Poprad – Žilina 5:1 (kon.) | Košice – Trenčín 2:3 (po s.n.) | Skalica – Banská Bystrica 5:2 (kon.)
Martin – Nitra 1:5 (kon.) | Zvolen – Piešťany 2:3 (po s.n.)
konec
HK Poprad
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 21.10.2012, 16:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    O priebehu poslednej dvadsaťminútovky tohto zápasu rozhodla úžasná prvá minúta, keď si za 24 sekúnd dokázali popradskí hráči spečatiť gólové vedenie na úrovni štyroch gólov. Najskôr využil presilovú hru skvelou kľučkou Stanislav Balán, následne sa do skvelej pozície v medzikruží dostal Roman Tomas, ktorý už puk len jemne doťukol za Lacov chrbát.
    HK Poprad si tak po tomto zápase odnáša do tabuľky plný bodový zisk, ktorý môže byť skvelým odrazovým mostíkom. Žilinčania odchádzajú do metropoly severu stredného Slovenska bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch na webe
    Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:48:26)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Hra sa dohráva v znení posledného útoku Popradčanov, ktorí zakončil Koskinen. Ten však triafa len mantinel za žilinskou bránou.
     
    59:33
    Róbert Sabolič nám predviedol dva delovkové zakončenie z hranice pravého kruhu, no na obe zareagoval gólman Laco veľmi dobre. Puk ukrýva medzi svojími betónmi.
     
    59:11
    "Kamzíci" si zahrajú v závere zápasu presilovú hru. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Žilinčan Vladimír Škoda, ktorý nám predviedol neprimeranú hrubosť.
     
    58:59
    Žilinčania pokračujú vo svojom útočnom tlaku, no stále neúspešne. Pri puku sú po malej chvíli Popradčania, ktorí sa snažia dostať z obranného pásma.
     
    58:29
    Žilinskí hráči rozprúdili v útočnom pásme útočný kolotoč, no zatiaľ nám nepredvádzajú žiadne zakončenia. Bez nich to tam však jednoducho nepadne. Popradčania sa uvoľnujú za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    57:42
    Ondrej Homa nám predviedol sympatickú individuálnu akciu pred hosťujúcou bránou, no v kľúčovej situácii bol tvrdo bránený dvojicou žilinských obrancov, ktorí mu puk uchmatli.
     
    57:11
    Hosťujúci hráči nám predvádzajú v závere zápasu dôrazný útočný tlak, spod ktorého tentokrát Popradčanov vyslobodil Špelda. Avšak len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:35
    Peter Klouda sa po peknej krížnej prihrávke od Hvilu ocitol v medzikruží nebránený! Z tejto pozície tvrdo vypálil, no jeho strela napokon minula žilinskú bránu o niekoľko centimetrov.
     
    55:49
    Žilinskí hráči zatiaľ bránia veľmi dobre a opäť sa im podarilo oslobodiť. Ďaleké vyhodenie puku cez všetky čiary nám tentokrát predviedol Sekáč.
     
    55:04
    Marek Laco zatiaľ úspešne odoláva popradskému útočnému tlaku. Veľmi pekne zneškodnil projektil z hokejky Vandasa a aj následnú dorážku v znení Balána. "Vlci" sa oslobodzujú.
     
    54:35
    Popradčania si zahrajú presilovú hru. Tomáš Troliga odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za veľmi dôrazný krosček.
     
    54:31
    Po skvelej žilinskej kombinácii opäť čaroval Tommi Nikkilä! Delovú strelu z hokejky Milana Drevenáka ukrýva vo svojej dobre osadenej výstroji! Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    54:13
    Po menšom útočnom tlaku sa puku zmocnili "Vlci", no nezašli s ním ďaleko. Čiarový rozhodca ich zastavil hvizdom, ktorý naznačil postavenie mimo hry.
     
    53:50
    Žilinskí hráči tentokrát nemali na výber a puk museli vyhodiť. Devečka sa ho zmocnil na pravej strane a poslal ho cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:15
    Puk je momentálne v žilinskej moci, no len za Lacovou bránou. Tam začínajú úradovať pozorní Popradčania, ktorí tvrdými súbojmi získavajú dôležité puky.
     
    52:22
    Marek Laco mal momentálne poriadny kus práce! Po peknej prihrávke od Balána sa pri puku ocitol Vandas, ktorý ho preveril skvelým technickým zakončením! Žilinský gólman sa však rozvalil na celú bránu a zabránil puku, aby ho prekonal.
     
