Machačkala – Young Boys 2:0 (kon.) | Kazaň – Partizan Bělehrad 2:0 (kon.) | Neftçi Baku – Inter 1:3 (kon.)
Basilej – Genk 2:2 (kon.) | Fehérvár – Sporting 3:0 (kon.) | Kirjat Šmona – Lyon 3:4 (kon.)
Sparta – Ath. Bilbao 3:1 (kon.) | Lazio – Maribor 1:0 (kon.) | Panathinaikos – Tottenham 1:1 (kon.)
Met. Charkov – Rapid 2:0 (kon.) | Rosenborg – Leverkusen 0:1 (kon.) | Hannover – Levante 2:1 (kon.)
Helsingborg – Twente 2:2 (kon.) | Liverpool – Udinese 2:3 (kon.) | Atlético – Plzeň 1:0 (kon.)
Marseille – AEL Limassol 5:1 (kon.) | Coimbra – Hapoel Tel Aviv 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Fenerbahce 2:4 (kon.)
Club Bruggy – Marítimo 2:0 (kon.) | Newcastle – Bordeaux 3:0 (kon.) | Molde – Stuttgart 2:0 (kon.)
FCSB – Kodaň 1:0 (kon.) | AIK Stockholm – Dněpropetrovsk 2:3 (kon.) | Eindhoven – Neapol 3:0 (kon.)
konec
S. S. Lazio
1:0 (0:0)
NK Maribor
Čtvrtek 04.10.2012, 19:00 • Stadio Olimpico • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Po pár vteřinách přichází ztráta, ale tu domácí využijí ke střídání. Floccariho nahradí na zhruba sto vteřin Libor Kozák.
     
    86
    Maribor podruhé střídá. Gorana Cvijanoviće střídá v závěru utkání útočník Nikola Komazec.
     
    84
    Domácí tým podruhé střídá. Mauro Zárate střídá Gonzaleze.
     
    77
    Jenže rozhodnuto ještě rozhodně nebude! Hernanes při svém rozeběhnutí mírně pozastavil, a to se ukázalo jako rozhodující. Jasmin Handanović totiž směr jeho kopu vystihnul a konečky prstů jej dokázal vyrazit na tyč! Od ní se míč vrátil na malé vápno, ale tam hostující obrana stačila balon odkopnout.
     
    76
    Tohle pro hostující tým nevypadá dobře. Centr z levé strany našel za obranou Floccariho, který po kontaktu s Vidovićem upadl, a to pro zadáka Mariboru znamená červenou kartu.
     
    69
    První střídání domácího Lazia. Edersona na trávníku nahradí Onazi.
     
    62
    Lazio právě vstřelilo branku!
    A domácí jdou ihned po něm do zaslouženého vedení 1:0! González našel krásným pasem v pokutovém území Floccariho, který si míč nejprve báječně stáhnul pod sebe, a poté prudce vypálil. Jeho dělovku Jasmin Handanović neméně skvěle vyrazil, avšak pouze na pravou stranu, kde již dobíhající EDERSON napálil volný míč do horního rohu hostující branky!
     
    61
    Vidíme první střídání dnešního zápasu. Tavares díky zranění pro dnešek dohrál, na jeho místo příjde o poznání defenzivnější Dejan Mezga.
     
    58
    Lazio odpovídá podobně! Cana na pravé straně našel Candrevu, kterého nestíhal Mejač a záložník domácích pálí do boční sítě hostující branky. Handanović by pravděpodobně na prudkou ránu nestačil.
     
    57
    Šance! Tým kouče Darka Milaniče mohl jít po centru od pravého rohového praporku do vedení. Vysoký míč podběhl Cavanda, a tak na zadní tyči mohl volný Tavares hlavičkovat. Brazilec míč poslal o zem na branku a projektil z jeho hlavy končí jen těsně nad.
     
    54
    První žlutá karta pro domácí. Velmi ostrým skluzem si ji vysloužil Cana, který zastavil Tavarese. Možná jde i o odplatu za první žlutou utkání, kterou přivodil právě nepříliš jemným zákrokem Tavares Canovi.
     
    45
    Berić sice vystihl rozehrávku domácích, ale k zakončení to nevedlo. O odražený míč svedl souboj domácí Cana s Tavaresem a nedopadlo to zrovna růžově. Tavares tělem odhodil Canu na reklamní banner a vidí za to žlutou kartu. Albánský fotbalista v domácích barvách je notně otřesen a za postranní čarou je ošetřován.
     
    30
    Potřetí v dnešním utkání se chvěje tyč! Tentokrát ta horní musela pomoct Mariboru, jelikož centr z pravé strany v podání Candrevy se snášel za hostujícího brankáře, ten měl ještě větší štěstí, než před pár vteřinami, ale i teď zůstává nepřekonán.
     
    26
    Už už to vypadalo na první branku utkání, ale ta není uznána! Candreva z pravé strany našel Edersona, který ihned po prostřelení Handanoviće utíkal slavit k tribunám, ale zbytečně. Hlavní sudí Marciniak gól pro ofsajd neuznává.
     
    19
    Překvapivá šance domácích málem skončila první brankou! Míč na pravé straně ještě zastavil na hřišti Candreva, který z téměř nulového úhlu vypálil na Jasmina Handanoviće. Brankář hostů bohorovně nechával balonu absolutní volnost a velmi se divil, když orazítkoval levou tyč jeho branky.
     
    16
    Maribor kouše! Nerozvážnost domácích ve středu pole využil k odebrání míče Tavares, který bleskovou nahrávkou na levou stranu vybídl ke skórování Cvijanoviće. Ten bohužel pro hosty není typickým zakončovatelem, a to se také ukázalo, když uspěchaně z hranice velkého vápna pálí pouze do připraveného Bizzarriho.
     
    14
    A po něm přichází zatím největší šance dnešního klání! Roh z levé strany v podání Cvijanoviće si na přední tyči našel Aleksander Rajčević, který svou prudkou hlavou nastřeluje břevno!

    Martin Mišovec

    Branky: 62. Ederson

    Karty:   54. Cana (LAZ) - 45. Tavares (MAR)   76. Vidović (MAR)


    S. S. Lazio: Bizzarri - Konko, Ciani, André Dias, Cavanda - A. González (84. Zárate), Cana, Hernanes - Candreva, Floccari (90+2. Kozák), Ederson (69. Onazi).

    Trenér: Vladimir Petkovič

    NK Maribor: J. Handanović - Milec, Rajčević, Vidović (76. ČK), Mejač - Cvijanović (86. Komazec), Filipović, Mertelj, Ibraimi - Tavares (61. Mezga) - Berić.

    Trenér: Darko Milanič

    Rozhodčí: Szymon Marciniak - Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz - Pawel Gil a Paweł Raczkowski (všichni POL)
    bahis siteleri