Mladá Boleslav – Jablonec 1:2 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:2 (kon.) | Dukla Praha – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
Hr. Králové – Táborsko 2:0 (kon.) | Olomouc – Příbram 4:2 (kon.) | Ostrava – Sparta 1:4 (kon.)
Brno – Bohemians 1905 2:0 (kon.) | Slavia – Slovácko 4:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:4 (1:2)
AC Sparta Praha
Pondělí 22.10.2012, 14:00 • Městský stadion, Ostrava – Vítkovice. • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    88
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté zasazují již čtvrtý úder. LUKÁŠ JULIŠ se dostal za domácí obranu a v samostatném úniku si chytře položil gólmana a počkal na vhodný střelecký moment.
     
    83
    Ještě před jeho rozehráním Sparta střídá. Rudolf Reiter opouští hrací plochu, nahradí jej na posledních necelých deset minut Cyril Golovko.
     
    80
    Vojtěch Šustr si vysloužil oprávněně žlutou kartu.
     
    77
    Hosté podruhé střídají. Scénu opouští Tiemoko Konate a nahrazuje jej Jakub Dobiáš.
     
    76
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté si pořádně oddechli, když se konečně dočkali pojištění svého náskoku. RUDOLF REITER měl na levé straně šestnáctky až příliš prostoru, počkal si na vhodný okamžik a přesnou střelou k tyči nedal Bártovi šanci.
     
    74
    Na druhé straně velká šance Ostravy. Staško centroval přesně na hlavu Byrtuse, jehož dobře mířený pokus výborně vyboxoval Jakub Kotěra.
     
    73
    Daniel Holzer opouští dění, místo něj přichází Václav Chromečka.
     
    71
    Tak to je už skutečně bezmoc sparťanských střelců. Ve výborné pozici byl před Bártou Neužil, ale ani jeho růžové kopačky nedokázaly dostat míč do sítě a ostravský gólman si tak připisuje již několikátý výborný zákrok.
     
    67
    Poprvé střídá také Sparta. Jana Sýkoru nahrazuje David Neužil.
     
    64
    Konate se dobře natlačil k levé tyči, ale byl již v těžkém úhlu a nedokázal tak míč poslat do branky. Následně se u druhé tyče objevil Nový, ale ani tentokrát se hosté pojištění svého těsného vedení nedočkali. Je z toho alespoň roh.
     
    63
    Vzápětí ještě jedno střídání. Romana Džichajeva nahrazuje Pavel Tobiáš.
     
    62
    Třetí střídání Ostravy. Ze hřiště odchází Martin Váňa, nahrazuje jej Vojtěch Šustr.
     
    56
    Neskutečné, co hosté všechno dokáží spálit. Nejprve Juliš neprostřelil domácího gólmana a následně nedotlačil na několik pokusů míč do sítě ani Sýkora.
     
    50
    Tutovka v podání Sparty. Konate našel před domácí brankou přesně volného Peška, který se právem chytá za hlavu, když jej Bárta vychytal bravurním zákrokem na brankové čáře. Následovat bude alespoň rohový kop.
     
    45
    Jan Sýkora si výborně zaběhl za obranu domácích, o offside se rozhodně nejednálo. V souboji s Bártou ovšem uspěl ostravský gólman, který si vysloužil potlesk přítomné hrstky diváků.
     
    44
    Spartě mohl vrátit zpět dvoubrankové vedení Reiter. Sýkora mu posunul míč na pravou stranu, odkud z dobré pozice jen těsně přestřelil branku.
     
    39
    Martin Nový se opřel do míče a střelou zhruba z pětadvaceti metrů pořádně protáhl Bártu, který míč vyboxoval alespoň na roh.
     
    33
    Následuje další střídání. Ze hřiště odchází Patrik Kundrátek, místo něj přichází Oldřich Byrtus.
     
    32
    Je tady první střídání na domácí straně. Zraněného Pyclíka nahrazuje Jan Staško.
     
    30
    Baník právě vstřelil branku!
    K penaltovému puntíku se postavil MARTIN VÁŇA a zamířil naprosto přesně k levé tyči, přitom brankář Kotěra šel k tyči pravé. Baník tak snižuje na 1:2.
     
    30
    Džichajev byl v šestnáctce faulován a hlavní rozhodčí Petr Mikel ani vteřinu neváhal s odpískáním pokutového kopu!
     
    28
    Lukáš Holas nepříjemně fauloval Pyclíka a právem vidí od sudího Mikela první žlutou kartu zápasu.
     
    25
    Na druhé straně byla k vidění rovněž gólovka. Konate málem využil obrovské chyby zadáků Baníku, ale v dobré střelecké pozici zamířil jen těsně okolo pravé tyče.
     
    24
    Ondřej Pyclík měl na kopačkách snížení, ale v dobré pozici jej vychytal Kotěra, který jeho pokus vyboxoval a obrana následně míč odklidila do bezpečí.
     
    21
    Sparta právě vstřelila branku!
    V momentě, kdy Baník srovnal hru, inkasuje z rychlé protiakce již podruhé. V prostoru penaltového puntíku zůstal úplně osamocený JAN SÝKORA, pro nějž nebyl problém zamířit přesně k tyči Bártovy branky.
     
    1
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají naprosto bleskově vedení. Reiter měl na pravé straně až příliš prostoru, dostal se s míčem až k šestnáctce Baníku, kde nacentroval přesně na LUKÁŠE JULIŠE a ten střelou z první překonal bezmocného Bártu.

    Adam Bagar

    Branky: 30. Váňa Martin (pen.) - 1. Juliš, 21. Sýkora, 76. Reiter, 88. Juliš

    Karty:   80. Šustr (OVA) - 28. Holas (SPA)


    FC Baník Ostrava: Bárta – Džichajev (63. Tobiáš), Kaša, Váňa Marek, Pyclík (32. Staško), Váňa Martin (62. Šustr), Holzer (73. Chromečka), Hrdlička, Voves, Juranek, Kundrátek (32. Byrtus).
    AC Sparta Praha: Kotěra – Holas, Hronek, Breda, Nový, Reiter (83. Golovko), Sýkora (67. Neužil), Miskovič, Pešek, Konate (77. Dobiáš), Juliš.

    Rozhodčí: Mikel – Kotík, Slavík.
    bahis siteleri