    52:02
    Matúš Paločko to tentokrát myslel veľmi dobre. Prihral Homovi, ktorý sa snažil backahdom nájsť Takáča, no to mu nevyšlo. Takáč nebol na svojej pozícii, a tak puk končí opäť v strednom pásme.
     
    51:23
    Popradskí hráči sa dokázali aj v tomto oslabení úspešne ubrániť. Po tvrdej strele od Martina Leška pokrýva puk vo svojej moci gólman Nikkilä. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    50:28
    Tvrdé zakončenie z pravého kruhu nám predviedol Žilinčan Matej Valášek! Nikkilä mal s touto strelou menšie problémy, keďže najskôr mu puk vypadol, no následne ju pokrýva pod svojou lapačkou.
     
    49:57
    "Vlci" hrajú túto presilovú hru dosť zle. Nedostali sa takmer k žiadnemu vážnejšiemu zakončeniu a domáci "Kamzíci" im odolávajú zatiaľ veľmi dobre. Momentálne ich attackujú vo vlastnom obrannom pásme.
     
    49:21
    Hosťujúci hráči zo Žiliny si zahrajú ďalšiu početnú výhodu. Na trestnú lavicu si tentokrát odchádza sadnúť Popradčan Takáč, ktorý nám predviedol nedovolené vrazenie.
     
    48:48
    Žilinskí hokejisti hrajú už v plnom počte. Po pravej strane si na pravý kruh pekne nakorčuľoval Miroslav Lažo a tvrdo zakončil! Jeho prízemná strela však končíá len mimo popradskej brány.
     
    48:07
    Žilinčania budú o malú chvíľu hrať v plnom počte a ich súperi nám v tejto početnej výhode zatiaľ nepredviedli žiadnu adekvátnu gólovú šancu. Hostia sa opäť oslobodzujú.
     
    47:20
    Domáci "Kamzíci" sa zatiaľ nedokážu v útočnom pásme presadiť. Žilinskí "Vlci" ich prihrávkové kombinácie efektívne napádajú a puk posielajú cez všetky čiary do potencionálneho bezpečia.
     
    46:47
    Na trestnú lavicu však za úmyselné posunutie brány odchádza gólman Marek Laco. Teda nie on, ale jeho spoluhráč, ktorý si jeho trest odpyká. Popradčania si zahrajú dvojminútovú presilovú hru.
     
    46:47
    Gól neplatí!
     
    46:47
    Popradskí hráči vsietili gól!
    Po nádhernej prihrávkovej kombinácii však bola žilinská brána posunutá! Hlavný rozhodca Rudolf Lauff odchádza telefonovať!
     
    46:05
    K puku sa po peknej prihrávke od Hvilu dostal pred žilinskou bránou Roman Tomas! Natlačil sa až pred gólmana Laca, no puk nedokázal pretlačiť za jeho chrbát cez jeho dobre uložené betóny.
     
    45:31
    Domáci "Kamzíci" sa dokázali v početnej nevýhode ubrániť a ihneď po návrate piateho hráča sa snažia preniknúť do útoku rýchlymi prihrávkovými kombináciami.
     
    45:00
    Žilinčania poriadne zaváhali vo svojej defenzívnej činnosti! Po peknej prihrávke od Skokana korčuľoval k žilinskej bráne osamotený Michael Vandas, ktorému však zakončenie nevyšlo! Jeho sťahovačku gólman Laco prečítal a efektívne zasiahol svojími betónmi!
     
    44:07
    Hostia nám predvádzajú v útočnom pásme veľmi dobrý výkon, ktorému však chýbajú kľúčové zakončenie. Tých je málo, a aj keď sú, tak majú veľmi veľkú nepresnosť.
     
    43:20
    Žilinská útočná aktivita priniesla svoje ovocie. Hostia si zahrajú presilovú hru, po tom, čo sa Peter Klouda previnil nepovoleným hákovaním.
     
    43:18
    Karta sa nám obrátila. Popradčania sú v obrannom pásme zatlačení Žilinčanmi, ktorí očividne chcú vsietiť dôležitý druhý gól. Zatiaľ sa im to však nedarí.
     
    42:25
    Žilinskí hráči sa dokázali spod stupňujúceho sa popradského tlaku vyslobodiť a rozhodli sa zaútočiť! Po peknej prihrávke od Ďuriša sa pri puku ocitol Sýkora, no jeho následné zakončenie letí len mimo popradskej svätyne.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1113 divákov.
     
