Vlašim – Kert Park Praha 3:2 (kon.) | Jindřichův Hradec – Pardubice 2:3 (kon.) | Ústí n/L – Jihlava 2:1 (po s.s.)
Hr. Králové – Plzeň 5:1 (kon.) | Most – Karviná 7:2 (kon.) | Letohrad – Kladno 0:4 (kon.)
po s.s.
Elba DDM Ústí nad Labem
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
SK Jihlava
Sobota 06.10.2012, 14:30 • Stadion mládeže 643/1, Ústí nad Labem-Bukov • CROSSDOCK Extraliga
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se s Vámi na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (21:37:53)
     
    Pozápasové ohlasy:

    Patrik Cerman (trenér Elba DDM Ústí nad Labem): "Držíme domácí neporazitelnost, přesto nemůžu být spokojen. Chtěli jsme vyhrát za tři body, ale první dvě třetiny jsme nebyli schopní se prosadit. Soupeř bojoval, hrál obětavě a bod si na našem hřišti doslova vydřel. Nám vázla kombinace, souhra. Až v poslední části jsme získali převahu, zlepšili pohyb, vytvořili jsme si pár nebezpečných situací. To už Jihlavu podržel gólman, remíza je zasloužená. Už před zápasem jsem měl tušení, že nejsme ve své kůži, pár kluků hrálo s nachlazením či zraněním a i to se možná na nás projevilo. Chyběla nám agresivita i pohyb, to, co nás jindy zdobilo. Od nedělního střetnutí očekávám vyrovnaný hokejbal, rozhodovat bude první gól. Když se nám podaří vstřelit ho brzy a navážeme na dnešní výkon ze závěrečné třetiny, tak doufám, že vyhrajeme."

    Jan Langthaler (střední útočník první formace Elba DDM Ústí nad Labem; v utkání 1+0): "Chtěli jsme získat tři body. Od začátku jsme soupeře tlačili, ale soupeř nás k žádným větším brankovým příležitostem nepouštěl. Snažili jsme se to hrát přes rohy, ale i tam nás hráči Jihlavy dobře pokrývali. Je to ztráta jednoho bodu, ale ve finále jsme za výhru rádi, opět jsme ukázali kvalitu v nájezdech. Je pravděpodobné, že jsme Jihlavu podcenili, vyhráli jsme v řadě několik zápasů. Trenér nám to i před utkáním připomínal. Pro nás je velkou výhodou hrát v domácím prostředí, máme velké hřiště a nekvalitní povrch. To nám vyhovuje, hrajeme například oproti Kladnu a Kert Parku více náročnější hokejbal. Při nájezdech jsem sledoval soupeřova gólmana a zjistil jsem, že moc nevybíhá z branky a zůstává na středu. Věděl jsem dopředu, že naznačím střelu a udělám blafák. Naštěstí se mi to vydařilo podle představ."

    Marek Neveselý (trenér SK TOPTRANS Jihlava): "V naší situaci je bod z venkovního zápasu pro nás dobrý. Odehráli jsme vyrovnané utkání., nájezdy už byly loterie. Ty jsou především o náhodě a o štěstí. Dobře nám zachytal gólman, Ústí nad Labem jsme kromě závěru nepustili do žádného výrazného tlaku. Jsme nováček, stále se učíme a sbíráme zkušenosti, neboť spousta hráčů hraje extraligu prvním rokem. Elba je pro nás mančaft, který nejvyšší soutěž hraje stabilně a na vysoké úrovni. Rádi bychom se v sezóně vyhnuli posledním dvěma příčkám, vyšší ambice nemáme."

