Ženy 10 km Kowalczyková (kon.) | Muži 15 km Poltoranin (kon.)
konec
Ženy 10 km

Kowalczyková

Sobota 05.01.2013, 12:30Tour de Ski
     
    To je ode mě vše. Zvu vás ještě na mužskou část TdS, kde se Lukáš Bauer porve na patnáctikilometrové trati s těmi nejlepšími. Závod začne zhruba ve 13:30. (13:18:47)
     
    Předposlední pasáž ženské Tour de Ski je za námi, vyhrála podle předpokladů Justyna Kowalczyková, která za sebou s velkou mezerou nechala své konkurentky Steiraovou a Johaugovou. Ty se polské favoritky držely zhruba půlku závodu, pak ale také odpadly. Zatímco prvně jmenovaná skončila nakonec na druhém místě a uchovala si pozici na bedně, Johaugová ve finiši ztratila s Lahteenmakiovou a skončila bramborová.
     
    Konečné pořadí:

    1. Justyna Kowalczyková (POL) - 28:12.9
    2. Kristin Steiraová (NOR) +33.2
    3. Krista Lahteenmakiová (FIN) +39.0
    4. Therese Johaugová (NOR) +41.1
    5. Aino-Kaisa Saarinenová (FIN) +1.01.6

    24. Eva Vrabcová Nývltová (CZE) +1.52.7
     
    Závod skončil.
     
    30:04
    A nyní dojíždí i česká reprezentantka Eva Vrabcová Nývltová. Skončila na 24. místě a to si, troufám tvrdit, není vůbec špatné umístění.
     
    29:45
    Hodně špatně přitom dopadla Švédka Kallaová - té zkrátka trať ve Val di Fiemme vůbec nesedla. Už od startu nebyla vůbec vidět a patří jí až 18. příčka! Minuta a třicet dva sekund, to je její celková ztráta.
     
    28:52
    Třetí nakonec opravdu skončila Lahteenmakiová, která v závěrečném sprintu nakonec přespurtovala vyčerpanou Johaugovou a dostala se na bednu. Norka na Kowalczykovou ztratila celkem 41 sekund.
     
    28:45
    Druhá dojíždí Steiraová, která ztratila na vítězku úctyhodných 33 sekund.
     
    28:12
    Kowalczyková vítězí! Žádné překvapení, tohle jsme mohli čekat. Iniciativu závodu převzala už od samotného začátku a nikoho nenechala na pochybách, že je aktuálně nejlepší běžkařkou světa.
     
    27:40
    Stále více Lahteenmakiová ukrajuje z náskoku Johaugové! Kowalczyková je jinak v cílové rovince a užívá si zasloužených ovací, za chvilku protne pásku.
     
    26:50
    Zdá se, že Johaugovou může nakonec dohnat ještě Finka Lahteenmakiová, uvidíme, jak to celé dopadne. První je stále Kowalczyková, druhá Steiraová.
     
    25:20
    A teď se nakonec od nepříliš živé Johaugové utrhla Steiraová a jede si alespoň pro druhé místo!
     
    24:30
    Dá se říci, že se nám už rýsuje pořadí. Kowalczyková skončí první, Johaugová se Steiraovou si to rozdají o druhé místo, Lahteenmakiová skončí čtvrtá, pokud nenasadí k nějakému většímu nástupu.
     
    22:30
    Kowalczyková ve dlouhém stoupání nemá větší problémy, v pohodě si jede pro vítězství. Norky Steiraová s Johaugovou ztrácejí stále více. A vypadá to, že souboj o druhé místo se odehraje mezi nimi.
     
    21:00
    Žádné změny v pořadí. Co je ještě zvláštnější, že Kallaová až v tuhle chvíli protíná třetí měřený úsek!
     
    19:57
    Třetí měřený úsek, 6,9 kilometrů za námi. Kowalczyková jasně na prvním místě, Johaugová a Steiraová v závěsu se ztrátou zhruba 14 sekund. Lahteenmakiová má deficit už třiceti vteřin. Neuvěřitelná jízda Kowalczykové!
     
    18:30
    Kowalczyková si v pohodě jede na prvním místě, vypadá to, že Johaugová ani Steiraová se jí nesnaží dostihnout - asi nemají síly. Čtvrtá se jinak od všech ostatních utrhla Finka Lahteenmakiová.
     
    17:00
    Ano, je to tu! Kowalczyková nasadila k úniku ve stoupání a Norky jí nestačí. Očividně má fenomenální Polka sil na rozdávání.
     
    16:10
    Na závodnice nyní čeká stoupání. A já si troufám tvrdit, že Kowalczyková znovu nasadí, aby se zbavila přebytečného hmyzu jménem Johaugová a Steiraová.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri