Saint-Étienne – Lille 0:0 (po pen.)
po penal.
AS Saint-Étienne
0:0 (0:0, 0:0 - 7:6 pen.)
Lille OSC
Úterý 15.01.2013, 20:55 • Stade Geoffroy-Guichard • Coupe de la Ligue
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:55.
     
    Semifinále Coupe de la Ligue nejdříve odstartuje duelem mezi St. Étienne a Lille. Oba týmy nemůžou brát tuto soutěž na lehkou váhu - mohou přece získat jednu ze čtyř francouzských trofejí. Pokud postoupí do finále, hraném tradičně na Stade de France, narazí na někoho z dvojice Montpellier a Rennes, čili na soupeře, kteří jsou na tom kvalitativně obdobně. Marseille, Lyon nebo PSG už z této soutěže třeba vypadli.
     
    Oba týmy si navíc nemůžou moc pochvalovat současnou pozici v Ligue 1. Předloňský mistr ligy Lille je osmý, přičemž trojice PSG, Marseille a Lyon se poměrně dost vzdalují, vždy konkurenceschopné St. Étienne okupuje až jedenáctou příčku. Pro oba tak může být postup do finále pořádnou vzpruhou pro další týdny.
     
    Se zajímavou shodnou bilancí z víkendu jinak oba celky vstupují do tohoto vzájemného souboje. Zatímco Les Verts ukopali v předehrávce remízu 2:2 s Toulouse, stejným poměrem Dogy hrály v Nancy, kde přitom dvakrát přišly o vedení.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier - Clerc, Bayal Sall, Perrin, Brison - Aubameyang, Lemoine, Clément, Guilavogui, Mollo - Brandao

    Lille OSC: Elana - Digne, Chedjou, Baša, Béria - Martin, Balmont, Mavuba, Pedretti, Payet - Roux

    Rozhodčí: Turpin - Danos, Ocak.
     
    Na stadionu je opravdu skvělá atmosféra. Hráči jsou již nastoupeni na hrací ploše, co nevidět nám předposlední fáze Coupe de la Ligue začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První rohový kop pro Lille, který rozehrál Payet. Obrana Les Verts zapracovala dobře, následná střela hostů letělahodně mimo.
     
    3
    Balmont se po chybné rozehrávce soupeře snažil kolmicí vyslat Rouxe, ten se k míči ale nakonec nedostal.
     
    4
    Balmont nyní sestřelil Molla. A kouč Galtier se hodně čertí na lavičce, že je z toho jen standatdka a ne třeba i kartení potrestání.
     
    5
    Mollo sám přímý volný kop zahrál. A jeho střela skončila na rukavicích gólmana Elany, který musel zasahovat.
     
    6
    První rohový kop ASSE nevyšel úplně podle představ. Centr doletěl jen k Balmontovi za velké vápno, odkud ho odkopl do bezpečí.
     
    8
    Zatím má asi více míč na kopačkách St. Étienne, ale až na střelu Molla ze standardky si stejně jako soupeř prakticky nic nevytvořilo.
     
    9
    Payet zahrával přímý kop asi čtyřicet metrů od Ruffierovy branky. Jenže jeho centr sotva doletěl do šestnáctky, tohle domácí ohrozit nemohlo.
     
    10
    Souboj Rouxe s Perrinem dopadl lépe pro domácího stopera, pro něhož je pískán ze strany sudího Turpina faul.
     
    11
    Už od samotného začátku se začíná dost ostře. Martin nyní leží na zemi poté, co utržil pořádný šlapák od protihráče.
     
    13
    Brandao se snažil zpracovat si nákop od Ruffiera, jenže při výskoku udeřil loktem Bašu. Rozehrávat tak bude nyní Lille.
     
    15
    Máme za sebou první čtvrthodinu hry. Až na některé tvrdé zákroky ze stan obou týmů se na hřišti gólmani Ruffier ani Elana potit v mrazivém počasí moc nemuseli.
     
    16
    Martina jasně zatáhl za dres Clément. Nebylo co řešit, Turpin musel pískat, tady není o čem debatovat.
     
    17
    Hvězdný Aubameyangpoprvé v akci. Po pravé straně se vřítil až k pomezní čáře, odkud však Brandaa nenašel, pouze odkopávajícího obránce Lille.
     