    41:38
    Popradčania pokračujú vo svojej dobiedzajúcej útočnej aktivite veľmi dobre. Žilinčania sa musia brániť od začiatku tretej tretiny a priestor si vybojovali len vyhodeniami puku do bezpečia.
     
    40:54
    Žilinský tréner Ladislav Spišiak si vyžiadal oddychový čas! Má na neho poriadny dôvod.
     
    40:54
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči nám predvádzajú niečo neuveriteľné! Lukáš Hvila si nakorčuľoval do pozície naľavo od Lacovej brány a presne prihral do medzikružia, kde sa pri puku najlepšie zorientoval ROMAN TOMAS! Ten bol síce tvrdo tiesnený, no napokon sa puk po jeho jemnom zakončení dopravil do žilinskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Peter Klouda.
     
    40:30
    Poprad dal gól!
    Ďalšia popradská presilová hra je využitá! Po skvelej prihrávke od Suchého sa naľavo od žilinskej brány najlepšie zorientoval STANISLAV BALÁN, ktorý urobil skvelú kľučku a nekompromisne prekonáva žilinského gólmana popri jeho pravom betóne. Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Sabahudin Kovačevič.
     
    40:07
    Druhú tretinu začíname presilovou hrou Popradu, ktorá bude trvať niečo menej ako jednu minútu. Popradčania sú pri puku a snažia sa útočiť z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sme videli pomerne mnoho vylúčení na oboch stranách, no padol len jeden gól. O ten sa postaral elitný popradský útok Hvila - Klouda - Tomas, ktorý si vytvorili skvelú útočnú akciu, na ktorej konci stal Lukáš Hvila. Ten nám predviedol nekompromisnú strelu švihom, ktorou nedal gólmanovi Lacovi žiadnu šancu. Na gólové šance bola táto tretina pomerne bohatá, no na oboch stranách sa vyznamenali veľmi dobré defenzívy na čele s výborne chytajúcimi gólmanmi. Tí zapríčinili, že sa gólový účet tohto stretnutia menil v druhej tretine len jedenkrát.

    Popradčania zvýšili svoj gólový náskok na 3:1, podarí sa im tento zápas dotiahnuť do víťazného konca alebo nás Žilinčania v tretej tretine prekvapia?
    To sa dozvieme už v poslednej dvadsaťminútovke, ktorá sa začína približne o 18:07.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:59
    V poslednej sekunde preveril nebezpečnou strelou gólmana Laca Róbert Sabolič! Laco sa však dobre presunul a puk vyráža do bezpečia na zadný mantinel.
     
    39:42
    Popradčania sú zatiaľ veľmi dobre bránení a nedokážu sa strelecky presadiť. Druhá tretina sa nám závratne blíži ku koncu, no Popradčania stále útočia.
     
    38:57
    Píšťalka sa našla. Po tvrdom súboji za žilinskou bránou si odchádza na dve minúty oddýchnuť Žilinčan Igor Rúfus, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    38:31
    V týchto sekundách by sme už mohli začať diskutovať, že či si pán Lauff nezabudol píšťalku, no podľa jeho flegmatického výrazu v tvári vie čo robí. Pri puku sú bojovní Popradčania, ktorí sa tlačia do útočného pásma.
     
    37:51
    Nikkilä tentokrát zakročil poriadným reflexom! Po peknej strele od Škodu z pravého kruhu nám predviedol švih vo svojej lapačke, po ktorom v nej ukryl aj puk.
     
    37:29
    Pán hlavný rozhodca Lauff tentokrát zvolil sympatický kompromis. Na trestnú lavicu poslal Popradčana Balána za krošček a aj Žilinčana Laža, ktorý nám predviedol nedovolenú hrubosť. Oba získali dvojminútové tresty.
     
    36:57
    Pred popradskou bránou chceli pohroziť Žilinčania, no tí nám predvádzajú len množstvo fyzických hitov a zákrokov na hranici faulov. Pískať sa však ani tentokrát nebude.
     
    36:05
    Na druhej strane sa dôležitým zákrokom vyznamenal Marek Laco, ktorý pekne zareahoval na sťahovačku Róberta Saboliča! Ten chcel loptu umiestniť pomedzi Lacove betóny, no jeho zakončeniu chýbala rýchlosť.
     
    35:20
    Tommi Nikkilä musel opäť preveriť svoj gólmansky repertoár. Z neho si opäť vybral dobre a na nebezpečné zakončenie Troligu zareagoval ukrytím puku medzi svojími betónmi.
     
