Martin – Orange 20 1:2 (kon.) | Košice – Zvolen 0:4 (kon.)
konec
HC Košice
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
HKM Zvolen
sk Úterý 23.10.2012, 18:00 • Steel Arena, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte pri dohrávke desiateho kola Tipsport extraligy!

    Dnešné stretnutie medzi klubmi HC Košice a HKm Zvolen sa malo pôvodne odohrať 12. októbra, ale technický stav Steel arény to vtedy nedovoľoval. V noci deň pred spomínaným dátumom totižto vypukol v trafostanici Steel arény požiar, následkom ktorého bola moderná hokejová aréna bez dodávky elektrického prúdu a neexistovala teda absolútne žiadna možnosť odohrať tento zápas v pôvodnom termíne. Ako sme Vám milí čitatelia vtedy sľúbili, Onlajny.eu nechýbajú ani pri náhradnom termíne a vy si tak môžte vychutnať nefalšovaný športový zížitok pri našom textovom prenose práve dnes!

    HC Košice, dnešný domáci celok, má kvôli spomínaným technickým problémom na svojom konte ešte iba 12 odohraných zápasov. Oceliari v nich dokázali súpera osemkrát poraziť (z toho 2 výhry po samostatných nájazdoch) a štyrikrát odchádzali z ľadu ako porazený tím (z toho raz po samostatných nájazdoch). Košičania začali sezónu na domácom klzisku práve proti svojmu dnešnému súperovi, bryndziarom zo stredného Slovenska. V úvodnom zápase tejto sezóny podľahli Zvolenu 3:5 a dnes teda majú svojmu súperovi čo vracať.
    V poslednom kole (13.) hrali Košičania zápas na domácej pôde, Dukle Trenčín podľahli až po samostatných nájazdoch pomerom 2:3.

    HKm Zvolen pricestoval do Košíc ako líder extraligovej tabuľky. Na svojom konte majú hokejisti spod Pustého hradu neuveriteľných 36 bodov! Získali ich za dlhú, dvanásťzápasovú sériu víťazstiev a jeden si pripísali aj v ostatnom zápase na domácom ľade. Zvolenčania odštartovali svoje víťazné ťaženie hneď v prvom kole a práve na ľade svojho dnešného súpera. 18. septembra zvíťazili v Steel aréne po sympatickom a bojovnom výkone 3:5, čo ich potom nakoplo k podaniu takmer nadľudského výkonu v dvanástich zápasoch v rade.
    V poslednom súťažnom stretnutí sa ale ich séria triumfov zlomila a to dokonca pred domácim publikom. Nováčikovi z Piešťan podľahli bryndziari po samostatných nájazdoch výsledkom v pomere 2:3.


    Dnešný duel je zároveň mikrosúbojom dvoch najproduktívnejších extraligových hráčov. Na domácej strane je tu na druhom mieste tejto tabuľky Marcel Haščák. Mladý vicemajster sveta má na svojom konte pred dnešným stretnutím 20 bodov. V 12 zápasoch dokázal desaťkrát skórovať a pridal k tomu 10 gólových prihrávok.
    Na opačnej strane sa predstaví Lukáš Jurík. Ten aktuálne vedie tabuľke strelcov. Rovnako ako Haščák dokázal v prebiehajúcom ročníku desaťkrát skórovať, ale oproti svojmu dnešnému rivalovi pridal o jednu asistenciu viac, na svojom konte ich má teda presne 11.


    Radi tipujete?
    Využite ponuku niektorej zo stávkových kancelárií, ktoré majú dnešné stretnutie v ponuke. Na výhru domácich sa pohybuje kurz okolo 1,90, na hostí je to približne 3,10 a na remízu po šesťdesiatich minútach vypísali bookmakeri kurz cca 4,2.


    • Ako skončí minisúboj o čelo tabuľky produktivity?
    • Vrátia Košice Zvolenu prehru z úvodného kola?
    • Začnú Zvolenčania na ľade Steel arény novú víťaznú šnúru?

