Žilina – Košice 4:2 (kon.) | Skalica – Zvolen 4:2 (kon.) | Martin – Poprad 0:6 (kon.)
Banská Bystrica – Trenčín 6:4 (kon.) | Nitra – Piešťany 5:2 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
6:4 (2:2, 2:2, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 08.01.2013, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní 36. kola Tipsport extraligy, v ktorom sa stretne domáca Banská Bystrica s Trenčínom.

    V doterajšom priebehu extraligy sa tieto tímy stretli celkovo trikrát, a úspešnejší boli banskobystričania, ktorý vyhrali prvý vzájomný duel v Trenčíne 4:3 po samostatných nájazdoch, a druhý vzájomný zápas na domácom ľade 4:2. Trenčianskym hráčom sa podarilo zvíťaziť zatiaľ iba jedenkrát, a to v Trenčíne 4:2.

    HC´05 Banská Bystrica cestovala v poslednom kole na zápas do Piešťan. V zápase síce dominovali domáci "havrani" ale hostí držal nad vodou brankár Dzubina. Prvý gól padol v 13. minúte, keď sa domáci dostali do vedenia zásluhou Richarda Filipa. Hosťom z Banskej Bystrice sa podarilo vyrovnať až v 40. minúte, keď sa presadil Branislav Jankovič. V 50. minúte sa dostali do vedenia opäť domáci, a to zásluhou Jozefa Haringa. Ale "barani" dokázali 18-sekúnd pred záverečnou sirénou vyrovnať na 2:2 zásluhou Jána Sýkoru. V predĺžení sa zápas nerozhodol, a tak nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých sa presadil iba domáci Peter Šišovský a uzavrel tak skóre zápasu na 3:2 po samostatných nájazdoch.

    HK Dukla Trenčín odohrala posledný zápas na domácom ľade, kde privítali zverenci trénera Kalábera hráčov Žiliny. Prvý gól zápasu videli diváci v 13. minúte, potom čo sa presadil Jakub Gašparovič. "Vlci!" zo Žiliny dokázali vyrovnať ešte v prvej tretine, a to zásluhou Richarda Hunu. Na ďalší gól si muselo 1330 divákov počkať až do 50. minúty, a na radosť domácich sa presadil Radoslav Tybor, a poslal svoj tím do vedenia 2:1. Do konca zápasu gól už nepadol, a tak domáci zvíťazili nad Žilinou 2:1.

    Trenčín sa nachádza na 6. mieste v tabuľke so ziskom 53 bodov, a so skóre 107:114, a Banská Bystrica sa nachádza na 7. mieste s rovnakým počtom bodov, čiže 53, ale so skóre 102:124.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:26
    Nepresná prihrávka na Juraja Sýkoru sa končí zakázaným uvoľnením, a tak sa bude vhadzovať pred Slipčenkom.
     
    00:55
    Hostia sú v útočnom pásme, ale puk zatlačili len do rohu klziska, získať sa ho podarilo Sojčíkovi, ktorý oň ale vzápätí prišiel, a tak domáci vyhadzujú puk až ku Kristínovi.
     
    01:21
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Radomír Heizer za držanie hokejky.
     
    01:56
    Domáci hráči sa zatiaľ úspešne bránia presilovke hostí, dokonca sa pohrávali s pukom vo vlastnom pásme, a hostia nejavili záujem o puk.
     
    02:34
    Vylúčenie Trenčín, sily na ľade sa nám vyrovnajú, na trestnú odišiel Matúš Vizváry za zovretie puku.
     
    03:22
    Domáci hráči už hrajú v plnom počte, a tak sa začala ich presilovka, ale o puk prišli, a tak sa musia vracať až k Slipčenkovi.
     
    04:06
    Vylúčenie Trenčín, na trestnú odišiel Jaroslav Koma za hákovanie.
     
    04:52
    Banská Bystrica dala gól!
    Výborná presilovková kombinácia od domácich hráčov, Češík poslal strieľanú prihrávku na TOMÁŠA MARCINKA, ktorý poslal puk za Kristínov chrbát. Asistencia: Matej Češík.
     