    18
    Les Verts to nyní zkoušeli po levé straně, tam ale úspěch nezaznamenali. A tak přes Digneho a Chedjoua Lille kombinuje na své polovině.
     
    19
    Tvrdého pořízka Balmonta nyní podrazil Guilavogui. Opravdu se hraje hodně do těla, je vidět, že oba týmy chtějí do finále za každou cenu.
     
    20
    Payet zahrával standardku od autové čáry. Centr ale doletěl jen na bližší tyčku, kde zasáhla pozorná defenzíva St. Étienne.
     
    22
    Payet na zemi, opět zní píšťalka sudího Turpina. K velké nevoli velkého domácího a stále burácejícího kotle za brankou.
     
    23
    Už i Galtier je dost nervózní z toho, jak Turpin řídí utkání. Francouzský sudí šel v klidu sjednat pořádek na lavičce domácího mužstva. A snad semu to podařilo.
     
    24
    Lille se chtělo prosadit středem hřiště, po nepřesné přihrávce však míč jistil Ruffier. A ten kombinuje dál s obranou.
     
    25
    Tohle bylo ze strany Dog z Lille hezké. Po ťukesu na pravé straně se dostal k balónu Roux, jehož centr do šestnáctky ale neměl ty správné parametry.
     
    26
    To byl ale zákrok! Elana polapil střelu jen s vypětím všech sil. Brandao nabil Lemoinemu, jenž mířil pod břevno, tam ale zasáhl jednoruč hostující brankář.
     
    27
    Následný rohový kop domácím nevyšel. Lille se mu v pohodě ubránilo. Musíme ale říci, že asi o něco lepším týmem je zatím ASSE.
     
    28
    Payet pěkně odcentroval z levé strany, ve vápně ale míč přizvedl jeden z obránců, takže se k němu Martin dostat nemohl.
     
    29
    Brandao ve stoprocentní ložence! A Elana se jen zakřeněl, jaká to byla šance - ví, že by střelu asi nepolapil. Zleva dostal parádní centr, hlavou ho ale usměrnil těsněvedle pravé tyče.
     
    31
    Elana musel hodně ze své brány, aby zabránil ve zpracování míče Guilavoguiovi. Rohový kop pro ASSE...
     
    32
    ... nakonec měli domácí k dispozici dva, a ačkoli ten druhý byl nebezpečnější, ke kýženému gólu to nevedlo.
     
    33
    Brandao setlačil k centru ve vápně, jenže jako obvykle si pomohl evidentním přistrčením Bérii. U míče zůstane LOSC.
     
    35
    Roux založil celou akci, po dalších přihrávkách se míč dostal k Pedrettimu, který střílel ze střední vzdálenosti, tečovaná rána přitom skončila těsně vedle.
     
    36
    Vztekle teď kopl do reklamího panelu Perrin. Asi se potřeboval vybít, že udržel na uzdě soupeře tlačícího sek míči. Odkopávat od branky tak bude jeho spoluhráč Ruffier.
     
    37
    Aubameyang prokázal co je jeho silná stránka, tedy rychlost. Pedretti ani nikdo jiný mu nestačil, zpoza vápna pak vypálil, nicméně Elana jeho pokus zase skvěle polapil.
     
    38
    Na hřiště se jinak vrátil už i zraněný Mollo. Ten asi před pěti minutami odešel za hrací plochu, aby si obvázal hlavu, měl tam totiž tržnou ránu a tekla mu krev.
     
    39
    Roux sezase dostal na pravou stranu, odkud našel dobře postaveného Martina. Ten ale svou střelou z úhlu vybojoval jen rohový kop.
     
    40
    Lille zvolilo nakrátko rozehraný rohový kop, následný pas Mavuby však skončil pouze na obráncově hlavičce.
     
    41
    St. Étienne hraje dozadu hodně pozorně. Roux je vepředu úplně bezmocný, k ničemu se prakticky nedostal. ASSE je o dost aktivnější.
     
    42
    Mollo, který má už obvázanou hlavu kvůli tekoucí krvi, toho schytal už opravdu dost a dost. Teď ho nešetrně podrazil Chedjou. Standardka pro domácí...
     
    43
    ... další hezká akce St. Étiienne. Mollo napodruhé málem našel hlavu Brandaa, který míč jen lízl ve vzduchu. Poté pálil z voleje hezky Aubameyang, ale jen do rukavic připraveného a jistého Elany.
     