    34:37
    V útočnom pásme nám domáci predviedli niekoľko nekompromisných zakončení, po ktorých sa vyznamenal gólman Laco. Ten mal dobrý výhľad, a tak dokázal eliminovať strely Hvilu, Tomasa a dokonca aj Šterbáka.
     
    34:07
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť a ihneď sa dostávajú do útoku, kde im musia čeliť už mierne zúfalí Žilinčania. Zatiaľ sa im však darí eliminovať popradské šance.
     
    33:13
    Domáci hráči si vytvorili nebezpečnú gólovú šancu pred žilinskou bránou! Po krátkych prihrávkach medzi Koskinenom a Saboličom sa prvý menovaný odhodlal zakončovať, no ešte predtým bol položený na zem na hranici faulu. Pískať sa však nebude.
     
    32:36
    Popradskí hráči sa zatiaľ bránia priam vynikajúco. Dokonca sa snažili aj zaútočiť. Róbert Sabolič to skúšal z pravého krídla, no jeho delovku sklepáva svojími betónmi gólman Laco do bezpečia.
     
    32:02
    Dávid Skokan za tento veľmi tvrdý hit zinkasoval poriadne tvrdý trest. Na trestnú lavicu odchádza s nádielkou 2 plus 10 minút za napadnutie hokejkou.
     
    32:02
    Po tvrdom hite od Skokana ostal na ľade ležať Tomáš Harant! Po malej chvíli sa však pozviechal a odišiel na striedačku po svojich.
     
    31:48
    Momentálne sa puk nachádza v obrannom pásme Žiliny, kde oň tvrdo bojujú hráči oboch hokejových celkov. Mierne navrch majú však Žilinčania, ktorí sa však nemôžu oslobodiť.
     
    31:08
    Na druhej strane nám predviedol veľmi dôležitý zákrok Tommi Nikkilä, ktorý musel čeliť nekompromisnej delovke spoza pravého kruhu z hokejky Sýkoru! Nikkilä však smer strely vystihol a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    30:35
    Joonas Koskinen mal fantastickú šancu na vsietenie gólu! Marek Laco bol už položený na ľade, no spomínaný popradský útočník dvakrát trafil len jeho dobre položené betóny!
     
    29:51
    Po peknom nahodení puku do útočného pásma z hokejky Važana sa k puku pred popradskou bránou chcel dostať Lažo a následne aj Škoda! Obaja však pohoreli, pretože puk zblokoval do bezpečia svojími betónmi gólman Nikkilä!
     
    29:08
    Koskinen tentokrát zaviezol puk až za žilinskú bránu, odkiaľ sa backhandom snažil nájsť Rapáča, no tomu puk z hokejky skĺzol, a tak sú pri puku opäť pozorní žilinskí obrancovia.
     
    28:21
    Popradčania hrajú veľmi dravo a svojich súperov nepúšťajú ani cez stredné pásmo. Momentálne sú pri puku a taktickými prihrávkami sa pomaličky usadzujú v útočnom pásme.
     
    27:32
    Na druhej strane sa do obrovskej šance dostal Sabahudin Kovačevič, ktorý bol na pravom krídle uvoľnený skvelou prihrávkou od Lukáša Hvilu. Kovačevičovi však puk mierne odskočil z hokejky, a tak jeho zakončenie napokon minulo polodkrytú žilinskú bránu.
     
    26:53
    Na druhej strane nám predviedol nekompromisné zakončenie spoza pravého kruhu Miroslav Sekáč! Jeho projektil však Nikkilä videl a poľahky ho chytá do svojej lapačky.
     
    26:15
    Po individuálnom prieniku v podaní Róberta Saboliča sa domáci odhodlali aj zaútočiť! Sabolič prihral Koskinenovi na pravú stanu, ten mu následne puk poslal späť a Sabolič zakončil! Marek Laco však na tento projektil zareagoval pekným zákrokom vyrážačkou!
     
    25:32
    Popradskí hráči sa oslobodzujú. Efektívne vyhodenie puku cez všetky čiary nám tentokrát predviedol pozorný obranca Jaroslav Špelda.
     
    24:58
    Prvú strelu v tejto presilovej hre nám predviedol Michal Kokavec. Ten svoju hokejku síce poriadne napriahol, no puk po jeho zakončení bol stečovaný nohou Šterbáka až na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Nikkiläovej pravici.
     