    05:47
    Domáci hráči vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme, puk smeroval na Richtera, ten nedokázal spracovať prihrávku, a tak sa puk dostal do rohu klziska, odkiaľ ho hostia poslali do stredného pásma.
     
    07:29
    Hudecova nebezpečná strela z poza bránky, ale našťastie pred domácich puk nesmeroval do Slipčenkovej bránky.
     
    08:09
    Ján Sýkora získal puk v strednom pásme, rútil sa do útočného pásma, tesne po prekročení modrej čiary vystrelil, ale Kristín puk pohotovo kryje lapačkou.
     
    08:35
    Veľká šanca pre Heizera, ale nedokázal dotlačiť puk do Kristínovej bránky.
     
    09:02
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Radomír Heizer za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    09:40
    Hostia roztočili presilovkový kolotoč, ale Slipčenko zatiaľ odoláva.
     
    10:03
    Trenčín dal gól!
    Po nádhernej kombinácii hostí, a po prihrávke Rusnák , a strele JAKUBA GAŠPAROVIČA, nemal domáci brankár šancu. Asistencie: Ondrej Rusnák a Rostislav Marosz.
     
    11:24
    Súboj pri mantineli v útočnom pásme domácich vyhral Ján Sýkora, obišiel Kristínovu bránu, a rutinérsky zakončoval z poza brány, Nie je isté či to je gól, a tak rozhodca telefonuje !
     
    11:39
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak domáci sa dostávajú do vedenia zásluhou JÁNA SÝKORU, potom čo z poza bránky prekonal Kristína. Asistencie: Juraj Sýkora a Lukáš Bambúch.
     
    12:40
    Hostia stratili v strednom pásme puk, k puku sa dostal Jankovič, dostal sa do útočného pásma, ale jeho strela trafila len mantinel za Kristínovou bránkou.
     
    12:56
    Vylúčenie Banská Bystrica, na trestnú odišiel Nikolas Ketner za hákovanie.
     
    13:12
    Hostia pravdepodobne dosiahli gól, ale nie je to isté, a tak sa opäť telefonuje !
     
    13:12
    Trenčín dal gól!
    Tak je to gól, a je vyrovnané. PETER SOJČÍK skúšal strelu z veľkého uhla, a prekvapil tak domáceho brankára Slipčenka. Asistencie: Ondrej Mikula a Richard Lelkeš
     
    13:12
    Po druhom inkasovanom góle odišiel z domácej bránky Robert Slipčenko, a na jeho miesto sa postavil Michal Dzubina.
     
    14:30
    Pozníkova nebezpečná strela z uhla, triafa len tyčku Dzubinovej bránky !
     
    16:04
    Obrovská šance pre domácich, k puku sa dostal Juraj Sýkora, ten ho posielal pred Kristínovu bránku, ale tam ho nikto nezachytil, a tak je po šanci.
     
    17:14
    Strela Styka od modrej, a nebezpečný teč od Lampera, ale puk mieri mimo bránku Kristína.
     
    18:22
    Chybná rozohrávka domácich hráčov v strednom pásme, využiť to mohol Marosz, ale puk mu skĺzol z hokejky, a tak domáci brankár nemusel zasahovať.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme videli atraktívny hokej, ktorý nám priniesol až štyri góly, a to najprv keď v 5. minúte skóroval Marcinek, následne vyrovnal v 11. minúte Gašparovič, o minútu neskôr sa opäť dostali do vedenia domáci hráči, a to zásluhou Jána Sýkoru, ale domáci sa netešili dlho, keďže už v 14. minúte vyrovnal Sojčík, a vyhnal z domácej bránky Slipčenka. A tak od 14. minúty chytá za domácich Michal Dzubina.
     
    Zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Slipčenko (14. Dzubina) - Richter, , Bambúch, Biro, Kubka, Lamper, Predajniansky, Jankovič, Ketner, Hlinka - Heizer, Sýkora Juraj, Sýkora Ján - Češík, Marcinek, Novajovský - Zigo, Kopecký, Styk - Petro

    Dukla Trenčín: Kristín (Nagy) - Koma, Bednár, Pozník, Vizváry, Nechala, Bokroš, Nemčík - Gašparovič, Rusnák, Marosz - Sojčík, Lelkeš, Mikula - Filo, Nemček, Otčenáš - Jakúbek, Broska, Hudec

    Rozhodca: Ru.Lauff - Kalina, Bogdaň.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:23
    Hostia sa okamžite na začiatku druhej tretiny usadili v útočnom pásme, ale ani Marosz nedokázal vystreliť presne, a tak Dzubina nemusel zasahovať.
     
    21:08
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Marek Biro za hákovanie.
     
    21:25
    Lelkeš hľadal prihrávkou cez celé útočné pásmo Sojčíka, ale to sa mu nepodarilo, a nepresná rozohrávka hostí ich vyhnala z útočného pásma.
     
    22:25
    Hostia sa teraz nevedia dostať z vlastnej tretiny, dosť ich zdržal Juraj Sýkora, ktorý drzo držal puk za bránkou Kristína, aby tak skrátil čas presilovky hostí.
     
    23:24
    Broska síce vyhral buly v útočnom pásme, ale puk mu z hokejky uchmatol Kubka, a rozbehol útočnú akciu svojho tímu, ale tá sa skončila v strednom pásme.
     
    24:40
    Nepresná rozohrávka hostí, puk smeroval na Nemčeka, ten ho však nestihol, a tak sa táto akcia skončila zakázaným uvoľnením, a vhadzovať sa bude pred Kristínom.
     
    25:04
    Vylúčenie Trenčína, na trestnú ľavicu odišiel Denis Hudec za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    26:00
    Domáci hráči sú v útočnom pásme, Češík na modrej hľadal spoluhráča, ktorému by prihral, nakoniec našiel Heizera, ale ten nedokázal spracovať prudkú prihrávku.
     
    27:04
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hráči využívajú presilovú hru, a dostávajú sa do vedenia 3:2. Strela PETRA NOVAJOVSKÉHO prešla až za Kristína. Asistencie: Tomáš Marcinek a Patrik Lamper.
     
    28:15
    Vylúčený hráč Trenčína, na trestnú odchádza Jakub Gašparovič, za držanie hokejky.
     
    28:19
    Domáci hráči vyhrali buly v útočnom pásme, dobrú strelu poslal od modrej čiari Richter, ale jeho strelu bolo treba do Kristínovej brány dorážať, a to sa nepodarilo ani jednému domácemu hráčovi, a tak Kristín puk prikryl.
     
    28:40
    Bambúchova strela od modrej smerovala mimo Kristínovej brány.
     
    29:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Spolupráca Sýkorovcov, Ján Sýkora našiel JURAJA SÝKORU, ktorý stál pri Kristínovej bráne, a z blízka prekonal brankára hostí. Asistencie: Ján Sýkora a Martin Richter.
     
    29:00
    Po štvrtom inkasovanom góle opustil bránu Trenčína Matej Kristín, a nahradil ho Adam Nagy.
     
    29:46
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Branislav Kubka za hákovanie.
     
    30:08
    Nebezpečná strela Gašparoviča z tesnej blízkosti Dzubinu, ale domáci brankára úspešne zasahuje.
     
    32:46
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Marek Biro za nedovolené bránenie.
     
    33:34
    Presilovková kombinácia Trenčína, prudká strela Komu od modrej, a parádny semafor v podaní Michala Dzubinu.
     
    34:01
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Martin Richter za seknutie, a hostia si tak zahrajú presilovku 5 proti 3.
     
    34:21
    Hostia usadení v útočnom pásme, dve Komove strely od modrej, ale ani jedna nesmerovala do priestoru domácej brány.
     
    35:42
    Bokrošova slabučká strela od modrej čiary sa ledva dokĺzala k Dzubinovi, a tak ho nemohla ohroziť.
     
    36:37
    Vylúčenie Banskej Bystrice, za príliš veľa hráčov na ľade, trest si odpyká Tomáš Zigo.
     
