Hr. Králové – Šumperk 2:3 (po pr.) | Benátky n/J – Litoměřice 2:1 (kon.) | Kadaň – Most 5:1 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 3:2 (kon.) | Třebíč – Beroun 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
HC Rebel Havlíčkův Brod
Sobota 22.12.2012, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci 34. kola první ligy přivítá Dukla Jihlava rivala z Havlíčkova Brodu. Na Horáckém zimním stadionu bude k vidění důležitý duel, neboť oba celky dělí pouhé 2 body. Rebelům patří šestá příčka, jihlavští hokejisté sídlí o jedno místo níže. Jak dopadne tento souboj? Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
     
    Statistikám Rebelů vládne Ladislav Rytnauer. Vytáhlý borec letos válí, nasbíral již 31 bodů (12+19). Dává tak vzpomenout na své nejlepší roky, kdy tvořil nerozlučnou údernou dvojici s Oldřichem Bakusem, tehdy ještě v červenožlutém dresu. Nejproduktivnějším hráčem Dukly je v současné době Daniel Hodek, na svém kontě má 29 bodů (15+14). V těsném závěsu jsou pak Michal Jeslínek a Tomáš Čachotský.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Novotný) - Ficenc, Kolafa, Dobrovolný, Štebih, Podlipnik, Zadražil, Jaroš - Hodek, Velecký, Čachotský - Jeslínek, Filip, Prokš - Zeman, Hubáček, Malec - Krupka, Maliník, Pekárek - Polcar

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Morava, Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Ostrčil, Pecen - Polodna, Endál, Vondráček, Knotek, Ondráček, Kozlík, L. Havel, Štěpánek, Třetina, Stehlík, P. Musil, Kostourek

    Rozhodčí: Čech, Jeřábek - Klein, Lukš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Jako první se do ofenzivy vydala domácí Dukla. Martin Filip byl však v rohu odzbrojen. Následný protiútok Rebelů úspěch neslavil.
     
    01:31
    Také druhá jihlavská formace svého soupeře prehrávala. Radek Hubáček dlouho přemýšlel, koho vyzve ke střeleckému pokusu. Nakonec ale o kotouč přišel. Aktivita domácích je patrná, svého soka přehrává.
     
    02:43
    Rebelové rovněž zahrozili, Tomáš Protivný však z pozice levého kruhu trefil pouze Rittichovu hruď. Vhazuje se po pravici jihlavskéh muže v masce.
     
    03:35
    Lukáš Endál poslal z levého rohu přihrávku Marianu Moravovi, jehož rána zasvištěla těsně vedle levé tyče Rittichovy branky. V následném protiútoku kombinovali Tomáš Čachotský a Michal Velecký. V poslední chvíli se však stihl vrátit havlíčkobrodský obránce a akci přerušit.
     
    05:22
    Jakub Pekárek pálil nadvakrát z pozice pravého kruhu. Jaroslav Suchan však v poslední chvíli zakročil, obě dělovky mladého forvarda vytěsnil.
     
    06:24
    Hraje se v obrovském tempu, diváci se rozhodně nenudí. Z velké aktivity vyplynulo rovněž první vyloučení, na trestnou lavici putuje za krosček Jan Knotek (HBR).
     
    07:33
    Michal Velecký se proháčkoval do mezikruží, odkud vypálil do horní poloviny Suchanovy branky. Gólman Rebelů však neskutečným zákrokem překazil domácí radost.
     
    08:42
    Ihned po skončení početní výhody se havlíčkobrodští hokejisté osvobozují za cenu zakázaného uvolněné. Hra se tak stěhuje zpět před Jaroslava Suchana.
     
    08:59
    Velmi agilní Jakub Pekárek vybruslil z pravého rohu do mezikruží, načež provětral Suchanovu lapačku. Hostující brankář zatím Rebely drží nad vodou.
     
    09:52
    Po delší době se usadili v útočné třetině rovněž Rebelové. Postupně vypálil Polodna a Soldán. Ani jeden z pokusů se však neujal. První havlíčkobrodská formace ale Dukle řádně zatopila.
     
    11:05
    Lehké nahození Rebelů Rittich kryje. Buly bude provedeno po pravici jihlavského brankáře.
     
    12:16
    Útočné trio Jeslínek - Filip - Prokš dlouho motalo Rebely v jejich vlastní třetině. Ke střele se ale tato formace nedostala. Nutno podotknout, že hře nechybí ani řádná dávka tvrdosti.
     
    13:22
    Roman Maliník vyslal střelu švihem zpoza havlíčkobrodského obránce. Jaroslav Suchan ale stihl sklapnout betony včas. Nedlouho poté překazil i šanci Michala Veleckého.
     
    15:02
    Nadějně rozjetou akci Dukly přerušil ofsajd, který vrátil hru zpět do středního pásma. K vidění je nyní velmi zajímavá situace. Jaroslav Suchan nyní nepochopitelně přejel modrou čáru. Podle regulí tudíž musí být vystřídán Stanislavem Nerudou.
     
    15:07
    Stanislav Neruda opět odchází, v brance je znovu Suchan. Skutečně bizarní situace.
     
