Košice – Piešťany 3:1 (kon.) | Nitra – Žilina 4:3 (kon.) | Martin – Banská Bystrica 7:1 (kon.)
Skalica – Trenčín 4:5 (po s.n.) | Zvolen – Poprad 7:3 (kon.)
konec
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
sk Neděle 18.11.2012, 16:30Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.
     
    Vítame vás pri sledovaní 21. kola našej najvyššej hokejovej súťaže! Dnes privítajú vicemajstri z Košíc na domácom klzisku nováčika z Piešťan. Jedná sa o televízny zápas, takže úvodné buly je naplánované už na 16:30.

    HC Košice sa momentálne nachádzajú na štvrtom mieste v extraligovej tabuľke. Východniari majú na svojom konte po dvadsiatichdvoch odohraných stretnutiach 38 bodov a v kolónke pomeru vsietených a inkasovaných gólov zelené čísla 80:55.
    V poslednom extraligovom kole odohrali Košičania súboj na klzisku Popradu. Vo východniarskom derby sa im po lákavom a vyrovnanom stretnutí podarilo zvíťaziť 3:4 a po menšej šnúre neúspešných zápasov si opäť pripísali do tabuľky dôležité 3 body.

    ŠHK 37 Piešťany, extraligový nováčik, sa momentálne nachádza na tretej priečke, čo je o jednu pozíciu vyššie ako jeho dnešný súper. Na svojom konte majú Piešťanci 21 zápasov, v ktorých dokázali nazbierať celkovo 41 bodov. Pomer gólov už nie je taký priaznivý ako u Košičanov, ale 61:48 tiež nie je na zahodenie.
    V poslednom extraligovom stretnutí privítali Piešťany na domácom ľade Skalicu. Gólmi Jakuba Ručkaya a Stupku sa im podarilo zvíťaziť 2:1 a Skaličanov tak poslali domov bez bodu.

    Košice a Piešťany sa už v prebiehajúcom ročníku vo vzájomnom dueli stretli, a to hneď dvakrát. V treťom kole sa na ľade Steel arény po gólovej prestrelke tešili z pomeru 9:5 domáci hokejisti. V dvanástom kole oslavovali opäť východniari, tentokrát to bola v Piešťanoch výhra 2:3 až po samostatných nájazdoch.

    Dnešné stretnutie je pochopiteľne aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Tie vypísali na výhru domácich kurz približne 1,60, na výhru hostí cca 4. Ak si myslíte, že zápas sa po šesťdesiatich minútach skončí nerozhodne, určite využite ponuku bookmakerov, ktorá sa pohybuje okolo čísla 4,4.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Šeda – Novák, Deyl - Kolba (C), Takáč – Macejko, Gajdoš – Martin Chovan, Jenčík (A) – Bulík – Haščák (A), Matúš Chovan – Slovák – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Svitana, Pašek - Mlynarovič – Jokeľ

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban - Brňák, Drgoň - Filip (C), Bučka - Kolník, Grman Kristián - Hruška, Stupka - Melichárek (A) - Chylo, Ručkay Henrich - Mertel - Ručkay Jakub, Jánoš - Peško - Haring, Otčenáš - Nemec (A) - Saliji Samir

    Rozhodca: Fraňo, D.Konc - P.Korba, M.Korba .
     
    Pozdravujem všetkých hokejových priaznivcov priamo z košickej Steel arény. Dnes tu máme v netradičnom čase na programe zápas medzi vicemajstrom z uplynulej sezóny a extraligovým nováčikom aktuálneho ročníka.

    Domáci dnes nastúpia v tradičných tmavomodrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Staša, pre ktorého je toto stretnutie premiérou na trénerskom poste pred domácimi fanúšikmi.
    Hostia si priniesli a dnes využijú žltú sadu dresov. Z lavičky ich bude koučovať Milan Klement.

    Zápas začne približne o 20 minút.
     
    Do začiatku stretnutia ostávajú necelé dve minútky, pripomeňme si úvodné zostavy, v ktorých dnes mužstvá nastúpia.

