Machačkala – Young Boys 2:0 (kon.) | Kazaň – Partizan Bělehrad 2:0 (kon.) | Neftçi Baku – Inter 1:3 (kon.)
Basilej – Genk 2:2 (kon.) | Fehérvár – Sporting 3:0 (kon.) | Kirjat Šmona – Lyon 3:4 (kon.)
Sparta – Ath. Bilbao 3:1 (kon.) | Lazio – Maribor 1:0 (kon.) | Panathinaikos – Tottenham 1:1 (kon.)
Met. Charkov – Rapid 2:0 (kon.) | Rosenborg – Leverkusen 0:1 (kon.) | Hannover – Levante 2:1 (kon.)
Helsingborg – Twente 2:2 (kon.) | Liverpool – Udinese 2:3 (kon.) | Atlético – Plzeň 1:0 (kon.)
Marseille – AEL Limassol 5:1 (kon.) | Coimbra – Hapoel Tel Aviv 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Fenerbahce 2:4 (kon.)
Club Bruggy – Marítimo 2:0 (kon.) | Newcastle – Bordeaux 3:0 (kon.) | Molde – Stuttgart 2:0 (kon.)
FCSB – Kodaň 1:0 (kon.) | AIK Stockholm – Dněpropetrovsk 2:3 (kon.) | Eindhoven – Neapol 3:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
3:0 (2:0)
SSC Neapol
Čtvrtek 04.10.2012, 21:05 • PSV Stadion • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    PSV tedy po jednoznačném průběhu až překvapivě snadno poráží Neapol 3:0. Na branky Lense a Mertense navázal v druhém poločase Marcelo.Hostující Neapol zůstala svým výkonem daleko za očekáváním a závěru utkání vypadala hodně nervózně. Celek kouče Mazzariho si připsal osm žlutých karet a může být velmi rád, že se to obešlo bez červené. V závěru utkání si Neapol sice pár šancí připsala, jenže na branku to nestačilo, a ta odjíždí z Eindhovenu bez bodu. (22:57:49)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání se již dohrává, hosté z Neapole se snaží o alespoň čestný zásah.
     
    90+1
    Ve třech nastavených minutách ještě vidí další žlutou kartu Aronica. Pro hráče Neapole to je již osmá!
     
    90+1
    Domácí hráči kombinují s míčem na kopačkách po celém hřišti.
     
    89
    Další zakončení domácích má na svědomí Mertens, ale Rosati jeho pokus za svá záda nepustil.
     
    88
    Nepěkné fauly hostů z Neapole znamenají kartu za kartou. Další z nich vidí za faul na útočné polovině Edinson Cavani.
     
    88
    Na pravé straně fauluje Donadel domácího Strootmana a domácí tým rozehrál přímý kop. Zajímavě rozehraná strandartní situace končila zakončením Toivonena, které vyráží Rosati.
     
    86
    Své si k tomu řekl i Goran Panděv, a tak sudí z Rumunska dává žlutou kartu i jemu.
     
    86
    Ve sprinterském souboji s Lensem prohrál Mesto možnost držení míče a faulem si navíc vykoledoval žlutou kartu.
     
    85
    No! Čtvrtá branka PSV opravdu visí ve vzduchu! Z celkem slušné dálky, ze zhruba pětadvaceti metrů to na branku Neapole zkusil z přímého kopu šikula Dries Mertens. Belgický fotbalista míč parádně zakroutil kolem zdi a jen pohotový zákrok Rosatiho projektil vyráží na rohový kop.
     
    84
    Další žlutou kartu utkání si připisuje za držení protihráče kapitán hostů Paolo Cannavaro.
     
    83
    Zúňiga centrovaný míč nejprve odehrál hlavou a už si proto k němu sbíhal Rosati. Novic na trávníku ale poté zahrál nohou a brankář Neapole raději odvrací na roh.
     
    81
    Ve velké pohodě hrající Dries Mertens si připisuje svůj další střelecký pokus. Zhruba pět metrů za hranicí velkého vápna pálil na Rosatiho, ale ten si na pomalou ránu v klidu počkal a chytá ji.
     