    37:15
    Hosťom sa nedarí usadiť sa v útočnom pásme, zatiaľ sa darí domácim hráčom vyhadzovať puk až k brankárovi Nagymu
     
    38:17
    Trenčín dal gól!
    Pekná presilovková kombinácia hostí, prihrávka z poza bránky od Mikulu na PETRA SOJČÍKA, ktorý prekonáva Dzubinu. Asistencie: Ondrej Mikula a Richard Lelkeš.
     
    39:12
    Obrovská šanca pre Marosza, snažil sa bekhendom prekonať domáceho brankára, ale ten si dal pozor.
     
    39:49
    Trenčín dal gól!
    A je vyrovnané ! Rýchla a jednoduchá kombinácia hostí, a RICHARD LELKEŠ tak bez problémov prekonáva Dzubinu. Asistencie: Ondrej Mikula a Peter Sojčík.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Tak druhá tretina nám opäť ponúkla atraktívny hokej bohatý na góly, opäť sme videli štyri góly, a to najprv v 28. minúte prekonal Kristína Novajovský a poslal svoj tím do vedenia 3:2, následne o minútu neskôr už bolo 4:2, a to zásluhou Juraja Sýkoru, ktorý vyhnal z bránky Kristína, a do brány Trenčína sa tak postavil Adam Nagy, ktorý sa vrátil z Majstrovstiev sveta do 20 rokov,a zakotvil v Trenčíne. Hosťom sa podarilo znížiť v 39. minúte, a to zásluhou Sojčíka, následne jedenásť sekúnd pred koncom druhej tretiny sa podarilo hosťom vyrovnať, a to zásluhou Lelkeša, a tak je po druhej tretine stav nerozhodný 4:4.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:21
    Ján Sýkora vystihol rozohrávku hostí, ale nedokázal presne zakončiť !
     
    40:45
    Banská Bystrica dala gól!
    Protiútok domácich hráčov, Češík dotiahol puk do pásma, prihrával ho na Lampera, ale ten ho nedokázal spracovať, puk sa odrazil od jeho nohy k JÁNOVI SÝKOROVI, ktorý prekonal Nagyho. Asistencie: Matej Češík a Patrik Lamper.
     
    42:14
    Šanca pre Rusnáka, ale Dzubina si postrážil priestor pri tyčke, a zabrá nil tak skórovaniu hosťujúceho hráča.
     
    42:52
    Domáci hráči teraz veľmi aktívne napádajú, a tak sa hostia nedokážu dostať ani z vlastného obranného pásma.
     
    44:15
    Broska získal puk v strednom pásme, dotiahol ho až do útočného pásma, a jeho strelu príklepom z medzikružia kryje Dzubina.
     
    44:48
    Sýkora dlho manévroval s pukom za Nagyho bránkou, následne sa rozhodol prihrať na Bambúcha, ten stál na modrej čiare, ale jeho nepresná strela netriafa priestor bránky hostí.
     
    45:54
    Vylúčenie Trenčína, na trestnú odišiel Erik Bednár za krosček.
     
    46:58
    Domáci hráči stratili v strednom pásme, k puku sa dostal Mikula, a takmer sa dostal do protiútoku, ale zásluhou Novajovského nemal šancu vystreliť na Dzubinu.
     
    47:23
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Patrik Lamper za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    48:15
    Lelkeš hľadal krížnou prihrávkou Mikulu, ale ten nedokázal spracovať puk, a tak sa k nemu dostal Bambúch, a odpálil ho až k brankárovi Nagymu.
     
    48:54
    Vylúčenie Trenčín, na trestnú odišiel Richard Lelkeš za podrazenie.
     
    49:36
    Domáci hráči už hrajú presilovku, tvrdá Kubkova strela po ktorej mohol dorážať Heizer, ale nepodarilo sa mu to.
     
    50:13
    Ján Sýkora dotiahol puk do útočného pásma, hľadal Heizera, aj ho našiel, ale strela domáceho útočníka bola nepresná, a odrazila sa od mantinelu mimo bránky Trenčína.
     