    44
    Aubameyang musel zatleskat, i když na přihrávku nedosáhl. Turpin zase řeší ošemetnou situaci, ve středu hřiště fauloval Lemoineho Chedjou, přičemž byla ponechána výhoda, která vyšla ihned vniveč.
     
    45
    Chedjou přece jenom za svůj faul na Lemoineho dostal žlutou kartu. Turpin s nimi zatím šetří, tady ale byla na místě.
     
    45
    Jednu minutu se bude hrát v první půli přes čas.
     
    45+1
    Těsný ofsajd nyní zastavuje akci Lille vedenou po levé straně.
     
    První poločas skončil.
     
    Zatím máme možnost vidět opravdu skvělé utkání s velkým nábojem. Oba celky mají velkou chuť do fotbalu, do všeho jdou na sto procent. Snad se ve druhé půli dočkáme branky, takový zápas v tak rychlém tempu by si to určitě zasloužil.
     
    Hráci už vycházejí z uličky na stadion, zbývají nyní hráči Lille, kteří v utrobách řeší něco s rozhodčím Turpinem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Lemoine krásně vyslal do běhu po pravé straně rychlíka Aubameyanga, ten nakonecu pomezní čáry vybojoval rohový kop...
     
    48
    ... rohy prostě ani jednomu z týmů zatím moc nevycházejí. Centr skončil na bližší tyčce, kde byli hned dva obránci Lille.
     
    49
    Balmont přihrál doprava na Rouxe, ten lítá po hřišti úplně všude. Byla ale proti nesmírné přesile, přesto hosté budou vhazovat.
     
    50
    Elana zasemusel zasahovat. Přihrávku z pravé strany před ním málem doklepával nebezpečný Aubameyang, nakonec hostující brankář odvrátil do autu.
     
    51
    A na řadu nyní přichází výměna míče. Turpin ho u středového kruhu vhodil do hry, přičemž Balmont s ním dále naložil přihrávkou dozadu na defenzívu.
     
    52
    Lemoine nastřelil ruku jednoho z protihráčů, tady není o čem. Standardka pro ASSE, kterou rozehraje Mollo...
     
    53
    ... ke spoluhráčům se pas nedostal, míč odhlavičkovala obrana zase do bezpečí. St. Étienne je stejně jako v první půli na hřišti očividně živějším mužstvem.
     
    54
    Balmont centroval doleva na rozeběhnutého Rouxe, ten si ale nepohlídal ofsajdovou pozici. Nepřímý volný kop pro St. Étienne, tak bude nyní hra navázána.
     
    55
    Martin dostal koňara zezadu od protihráče, těžko se mu zvedá ze země. Měl by být ale nakonec v pořádku.
     
    56
    Bayal Sall si připsal na konto žlutou kartu. Nestíhal Rouxe, takže ho zezadu stáhl. Jasné zmaření slibně se rozvíjející akce.
     
    57
    Nůžkami senyní snažil zakončit Roux, míč ovšem ve vzduchu netrefil ideálně. K ohrožení branky Ruffiera tak nemohlo v žádném případě dojít.
     
    58
    Brandao zazmatkoval v koncovce! Po přihrávce od Lemoineho z pravé strany byl sám na hranici malého vápna, jenže balón netrefil. Vše musel řešit na poslední chvíli bek Chedjou odkopem pryč do bezpečí.
     
    59
    Brandao si narovnal míč na levačku a vypálil, pouze však do obránce. Jeho střela byla zkrátka hodně nicotná.
     
    60
    Roux srší aktivitou po celý zápas, je to vidět. Stále se nabízí, centruje, přihrává, zakončuje... Třeba jako v tomto případě, ve kterém ale naslepo své spoluhráče ve vápně nenašel.
     
    61
    Zase to mohla být gólová šance. Jenže Brandao jako by si moc nerozumněl s míčem, dost špatně ho zpracoval. A tak ho soupeř ubránil.
     
    62
    No, Elana hodně zariskoval... Řítili se na něj dva protihráči, včetně Brandaa, on ale dokázal udělat kličku a ještě dobře rozehrát.
     
    63
    Další úder nyní schytal Mollo, tentokráte si na něj u laviček vyšlápl Pedretti. Tahle situace zůstalarovněž bez udělení žluté karty.
     