    80
    Na straně druhé neuspěl nejprve Cavani svým pokusem o lob, a poté i na pravé straně Vargas. Ten v těžké pozici míč dobře netrefil, a tak neměl Waterman problém.
     
    78
    Ojojoj! Domácí PSV mohlo přidat branku s pořadovým číslem čtyři, avšak i přes velmi nadějnou pozici k tomu teď nepřijde. Fernández nestačil na Lense, který na pravé straně již mohl pálit, jenže zbytečně nahrával pod sebe, kde však nikdo v domácím dresu nebyl, a tak si pro míč došel brankář Rosati.
     
    77
    Brejk domácích zakončil místo nahrávky Mertens pravačkou. Ke své smůle trefil jen holeně Paola Cannavara.
     
    77
    Zúňiga na levé straně pokutového území nedokázal zakončit vysoký míč, a tak jej jenom posunul na Vargase. Obrana PSV se však dobře zformovala a zakončení Neapole němelo přijít kudy.
     
    75
    Derijck podrazil Cavaniho, který náhle změnil směr běhu, a tak vidí žlutou kartu.
     
    74
    Na útočné polovině fauloval Toivonen a hosté rychle rozehráli přímý kop. Panděv poté hledal středem hřiště Cavaniho, jenže k němu se míč nedostal.
     
    72
    Neapol střídá. Jako poslední novic se na hřiště podívá Zúňiga, který nahrazuje Dossenu.
     
    71
    A znovu Dries Mertens. Tentokrát to zkusil střelou zpoza velkého vápna a nemířil zle. Rosati však zasahovat nemusí, jelikož jde pokus domácí štírka těsně nad.
     
    68
    Na druhé straně se ukázal po delším čase i Mertens. Jeho akce si říkala o zpětnou nahrávku, avšak on pálil. A pálil tak, že do boční sítě.
     
    67
    Kombinaci hostů, kteří šli do brejku v početní nevýhodě zastavuje dobrým obranným zákrokem střelec třetí branky Marcelo.
     
    66
    Toivonen zakončoval po centru z pravé strany z ofsajdu, a tak šli do brejku hosté. Zakončení ale znovu nevyšlo, když Panděv míří mimo.
     
    64
    PSV trošku zvolnilo tempo, a tak se do hry více dostávají i hosté. Ti však zatím úspěšnou mušku hledají jen velmi těžce.
     
    62
    Hosté střídají. Lorenzo Insigne jde z placu, na jeho místo přichází Goran Panděv.
     
    61
    Donadel, který měl míč snad potřetí v utkání nahrál na Cannavara, který po útočném výletu zakončoval prudkou střelou. Ta letí mimo Watermanovu klec.
     
    59
    Waterman velmi dobře četl hru a vyběhl proti Edinsonovi Cavanimu. Ten brankáře domácích tak blízko nečekal a po nepovedené kličce pálí mimo. Přesto to byla největší šance SSC Neapol v dnešním klání.
     
    59
    Snahu hostů o útočnou akci po levé straně brzdí dobře hrající Derijck. Ten v rozletu zastavil subtilního Insigneho.
     
    56
    A navíc po faulu ve vzdušném souboji vidí žlutou kartu i Fernández. Ten si vyšlápl na Toivonena.
     
    56
    Insigneho míč z pravé strany našel hlavu Vargase, který míří nad branku. Jenže ani šance hostů se nepočítá, Vargas totiž stál v ofsajdu.
     
    55
    Dnes neviditelného Vargase fauloval na pravé straně domácí defenzívy Bouma a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    55
    Dobře stavěný Lens u rohového praporku udržel na zádech dva protihráče, ale při následné snaze o nasazení jesliček neuspěl, a tak se musí vracet.
     
    53
    PSV právě vstřelilo branku!
    Jenže další pas od rohového praporku pravděpodobně rozhoduje dnešní utkání! MARCELO včera podepsal nový kontrakt, dnes přidává třetí branku PSV. Po centru Driese Mertense se ukázkově odpoutal od svého strážce Aronicy a zakončením hlavou k levé tyči překonává brankáře Rosatiho, 3:0!
     
