Brighton – Newcastle 2:0 (kon.) | Southampton – Chelsea 1:5 (kon.) | Manchester City – Watford 3:0 (kon.)
West Ham – Manchester Utd. 2:2 (kon.)
konec
Southampton FC
1:5 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 05.01.2013, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Po Newcastlu, který prohrál svůj zápas v Brightonu už v brzkém odpoledni, se v té skupině zápasů od 16 hodin nakonec se soutěží nerozloučil žádný z prvoligových týmů. Sunderland, Wigan i Fulham svá manka dotáhly a stejně jako ve vzájemném duelu Q.P.R. s W.B.A. se tam bude hrát opakovaný zápas.

    Naopak postup si už dnes kromě Chelsea zajistila i Ason Villa, Reading, Manchester City, Norwich a Tottenham.

    Od 18:15 se hraje atraktivní duel West Hamu s Manchesterem United. Ten nabídneme v našem přenosu stejně jako zítřejší duely Swansea - Arsenal a Mansfield - Liverpool. Chybět nebude ani pondělní dohrávka Cheltenhamu s Everton. (18:04:33)
     
    Fotbalisté londýnské Chelsea podle očekávání zvládli duel třetího kola poháru anglické fotbalové asociace v Southamptonu, překvapivě ale velmi hladce a výhrou 5:1 si zajistili účast ve čtvrtém kole soutěže.

    Domácí přitom zahájili zápas velmi aktivně a vyvrcholením jejich snahy byla branka Jaye Rodrigueze z 22. minuty. Poté už ale skórovali pouze hosté, jejich střelecký účet otevřel debutant Demba Ba, po trefách Mosese a Ivanoviče se znovu trefil Ba a skóre završil penaltovým zásahem Frank Lampard.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ba obelstil u pokutového území Shawa a vyzval k zakončení Lamparda, ten ale přihrávku dostal na paty a ke střele nedostal příležitost.
     
    90+1
    Rozhodčí Dean ještě odkládá postup Chelsea do čtvrtého kola o čtyři nastavené minuty.
     
    90
    Dnešní pohárový souboj na St. Mary's Stadium sleduje 27 813 fotbalových fanoušků. Výrazně spokojenější může být zhruba pět tisícovek příznivců londýnského celku.
     
    88
    Před brankou se zavěsil do vzduchu David Luiz, střelu hlavou ale nasměroval do připraveného brankáře Boruce.
     
    87
    Oscar nedokázal odcentrovat přes Hooivelda, ten však odrazil míč za brankovou čáru a hosté ve své snaze budou pokračovat prostřednictvím rohového kopu.
     
    86
    Hosté v poklidu dohrávají zápas s míčem na svých kopačkách a šetří síly na náročnější zápasy, než se ukázal být ten dnešní v Southamptonu.
     
    83
    Chelsea právě vstřelila branku!
    FRANK LAMPARD už v dresu Chelsea proměnil desítky penalt, sám si vzal míč a nemýlil se ani tentokrát! Brankáře Boruce poslal k opačné tyči než míč a zvyšuje už na 5:1.
     
    82
    Lampardovu přihrávku do pokutového území zabrzdil rukou Davis a sudí Dean bez váhání ukazuje na bílý bod uvnitř pokutového území! Penalta pro Chelsea.
     
    81
    S přehledem hrající hosté mají míč na svých kopačkách a přesnými přihrávkami se jej nehodlají v brzkých sekundách vzdát.
     
    79
    Střídání Chelsea, Juan Mata dnes odehrál výborné utkání a odchází na zasloužený odpočinek, do hry místo něj vběhne brazilský reprezentační záložník Oscar.
     
    79
    Začínající protiútok domácích zastavil Steve De Ridder jen nedovoleným stažením Hazarda a je prvním žlutě napomenutým fotbalistou v dosavadního průběhu utkání.
     
    77
    Závěrečné střídání domácích, do hry je připravena druhá asijská akvizice Southamptonu, Japonce Jošidu na trávníku doplní jeho krajan Tadanari Lee, jemuž přepouští místo Jason Puncheon.
     
    75
    Poprvé dnes aktivně zasáhl do hry Frank Lampard, jeho ostrou ránu z dvaceti metrů ale do své náruče schoval brankář Boruc.
     
    74
    Chelsea bude podruhé střídat, Marko Marin nahrazuje Victora Mosese.

    Ten se narodil v nigerijském Lagosu, ale už od útlého dětství žil v Anglii a právě výběr Albionu reprezentoval i ve všech věkových kategoriích a zahrál si i na ME do 21 let, v kategorii dospělých ale upřednostnil svoji rodnou zemi a proto hned po zápase zamíří s týmovým kamarádem John Obi MIkelem do Jihoafrické republiky reprezentovat Nigérii na blížícím se africkém šampionátu.
     
    72
    V protiútoku Chelsea měl na hlavě završení hattricku Demba Ba, jenž si naběhla na Mosesův centr, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti ale stačil brankář Boruc vyrazit.
     
    71
    Domácí měli na dosah snížení, ale po parádním centru Do Prada nejdříve brankář Turnbull v téměř stoprocentní šanci vychytal De Riddera a z dorážky Ward-Prowse neprostřelil dvojici zadáků Chelsea.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 22. Rodriguez - 37. Ba, 45+2. Moses, 52. Ivanovič, 62. Ba, 83. Lampard

    Karty:   79. De Ridder (SOT)


    Southampton FC: Boruc - Cork, Fonte, Jošida, Shaw - Puncheon, Davis, Schneiderlin, Ward-Prowse - Do Prado, Rodriguez

    Chelsea FC: Turnbull - Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Cole - Luiz, Ramires - Moses, Mata, Hazard - Ba

    Rozhodčí: Dean - Flynn, Brooks
    bahis siteleri