    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Šeda – Novák, Deyl - Kolba (C), Takáč – Macejko, Gajdoš – Martin Chovan, Jenčík (A) – Bulík – Haščák (A), Matúš Chovan – Slovák – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Svitana, Pašek - Mlynarovič – Jokeľ

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban - Brňák, Drgoň - Filip (C), Bučka - Kolník, Grman Kristián - Hruška, Stupka - Melichárek (A) - Chylo, Ručkay Henrich - Mertel - Ručkay Jakub, Jánoš - Peško - Haring, Otčenáš - Nemec (A) - Saliji Samir

    Rozhodca: Fraňo, D.Konc - P.Korba, M.Korba .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:40
    Košičania sa hneď v úvode nasťahovali do útočnej tretiny, spoza brány sa puk pred Tomeka snažil prepasírovať Marcel Haščák, ale bezúspešne.
     
    1:30
    Košice stále bojujú o útočné pásmo, keď už to vyzeralo, že sa tam dostanú, puk im zobral Antonín Hruška a nahadzuje ho do útočnej tretiny.
     
    2:35
    Dušan Pašek sa puku zmocnil ešte vo vlastnom obrannom pásme, predral sa až do útočného, ale spoza dvoch obrancov sa mu nepodarilo presne vystreliť a gólman Tomek nemusel zasahovať.
     
    3:25
    Hylák predviedol prvý úspešný zákrok, ktorý mu však žiadne problémy nenarobil. Ľahko nahodený puk bez problémov schoval v lapačke.
     
    4:13
    Richard Huna sa tesne po nakočení na ľad dostal k puku a tak to skúsil ďalekonosným nahodením na gólmana hostí. Tomek bez väčších problémov puk schoval vo výstroji.
     
    4:56
    V rohu teraz vybojoval puk Richard Huna, pokúsil sa urobiť si lepšiu pozíciu a strelou švihom otvoriť skóre, ale bezúspešne. Puk končí na hrudi brankára hostí.
     
    5:30
    Do útoku sa pokúsili dostať Piešťanci a usadiť sa tam, ale bezúspešne. Košická obrana puk posiela do stredného pásma.
     
    6:00
    Puk sa teraz vymieňa z hokejky na hokejku, ale žiaden z tímov si zatiaľ vyloženú príležitosť nevypracoval.
     
    7:20
    Piešťanci teraz poriadne vystrašili domácich fanúšikov! Na útočnej modrej dostali priveľa priestoru, puku sa zmocnil Ondrej Otčenáš a na dvakrát sa pokúsil prekonať košického brankára. Hylák si ale dal pozor a so všetkými pokusmi si poradil.
     
    7:34
    Vylúčenie Košíc, Robert Huna na 2 min. za podrazenie.
     
    7:55
    Piešťanci to skúsili hneď v úvode presilovej hry ľahkou strelou, ale Hylák puk schoval vo výstroji.
     
    8:23
    Košičanom sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary, zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    9:11
    Hostia sa teraz dlho držali v útočnej tretine, ale Košičania im nedovolili vystreliť.
     
    9:34
    Domáci v plnom počte.
     
    10:25
    Saliji sa v útočnej tretine snažil vystreliť, puk bol ale zblokovaný a zastavil sa v medzikruží, kam mieril niektorý zo Samirových spoluhráčov, ale tomu sa nepodarilo vystreliť.
     
    11:05
    Matúš Chovan prenechal v strednom pásme puk Svitanovi, jeho pokus o strelu bol ale zblokovaný.
     
    12:05
    Košičania sa usadili v útočnom pásme, od modrej pálil Milan Takáč a Tomek iba vyráža ramenom mimo priestoru brány.
     
    12:07
    Vylúčenie Piešťany, Henrich Ručkay na 2 min. za hákovanie.
     
    12:34
    Michal Šeda začal presilovku strelou z kruhu, na teč bol pripravený aj kapitán Jenčík, ale bezúspešne. Tomek puk schoval vo výstroji.
     
    13:28
    Košice dali gól!

    Košičania sa v presilovke poriadne vyhrali s hosťujúcou obranou. Kolbovu strelu od modrej ešte Tomek zázračne vyrazil, ale na následný pokus ŠTĚPÁNA NOVOTNÉHO z kruhu už nemal brankár hostí žiaden nárok. Asistencie: Slovák, Kolba.
     