    To všetko a ešte omnoho viac sa dozvieme počas a po zápase, ktorého začiatok je plánovaný na 18:00. Zostaňte verní webovému portálu Onlajny.eu a nič podstatné Vám z neho neunikne! Teší sa na Vás Veronika Pancuráková.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Kolba - Martin Chovan, Macejko - Deyl, Takáč - Michal Novák, Šeda (A)- Podsedlý, Jenčík (C) – Tomáš Marcinko – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Spilar, Pašek – Slovák - Marcel Haščák (A), Mlynarovič - Piatak – Svitana

    HKm Zvolen: Šimko – Juraško (A) – Hraško, Pokovič – Mucha, Šiška – Ťavoda, Mančák – Fekiač, Zuzin Peter – Brabenec (A) – Podkonický, Škvaridlo – Jurík Lukáš (C) – Chovan Michal, Méry – Jurík Milan – Ďaloga, Sikela – Huňady – Čanky
     
    Pozdravujem všetkých športových priaznivcov priamo z košickej Steel arény. Už iba necelých 12 minút ostáva do začiatku zápasu, dohrávky 10. kola medzi Košicami a Zvolenom.

    Domáci hokejisti dnes nastúpia v tradičných tmavomodrých dresoch pod taktovkou Radima Rulíka.
    Hostia vedení Petrom Mikulom si priniesli a dnes využijú bielu sadu dresov.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:31
    Prvá tretina začal výherným buly pre Košičanov, následná rozohrávka skončila ako nahodený puk do útočnej tretiny, kde ale k ohrozeniu Šimka neprišlo.
     
    00:54
    Zvolen po buly vyštartoval do protiútoku a dobrou strelou v útočnej tretine ohrozil Hyláka Podkonický.
     
    1:40
    Kolba nahadzoval puk smerom na bránu, Šimko ho možno trochu zbytočne zachytil, pretože letel pár centimetrov vedľa a následne ho Zvolenčania vyvážajú až do stredného pásma.
     
    3:20
    Marcinko za bránou Zvolena bojoval o puk, snažil sa ho pretlačiť za Šimka, ale bol odstavený pomerne tvrdo, no rozhodca nepíska.
     
    3:53
    Tak teraz sme sledovali poriadny závar pred Šimkom! Hra sa veľmi zrýchlila, Košičania niekoľkokrát vystrelili, a Zvolen len-tak-tak neinkasoval.
     
    3:53
    Na ľade Steel arény sedí holub!

    Úsmevná situácia, nemôže sa pokračovať v hre.
    Tak už áno, Novák ho odplašil.
     
    3:53
    Vylúčenie Zvolen. Šimko na 2 minúty za nedovolené bránenie. Odsedí si ho Peter Zuzin.
     
    3:58
    Košičania počas úvodných sekúnd presilovky strieľajú gól, ale rozhodca ho neuznáva, pretože bol dosiahnutý rukou.
     
    5:40
    Z bezprostrednej vzdialenosti strieľal v závere presilovky Richard huna, ale Šimko si dal pozor. Košičania až na úvod v tejto presilovke absolútne neohúrili.
     
    6:30
    Vylúčenie zvole. Lukáš Jurík na 2 min. za hákovanie.
     
    8:24
    Za faul Podkonického nariadené trestné strieľanie, ktorého sa ujal Robert Huna.
    Gól sme nevideli, Šimko skvele zasiahol.
     
    15:00
    Ospravedlňujem sa všetkým divákom za technický výpadok.
    Bez wifi hore na press tribúne sa ale pracovať nedá. Našťastie nám žiaden gól neunikol.
     
    16:59
    Vylúčenie Košice. Marek Slovák na 2 min. za seknutie.
     
    17:15
    Zvolen dal gól!

    Zvolenčania okamžite využívajú presilovku! LUKÁŠ JURÍK dostal puk v pravom kruhu, odkiaľ švihom okamžite našiel cestu puku za Hylákov chrbát. Asistencie: Pokovič, Chovan.
     
    19:09
    Vylúčenie Košíc. Erik Piatak na 2 min. za nebezpečnú hru zo zdvihnutou hokejkou
     
    19:49
    Zvolen dal gól!
    Hostia v závere tretiny strieľajú druhý gól! Mucha nabil na modrej Chovanovi, ktorý delovkou vystrelil na Hyláka, no tesne pred ním tečoval TOMÁŠ ŠKVARIDLO a puk skončil za chrbtom domáceho gólmana. Asistencie: Chovan, Mucha.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ospravedlňujeme sa Vám za výpadok počas prvej tretiny. Na tribúne press1 ale wifi nefunguje a mobilný internet nachvíľu vypovedal službu. Snáď to poslúži ako varovanie pre kompetentných a všetko sa dá v Steel aréne doporiadku čo najskôr!
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:00
    Hneď v úvode tretiny sa do útoku pustili Zvolenčania, ale puk skončil za Hylákom, kde sa oň bojovalo poriadne tvrdo.
     
