branku Kajgorodov, Jerjomenko se však nenechal překvapit a mezírku u své tyčky pokryl.
     
    36:58
    Po přihrávce se natahoval Kosov, jenž chtěl usměrnit puk za Jerjomenka, ten ale nastavil svůj beton a šanci zmařil.
     
    37:08
    Až před Jerjomenka se prokličkoval Potěchin, který byl zezadu zahákován Graňákem, jehož poslali sudí zchladit hlavu.
     
    38:52
    Hostitelé kombunují před Jerjomenkem, ale střelu zatím nevyslali.
     
    39:06
    Teď se dokonce Dynamovci ubránili a vyhazují přes všechny čáry.
     
    39:45
    Na útočný výlet vyrazil Kasjančuk, jehož nedovoleně atakoval Kosov a hokejisté z ruské metropole si zahrají v početní převaze, která se jim přesune i na začátek třetí třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Během prostřední části žádný gól nepadl, ale o zajímavé šance a situace rozhodně nouze nebyla. Poslední perioda slibuje určitě napínavou podívanou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Hosté dohrávají přesilovku z konce druhé třetiny, ale zatím se jim nedaří trvale se usadit před Ahonenem.
     
    41:48
    Potrestaný Kosov je na ledě a Magnitka hraje v plném počtu.
     
    42:42
    Jerjomenkovu bdělost vyzkoušel střelou z kruhu Kajgorodov, ruský gólman jeho pokus nadvakrát zlikvidoval.
     
    43:39
    Ofenzivní výpad ponikl Platonov, jenž mířil Jerjomenkovi mezi nohy, ovšem zkušený strážce hostující klece se zaskočit nenechal a betony secvaknul včas.
     
    44:17
    Bondarev nahodil kotouč od modré čáry, před Jerjomenkem však nikdo nestál, a tak měl při zákroku zjednodušenou pozici.
     
    45:10
    Kajgorodov vyslal do úniku centra Kazjonova, jenž objel branku, ale díky obranné práci Jäläsvaary se k zakončení nedostal.
     
    46:14
    Kokarev dával před branku na teč Gyngnemu, s jehož úmyslem si Ahonen poradil a dál drží čisté konto.
     
    47:25
    Dynamovci se nastěhovali před Ahonena, jehož pohotovost vyzkoušel výjezdem z rohu Knajzev, ale nulu v kolonce vstřelených branek svého mužstva nesmazal.
     
    48:50
    Po pasu Hodgmana zkoušel své střelecké štěstí pokusem zápěstím Kosov, Jerjomenko nakonec zasahovat nemusel, protože se Kosova rána mezi tři tyče nevešla.
     
    49:15
    Kosov dal o sobě vědět podruhé v krátké době, tentokrát nastavoval svoji hůl na teč, ale kotouč naštěstí pro Dynamo netrefil.
     
    50:00
    Hodgman se elegantně zbavil svého protihráče a už byl sám před Jerjomenkem. Na ruského brankáře zkusil blafák, jenže Jerjomenko nastavil svůj beton a vyloženou šanci zneškodnil.
     
    50:04
    Domácí vyhazují přes všechny čáry. Vhazovat se bude před Ahonenem.
     
    51:40
    Druhá formace Metallurgu znovu podnikla útočnou invazi před Jerjomenka, Kazjonov se svými křídly ale nezakončil přesně.
     
    52:17
    Ahonen raději přerušil hru, když se před ním objevil nebezpečně skákající kotouč.
     
    52:29
    Kokarev nahazoval před branku, Ahonen měl naprosto zakrytý výhled a k jeho štěstí puk minul tři tyče domácí branky.
     
    53:28
    Dynamovci chtějí za každou cenu vyrovnat, nyní měl Ahonen znovu co dělat, aby atak svých protihráčů odrazil.
     
    54:36
    Tentokrát vyrazili dopředu svěřenci kouče Maurice, faul na sebe vybojoval Lisin, jehož v rozporu s pravidly bránil Knjazev. Magnitogorsk si zahraje přesilovku.
     
    55:45
    V oslabení si útočný výlet udělal obránce Novák, ale Ahonena výrazněji nezaměstnal.
     
    56:23
    V početní převaze pálil obránce Tverdovskij a Jerjomenko našel puk ve svém plastronu.
     
    56:53
    Šance hostů na srovnání se stále snižují, teď je vyloučen bek Graňák, jenž fauloval Kosova.
     
    57:02
    Ovšem domácí mají po přesilovce, všechny hokejové regule porušil Platonov, jenž zpytuje své svědomí na lavici hanby. Hraje se ve čtyřech.
     
    57:32
    Při hře ve čtyřech zahrozil Kazjonov, Jerjomenko si na jeho pozdrav počkal.
     
    57:59
    Hostující trenér Znaroks odvolal Jerjomenka z branky a vsází vše na jednu kartu.
     
    58:01
    Metallurg právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Lisin poslal ze středního pásma do úniku JUSTINA HODGMANA, pro kterého nebyl žádný problém trefit odkrytou branku. Asistence: Enver Lisin.
     
    58:45
    Kouč Dynama Znaroks si vzal oddechový čas a znovu odvolal Jerjomenka z branky.
     
    59:40
    Při power-play se před Ahonena nastěhoval třetí útok Dynama, ale ani Babenko ani Sojn nedokázali propasírovat puk za čáru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou další zápas Kontinentální hokejové ligy, na jehož konci se z prvního vítězství v sezóně raduje Magnitogorsk. Dynamo si naopak připsalo premiérovou porážku. Skóre utkání otevřel v přesilovce Mozjakin, gólový účet pak uzavřel střelou do prázdné branky Hodgman. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalších online přenosů z KHL se budu těšit opět na počtenou. (17:24:07)

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 14. Mozjakin (Antipin, O'Reilly), 59. Hodgman (Lisin)


    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelašvili) - Mišarin, Birjukov, Bondarev, Antipin, Chabarov, Tverdovskij, Bernackij - Mozjakin, O'Reilly, Platonov - Kajgorodov, Kazjonov, Potěchin - Hodgman, Lisin, Kosov - Šenfeld, Zdunov, Jakubov
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Volkov) - Novák, Graňák, Jäläsvaara, Solovjov, Derljuk, Mironov, Barancev, Lukin - Gorovikov, Tolpeko, Mosaljov - Cvetkov, Gynge, Kokarev - Sojn, Babenko, Kasjančuk - Pestunov, Goldenkov, Knjazev

    Rozhodčí: Bělov, Kulakov - Gordenko, Tomilov
    bahis siteleri