    24:30
    Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť popradský hráč Jáchym, ktorý nám pri žilinskom útoku predviedol úmyselné posunutie vlastnej brány, no napokon bude vylučovaný za napadnutie.
     
    24:15
    Žilinčania sa dokázali ubrániť v početnej nevýhode a Matej Valášek sa po peknej prihrávke dostal k puku v medzikruží. Snažil sa sťahovačkou prekvapiť gólmana Nikkiläho, no ten mu predviedol pekné zovretie betónov pri pravej žŕdke a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    23:28
    Špelda poslal na žilinskú bránu nekompromisný projektil od modrej čiary! Ten vyrazil naľavo od seba svojími betónmi gólman Laco. K puku sa však dostal Peter Klouda, ktorý následne z pravej strany dorážal! Aj Kloudu však pozorný gólman Laco prečítal a puk posiela na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    23:00
    Po menšej technickej úprave ľadu pred popradskou bránou pokračujeme opäť v hre. Ďalší popradský offsajd zapríčinil, že sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    22:41
    Žilinčania sa zatiaľ úspešne bránia a domáci majú problém s usadením sa v útočnom pásme. Ich prechod do pásma tentokrát zastavil nekompromisný hvizd čiarového rozhodcu, ktorý naznačil postavenie mimo hry.
     
    21:56
    Popradčania získavajú ďalšiu početnú výhodu. Na dve minúty si odchádza na trestnú lavicu sadnúť Valášek, ktorý sa tentokrát previnil seknutím.
     
    21:40
    Poprad dal gól!
    Rýchly, ale najmä taktický protiútok popradských hráčov končí opäť gólovo! Po skvelej individuálnej akcii Kloudu, ktorý si obkorčuľoval žilinskú bránu a napokon prihral do medzikružia sa k puku dostal LUKÁŠ HVILA! Ten skvelým švihom umiestnil puk nechytateľne ponad pravé rameno gólmana Laca! Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Roman Tomas.
     
    21:28
    Vladimír Škoda zinkasoval peknú prihrávku pred popradskú bránu, po ktorej sa snažil puk pretlačiť za gólmana Nikkiläho, no napokon bol neúspešný. Nikkilä puk pokrýva vo svojej lapačke.
     
    20:57
    Na oboch stranách sme mohli vidieť nevydarené útoky, po ktorých sa pri puku ocitli opäť Popradčania. Tí sa snažia zaútočiť prihrávkovou kombináciou začínajúcou za Nikkiläovou bránou.
     
    20:13
    Úvodné vhadzovanie druhej tretiny patrilo opäť žilinským hráčom, no dlho sa pri puku neohriali. Už v strednom pásme ich od neho poľahky odstavili urastení popradskí obrancovia.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Po prvej dvadsaťminútovke vidíme na ukazovateli skóre na popradskom zimnom štadióne gólový stav 2:1. Domáci si už v piatej minúte dokázali vybojovať dvojgólové vedenie, keď najskôr využil úvodnú početnú výhodu tvrdou strelou Kovačevič a následne sa po peknej prihrávke v medzikruží skvele zorientoval Sabolič. Aj žilinskí hráči dokázali vsietiť gól, a to po chybe v popradskej defenzíve, keď Suchý zahákoval Laža. Hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie, ktoré Miroslav Lažo s veľkým prehľadom gólovo využil.

    Podarí sa domácim hráčom udržať si gólové vedenie aj v druhej tretine alebo sa podarí Žilinčanom vyrovnať a prípadne sa dostať do vedenia?
    To sa dozvieme v druhej tretine, ktorá začína približne o 17:18.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:34
    Herné tempo zápasu sa nám opäť mierne upokojilo. Radoslav Suchý dostal puk v obrannom pásme a bez problémov ho poslal cez všetky čiary. Píska sa zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude po Nikkiläovej pravici.
     
    18:58
    Do samostatného úniku sa na ľavom krídle dostal Róbert Sabolič! Marek Laco však tento mikrosúboj zvíťazil a po príklepe od Saboliča pokrýva puk medzi svojími dobre postavenými betónmi.
     
    18:32
    Domáci "Kamzíci" sa odhodlali zaútočiť aj v početnej nevýhode. Na pravom kruhu mal puk na hokejke Hvila a chcel svojou prihrávkou nájsť Tomasa. Žilinskí obrancovia však puk uchmatli a opäť korčuľujú do útoku.
     