    64
    A zase bylo St. Étienne gólu blízko. Mollo ze standardky poslal balón na Guilavoguie, který však hlavičkoval vedle. Branka by stejně neplatila, domácí záložník byl totiž v ofsajdu.
     
    65
    Rudi Garcia sahá po změně. Ze hry odešel Pedretti, do hry přišel Gueye.
     
    65
    Také domácí tým střídá. Za dnes nepříliš dobře hrajícího Brandaa jde do hry Cohade.
     
    67
    Velká mela u středové čáry. Turpinasi po dvou vteřinách přece jenom přerušuje hru, u míče budou domácí Les Verts.
     
    68
    St. Étienne se neprosadilo u pravé strany, naopak za Lille ztratil míč ve středu hřiště Martin.
     
    70
    Dlouhý nákop Clémenta na Cohadeho likviduje Chedjou. Tudy zřejmě cesta nepovede. K vidění je teď docela hodně nepřesností na obou stranách.
     
    71
    Perrin to před dotírajícím Rouxem neudělal úplně nejideálněji, nakonec dorážel ještě Payet, Ruffier ale celou situaci velmi dobře řešil.
     
    72
    Tady souhlasím s borci Lille, měl to být ještě jeden rohový kop v jejich prospěch. Bayal Sall byl totiž tím, kdo se míče dotkl naposledy.
     
    73
    Digne poprvé v zápase na výletě po levé straně. Jeho centr do vápna byl tečován, takže z toho bude další roh pro Lille...
     
    74
    ... centr Payeta doletěl jen do rukavioc Ruffiera. Ten chytře a zkušeně míč podržel, tuhle situaci měl zkrátka pod kontrolou.
     
    75
    Aubameyang se dral k zakončení, u míče byl ale dřív Elana. Domácí forvard se musí zvedat, jeho pád nikdo nezpůsobil.
     
    76
    A Elana zase v brance čaroval! Brison poslal Cohademu nadýchaný balón, střídající hráč si zpracoval míč na prsa a z voleje vypálil, nicméně mezi třemi tyčemi se skvěl lilleský gólman.
     
    77
    Roux si došel pro autové vhazování, po vteřině ale ztratil míč. Důraznější byl Clément, který ho o něj obral.
     
    78
    Balmont musel situaci řešit rázně, a tak Mollo bude rozehrávat další rohový kop. Bez úspěchu, jeho centr zase skončil jen na hlavičce protihráče.
     
    80
    Deset minut do konce, na první branku stále čekáme. Více gólových šancí měli určitě domácí, mezi třemi tyčemi se však stále skvěle předvádí Elana. A i díky němu LOSC stále drží naději na postup do finále.
     
    81
    Ani standardka Payeta se neujala. Za obranu ASSE přesto šel ještě následný centr, ovšem Bayal Sall celou ošemetnou záležitost vyřešil.
     
    83
    Krásná akce Lille na závěr druhé půle! Digne přenechal míč Payetovi, ten svým centrem vybídl Balmonta, který hlavičkou zamířil jen těsně vedle. Ruffier se po míči jen marně natahoval.
     
    84
    Dogy sahají po druhé změmě. Roux toho naběhal opravdu dost, jeho síly má nahradit Rodelin.
     
    84
    A i domácí Galtier se odhodlal ke střídání. Lemoine jde ze hry, opačným směrem míří Mayi.
     
    85
    Dost tvrdý hlavičkový souboj svedl Martin, vypadá dost otřeseně. Těžko se zvedá ze země, už poněkolikáté v zápase.
     
    87
    Další zmařená šance Dog! Baša přenechal míč Balmontovi, ten přes Perrina odcentroval zprava na zadní tyč, kam si seběhl nehlídaný Payet. A trefil, mám pocit, boční tyčku.
     
    88
    Mayi se po takovém menším zaváhání stoperské dvojice soupeře mohl dostat k zakončení. Ale jako by se šance zalekl. Nakonec upadl, anž by vystřelil.
     
    89
    Payet se dostal do úniku, utekl dvěma protihráčům. Na hranici vápna ale vše vyřešil Bayal Sall, ten balón odkopl do zámezí.
     
    90
    Lille zase bylo blízko rozhodujícího gólu! Chedjou si krásně naběhl na centr z rohového kopu, jeho tvrdá hlavička však skončila zase těsně mimo.
     
    90+1
    Emoce stále více planou, Baša se nyní zlobí na asistenta Danose, že předtím neodpsíkal faul. Situaci musel řešit skluzem na poslední chvíli.
     
