Švýcarsko – Česko 3:4 (po pr.) | USA – Slovensko 9:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 7:4 (kon.)
Rusko – Kanada 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Finsko
Pondělí 31.12.2012, 13:00Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Ještě vyloučení Thomase Nykoppa (FIN) za podražení.
     
    59:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Finsko zkusilo hru bez gólmana a Tre Kronor dokázaly jeho nedůslednost při útoku potrestat sedmým gólem v zápase! Opuštěnou klec trefil z mezikruží po výjezdu ze středního pásma VIKTOR ARVIDSSON, jemuž nezbrkle nabil Rickard Rakell, který mohl vyhodit, ale raději nahrál. Asistence: Rickard Rakell a Niklas Lundström
     
    58:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Rychlý brejk Švédů při přesilové hře, která však trvala jen chvilku, se ke kotouči dostal EMIL MOLIN, který se na levém kruhu rozhodl vypálit a trefil se přesně na zadní tyč Korpisalovy branky! Je zřejmě rozhodnuto o tom, že Švédsko vyhraje skupinu bez ztráty korunky! Bez asistence.
     
    56:56
    Joel Armia (FIN) svůj celek o výhodu připravuje a putuje za katr za hákování.
     
    55:57
    Přesilovka pro Finy. Na trestné lavici sedí Elias Lindholm (SWE) za hákování.
     
    55:40
    Aleksander Barkov spolu s Joelem Armiou nyní utvořili neskutečný závar před brankou! Lunströmovi výrazně pomohli hráči, kteří před něj napadali jako hrušky a mnoho pokusů zablokovali. Nakonec střílel Jarvelainen, ale branku netrefil!
     
    54:02
    Viktor Rask se dostal do dobré střelecké pozice na pravém kruhu, ale vychytal jej gólman Korpisalo. Následně dojel puk, obhodil si gólmana a trefil jen tyčku marně se betonem natahujícího gólmana Suomi.
     
    50:41
    Finsko právě vstřelilo branku!

    A vida budeme mít drama! Po závaru v blízkosti branky Tre Krkonor si VILLE JARVELÄINEN sebral puk v mezikruží, udělal si kolečko, kterým se zbavil shromáždění, které se na kruh utvořilo, a vypálil. Jeho pokus zaplul přesně k zadní tyči Lundströmovy branky! Finsko se tak opět dostává na dostřel! Asistence: Thomas Nykopp.
     
    47:33
    Buly ve středním pásmu poté, co byla hra přerušena. Švédové jsou kompletní.

    Komerční přestávka.
    Poměr střel v této třetině: 5:4
     
    45:30
    Pozor ale na Finy, kteří budou hrát přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Jacob de la Rose, jenž obdržel trest na 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    36:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Tak Švédsko se vrací zpět do dvougólového vedení! Na svědomí to má nositel slavného příjmení FILIP FORSBERG, který si od modré čáry sjel až na kruh a vypálil. Jeho střela prošla přes klubko hráčů na Korpisalově brankovišti a skončila až za zády nic nevidícího gólmana Suomi, kterému výborně clonil Wennberg! Asistence: Viktor Arvidsson a Christian Djoos.
     
    36:20
    Markus Häinikainen (FIN) dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Další nepříjemnost pro Finy.
     
    36:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Obrovská radost v táboře modrožlutých, kteří se dostávají zpátky do vedení! VIKTOR ARVIDSSON napřáhl na modré čáře a jeho pokus prošel pod nohama snad tří hráčů a skončil přesně u tyčky Korpisalovy branky! Asistence: Rickard Rakell a Tom Nilsson.
     
    35:39
    A nyní se dostali do brejku, který málem skončil gólem! Emil Molin vezl puk a na pravém kruhu nahrál křižně na Linuse Arnessona, který vystřelil ke vzdálenější tyči, ale Joonas Korpisalo měl nastavenou lapačku a puk v ní uschoval!
     
    34:21
    Finové měli nyní velkou šanci! Střela Olliho Määty skončila jen na betonu gólmana Tre Kronor, který se následně parádně přesunul proti dorážce Markuse Granlunda z mírného úhlu!
     
    32:53
    Elian Lindholm (SWE) za brankou zahákoval Juusa Vainia a je tak potrestán trestem na dvě minuty.

    Komerční přestávka.
     
    32:04
    Joonas Korpisalo nyní svůj tým podržel! Christian Djoos vystřelil z mezikruží, ale jeho pokus skončil jen na betonu připraveného gólmana. Ke kotouči se však dostal ještě William Karlsson, jehož pokus backhandem skončil jen na hrudi klouzajícího Korpisala!
     
    31:15
    A Švédové z toho vytěžili přesilovku. Podražením se totiž provinil Markus Granlund (FIN).
     
    27:12
    Finové vyhazují, ale přežili infarktovku! Viktor Rask stál na pravém rohu brankoviště a napálil z první puk, ale ten se odrazil od horní tyče!
     
    26:50
    Švédové mohou na své hole vrátit ztracené sebevědomí, jelikož budou hrát přesilovku. Nyní se mohutně drželi v útočné třetině až jejich tlak přerušil faulem Rasmus Ristolainen (FIN), který dostává trest 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Komerční přestávka.
    Poměr střel v této třetině: 1:12
     
    23:55
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Suomi srovnává stav zápasu na 3:3! Od pravého mantinelu se dostal puk až na modrou čáru, kde stál JOEL ARMIA, který si sjel blíže k brance a bleskově zakončil. Jeho střela zaplula přesně ke vzdálenější tyči Lassinantiho klece! To byla pro gólmana Tre Kronor poslední akce, protože do klece míří Lundström. Asistence: Teuvo Teräväinen, Markus Granlund.
     
