konec
Formule 1: VC USA

Vítěz: L. Hamilton

Neděle 18.11.2012, 20:00 • Okruh: Austin, Texas, USA • Formule 1
     
    Piloti oslavili svá umístění, jak se v Texasu sluší a patří. Místo tradičních kšiltovek nasadili na hlavy kovbojské klobouky. Po dnešní Velké ceně USA je jisté jedno, vítězství v Poháru konstruktérů patří Red Bullu. Ovšem mistr světa mezi jezdci pro rok 2012 bude znám až za týden v Brazílii při poslední Grand Prix v této sezóně. Ode mě je to pro dnešek vše, z texaského Austinu se s vámi loučí Michal Šandor a příští neděli při vyvrcholení tohoto ročníku F1 se budu těšit na počtenou. (21:52:52)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny USA: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Alonso, 4. Massa, 5. Button, 6. Räikkönen, 7. Grosjean, 8. Hülkenberg, 9. Maldonado, 10. Senna. Závod nedokončili: Vergne a Webber.
     
    Konec závodu.
     
    56
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně USA! Za ním dojeli Sebastian Vettel a Fernando Alonso.
     
    56
    Jezdci vjeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně USA!
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Alonso, 4. Massa, 5. Button.
     
    54
    Nejrychlejší kolo závodu převzal po Vettelovi Massa.
     
    53
    Vettel ztrácí na vedoucího Hamiltona 1,3 vteřiny. Brit tak má dobrou výchozí pozici pro udržení prvního místa.
     
    52
    Maldonado svedl interesantní souboj se svým týmovým kolegou Sennou. Dost možná došlo ke kontaktu, ale vše se nakonec obešlo bez větší kolize. Venezuelan se navíc před Sennu dostal.
     
    51
    Do konce Velké ceny USA zbývá posledních pět kol a zatím to vypadá, že o mistrovi světa pro rok 2012 se bude rozhodovat za týden v Brazílii.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Alonso, 4. Massa, 5. Button.
     
    49
    Závod F1 se na severoamerický kontinent vrátil po pěti letech a mezi diváky vzbudil nevídaný zájem. Podle posledních informací by mělo být v Austinu přes sto tisíc lidí.
     
    48
    V Austinu se hodně daří stáji Ferrari, jezdci týmu z Maranella Alonso a Massa jsou na třetím, respektive čtvrtém místě.
     
    47
    Na poslední desátou bodovanou pozici se posunul Pastor Maldonado. Loučící se Michael Schumacher jede až šestnáctý a má k bodům tedy hodně daleko.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Alonso, 4. Massa, 5. Button.
     
    44
    Nový lídr dnešního závodu má na druhého Vettela náskok přes vteřinu. Kvalifikováni nebudou Vergne a Webber, kteří museli předčasně odstoupit.
     
    43
    Pokud by toto pořadí platilo i na konci závodu, tak by byl mistr světa pro rok 2012 znám až v poslední Velké ceně v Brazílii. Na Interlagosu se jede už za týden.

    Michal Šandor