konec
Formule 1: VC Abú Zabí

Vítěz: K. Räikkönen

Neděle 04.11.2012, 14:00 • Okruh: Yas Marina, Abú Zabí, SAE • Formule 1
     
    Za 14 dní nás čeká předposlední závod letošní sezóny Velká cena USA v Austinu. Boj o titul mistra světa je nadále otevřený a definitivně se bude rozhodovat právě v posledních dvou závodech. Ode mě je to pro dnešek vše, z okruhu Yas Marina se s vámi loučí Michal Šandor. Hezký zbytek neděle. (16:04:07)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Poté bude následovat předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Abú Zabí: 1. Räikkönen, 2. Alonso, 3. Vettel, 4. Button, 5. Maldonado, 6. Kobajaši, 7. Massa, 8. Senna, 9. di Resta, 10. Ricciardo. Závod nedokončili: Hülkenberg, Rosberg, Kartykejan, Hamilton, Webber, Grosjean, Pic.
     
    Konec závodu.
     
    55
    KIMI RÄIKKÖNEN proťal jako první cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Abú Zabí! Druhý dojel Fernando Alonso a třetí Sebastian Vettel.
     
    55
    Jezdci vjeli do posledního kola a Kimi Räikkönen si jede pro vítězství ve Velké ceně Abú Zabí!
     
    53
    Ve zbytku závodu budeme svědky zajímavého boje o vítězství ve Velké ceně mezi prvním Räikkönenem a druhým Alonsem, který se ke svému soupeři neustále přibližuje.
     
    52
    Sebastian Vettel svedl těsný souboj s Jensonem Buttonem, kterého dokázal předjet a posunul se tak na prozatímní stupně vítězů!
     
    52
    Připomeňme si, že v závodě už nepokračují Hülkenberg, Rosberg, Kartykejan, Hamilton, Webber, Grosjean a Pic.
     
    51
    Alonso nadále snižuje svůj deficit na lídra závodu Räikkönena a posledních pět kol tak bude určitě ještě hodně zajimavých.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Räikkönen, 2. Alonso, 3. Button, 4. Vettel, 5. Maldonado.
     
    49
    Vettel se pokusil zaútočit na Buttona, ale poskočit na stupně vítězů se mu zatím nepodařilo.
     
    48
    Fernando Alonso se však nechce spokojit s druhým místem a začíná ukrajovat ze své ztráty na Kimiho. Štafetu nejrychlejšího kola převzal právě Španěl.
     
    47
    Kimi Räikkönen prodloužil v předchozích dnech smlouvu se stájí Lotus na rok 2013 a důvěru vedení týmu nyní splácí tím nejlepším možným způsobem.
     
    46
    Na vedoucí pozici jedoucí Räikkönen má na druhého Alonsa třívteřinový náskok. Ovšem Iceman stále zrychluje a teď zajel nejrychlejší kolo závodu.
     
    45
    Pérez si mezitím odbyl trest a vrací se zpátky na trať.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Räikkönen, 2. Alonso, 3. Button, 4. Vettel, 5. Maldonado.
     
    44
    Finský pilot ve službách Lotusu zajel nejrychlejší kolo závodu. Pérez mezitím dostal za způsobení předchozí kolize penalizaci stop and go.
     
    43
    Safety car je pryč a smečka jezdců je znovu puštěna z řetězu. Lídr Kimi Räikkönen se pokusil ihned všem svým pronásledovatelům ujet.

    Michal Šandor