Dortmund – Wolfsburg 2:3 (kon.) | Stuttgart – Schalke 3:1 (kon.) | Norimberk – Düsseldorf 2:0 (kon.)
Freiburg – Fürth 1:0 (kon.) | Augsburg – Bayern 0:2 (kon.) | Frankfurt – W. Brémy 4:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
3:1 (2:1)
FC Schalke 04
Sobota 08.12.2012, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Z německé Bundesligy je to pro dnešní den ode mě vše, ovšem fotbalový program stále pokračuje, sledujte proto i nadále naše onlajny. Na shledanou. (17:24:53)
     
    Je dobojováno, ve Stuttgartu se dnes bude oslavovat vítězství místního VfB nad Schalke ve výši 3:1. Hattrickem se blýskl Ibišević, který ještě další šance spálil. Za hosty se v první půli trefil Marica, jenže druhá půle už hostům nevyšla podle představa a prakticky se nedostali do souvislého tlaku.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí už zápas dohrávají s míčem na svých kopačkách.
     
    90
    Rozhodčí přidá tři minuty.
     
    90+1
    Poslední střídání Stuttgartu. Odešel Martin Harnik a nastoupil Soufian Benyamina.
     
    90
    Žlutou kartu za protesty vidí domácí Martin Harnik.
     
    89
    Boka se samostatnou akcí dostal až k pokutovému území, kde přihrál na pravou stranu na Rudigera a ten křížnou ranou trefil tyč!
     
    88
    Hlavičkový souboj uvnitř šestnáctky Stuttgartu svedli hostující Barnetta a domácí Boka. Prvně jmenovaný fauloval, takže vzrušení bylo zbytečné.
     
    86
    Cristian Molinaro je druhým hráčem z lavičky Stuttgartu, který se podívá na trávník. Z něj naopak odchází Ibrahima Traoré.
     
    86
    Barnetta chtěl centrovat do šestnáctky, poslal však pozdrav na tribunu za brankou.
     
    84
    Ibišević je dneska ve velké střelecké formě a teď si málem dal vlastní gól... Po centru do vápna se snažil odhlavičkovat pryč, míč mu však moc nesedl a jen těsně minul Ulreichovu svatyni.
     
    83
    Roh pro Schalke. Barnetta nacentroval na Huntelaara, jeho hlavička byla příliš vysoká.
     
    82
    Střídání hostů, Teemu Pukki nahradil Lewise Holtbyho.
     
    81
    Kuzmanović mohl postupovat na Hildebranda, rozhodl se však pro přihrávku na Ibiševiće a tato mu byla zachycena. Dopředu jde zase Schalke.
     
    80
    Schalke už začíná otevírat svou obranu a domácí tým toho dokáže využít svými průniky, tak jako v těchto okamžicích Harnik. Úroveň následných centrů pak ale tyto akce sráží dolů.
     
    77
    Boka to nemyslel vůbec zle, jenže Ibiševićovi scházela rychlost a prudkou přihrávku tak nedostihl.
     
    75
    Boka dlouhým nákopem hledal své spoluhráče přes Hildebrandem, ten si však celou situaci dobře pohlídal a míč převzal do svého vlastnictví.
     
    73
    Síly na hřišti se vyrovnávají, neboť Jermaine Jones vletěl do Traorého jako utržený vagón a také on vidí rovnou červenou kartu!

    Aleš Pur

    Branky: 2. Ibišević, 38. Ibišević (pen.), 61. Ibišević - 12. Marica

    Karty:   26. Ibišević (STU), 59. Boka (STU), 66. Traoré (STU), 90. Harnik (STU) - 43. Matip (SCH)   67. Sakai (STU) - 73. Jones (SCH)


    VfB Stuttgart: Ulreich - Sakai, Maza, Niedermeier, Boka - Gentner, Holzhauser (70. Rüdiger), Kuzmanović - Harnik (90.+1 Benyamina), Traoré (86. Molinaro) - Ibišević. Trenér: Bruno Labbadia.
    FC Schalke 04: Hildebrand - Učida (70. Barnetta), Höwedes, Matip, Fuchs - Jones, Neustädter, Draxler - Marica, Holtby (82. Pukki), Huntelaar. Trenér: Huub Stevens.

    Rozhodčí: Felix Zwayer