    14:48
    Jokeľ, Pašek a Mlynarovič! Tak táto trojica teraz urobila pred a za Tomekom poriadny prievan. Puk lietal tesne okolo brány, dokonca sa aj zastavil na vrchnej sieti brány, ale košickým hráčom sa ho za čiaru poslať nepodarilo.
     
    14:48
    Vylúčenie Košíc, Jokeľ na 2 min. za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    15:42
    Hostia začali presilovú hru aktívne, Hylák už musel aj zasahovať, ale strela nebola veľmi nebezpečná.
     
    16:08
    Pol minúty pred koncom presilovej hry sa domáci oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    16:48
    Domáci v plnom počte.
     
    17:30
    Robert Huna sa s pukom snažil predrať až do útočnej tretiny, ale bezúspešne. Práve naopak, prišiel oň, zmocnili sa ho hostia, vystrelili na Hyláka, ktorý puk prikryl, ale nie dôsledne. dobiedzal tam ešte Marek Mertel, ktorému sa ho ale nepodarilo poslať za čiaru.
     
    18:20
    Štěpán Novotný bol s pukom v útočnej tretine, snažil sa nahrávať pred bránu, ale ťažko povedať, koho hľadal, keďže tam bol iba hosťujúci hráč.
     
    19:00
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    19:30
    Martin Chylo to ešte skúsil strelou takmer od útočnej modrej, ale puk minul bránu.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina súboja Košíc s Piešťanmi. Obe mužstvá začali v snahe neinkasovať prvý gól od úvodu opatrne. V piatej minúte sa do zakončenia prebojoval Robert Huna, ale s jeho strelou si Tomek bez väčších problémov poradil. Na opačnej strane o niečo neskôr zakončoval Otčenáš, ale Hylák bol takisto pozorný. Prvý gól stretnutia prišiel až v 14. minúte, kedy sa domácim podarilo využiť ponúknutú presilovú hru o jedného muža. Strelou švihom z kruhu zakončil presne Novotný a poslal tak domácich do vedenia. V zvyšnej časti hry sme zaznamenali pár pokusov na oboch stranách, ale žiaden z nich za čiaru neprešiel.

    Druhá tretina začne približne o 17:17.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:42
    V úvode druhej časti hry sa k puku dostali hostia, v strednom pásme sa ale hra presunula k mantinelu a puk sa po chvíli stratil z dohľadu rozhodcov.
     
    21:35
    S pukom na hokejkách sa poväčšinou opäť pohybujú len hostia. V obrannej tretine sa ho zmocnil Henrich Ručkay a snažil sa pretlačiť až pred Hyláka, ale na útočnej modrej ho zastavil obranná dvojica domácich.
     
    22:40
    Košičania sa teraz na moment usadili v útočnom pásme, ale Tomek nemusel zasahovať.
     
    23:25
    Za Hylákovou bránou si puk podržal Otčenáš, snažil sa ho pretlačiť až do medzikružia, ale domáca obrana mu to nedovolila.
     
    24:30
    Od modrej pálil Stupka, Hylák iba vyrazil pred seba a k následnej dorážke sa dostal Tibor Melichárek. Hosťujúci útočník ale v rýchlosti míňa priestor brány.
     
    25:29
    Košice dali gól!

    Košičania pridávajú druhý gól do siete Tomeka! Hostia sa vybrali striedať, puk nechali v strednej tretine, kde sa k nemu dostal MATÚŠ CHOVAN a vybral sa na výlet do útočného pásma. V tandeme s ním tam šprintoval aj jeden zo spoluhráčov, ale Matúš volil správne tvrdú strelu pod hornú žrď, proti ktorej nemal piešťanský brankár šancu zasiahnuť. Asistencie: Slovák, Kolba.
     
    27:50
    Domáci brankár Hylák teraz podržal svoj tím, za čo si vyslúžil mohutné skandovanie svojho mena v podaní domácich priaznivcov.
     