    52
    Další roh domácích znamenal další nebezpečí. Dnes špatně hrající Fernández neudržel pohyb Derijcka a jen zákrok Rosatiho oddálil třetí branku.
     
    50
    PSV již dvacet zápasů v evropských pohárech na svém stadionu neprohrálo. Tuto velmi slušnou statistiku zatím neohrozil ani Cavani, který se po nahrávce z levé strany do zakončení nedostal.
     
    48
    Andrea Dossena na levé straně fatálně nezastavil míč a za postranní čárou jej napálil na přítomné sedící. Sudí ho za to trestá žlutou kartou.
     
    47
    A mohlo to být 3:0! Po rohovém kopu Driese Mertense naskakoval ve vápně celkem bez zájmu hostů vysoký Marcelo a svoji hlavičkou posílá míč jen velmi těsně vedle Rosatiho branky.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu nasazují svoji největší hvězdu. El Kaddouriho nahradí na trávníku Edinson Cavani.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Neapol dnes rozhodně nevypadá jako štika italské Serie A. Již od prvních okamžiků je jasně horší a může být ráda za poločasové skóre 0:2 z jejího pohledu. Hráči kouče Dicka Advocaata totiž předvádějí opravdu velmi dobrý výkon. Zejmená dvojice Lens-Narsingh dnes hraje povedené představení, které PSV dává do druhého poločasu velkou šanci naplno bodovat. Druhý poločas pravděpodobně začne v 22:05.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Neapol sice po druhé brance drží míč, ale v uctivé vzdálenosti od brankáře Boye Watermana, a tak to domácí hráče nenutí ani k přílišnému napadání.
     
    41
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí tým jde na konci poločasu díky nádherné akci již do dvoubrankového vedení! Luciano Narsingh štrikoval obranou hostů jako velmi dobrá švadlenka, vymotal zejména na pravé straně Aronicu a vysokým bochánkem odcentroval do pokutového území, kde si ideálně naběhl DRIES MERTENS. Belgickému fotbalistovi vyšel centr ideálně do kroku a famózní ranou pravačkou z voleje prostřeluje Rosatiho ranou pod horní tyč, 2:0! Tohle byla velká paráda v podání domácích fotbalistů, kteří dnes předvádějí opravdu výživnou podívanou!
     
    40
    Štastně odražený míč od Dzemailiho převzal jeho spoluhráč Mesto, který ihned pálil na domácí branku. Waterman však může být v klidu, jelikož jde rána mimo.
     
    39
    Přímý kop Mertense z pravé strany končí faulem Derijcka na Fernándeze. Neapol tak rychle rozehrává směr Waterman.
     
    37
    Hutchinson na Derijcka, jenž však otočení hry neprovedl ideálně, když nahrávku na Mertense posílá do zámezí. PSV však ani ne po dvaceti vteřinách opět u míče.
     
    35
    Toivonen posunul před pokutovým územím míč na pravou stranu na Luciana Narsingha. Ten ve vápně ještě chytřeji na Hutchinsona, jehož ránu musí Rosati s vypětím všech sil vyrazit mimo svou klec!
     
    34
    Po rohu domácích zakončuje přízemním pokusem Derijck mimo tři tyče branky Neapole.
     
    33
    A po centru z pravé strany mohlo přijít i zakončení. Toivonen ani Lens se však díky dobré práci hostující obrany k střílenému míči nedostali.
     
    32
    Insgineho balon našel pouze rukavice připraveného Watermana, který dlouhým výhozem na útočnou polovinu posílá PSV na Rosatiho.
     
    32
    Dries Mertens o pár vteřin později fauluje na pravé straně Mesta, a tak bude mít Neapol výhodu přímého kopu ze zajímavé pozice.
     
    30
    A znovu hraje PSV. Cannavaro však na subtilního Mertense použil svoji vysokou postavu, a tou domácího záložníka odstavil od míče. Belgičan si žádal faul, ale ten nebyl.
     