    24:30
    Deyl čaká s rozohrávkou za vlastnou bránou, ihneď po náznaku akcie sa hra opäť prerušuje, puk Šimko po ľahkom nahodení zaľahol.
     
    24:58
    Zvolen výborne bráni a vyhadzuje puky, tentokrát to bude až zakázané uvoľnenie.
     
    25:23
    Veľká šanca hostí! Po miernom nedorozumení v domácich obranných radách sa poľahky dostal k dvom strelám Milan Jurík, ktorý však ani na dvakrát neprekonal Hyláka!
     
    26:14
    Sikela sa snažil ľahučkou strelou nachytať Hyláka na hruškách, ten bol dobre postavený pri žrdi a gólu zabránil.
     
    26:50
    Košiciam sa stále nedarí dostať na dostrel od Šimka. Pokovič vyviezol puk z pásma.
     
    27:23
    Richard Huna sa poriadne natiahol aby zachytil prihrávku spoza brány, zakončenie bolo tomu odpovedajúce, Šimko neprekonaný.
     
    28:00
    Košice sa všemožne snažia vrátiť do zápasu, riešia to i nahodenými pukmi. Po prihrávke na modrú však prišla veľká chyba dvoch domácich obrancov,konkrétne Chovana s Kolbom, ktorí sa zrazili a puk získal Škvaridlo, ktorý mohol ísť do samostatného úniku. Chovan sa však hodil na ľad a s veľkou dávkou šťastia mu puk vypichol!
     
    29:42
    Deyl okúsil strelu od modrej, Šimko na istotu kryje puk vo svojej výstroji.
     
    29:49
    Ihneď po buly sa hra prerušuje, puk skončil na ochrannej sieti. Vhadzuje sa po pravici Šimka.
     
    30:07
    Opäť závar pred Šimkom! Novotný sa dral do zakončenia z medzikružia, no bolo pri ňom i množstvo obrancov, ktorí mu znemožnili ideálne zakončiť. Gólman betónom zastavil puk.
     
    30:36
    Okamžitý protiútoku, Podkonický mal hokejku od ruky, no jeho mierna strela i tak pohrozila. Hylák si dal pozor.
     
    31:38
    Po sľubnej šanci sa pred Šimkom strhla mela! Uvidíme, čo na to rozhodca!
     
    31:38
    Pred strkanicami sme však mohli vidieť nádejnú šancu domácich, Haščák nepálil z prvej, puk si musel spracovať, a tak mal Šimko dostatok času na to, aby sklepol betóny.
     
    31:38
    Napokon hlavný rozhodca vylúčil len jedného hráča, konkrétne Mareka Slováka, ktorý dostal dve minúty za seknutie. Tento hráč totiž hokejkou zhodil Šimkovi vyrážačku, za čo si ho obrancovia okamžite podali.
     
    33:18
    Zvolenu sa ale táto presilová hra vôbec nedarí. Tento raz sa píska ofsajd.
     
    33:38
    Košice v plnom počte. Zvolen stále v útočnom pásme a až teraz to vyzerá, ako keby mali hostia presilovku.
     
    34:17
    Haščák si prevzal puk a rozhodol sa od modrej nachytať Šimka, ten bol ale dobre postavený a gólu zabránil.
     
    35:13
    Tak aj domáci si vyskúšajú presilovku. Šiška za vlastnou bránou zostrelil Marcinka. Menší trest za napadnutie.
     
    35:50
    Pekná akcia hostí, Jurík presunul ťažisko hry na druhé krídlo, kde si nabiehal Michal Chovan, tomu ale puk preskočil hokejku a tak sa zakončenie nekonalo.
     
    36:48
    Ťavoda vypichol obrancom puk na modrej, no sám sa do samostatnej akcie nedostal. Domáci obrancovia si ustrážili situáciu.
     
    37:28
    Doplňujem informáciu - Michal Šiška dostal k 2 minútovému trestu z 36. minúty i 10 minútový osobný trest.
     
    37:29
    Bude sa opäť vylučovať. Jánovi Ťavodovi hokejka vystrelila príliš vysoko, až do tváre domácemu hráčovi. Na ľade vidíme i krv, takže to bude trest 2+2.
     
    38:07
    Chovan sa rútil sám na bránu, no Novák ho zastavil nedovolene a rozhodca nariadil trestné strieľanie!
     