    16:14
    Druhá přesilovka pro Duklu, za krosček putuje na tresntou lavici Martin Ondráček (HBR).
     
    16:42
    Michal Velecký nyní vsítil branku, která však nebyla kvůli kopnutí uznána. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    17:43
    Daniel Hodek nyní poslal skákavou přihrávku, kterou Tomáš Kolafa nezpracoval. Rebelové se tak osvobozují.
     
    18:53
    Hosté aktivně napadají, Dukla však kotouč kontroluje.
     
    19:31
    Hostující obránce vyhodil kotouč do ochranné sítě. Potrestán ale nebude, neboť se tak stalo s tečí plexiskla. Vhazuje se po levici Jaroslava Suchana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první dějství, které však branku nepřineslo. Šancí ale bylo jako šafránu, hrálo se velmi aktivně. Jak dopadně toto drama, kterému zatím nechybí ani jeden aspekt kvalitní hokejové podívané? Sledujte náš on-line přenos!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Lukáš Endál vypálil z hranice pravého kruhu. Síť sice rozvlnil, avšak pouze z vnější strany branky.
     
    21:14
    Tomáš Čachotský se ocitl před Suchanem zcela sám! Havlíčkobrodský brankář však tutovku domácího rychlíka zlikvidoval. Obě mužstva pokračují v nastoleném aktivním tempu.
     
    22:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krásná útočná kombinace domácích hokejistů! Hubáček poslal od pravého mantinelu kotouč do jízdy Ondřeji Malcovi, které poté bekhendem vyzval k otevření skóre ADAMA ZEMANA. Mladý forvard trefil odkrytou horní část hostující svatyně. Asistence: Ondřej Malec, Radek Hubáček.
     
    23:59
    David Rittich nyní zabránil vykopnutím pravého betonu jisté brance. Protútok jihlavským hokejistům nevyšel, stejně si ovšem počínali Rebelové, kteří vyhodili kotouč až na icing.
     
    24:19
    Nahození Tomáše Kolafy Suchan kryje. Vhatuje se po levici zkušeného gólmana. Dukla je velmi aktivní.
     
    24:25
    Rebelové si zahrají první přesilovou hru. Za podražení odchází zahřívat trestnou lavici Michal Velecký (JIH).
     
    24:50
    Domácí brání velmi dobře, hosté se zatím k ničemu nedostali. Následně byl jejich pokus sražen do ochranné sítě.
     
    25:55
    Rittichův beton orazítkovala rána Lukáš Endála. I napodruhé jihlavský brankář zasáhl. O osvobození Dukly se poté postaral Tomáš Kolafa.
     
    26:22
    Další akci Rebelů zastavilo postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    26:55
    Michal Velecký se proháčkoval až do zakončení, které však nemělo potřebnou přesnout. Suchan byl pohotový. Jihlavský rychlík si však vysloužil potlesk publika.
     
    27:50
    Michal Jeslínek se ocitl v obrovské šanci! V levém kruhu sotjící Martin Filip poslal domácímu expresu křižný pas, což ale předpokládal i přesunuvší se Suchan, jenž příležitost zlikvidovat. Poté Rebelové vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    28:52
    Také jihlavští hokejisté se provinili icingem, hosté tak získávají zadarmo útočné pásmo. Vymyslí něco?
     
    30:00
    Dukla je v současné chvíli jednoznačně lepším celkem. Hosté se z tlaku vymanili pouze za cenu icingu.
     
    31:05
    Další zakázané uvolnění hostí. Rebelové jsou v současné chvíli bezradní, domácím nestíhají především v rychlosti bruslení, Dukla je všude o krok napřed.
     
    32:15
    Adam Zeman mohl přidat svůj druhý přesný zásah, byl zcela sám před Suchanem. Mladý forvard se pokoušel zakončit bekhendovým blafákem, který však Suchan vystihl.
     
    33:20
    Druhá přesilová hra pro Rebely, Tomáš Čachotský (JIH) se provinil držením.
     
    33:58
    Po delším havlíčkobrodském sevření osvobodil Duklu Martin Filip. Při pokusu Martina Ondráčka však měl Rittich velké problémy.
     
    34:39
    Nahození Mariana Moravy jihlavský brankář kryje. V současné chvíli je svému týmu David Rittich velkou oporou, Rebelové předvádějí kvalitní přesilovou hru.
     
    35:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Rebelové svoji početní výhodu nakonec využívají. Na konci havlíčkobrodské souhry byl LUKÁŠ HAVEL, jenž vymetl pravé víko Rittichovy svatyně. Asistence: Miroslav Třetina, Michal Blažek.
     
    36:30
    Lukáš Endál uháněl zcela sám na Ritticha. Miha Štebih se však stihl přesunout a havlíčkobrodského obránce zpacifikovat.
     
    37:59
    Roman Maliník se pordral do útočné třetiny, ztroskotal až na levém betonu Jaroslava Suchana.
     