    29
    Neapol se konečně ukázala i směr Waterman. Mrštný mladík Insigne dlouho motal Hutchinsonovi hlavu na pravé straně, aby po bleskovém otočení centroval do pokutového území. Tam však kraluje domácí Bouma, který hlavičkuje daleko od nebezpečí.
     
    26
    Lens-Narsingh-Strootman. Tato domácí formulka hráčů málem domácím přivezla druhou nečekanou branku. Bohužel pro PSV však zakončoval jediný záložník z této trojice, když akci na jeden dotek dostal právě na pravačku Kevin Strootman. Hodně prostoru mu nestačilo k tomu, aby prostřelil Rosatiho a míří mimo.
     
    25
    Avšak ani to netrvá příliš dlouho. Narsinghův centr z pravého křídla odvrátil těsně před Lensem zadák Cannavaro. V pokračující akci zakončil mimo branku Rosatiho zadák Derijck.
     
    24
    Domácím teď stačí poklidná kombinace na vlastní polovině. Celek kouče Dicka Advocaata má taktovku hry pevně ve svých rukách, a tak teď volí menší ústup.
     
    22
    Strootman na útočné polovině ztratil míč a SSC Neapol šla v podobě Mesta do brejku po pravé straně. Ten však dobrým zákrokem zastavil Bouma, a tak zase hraje PSV.
     
    19
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí celek je za svou aktivitu odměněn. Dlouhý míč z vlastní poloviny hledal na hranici velkého vápna JEREMAINA LENSE, který sice souboj s obráncem Neapole Fernándezem a nepochopitelně vyběhnutím Rosatim prohrál, jenže odražený míč se mu odrazil před prázdnou klec, kterou bez problémů trefil, a tak potrestal obrovskou hrubici hráčů z Neapole, 1:0!
     
    18
    Oku lahodící kombinace domácích. Z levé strany míč putoval po obvodu pokutového území jako na házené, až se dostal na Marka van Bommela. Kapitán PSV sice měl před sebou hradbu těl, ale i tak to zkusil a Rosati parádně vyráží.
     
    17
    Zatím to je ve většině případů celek domácích, který se snaží tvořit a diktovat tempo hry. Na levé straně neprošel do vápna Lens, ale po pár vteřinách se ten samý hráč dostal k ráně ze strany pravé. Obrana Neapole blokuje na roh.
     
    15
    PSV až nevzvykle dlouho kombinovalo s míčem na vlastní polovině. To jako by nemohl dá snášet Derijck, který však na pravé straně Hutchinsona nenašel.
     
    13
    Po nahrávce Mertense upadl v pokutovém území hostů Lens. Sudí hru nechal pokračovat, ale klidně se penalta pískat mohla. Fernández totiž domácího útočníka viditelně atakoval. Akce pokračovala a zakončil ji až střelou zpoza velkého vápno Kevin Strootman. Rosati zasahovat proti nepřesné střele nemusí.
     
    12
    A ani pokus Dzemailiho toto tvrzení neohrozí. Rána hostujícího středopolaře jde vysoko nad branku Watermana.
     
    11
    Plno skluzů, vysokého tempa a bohužel i nepřesných přihrávek je zatím k vidění na PSV Stadionu. O něco aktivnější je zatím celek domácích, ale na větší ohrožení branky prozatím čekáme.
     
    9
    Dzemaili chyboval a hosté se museli bránit akci PSV po pravé straně. Tu dobře přečetl Fernández, který před Lensem stačiil odvrátit na aut.
     
    7
    Z levé strany krásně odcentroval do pokutového území Mertens. O místo na slunci a hlavně u míče se rval Toivonen, ale při své snaze fauloval Aronicu. Přímý volný kop pro hosty.
     
    6
    Opravdu se v prvních vteřinách utkání nenudíme. Kombinaci PSV centroval do vápna Toivonen a Rosati musel zasahovat.
     
    5
    Na druhé straně se kopal rohový kop a míč si zadámi k brance přebral agilní El Kaddouri. Ten se následně pokoušel o zakončení z otočky, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    4
    Akce domácích po pravé straně našla v pokutovém území Toivonena, ale tomu rána nesedla. Pokus míč dorazit měl i Narsingh, ale jeho rána jde mimo tři tyče brankáře Rosatiho.
     