    17:55
    Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Nepresnú prihrávku od Miroslava Laža tentokrát zinkasoval Dávid Skokan, ktorý puk poľahky vyhadzuje do bezpečia.
     
    17:20
    Žilinčania majú veľkú šancu na vyrovnanie. Na trestnú lavicu si na dve minúty odchádza schladiť hlavu Ondrej Homa, ktorý nám predviedol nepríjemný faul lakťom.
     
    16:24
    Žilinskí hráči sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme domácich, kde si puk párkrát prihrali. Z ich dobrej pozície však nedokázali vyťažiť žiadne zakončenie a pri puku sú teda opäť Popradčania.
     
    15:39
    Žilinčania sa chcú opäť presadiť svojími klasickými nahodeniami puku do útočného pásma, no tieto úmysly zatiaľ veľmi dobre zneškodňuje popradská obrana, ktorá puky po nahodeniach berie na vlastné hokejky.
     
    14:52
    Michael Vandas veľmi pekne zaviedol puk do útočného pásma, no tam zaúradovala dvojica Rúfus - Harant, ktorí svojho súpera od puku poľahky odstavili. Následne nám však Žilina predviedla ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    14:03
    Hra začína naberať divácky nudné tempo a oba tímy nám predvádzajú veľa zbytočných nepresností. Najskôr nám domáci predviedli postavenie hry, na ktoré hostia zareagovali zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Lacovej pravici.
     
    13:25
    Momentálne vidíme na popradskej pôde súboj o puk v strednom pásme, kde majú mierne navrch forčekujúci Žilinčania. Zatiaľ sa im však nedarí získať puk od dobre organizovanej popradskej obrany.
     
    12:32
    Tesne pred návratom Kokavca sa k puku v medzikruží dostal Róbert Sabolič! Ten si puk pripravil a strelou švihom chcel prekvapiť gólmana Mareka Laca! Jeho úmysel mu však nevyšiel. Strela bola síce pekná, no Laco puk ukrýva vo svojej výstroji.
     
    11:39
    Popradskí hráči sa zatiaľ úspešne držia v útočnom pásme, kde nám predvádzajú kombinačný presilovkový kolotoč. Zatiaľ nám však ukázali len zakončenia od modrej čiary, ktoré minuli žilinskú bránu.
     
    11:08
    Kovačevič so Suchým rozprúdili prihrávkovú kombináciu v zadnej časti žilinskej obrannej tretiny. Druhý menovaný sa rozhodol z pravého kruhu tvrdo vystreliť, no puk z jeho hokejky bol ešte pred žilinskou bránou stečovaný na ochrannú sieť.
     
    10:34
    Domáci "Kamzíci" si zahrajú v početnej výhode o dvoch hráčov až 56 sekúnd! Na žilinskú trestnú lavicu si odchádza na dve minúty oddýchnuť Kokavec, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    10:15
    Žilina dala gól!
    Popradská obrana za svoju chybu v defenzíve pyká. MIROSLAV LAŽO svoje trestné strieľanie premenil s veľkým prehľadom, keď puk umiestnil medzi lapačku a ľavý betón gólmana Nikkiläho! Ten tentokrát jednoducho nemal ako zasiahnuť.
     
    10:15
    Popradská obrana tentokrát príliš zaváhala! Do rýchleho úniku sa dostal Miroslav Lažo! Radoslav Suchý ho však hákoval, a tak nám Lažo predvedie trestné strieľanie!
     
    09:30
    Popradskí hráči si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu si tentokrát za hákovanie odchádza sadnúť žilinský obranca Dlouhý.
     
    09:25
    Suchý nebezpečne napálil puk od modrej na žilinskú bránu, kde sa následne snažil dorážať Kovačevič! Ten sa však stal neúspešný a jeho dve dorážky napokon vo svojej výstroji pokrýva gólman Laco!
     
    09:05
    Na druhej strane sa po peknej útočnej kombinácii uvoľnil na ľavom kruhu Tomáš Sýkora, ktorý sa však nedokázal gólovo presadiť. Nikkilä zastavil puk z jeho hokejky medzi svojími betónmi.
     
    08:35
    Popradčania opäť nebezpečne pohrozili! Koskinen sa dostal k puku na ľavom krídle, prihral Rapáčovi za bránu a ten skvelým backhandom uvoľnil do medzikružia Miloslava Jáchyma! Jáchym si svoju strelu veľmi nepremyslel, a tak trafil len dobre postaveného gólmana Laca!
     
