Innsbruck Schlierenzauer (kon.)
konec
Innsbruck

Schlierenzauer

Pátek 04.01.2013, 13:45Turné čtyř můstků
     
    Takže to, co budoval Anders Jacobsen v Německu, je pryč. Andersovi totiž vůbec třetí závod Turné nevyšel, skončil až sedmý a propadá se na druhé místo. Na Rakušana dnes ztratil těžko uvěřitelných 23 bodů. Nás těší Lukáš Hlava, který skončil osmý, Jan Matura bere velmi solidní dvacáté místo. (15:39:48)
     
    1
    Schlierenzauer vítězí! Dává totiž skvělých 123 metrů v lehkém větru do zad a bude před Bischofshofenem na čele Turné. To je útok Rakušana! Schlierenzauer poráží Stocha o více než třináct bodů. Jcobsena poráží ještě mnohem vyšším rozdílem. V Bischofshofenu tedy bude mít mečbol.
     
    2
    Stoch ustojí i nápor Anderse Bardala! Druhý norský borec sice dal lepších 120 metrů, měl trochu silnější vítr do zad, ale je až druhý. Stocha už může sesadit jen Gregor Schierenzauer.
     
    3
    Velké zklamání Anderse Jacobsena! Pouze 117,5 metru a Schlierenzauer má obrovskou šanci dostat se do průběžného vedení v Turné! Hodně nezdařilý pokus Nora. Je až pátý a je hodně frustrovaný.
     
    4
    Velmi kvalitní pokus Kamila Stocha. Polák, milovník zadního větru, předvedl skvělých 123 metrů a s velkým náskokem před Freundem vede. To je možná útok na stupně vítězů.
     
    5
    Severin Freund útočí na průběžné vedení. Němec dává 120,5 metrů a útok vychází. Freund vede před Prevcem, třetí je Hilde a čtvrtý Hlava.
     
    6
    Kraťoučký skok pro Andrease Koflera. V prvním kole donesly na 128 metrů zkušeného Rakušana vynikající podmínky, teď už se na ně spolehnout nemohl. 112,5 metrů a Kofler je až devatenáctý, ve dvacítce už je i Honza Matura.
     
    7
    Tady se bude měnit pořadí na čele! Peter Prevc se do svého pokusu trefil, dal 121,5 metru a ačkoliv něco odečítá za vítr, dostává se o necelé dva body do čela závodu před Hildeho.
     
    8
    Nor Hilde šplhá výsledkovou listinou. Jen 119 metrů pro Poláka, bude to desítka, ale Kot je třetí za Hlavou. Ten se stále posouvá dopředu.
     
    9
    Robert Kranjec bojoval, ale Hildeho opět neporazí. Jen 118 metrů a Hlava je v desítce! Slovinec je momentálně až na sedmém místě.
     
    10
    Na můstku nepanují ideální podmínky, houstne mlha a Lukáš Hlava si vylepšuje své letošní maximum. Morgi dává nyní jen 116,5 metru a je až desátý.
     
    Nahoře deset nejlepších z prvního kola. Hilde vede před Lukášem Hlavou, který si už teď polepšil o deset pozic. Nahoru se škrábe i Jan Matura, který skončí nejhůře jednadvacátý.
     
    11
    Ani Wolfgang Loitzl vedoucího Hildeho neohrozí. Rakušan předvedl jen 116,5 metru a propadne se i za českého borce. Je až desátý o dvě desetinky před Honzou Maturou.
     
    12
    Dmitrij Vassilijev svůj druhý skok úplně zazdil a propadne se celkovým pořadím Turné! Jen 106 metrů, Rus je aktuálně úplně poslední. Konec nadějí na Turné. Další místo k dobru pro duo Hlava - Matura.
     
    13
    Průměrný skok předvedl Richard Freitag. 120 metrů, solidní body za styl, téměř bezvětří. Němec je čtvrtý a Lukáš skončí nejhůře čtrnáctý.
     
    14
    Lukáš Hlava je v elitní patnáctce! Tak to je skvělý posun letošní české jedničky. Fettnerovi skok nevyšel, 118,5 metru ho sesune až na osmé místo. Těsně poráží Honzu Maturu.
     
    15
    Tom Hilde se nyní už do odrazu trefil, předvedl 123 metrů, měl solidní protivítr a půjde do čela závodu. Hilde však díru do světa tímto výkonem rozhodně neudělá. Má na Hlavu náskok necelých tří bodů.
     
    16
    Martin Koch útočí! Dává 121,5 metru, má přece jen horší body za styl než Lukáš a je druhý o bod a tři desetiny na druhém místě.
     
    17
    Michael Hayböck rovněž na vedoucí pozici nezaútočil. Dal 120 metrů, měl drobné problémy s odjezdem a Hlava tak zůstane na čele závodu. Rakušan je čtvrtý.

    Radek Barkman

    bahis siteleri