    3
    El Kaddouri jako by si chtěl napravit pověst kličkoval s míčem na kopačce na útočné polovině, ale k centru nakonec nedošlo. I tak zůstane Neapol u míče.
     
    2
    PSV začalo první poločas na útočné polovině a hned z toho je žlutá karta pro hráče hostů El Kaddouriho. Ten se s ničím nemazal a ostrým skluzem najel do van Bommela. Žlutá karta to tak je absolutně zasloužená.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zaplněný PSV Stadion již očekává úvodní výkop utkání, ten bude mít celek kouče Dicka Advocaata, tedy domácí.
     
    Hosté z Neapole i v dnešním utkání šetří hráče na domácí Serii A. V sestavě tak díky tomu a možným lehčím zraněním nevidíme v základní sestavě hráče jako Hamšík, Inler, Panděv, či největší hvězdu Cavaniho. V minulém kole to na AIK stačilo, jak to půjde dnes? Na to nám dá odpověd následující minuty.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven (4-3-3): Waterman - Hutchinson, Derijck, Marcelo, Bouma - van Bommel, Toivonen, Strootman - Narsingh, Lens, Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    SSC Neapol (3-5-2): Rosati - Cannavaro, Fernández, Aronica - Mesto, Dzemaili, El Kaddouri, Donadel, Dossena - Insigne, Vargas.

    Trenér: Walter Mazzari

    Rozhodčí: Alexandru Dan Tudor - Cristian Nica, Aurel Onita - Ovidiu Alin Hategan a Sebastian Coltescu (všichni ROU).
     
    Domácí PSV Eindhoven stále tak nějak nedokáže najít potřebný rytmus, který by celku Dicka Advocaata přinášel výhru za výhrou. Tuzemská Eredivisie prozatím znamená třetí místo, jenže po sedmi kolech už jsou na kontě PSV i dvě celkem nečekané prohry. Generálka však vyšla, když návštevu celku z Eindhovenu nezvládlo Venlo, které doma utrpělo debakl 0:6. V Evropské lize to v první utkání skupiny F bylo o dost horší, když Dněpropetrovsk PSV porazil po chybách obrany 2:0.
     
    Hostující celek pod vedením stratéga Waltera Mazzarriho SSC Neapol zatím hraje v letošní sezoně opravdu ve velmi dobré formě. V Serii A zatím ztratil za šest kol pouhé dva body za remízu v Catanii a v průběžné tabulce je druhý za Juventusem pouze o skóre. Start do Evropské ligy vyšel také na jedničku, když bez řady opor Neapol zvítězila nad hosty ze Stockholmu jednoznačně 4:0. Třemi brankami se ukázal Eduardo Vargas.
     
    Velmi zajímavý střet dvou fotbalových kultur má na svém herním plánu připravena skupina F. Philips Sport Vereniging Eindhoven přivitá na domácím stadionu výborně hrající SSC Neapol.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Martin Mišovec

    Branky: 19. Lens, 41. Mertens, 53. Marcelo

    Karty:   55. Bouma (PSV), 75. Derijck (PSV) - 2. El Kaddouri (NEA), 48. Dossena (NEA), 56. Fernández (NEA), 84. Cannavaro (NEA), 86. Mesto (NEA), 86. Panděv (NEA), 88. Cavani (NEA), 90+1. Aronica (NEA)


    PSV Eindhoven: Waterman - Hutchinson, Derijck, Marcelo, Bouma - van Bommel, Toivonen, Strootman - Narsingh, Lens, Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    SSC Neapol: Rosati - Cannavaro, Fernández, Aronica - Mesto, Dzemaili, El Kaddouri (46. Cavani), Donadel, Dossena (72. Zúňiga) - Insigne (62. Panděv), Vargas.

    Trenér: Walter Mazzari

    Rozhodčí: Alexandru Dan Tudor - Cristian Nica, Aurel Onita - Ovidiu Alin Hategan a Sebastian Coltescu (všichni ROU)
    bahis siteleri