    07:53
    Žilinčania tentokrát spôsobili pred popradskou bránou poriadny závar! Po peknej prihrávke od Važana sa k puku dostal Devečka, ktorý zakončil z pozície na pravom kruhu! Nikkilä síce s veľkými ťažkosťami, no napokon predsa ukryl puk pod svojím rozvaleným telom!
     
    07:29
    Na Žilinčanoch vidno snahu vsietiť gól, no momentálne sú ich útočné kombinácie len veľmi nepresné. Po peknej prihrávke od Škodu korčuľoval za pukom Važan, no čiarový rozhodca usúdil, že bol v postavení mimo hry.
     
    06:43
    Popradskí hokejisti sa dokázali ubrániť v početnej nevýhode. Z následnej útočnej vlny sa snažil zakončovať Milan Drevenák, no jeho zakončenie spoza pravého kruhu bolo zneškodnené pozornými betónmi gólmana Nikkiläho.
     
    06:00
    Aktívny forčeking domácich hráčov prinútil Žilinčanov puk vyhodiť od svojej brány do bezpečia. Rúfus ho síce vyhodil, no len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Lacovej ľavici.
     
    05:22
    Popradčania sa zatiaľ veľmi bránia. Ich súperi sa snažia dostať do útočného pásma rýchlymi nahodeniami puku na mantinel, no to im mierne nevychádza. Domáci hokejisti k tomu aj veľmi dobre forčekujú.
     
    04:37
    Aj žilinskí hráči si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Ondrej Homa, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    04:22
    Poprad dal gól!
    Popradčania pridávajú o necelé dve minúty už druhý gól! Po vyhratí vhadzovania sa k puku dostal Atte Pentikäinen. Ten peknou krížnou prihrávkou uvoľnil do medzikružia RÓBERTA SABOLIČA! Sabolič nezaváhal pekným švihom pokoril žilinského gólmana Laca pod jeho ľavú pažu. Asistencie si pripisujú hráči Atte Pentikäinen a Joonas Petri Koskinen.
     
    04:11
    Nervozita sa na popradskom zimnom štadióne pomaličky stupňuje. Tentokrát sa po nahodení puku na žilinskú bránu snažil puk za Lacov chrbát doraziť Koskiken, no bol neúspešný. Hlavný rozhodca prerušuje hru.
     
    03:24
    Poprad dal gól!
    Tak táto popradská presilová hra bola zahraná priam ukážkovo! Po vyhratom buly v znení Skokanovej hokejky sa k puku dostal Suchý, ten popri modrej čiare poslal prihrávku na SABAHUDINA KOVAČEVIČA, ktorý nekompromisnou delovkou donútil Mareka Laca kapitulovať. Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Dávid Skokan.
     
    03:19
    Domáci "Kamzíci" budú ako prví hrať v početnej výhode. Na žilinskú trestnú lavicu odchádza Oliver Ďuriš, ktorý sa previnil nepovoleným hákovaním.
     
    02:57
    Herné tempo sa nám mierne upokojilo. Pri puku sú prevažne popradskí hráči, ktorí sa snažia útočiť, no hostia im zatiaľ predvádzajpú veľmi dobre organizovaný defenzívny výkon.
     
    02:04
    Takáč so Saboličom si vytvorili veľmi sympatickú gólovú šancu, no nedotiahli ju do šťastného konca. Na backhandovú prihrávku od prvého menovaného nedokázal Sabolič patrične zareagovať a po teči posiela puk na žilinské hokejky.
     
    01:18
    Marcel Šterbák nám predviedol prvú strelu v tomto zápase. Po peknej prihrávke sa dobre zorientoval na modrej čiare, odkiaľ zakončil síce tvrdo, no puk po jeho strele letí len mimo Lacovej brány.
     
    00:40
    Dávid Skokan sympaticky zaviezol puk až k žilinskej bráne, no na prihrávku mu nenakorčuľoval ani jeden spoluhráč, a tak je spomínaný Popradčan veľmi rýchlo odstavený od puku.
     
    00:04
    Úvodné vhadzovanie tohto zápasu po menšom súboji v strednom pásme napokon získali hosťujúci hráči zo Žiliny, ktorí sa sťahujú do vlastného obranného pásma.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci "Kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Jozefa Škraka.
    Hostia zo Žiliny nastúpia v bielozelenožltých dresocoh a koučovať ich bude tréner Ladislav Spišiak.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Jáchym, Kurali, Kramár - Hvila, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Skokan - Sabolič, Koskinen, Rapáč - Paločko, Takáč, Homa.