    23:36
    Wow! Tak nyní vytáhl Joel Lassinantti zákrok turnaje! Olli Määtä už už zakončoval do polodkryté klece, ale proti jeho pokusu nátáhl gólman beton. Následovala ještě nahrávka na brankoviště, kde stál volný Miikka Salomaki, který napálil puk na bránu, ale švédský gólman, který byl zcela mimo klec tygřím skokem odrazil holí puk míří do odkryté klece!!!
     
    23:10
    V obrovské šanci byl nyní před Lassinanttim Thomas Nykopp, ale švédský gólman je vychytal lapačkou. Na trestnou lavici míří Jacob de la Rose za krosček.
     
    22:20
    Další nepříjemnost pro tým Tre Kronor. Na trestnou lavici míří Linus Arnesson (SWE) za sekání.
     
    21:26
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Finové po skončení přesilovky udeřili a snižují na rozdíl jediného gólu! Tým Suomi se dostal do útočné třetiny a Aleksander Barkov vystřelil z levého kruhu, jeho pokus vykopl Lassinantti na protější kruh, kde se jej chopil RASMUS RISTOLAINEN, který si sjel blíž k brance a trefil přesně horní roh! Asistence: Aleksander Barkov a Thomas Nykopp.
     
    16:36
    Mika Salomaki oslabuje finský výběr, který se tak bude muset bránit dvě minuty.
     
    16:17
    Finsko právě vstřelilo branku!

    A výběr Suomi v ní dokonce i snižuje na 1:3! Joel Lassinantti nejprve vyrazil střelu od modré čáry do rohu, kde se strhla o puk bitva, kterou vyhráli Finové a JOEL ARMIA zaskočil svého jmenovce ve švédské kleci střelou z úhlu na bližší tyč. Asistence: Aleksander Barkov a Juuso Riikola.
     
    14:56
    Bude se vylučovat na švédské straně. Linus Arnesson dostává trest za nedovolené bránění. Je tu šance na to, že Lassinantti si připíše druhý zákrok v zápas.
     
    13:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Překrásná švédská kombinace končí třetí brankou za zády gólmana Jokeritu! Ten nejprve zlikvidoval betonem střelu Mikaela Vikstranda z pravého kruhu, ale kotouče se hned ujal VIKTOR RASK, který si popojel víc doleva a zakončil za marně skákajícího gólmana Suomi! Asistence: Mikael Vikstrand a Sebastian Collberg.

    Finové si berou time-out.
     
    12:21
    Miikka Salomaki (FIN) dostává dvouminutový trest za hrubost.

    Komerční přestávka.
     
    10:57
    Joonas Korpisalo nyní čaruje! Po střele Jacoba de la Roseho, kterou finský gólman vyrazil před sebe se ke kotouči dostal Filip Sandberg, jenž si hodil puk na forehand, ale před prázdnou klecí se zjevil beton parádního Korpisala. který svůj tým podržel!
     
    08:53
    A Finové budou hrát v oslabení. V útočném pásmu podržel Vikstranda Teuvo Teräväinen (FIN).
     
    07:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    A je to o dvě branky! Ihned po skončení komerční přestávky se Švédsko prosazuje! Alexander Wennberg od pravého mantinelu poslal puk na modrou čáru, ROBERT HÄGG si s pukem pohrál a vystřelil a jeho pokus ještě lehoučce tečoval do horního růžku Korpisalovy branky jeden z obránců! Asistence: Alexander Wennberg a Jeremy Boyce Rotervall.
     
    06:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Tak jsem to zakřikl a v početní výhodě se Švédsko poprvé v zápase prosazuje! Christian Djoos vybojoval v pravém rohu pásma puk, který následně poslal na pravý kruh, kde stál nikým nepokrytý ALEXANDER WENNBERG, který se do puku opřel a ten zaplul k bližší tyči Korpisalovy branky! Asistence: Christian Djoos, William Karlsson.
     
    05:08
    Finové budou hrát v oslabení. Na trestnou lavici míří Rasmus Ristolainen (FIN).
     
    04:55
    Elias Lindholm dostal z rohu pásma puk od Filipa Sandberga na brankoviště, kde rychle pálil, ale trefil jen zakleknuvšího Joonase Korpisala!
     
    00:57
    Ovšem nyní bylo rušno před Korpisalem! Finský gólman nastavil svůj beton proti pokusu Sebastiana Collberga z bezprostřední blízkosti, jenž dostal nabito od levého mantinelu!
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 7. Wennberg (Djoos, Karlsson), 8. Hägg (Wennberg, Rotervall), 14. Rask (Vikstrand, Collberg), 37. Arvidsson (Rakell, Nilsson), 37. Forsberg (Arvidsson, Djoos), 59. Molin, 60. Arvidsson (Rakell, Lundström) - 17. Armia (Barkov, Riikola), 22. Ristolainen (Barkov, Nykopp), 24. Armia (Teräväinen, Granlund), 51. Jarveläinen (Nykopp)


    Švédsko: Lassinantti (24. Lundström) - Nilsson, Vikstrand, Bengtsson, Djuse, Djoos, Arnesson, Hägg - Forsberg "C", Karlsson, Sandberg - Collberg, Lindholm, Molin - Arvidsson, Rask, Rakell "A" - Wennberg, Boyce Rotervall "A", de la Rose, Sorensen
    Finsko: Korpisalo (Juvonen) - Määttä "A", Ristolainen, Lindbohm "C", Pokka, Riikola, Vainio, Auvinen - Granlund, Teräväinen, Salomaki - Armia, Barkov, Nykopp - Hannikainen "A", Leino, Lehkonen - Jarvelainen, Salminen, Lamberg

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Pat Smith (CAN) - Francois Dussureault (CAN), Anton Semjonov (EST)
    bahis siteleri