    28:26
    Za Hylákovou bránou bojoval o puk Chylo, ale nepodarilo sa mu ponúknuť ho spoluhráčom stojacim pred košickým brankárom.
     
    29:33
    Piešťanci sa oslobodzujú spod začínajúceho domáceho tlaku iba vyhodením cez všetky čiary.
     
    30:05
    Tak teraz Hylák čaroval! Najskôr zneškodnil delovku od modrej, ktorú ešte pravdepodobne tečoval Henrich Ručkay, potom aj strelu z bočnej strany. Piešťanci poriadne pohrozili, ale nepodarilo sa im skórovať.
     
    31:22
    Vylúčenie Piešťany, Branislav Jánoš na 2 min. za hákovanie.
     
    32:00
    Košičania sa usadili v útočnom pásme, po sérii prihrávok to strelou od modrej čiary skúsil Michal Novák, ale puk končí tesne vedľa žrde Tomekovej brány.
     
    32:50
    Košičania sa v útočnom pásme s pukom hrali tak dlho, až kým oňho neprišli a hostia ho nevyhodili cez všetky čiary.
     
    33:22
    Hostia v plnom počte.
     
    33:25
    Vylúčenie hostí, Václav Stupka na 2 min. za faul kolenom.
     
    33:55
    Pred Tomekom sa zbehol hlúčik tiel, v pokuse o prepasírovanie puku v neprehľadnej situácii za jeho chrbát ale nebol nik z domácich úspešný a rozhodca navyše signalizuje prihrávku rukou.
     
    34:50
    Hostia sa bránia skvele, domácich pustili len k niekoľkým strelám, ktoré alke pre Tomeka neboli nebezpečné.
     
    35:25
    Hostia v plnom počte.
     
    35:55
    Piešťany dali gól!

    A máme znížené! TIBOR MELICHÁREK to skúsil strelou z veľkého uhla, ktorá napokon po odraze pravdepodobne od niektorého z domácich končí za Hylákovým chrbtom. Asistencie: Bučka, Chylo.
     
    37:07
    Vylúčenie Košíc, Tomáš Bulík na 2 min. držanie.
     
    37:40
    Otčenáš skúšal puk nastreliť na Hyláka, ale domáci hráč ho zastavil korčuľou a Košičania sa okamžite vybrali do protiútoku, na ktorého konci sa pokúsil zakončiť Slovák, ale bol vemi dobre bránený a tak puk skončil po chvíľkovom šmýkaní sa po ľade pod lapačkou brankára Tomeka.
     
    38:50
    Richard Filip bol na konci presilovkovej kombinácie, ale trestuhodne nedokázal prestreliť ležiaceho Hyláka, pretože jeho strelu zastavila žrď!
     
    39:07
    Domáci v plnom počte.
     
    39:52
    Vylúčenie Piešťany, Branislav Jánoš na 2 minúty za podrazenie + osobný trest 10 minút.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina stretnutia medzi Košicami a Piešťanmi. V tejto časti hry sa začalo podstatne miernejšie a pomalšie, čo ale neskôr nahradili gólové akcie. V 26. minúte Matúš Chovan získal puk v strednom pásme a v protiútoku volil namiesto prihrávky na spoluhráča Novotného strelu, ktorá vymietla všetku pavučinu v Tomekovej bráne. Piešťanci znížili o 10 minút neskôr zásluhou Tibora Melichárka z ťažkého uhla, ktorá si ale nanešťastie pre oceliarov našla cestu za Hylákov chrbát.

    Tretia tretina začne približne o 18:03.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:03
    Košičania začali tretinu dohrávanou presilovou hrou, ale k strele sa dostali až po minúte hry a aj tá letí mimo priestoru brány.
     
    41:40
    A ďalší strelecký pokus domácich, ale puk končí opäť mimo priestoru brány.
     
    41:52
    Hostia v plnom počte.
     
    43:00
    Do útočnej tretiny sa aj s pukom dostal Milan Takáč, jeho strelu spoza kruhu brankár Tomek vyrazil mimo priestoru brány.
     
    44:00
    Hostia sa usadili v útočnom pásme, Michal Peško to skúsil strelou, ale brankár Hylák bol pozorný.
     
