Poprad – Žilina 5:1 (kon.) | Košice – Trenčín 2:3 (po s.n.) | Skalica – Banská Bystrica 5:2 (kon.)
Martin – Nitra 1:5 (kon.) | Zvolen – Piešťany 2:3 (po s.n.)
konec
HK Poprad
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 21.10.2012, 16:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    O priebehu poslednej dvadsaťminútovky tohto zápasu rozhodla úžasná prvá minúta, keď si za 24 sekúnd dokázali popradskí hráči spečatiť gólové vedenie na úrovni štyroch gólov. Najskôr využil presilovú hru skvelou kľučkou Stanislav Balán, následne sa do skvelej pozície v medzikruží dostal Roman Tomas, ktorý už puk len jemne doťukol za Lacov chrbát.
    HK Poprad si tak po tomto zápase odnáša do tabuľky plný bodový zisk, ktorý môže byť skvelým odrazovým mostíkom. Žilinčania odchádzajú do metropoly severu stredného Slovenska bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch na webe
    Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:48:26)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Hra sa dohráva v znení posledného útoku Popradčanov, ktorí zakončil Koskinen. Ten však triafa len mantinel za žilinskou bránou.
     
    59:33
    Róbert Sabolič nám predviedol dva delovkové zakončenie z hranice pravého kruhu, no na obe zareagoval gólman Laco veľmi dobre. Puk ukrýva medzi svojími betónmi.
     
    59:11
    "Kamzíci" si zahrajú v závere zápasu presilovú hru. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Žilinčan Vladimír Škoda, ktorý nám predviedol neprimeranú hrubosť.
     
    58:59
    Žilinčania pokračujú vo svojom útočnom tlaku, no stále neúspešne. Pri puku sú po malej chvíli Popradčania, ktorí sa snažia dostať z obranného pásma.
     
    58:29
    Žilinskí hráči rozprúdili v útočnom pásme útočný kolotoč, no zatiaľ nám nepredvádzajú žiadne zakončenia. Bez nich to tam však jednoducho nepadne. Popradčania sa uvoľnujú za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    57:42
    Ondrej Homa nám predviedol sympatickú individuálnu akciu pred hosťujúcou bránou, no v kľúčovej situácii bol tvrdo bránený dvojicou žilinských obrancov, ktorí mu puk uchmatli.
     
    57:11
    Hosťujúci hráči nám predvádzajú v závere zápasu dôrazný útočný tlak, spod ktorého tentokrát Popradčanov vyslobodil Špelda. Avšak len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:35
    Peter Klouda sa po peknej krížnej prihrávke od Hvilu ocitol v medzikruží nebránený! Z tejto pozície tvrdo vypálil, no jeho strela napokon minula žilinskú bránu o niekoľko centimetrov.
     
    55:49
    Žilinskí hráči zatiaľ bránia veľmi dobre a opäť sa im podarilo oslobodiť. Ďaleké vyhodenie puku cez všetky čiary nám tentokrát predviedol Sekáč.
     
    55:04
    Marek Laco zatiaľ úspešne odoláva popradskému útočnému tlaku. Veľmi pekne zneškodnil projektil z hokejky Vandasa a aj následnú dorážku v znení Balána. "Vlci" sa oslobodzujú.
     
    54:35
    Popradčania si zahrajú presilovú hru. Tomáš Troliga odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za veľmi dôrazný krosček.
     
    54:31
    Po skvelej žilinskej kombinácii opäť čaroval Tommi Nikkilä! Delovú strelu z hokejky Milana Drevenáka ukrýva vo svojej dobre osadenej výstroji! Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    54:13
    Po menšom útočnom tlaku sa puku zmocnili "Vlci", no nezašli s ním ďaleko. Čiarový rozhodca ich zastavil hvizdom, ktorý naznačil postavenie mimo hry.
     
    53:50
    Žilinskí hráči tentokrát nemali na výber a puk museli vyhodiť. Devečka sa ho zmocnil na pravej strane a poslal ho cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:15
    Puk je momentálne v žilinskej moci, no len za Lacovou bránou. Tam začínajú úradovať pozorní Popradčania, ktorí tvrdými súbojmi získavajú dôležité puky.
     
    52:22
    Marek Laco mal momentálne poriadny kus práce! Po peknej prihrávke od Balána sa pri puku ocitol Vandas, ktorý ho preveril skvelým technickým zakončením! Žilinský gólman sa však rozvalil na celú bránu a zabránil puku, aby ho prekonal.
     
    52:02
    Matúš Paločko to tentokrát myslel veľmi dobre. Prihral Homovi, ktorý sa snažil backahdom nájsť Takáča, no to mu nevyšlo. Takáč nebol na svojej pozícii, a tak puk končí opäť v strednom pásme.
     
    51:23
    Popradskí hráči sa dokázali aj v tomto oslabení úspešne ubrániť. Po tvrdej strele od Martina Leška pokrýva puk vo svojej moci gólman Nikkilä. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.

    Branky a nahrávky: 4. Kovačevič (Suchý, Skokan), 5. Sabolič (Pentikäinen, Koskinen), 22. Hvila (Klouda, Tomas), 41. Balán (Suchý, Kovačevič), 41. Tomas (Hvila, Klouda) - 11. Lažo (pen.)


    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Jáchym, Kurali, Kramár - Hvila, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Skokan - Sabolič, Koskinen, Rapáč - Paločko, Takáč, Homa.
    MsHK Žilina: Laco (Mikoláš) - Rúfus, Harant, Brcko, Devečka, Dlouhý ("C"), Leško, Sekáč, Niník - Kokavec, Troliga, Varga - Važan, Škoda, Lažo - Sýkora, Ďuriš, Drevenák - Drábek, Valášek.

    Rozhodčí: Lauff - Smerek, Smrek

    Diváci: 1113
    thejrc.org