    50:45
    Vylúčenie Trenčín, za príliš veľa hráčov na ľade, trest si odpyká Filip Nemček.
     
    51:49
    Domáci vyhrali buly v strednom pásme, puk sa dostal do útočného pásma domácich k Richterovi, ktorého prudkú strelu od modrej chytá Nagy.
     
    52:24
    Domáci hráči usadení v útočnom pásme, nahodený puk od Bambúcha skončil na zadnom mantineli.
     
    53:50
    Za bránkou Nagyho bojoval o puk Lamper, podarilo sa mu ho len posunúť pod Nagyho, a rozhodca prerušuje hru.
     
    54:32
    Vylúčenie Trenčín, na trestnú odišiel Ondrej Rusnák za vyhodenie puku z ľadovej plochy.
     
    54:46
    Lelkeš sa aj v oslabení pokúšal dostať do protiútoku, podarilo sa mu vystreliť, ale nakoniec tá strela skončila vedľa Dzubinovej bránky.
     
    56:00
    Nepríjemná strela od Lampera, ale nakoniec Nagy zasahuje, a puk vyráža.
     
    56:32
    Bambúch sa ešte v poslednej chvíli snažil využiť presilovku, a tak vystrelil od modrej, ale jeho strela bola nepresná.
     
    57:06
    Obojstranné vylúčenie, za Trenčín odišiel Ondrej Rusnák za filmovanie, a za Banskú Bystricu Radomír Heizer za seknutie.
     
    58:36
    Obrovská príležitosť pre Trenčín, Dzubina už ležal na zemi, ale ani jeden z hostí nedokázal zakončiť.
     
    58:36
    Vylúčenie Banskej Bystrice, Branislav Jankovič odišiel za hákovanie.
     
    58:36
    Oddychový čas hostí.
     
    58:36
    Adam Nagy na striedačke !
     
    58:44
    Banská Bystrica dala gól!
    A je pravdepodobne rozhodnuté, hostia prehrali buly v útočnom pásme, k puku sa dostal JURAJ SÝKORA a skoro cez celé klzisko posiela puk do prázdnej bránky hostí. Asistencie: Lukáš Bambúch a Martin Richter.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas 36. kola Tipsport extraligy medzi Banskou Bystricou a Trenčínom, víťazstvom domácich hráčov 6:4. Čiže sme videli atraktívny zápas, bohatý na góly. V tretej tretine skórovali iba domáci hráči, a to v 41. minúte to bol Ján Sýkora, kto prekonal Nagyho. A domáci potvrdili svoje víťazstvo v 59.minúte, a to gólom do prázdnej brány od Juraja Sýkoru.

    Ďakujem Vám za pozornosť, a prajem príjemný zvyšok večera. (19:21:49)

    Majkl Petruška

    Branky a nahrávky: 5. Marcinek (Češík), 12. Sýkora Ján (Sýkora Juraj, Bambúch), 28. Novajovský (Marcinek, Lamper), 29. Sýkora Juraj (Sýkora Ján, Richter), 41. Sýkora Ján (Češík, Lamper), 59. Sýkora Juraj (Bambúch, Richter) - 11. Gašparovič (Rusnák, Marosz), 14. Sojčík (Mikula, Lelkeš), 39. Sojčík (Mikula, Lelkeš), 40. Lelkeš (Mikula, Sojčík)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Slipčenko (14. Dzubina) - Richter, Bambúch, Biro, Kubka, Lamper, Predajniansky, Jankovič, Ketner, Hlinka - Heizer, Sýkora Juraj, Sýkora Ján - Češík, Marcinek, Novajovský - Zigo, Kopecký, Styk - Petro
    HK DUKLA Trenčín: Kristín (29. Nagy) - Koma, Bednár, Pozník, Vizváry, Nechala, Bokroš, Nemčík - Gašparovič, Rusnák, Marosz - Sojčík, Lelkeš, Mikula - Filo, Nemček, Otčenáš - Jakúbek, Broska, Hudec

    Rozhodčí: Ru.Lauff - Kalina, Bogdaň
    bahis siteleri