    38:07
    Exekútorom bol faulovaný Chovan, ktorý okúsil strelu pomedzi betóny Hyláka. Ten bol ale proti ďalšiemu gólu vo svojej sieti a tak sa diváci radujú z neúspešného trestného strieľania hostí.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny. Stav zatiaľ nezmenený.
     
    39:40
    Pri puku domáci hráči, Haščák v snahe preštrikovať sa cez obranu stratil puk.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V prostrednej časti sme gól v Steel Arene nevideli, mužstvá mali početné šance, no pretaviť ich do gólu sa im nepodarilo. Hostia zahrávali druhé trestné strieľanie v zápase, no Chovan bol neúspešný. Tretia tretina začne zhruba o 19:35.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Kolba - Martin Chovan, Macejko - Deyl, Takáč - Michal Novák, Šeda (A)- Podsedlý, Jenčík (C) – Tomáš Marcinko – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Spilar, Pašek – Slovák - Marcel Haščák (A), Mlynarovič - Piatak – Svitana

    HKm Zvolen: Šimko – Juraško (A) – Hraško, Pokovič – Mucha, Šiška – Ťavoda, Mančák – Fekiač, Zuzin Peter – Brabenec (A) – Podkonický, Škvaridlo – Jurík Lukáš (C) – Chovan Michal, Méry – Jurík Milan – Ďaloga, Sikela – Huňady – Čanky

    Rozhodcovia: Müllner Róbert , Rovenský Tibor, Snášel Vladimír .
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Hráči sa už vrátili na ľad, tretia tretina začne o malú chvíľu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:01
    Úvodné buly tretej tretiny patrí domácim hokejistom,
     
    40:45
    Ak chcú zverenci Radima Rulíka pomýšľať na bodový zisk, musia zabrať. Teraz je ten správny čas na vrátenie sa do zápasu, no výkon domácich tomu neodpovedá. Šimko nemusel zatiaľ zasahovať.
     
    41:40
    Hostia sa dobre bránia, i keď za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzuje sa po ľavici Šimka.
     
    42:13
    Muchova strela od modrej nedoplachtila až k Hylákovi, bola totiž zblokovaná.
     
    42:30
    Domáci priaznivci hlasným "Chlapci - bojovať" pomáhajú svojim miláčikom. Tí sú ale ďaleko od Šimka.
     
    42:50
    Azda až teraz sa Pašek mohol dostať do útočného pásma, no jemu puk ušiel z hokejky. Protiútok Zvolenčanov sa taktiež neujal.
     
    43:53
    Hylák zabránil i tomuto, pomerne ľahkému puku skončiť v sieti.
     
    44:35
    Domáci sa na chvíľu usadili v útočnej tretine, no do vážnejšieho zakončenia sa nedostali. Naopak, do kontry sa dostal Jurík, ktorý z ideálnej pozície trafil iba do hrude Hyláka.
     
    44:52
    A bude sa opäť vylučovať, tento raz na strane domácich. Na trestnú lavicu putuje Martin Chovan - menší trest za seknutie.
     
    45:13
    Zvolen dal gól!
    A hostia okamžite využívajú túto početnú výhodu! Ihneď po buly si puk prevzal Jurík, ktorý dostal až príliš veľa priestoru na to, aby vystrúhal ideálnu prihrávku na hokejku TOMÁŠA ŠKVARIDLA, ktorý bekhendom našiel medzeru medzi betónmi gólmana. Asistencie si pripíše Jurík a Mucha.
     
    46:30
    Ťažko povedať, či sa podarí domácim ešte vrátiť do zápasu. Zatiaľ to tak nevyzerá - puky kontrolujú Zvolenčania.
     
    46:58
    Závar pred Šiškom! Chovan nahral spoza brány na Mlynaroviča, ktorý sa dral do zakončenia, no Šimko v ľahu zabránil gólu. Následne na to Ťavoda fauloval a tak prichádza presilová hra pre domácich. Menší trest za podrazenie.
     
    47:45
    Zvolen kontroluje puk, dvaja obrancovia si ho len ľahko pinkajú vo vlastnom pásme, Košičania ich atakujú až po chvíli. Prvá minúta presilovky je za nami.
     
    48:15
    Košičania sa stále nedostali do pásma, Zvolen dnes výborne bráni.
     
    48:35
    Chovan atakoval rozohrávku Košíc a úspešne. Pre svoj tím získal cenné sekundy.
     