    Roman Smutný (kapitán a útočník druhé formace SK TOPTRANS Jihlava): "Před zápasem bych bral bod všemi deseti. Na druhou stranu si myslím, že jsme utkání mohli odehrát lepší. Zradila nás koncovka v nájezdech, bod jsme ztratili, i když Ústí nad Labem nebylo hokejbalovější, občas měli pasáže, kdy nás opravdu mačkali. Musím pochválit celý tým za bojovnost a také brankáře Tomáše Humlíčka. To, co místy předváděl, bylo neskutečné. Gól, který jsem vstřelil, byl hodně náhodný. Škoda vyloučení, kdy jsme šli do tří. Jednalo se o jedinou situaci ve hře, kdy jsme inkasovali. Možná bychom střetnutí už dotáhli do vítězného konce, každopádně ale bod s Ústím nad Labem bereme. Elba má šikovný tým, zkušené hráče. Pro nás by bylo důstojné, abychom soutěž odehráli důstojně a nebyli na posledních místech. Záchrana je pro nás cíl, umístění kolem osmičky bychom brali. Jako kapitán na mužstvo často křičím, jsem neustále neuspokojený. Občas se nechám strhnout s tím zápasem, vložím do toho emocí více, než chci a poté mě to mrzí. Jiný nebudu, ale kluci potřebují mít pevnou ruku nad sebou. Je to nejvyšší soutěž, chci, aby si toho všichni vážili a byli pyšní na to, že hrají za Jihlavu. Trenér Marek Neveselý je také důsledný trenér, který vyžaduje nějaký řád a systém. Na starost má především taktiku, přípravu, sestavování pětek a koučování zápasů. Je to autorita jihlavského hokejbalu. O tréninky se starám já s kamarádem, který mi pomáhá."
     
    V dnešním opatrném utkání nakonec vítězí po samostatných nájezdech Elba Ústí nad Labem, která i nadále drží domácí neporazitelnost v letošním ročníku. Prémiový bod vystřelil v penaltách Severočechům Jan Langthaler.
     
    Statistiky utkání:

    Vyloučení: 2:4, navíc Dlabaja (JIH) 10 min. [NESP].
    Využití: 1:1.
    V oslabení: 0:0.
    Střely na branku: 41:31 (9:9, 13:12, 19:10).
    Zakázaná uvolnění: 3:9.
    Ofsajdy: 3:1.
    Vyhraná vhazování: 54:29 (12:6, 19:12, 23:11).
     
    Konec zápasu.
     
    45:00
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Ve čtvrté sérii pozápasových samostatných nájezdů rozhodl o prémiovém bodu pro Elbu JAN LANGTHALER (v dnešním utkání 1+0). Ústecký forvard zamířil k opačné, konkrétně k pravé, tyči branky a dokázal jako jediný nájezd proměnit.
     
    Jan Langthaler zamířil k opačné tyči a překonal Tomáše Humlíčka - 1:0.
     
    Za domácí Jan Langthaler.
     
    Ondřej Jobák trefil pouze beton ústeckého gólmana - 0:0.
     
    Za hosty Ondřej Jobák.
     
    Mění se pořadí.
     
    Romana Smutného vychytal Jan Hruška, jenž přečetl jeho úmysly - 0:0.
     
    Za hosty Roman Smutný.
     
    Daniel Prášek trefil pouze výstroj gólmana Jihlavy - 0:0.
     
    Daniel Prášek za domácí.
     
    Petr Danko trefuje vyrážečku Jana Hrušky - 0:0.
     
    Za hosty Petr Danko.
     
    Lukáši Soukupovi vypíchl hokejkou míč brankář Tomáš Humlíček - 0:0.
     
    Za domácí Lukáš Soukup.
     
    Pavla Píbila vychytal Jan Hruška levým betonem - 0:0.

    Zdeněk Kamínek ml.


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 27. Kváš (Štěpánek), 45. Langthaler (pen.) - 17. Smutný (Jobák, Šmíd)


    Elba DDM Ústí nad Labem: J. Hruška (Banda) - Prášek, Kváš, M. Růžička, Jirava, Šilínek, Haas - L. Soukup, Langthaler, Hubený - Plachý, J. Štěpánek, Zápotocký - Horáček, Kotlík, Gottfried - od 26. Lacina. Trenér: Patrik Cerman.
    SK Jihlava: Humlíček (Štefl) - Blaško, Homola, Šmíd, Dlabaja, Vávrů, Jakoubek - Grubhoffer, Danko, Píbil - Jobák, Smutný, Brázda - Š. Průcha, Javorka, D. Fiala. Trenér: Marek Neveselý.

    Rozhodčí: Roman Vokurka, Aleš Horský

    Diváci: 104
    bahis siteleri