    MsHK DOXXbet Žilina: Laco (Mikoláš) - Rúfus, Harant, Brcko, Devečka, Dlouhý ("C"), Leško, Sekáč, Niník - Kokavec, Troliga, Varga - Važan, Škoda, Lažo - Sýkora, Ďuriš, Drevenák - Drábek, Valášek.

    Rozhodca: Lauff - Smerek, Smrek.
     
    Srdečne Vás vítam pri trinástom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport Extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami podrobne približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 16:30 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta hokejový tím MsHK Žilina.

    Popradskí "Kamzíci" sú po dvanástich odohraných zápasoch na priebežnej deviatej priečke s trinástimi bodmi a gólovým skóre 40:37. Popradská herná štatistika sa v tejto sezóne vymaňuje z očakávaní. Domáci vyhrali len päťkrát a z toho len trikrát v riadnej hracej dobe Na ich konte sa však nachádza až sedem prehier, ktoré jasne hovoria o momentálnej forme tímu. V posledných kolách hrali Popradčania prevažne na domácom ľade, keď postupne privítali Martin (prehra 3:4), Skalicu (výhra 3:2 po predĺžení) a napokon aj suverénneho lídra tabuľky - HKM Zvolen, s ktorým prehrali v pomere 2:3. Na rade je posledný zápas série domácich zápasov, v ktorom "Kamzíci" privítajú svojho tabuľkového suseda, z čoho očakávame, že to bude tvrdý súboj o deviatu priečku v tabuľke.

    "Vlci" zo Žiliny sú na tom ešte o čosi horšie ako popradskí hráči. Po trinástich odohraných zápasoch majú v tabuľke rovnako ako Poprad - 13 bodov. Ich gólové skóre je však oveľa horšie - 32:43. Žilinčania v tejto sezóne zvíťazili tiež iba trikrát v riadnom hracom čase, ďalšie štyri body si vybojovali za prehry mimo riadneho hracieho času. Bezbodových prehier sa Žilinčanom podarilo získať až šesť, čo značí o podobnej forme, akou sa predstavuje aj Poprad. V posledných dvoch kolách sa "Vlci" predviedli na domácej pôde, kde najskôr podľahli Zvolenu v pomere 3:5 a v poslednom kole napokon aj NItre v pomere 2:3 po samostatných nájazdoch. Do Popradu tak určite prídu s maximálnou bojovnosťou, aby po dvojzápasovej odmlke získali na svoje konto ďalší výherný bodový zápis

    Tieto dva hokejové celky sa v jubilejnom dvadsiatom ročníku Tipsport Extraligy už raz stretli. Bolo to 25.9.2012 vrámci štvrtého kola, keď Žilina privítala Poprad na svojom ľade. Na svojej pôde si Žilinčania vybojovali plný bodový zisk za výhru v pomere 4:3.

    Podľa herných výkonov je veľmi ťažké určiť favorita tohto stretnutia. Ak však vezmeme do úvahy gólové skóre a výkony popradského celku na domácej pôde, tak sú miernymi favoritmi Popradčania.
    Bookmakeri stávkových kancelárií sú tiež rovnakého názoru, keďže na výhru domácich zadali kurz 1,70 a na výhru hostí až kurz 3,33. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,50.

    Podarí sa popradským hokejistom sériu štyroch domácich zápasov po nepriaznivých výkonoch zakončiť plným bodovým ziskom alebo Žilinčania zabojujú a uchmatnú si aj z popradského ľadu aspoň jeden bod?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 4. Kovačevič (Suchý, Skokan), 5. Sabolič (Pentikäinen, Koskinen), 22. Hvila (Klouda, Tomas), 41. Balán (Suchý, Kovačevič), 41. Tomas (Hvila, Klouda) - 11. Lažo (pen.)


    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Jáchym, Kurali, Kramár - Hvila, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Skokan - Sabolič, Koskinen, Rapáč - Paločko, Takáč, Homa.
    MsHK Žilina: Laco (Mikoláš) - Rúfus, Harant, Brcko, Devečka, Dlouhý ("C"), Leško, Sekáč, Niník - Kokavec, Troliga, Varga - Važan, Škoda, Lažo - Sýkora, Ďuriš, Drevenák - Drábek, Valášek.

    Rozhodčí: Lauff - Smerek, Smrek

    Diváci: 1113
    bahis siteleri