    39:17
    Hostující protiútok nyní maří ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu. Následné Zemanovo nahození Suchan raději schovává do rukavice.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je minulostí. Domácí byli daleko lepší, prostřední dvacetiminutovka i přesto skončila remízou. Skóre otevřel Adam Zeman, za hosty vyrovnal Lukáš Havel. Jaké rozuzlení bude mít toto drama? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Marek Prokš vyslal z hranice pravého kruhu jedovku, kterou však Suchan vytěsnil. Dukla zůstává v útočné třetině.
     
    41:33
    Domácí nahodili kotouč do útočného pásma, kde jej gólman Rebelů raději schoval do rukavice. Buly bude uskutečněno po jeho levici. Dukla je stále velmi aktivní.
     
    42:16
    Roman Maliník dojel svou vlastní střelu, kterou o několik málo okamžiků předtím vytěsnil Jaroslav Suchan.
     
    42:55
    Vondráčkovu střelu tahem Rittich chytá. Rebel má výhodu útočného pásma.
     
    43:57
    Po přihrávce Čachotského orazítkoval plexisklo za brankou Daniel Hodek, který dal střele přílišnou výšku.
     
    45:59
    Rána Romana Maliníka prosvištěla těsně vedle levé tyče Suchanovy svatyně. V kombinacích obou mužstev se začíná objevovat i celá řada nepřesností.
     
    46:49
    Martin Filip (JIH) putuje na trestnou lavici, provinil se hákováním. Jak Rebelové naloží s touto početní výhodou?
     
    47:40
    Tomáš Čachotský nyní ušetřil notnou dávku vteřin, Dukla se brání velmi dobře.
     
    48:30
    Ondřej Malec měl stoprocetní příležitost, na Suchana se řítil nikým neohrožován. Během pokusu o forhendový blafák mu však kotouč přeskočil hůl.
     
    50:10
    Dukla drží puk na holích, přičemž se snaží vymyslet ofenzivní akci. Rebelové však zahustili útočné pásmo, kterým se prodírá jen velmi obtížně.
     
    50:58
    Z pravé strany vypálil Jiří Dobrovolný, který se vydal na útočný výlet. Suchanova lapačka ale byla v pohotovosti.
     
    51:38
    Marian Morava (HBR) putuje na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    52:16
    Dukle se nedaří zkonsolidovat hru. Přerušení nakonec přišlo kvůli jihlavksému ofsajdu.
     
    52:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla jde znovu do vedení! Od modré čáry vyslal dělovku Václav Jaroš, jehož pumelice doputovala na hokejku MICHALA VELECKÉHO. Hbitý forvard pak tečoval kotouč za Suchanova záda. Asistence: Václa Jaroš, Tomáš Kolafa.
     
    53:23
    Dukla je při chuti, na Suchana "prší" jedna střela za druhou. Havlíčkobrodský brankář ale drží akci Rebelů nad vodou.
     
    54:27
    Marek Prokš se málem dostal do stoprocentní šance. Nadějný mladík předvedl ukázkovou ekvilibristiku, které vystavil stopku až Radim Ostrčil.
     
    55:47
    Adam Zeman pelášil do protiútoku, načež se rozhodl vypálit. Branku ale netrefil. Tempo hry je nyní fantastické, diváci se baví.
     
    57:04
    Michal Jeslínek (JIH) nyní zasáhl soupeře nechtěně do tváře. Dostává za to menší trest za vysokou hůl. Těžká situace pro Duklu.
     
    57:23
    Hosté nyní srazili jihlavského Davida Ritticha, za což jsou vykázání do středního pásma.
     
    58:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebel vyrovnává. Lehké nahození hostí David Rittich neviděl, JAN SOLDÁN tak propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Pavel Musil, Milan Kostourek.
     
    59:05
    Lukáš Havel (HBR) dostává dvě minuty za napadení. Šance pro domácí.
     
    59:10
    Havlíčkův Brod vyhazuje přes všechny čáry.
     
    59:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to snový závěr jihlavské Dukly! Fantasticky sehranou početní výhod zakončuje do zcela odkryté klece MICHAL VELECKÝ. Asistence: Daniel Hodek, Tomáš Čachotský.
     
    59:35
    Tomáš Protivný (HBR) dostává trest ve hře za kopnutí protihráče, Lukáš Havel (HBR) 10 minut za nesportovní chování.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dukla díky fantastickému závěru zdolala Havlíčkův Brod 3:2. Nutno dodat, že zcela zaslouženě. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (19:46:25)
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 23. Zeman (Malec, Hubáček), 53. Velecký (Jaroš, Kolafa), 60. Velecký (Hodek, Čachotský) - 36. Havel (Třetina, Blažek), 59. Soldán (Musil, Kosoturek)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Novotný) - Ficenc, Kolafa, Dobrovolný, Štebih, Podlipnik, Zadražil, Jaroš - Hodek, Velecký, Čachotský - Jeslínek, Filip, Prokš - Zeman, Hubáček, Malec - Krupka, Maliník, Pekárek - Polcar
    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Morava, Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Ostrčil, Pecen - Polodna, Endál, Vondráček, Knotek, Ondráček, Kozlík, L. Havel, Štěpánek, Třetina, Stehlík, P. Musil, Kostourek

    Rozhodčí: Čech, Jeřábek - Klein, Lukš
    bahis siteleri