    49:02
    A ďalšie vylúčenie! Radek Deyl dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    49:15
    Róbert Huna si s pukom nakorčuľoval až do pásma, z hranice pravého kruhu okúsil aj strelu, no Šimko bol pripravený.
     
    49:59
    Pekná kombinačná hra Zvolena nekončí gólom! Košičania boli už riadne domotaní, gólman si mohol vydýchnuť po tom, čo jeden z obrancov vyhodil puk z pásma.
     
    50:15
    Ďalšie vylúčenie. Haščák narazil Lukáša Juríka na mantinel, no ten si neodpustil zabrdnutie hokejkou do svojho protihráča. Lukáš Jurík dostal dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    51:16
    Neuveriteľné, opäť sa bude vylučovať. Tomáš Marcinko putuje na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    51:55
    Spilár si s pukom nabehol až do rohu, kde si zasekol obrancu, následne vyštartoval do ľavého kruhu, odkiaľ vyslal strelu švihom, ktorú Šimko zachytil.
     
    52:40
    Hraško zachytil puk na modrej, okamžite nabil Juríkovi, ktorý trafil iba pravý betón Hyláka.
     
    53:10
    Zvolen drží domácich ako v kliešťoch a nedovoľuje im vymaniť sa z tlaku.
     
    53:16
    Domáci sa úspešne ubránili.
     
    53:59
    Domácim sa stále nedarí presadiť sa. Ich akcie končia zväčša ešte skôr, ako sa hráči dostanú cez útočnú modrú.
     
    54:48
    Méry strieľal z pomerne ťažkého uhlu, Hylák bol pripravený.
     
    55:19
    Táto košická strela bola príliš nepresná, puk skončil až na ochrannej sieti. Vhadzuje sa pred modrou.
     
    56:00
    Košice mohli vsietiť gól! Z nenazdajky sa pred bránou ocitol Slovák, ktorý baseballovo odpálil skackajúci puk smerom na Šimka, no i ten tentokrát zavrel bránu!
     
    57:15
    Zvolen dal gól!
    Hostia nádherne zakombinovali a je z toho gól číslo 4! ANDREJ PODKONICKÝ zamiešal puk, ktorý si prevzal Brabenec, no ten ho okamžite vrátil odosielateľovi, ktorý sa pred Hylákom nemýlil. Asistencia: Brabenec.
     
    57:16
    Diváci tlieskajú gólu hostí a kričia "ešte jeden, ešte jeden!".
     
    58:30
    Piatak sa snažil natlačiť spoza brány do zakončenia, Šimko si postrážil všetky miesta.
     
    59:00
    Posledná minúta tretej tretiny.
     
    59:45
    Méry sa po neúspešnom ataku domácich dostal do protiútoku, v rýchlosti nabíjal Juríkovi , ktorého strela bola zblokovaná.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu! Hostia jednoznačne zvíťazili 4:0 zásluhou Juríka a Škvaridla , ktorí dali góly v prvej tretine. V prostrednej časti síce gól nepadol, no v tretej časti to hostia opäť rozbalili a dva presné zásahy pridali Škvaridlo a Podkonický . Hostia si odvážajú pod Pustý hrad z východnej metropoly všetky tri body. My Vám ďakujeme za pozornosť, zostaňte verní Onlajny.eu i naďalej. Dovidenia. (20:06:15)

    Peter Marienka

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 18. Jurík (Pokovič, Chovan), 20. Škvaridlo (Chovan, Mucha), 46. Škvaridlo (Jurík, Mucha), 58. Podkonický (Brabenec)


    HC Košice: Hylák - Kolba - Martin Chovan, Macejko - Deyl, Takáč - Michal Novák, Šeda (A)- Podsedlý, Jenčík (C) – Tomáš Marcinko – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Spilar, Pašek – Slovák - Marcel Haščák (A), Mlynarovič - Piatak – Svitana
    HKM Zvolen: Šimko – Juraško (A) – Hraško, Pokovič – Mucha, Šiška – Ťavoda, Mančák – Fekiač, Zuzin Peter – Brabenec (A) – Podkonický, Škvaridlo – Jurík Lukáš (C) – Chovan Michal, Méry – Jurík Milan – Ďaloga, Sikela – Huňady – Čanky

    Rozhodčí: Müllner Róbert , Rovenský Tibor, Snášel Vladimír
    bahis siteleri