    44:50
    Piešťanci sa usadili v pásme, domácich tam poriadne dusili, ale napokon im puk zobral Bulík a priviezol ho až do útočnej tretiny, kde ho na modrú naservíroval spoluhráčovi Deylovi. Jeho pokus bol veľmi nebezpečný, ale Tomek si s pukom poradil.
     
    46:00
    Strelou z uhla až od mantinelu to skúsil jeden z domácich hráčov, ale Tomek si s pukom poradil bez väčších problémov.
     
    47:26
    Marcel Haščák dostal za bránou prihrávku spoluhráča Jenčíka, prvý menovaný sa dostal k zakončeniu z uhla, ale Tomek si nebezpečný priestor pozorne pokryl.
     
    48:26
    Košičania puk len zľahka nahodili smerom na bránu, ale Tomek ho schoval v lapačke a predišiel tak možným nepríjemnostiam.
     
    49:06
    Vylúčenie Piešťany, Vladimír Nemec na 2 min. za podrazenie.
     
    49:38
    Košičania sa ihneď usadili v útočnom pásme, Šedova bomba od modrej čiary minula priestor brány iba o pár centimetrov.
     
    50:40
    Piešťancom sa podarilo druhýkrát za sebou oslobodiť vyhodením cez všetky čiary.
     
    51:06
    Hostia v plnom počte.
     
    51:52
    Skončil sa 10 minútový osobný trest hosťujúceho Jánoša.
     
    53:30
    Za pukom do útočného pásma šprintoval Matúš Chovan, ale nestihol ho a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    54:30
    Hostia sa pokúšajú o vyrovnávajúci gól, ale bez poriadnej strely na Hyláka sa im to podarí len veľmi ťažko.
     
    56:00
    Hra na ľade je teraz pre divákov pomerne nezaujímavá, pretože je dosť rozkúskovaná a žiaden z tímov sa do priameho zakončenia nedostáva.
     
    56:10
    Marek Slovák sa na hranici kruhu dostal k puku, v rýchlosti ale jeho strela minula Tomekovu bránu len o pár centimetrov.
     
    57:00
    Bránu obkrúžil a z ťažkého uhla vystrelil Jokeľ, ale puk končí na hrudi gólmana hostí. Domáci sa teraz poriadne rozohnili a vystrašili Piešťancov.
     
    58:00
    Zlá rozohrávka stála Piešťany takmer tretí gól vo vlastnej sieti! K puku sa dostal Richard Jenčík, ale k strele sa už bránený nedostal.
     
    59:00
    Minúta do konca tretiny, hostia sú usadení v útočnom pásme.
     
    59:09
    Oddychový čas hostí.
     
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas, uvidíme čo vymyslí.
     
    Tomek ostáva na striedačke, vhadzuje sa pred Hylákom!
     
    59:30
    Piešťanci v útočnej tretine, ale zatlačení k mantinelu.
     
    59:58
    Košice dali gól!

    Jenčík mieril na bránu úplne sám, ale hosťujúci hráč po ňom vyslovene hodil hokejku! Rozhodca pripisuje domácim technický gól!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil víťazstvom domácich. Za pozornosť ďakuje a lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (18:37:31)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 14. Novotný (Slovák, Kolba), 26. Chovan Matúš (Slovák, Kolba), 60. Jenčík - 36. Melichárek (Bučka, Chylo)


    : Hylák - Šeda – Novák, Deyl - Kolba (C), Takáč – Macejko, Gajdoš – Martin Chovan, Jenčík (A) – Bulík – Haščák (A), Matúš Chovan – Slovák – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Svitana, Pašek - Mlynarovič – Jokeľ
    : Tomek - Urban - Brňák, Drgoň - Filip (C), Bučka - Kolník, Grman Kristián - Hruška, Stupka - Melichárek (A) - Chylo, Ručkay Henrich - Mertel - Ručkay Jakub, Jánoš - Peško - Haring, Otčenáš - Nemec (A) - Saliji Samir

    Rozhodčí: Fraňo, D.Konc - P.Korba, M.Korba
    bahis siteleri