    90+2
    Snaha Mayiho byla zbytečná, tenhle náhodný centr kopnutý ze středu zálohy nemohl stihnout. Vhazovat tak bude LOSC.
     
    Druhý poločas skončil.
     
    Branky jsme se po devadesáti minutách nedočkali. V závěru Lille po celou dobu lépe hrající St. Étienne dostalo pod tlak, ale stejně jako soupeř zkrátka neskórovalo. O finalistovi Coupe de la Ligue tak rozhodne buď prodloužení, nebo penalty.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Oba trenéři emotivně řídí svoje svěřence na hřišti. Teď bude rozhodovat každá maličkost, každá malá chybička. A té se žádný z celků nechce samozřejmě dopustit.
     
    93
    Elanův odkop skončil ve středu hřiště u Balmonta, ten ale špatně zpracoval. A tak se míče rychle zmocnilo St. Étienne.
     
    95
    Prvních pět minut jasně naznačilo, že prodloužení bude opatrné. Tady už jde přece jenom o hodně. Oba týmy zatím soupeřova brankáře neohrozily.
     
    96
    Aubameyang se dokázal zbavit dvou strážců, mezi nohama Bašy propasíroval míč, střela ale byla slabá, navíc po zemi, takže Elana v pohodě zasáhl.
     
    97
    Další akce ASSE přišla vniveč. Aubameyang dostal přihrávku do vápna, jenže odtud jako by nevěděl, jestli ještě přihrávat, nebo střílet. A tak zamířil přesně do rukavic Elany.
     
    98
    Gilavogui nyní přebral ve středu hřiště přihrávku od Aubameyanga, jenže brzy o míč přišel. St. Étienne se poslední čtyři minuty drží na soupeřově polovině.
     
    99
    Třetí žlutá karta zápasu, kterou dostal Béria. Mollo opět na zemi, on byl tím faulovaným.
     
    101
    Přes Clémenta je dnesvelice těžké se prosadit. A zažil to na vlastní kůži Rodelin. Vhazovat bude ASSE.
     
    102
    Chedjou byl u Brisona včas, pro jistotu odkopl balón do autu. I v prvním prodloužení působí domácí celek živějším dojmem.
     
    104
    Dlouhá kombinace mezi Brisonem, Perinnem a Clémentem. Odtud nevím, jak chtějí domácí zaútočit, vždyť jsou na vlastní polovině.
     
    105
    Elana se prostě v brance nenechá překonat! Teď na něj vypálil z vyložené pozice Cohade, jenže ten podruhé v zápase zazdil tutovku. Tak blízko bylo nyní St. Étienne postupu do finále na Stade de Franceodroku 1982.
     
    První poločas prodloužení skončil.
     
    První část prodloužení změnu nepřinesla. Pravda, zase byli nebezpečnější Les Verts, jenže v bráně stále působí výtečný Elana. Už jen patnáct minut mají oba týmy na to rozhodnout fotbalovým způsobem ze hry.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Digne je nyní na zemi. Dost ho otravoval Clerc, je dost možné, že ho ležící ještě nakopl poté, co mu sebral hostující bek balón.
     
    108
    Stále probíhá ošetřování Digneho, Lille to bude muset na chvilku zvládnout bez něj. Krajní obránce je totiž odnesen na nosítkách.
     
    109
    Další velká šance ASSE! Hostující defenzíva zapomněla úplně na Aubameyanga, jenž si naběhl na kolmici Guilavoguie, ale u kterého byl včas pořád nechybující Elana.
     
    110
    Další rána Cohadeho, tuším, že už třetí v zápase. Jenže i v tomhle případě byl úspěšnější hostující gólman Elana.
     
    112
    Na posledních osm minut prodloužení se podívá Bruno, jenž nahrazuje dříče Martina.
     
    113
    Od Balmonta se z pravé strany míč dostal na druhou stranu k Payetovi. Jeho centr ale trefil jen protihráče a míč se od něj odrazil do autu.
     
    114
    Lille nyní zamezilo dalšímu možnému rychlému brejku soupeře. A obranná čtveřice kombinuje na vlastní polovině. Vše se schyluje k penaltovému rozstřelu.
     
    115
    Béria kontra Cohade. Nebyl to nikterak ostrý souboj. Hostujícímu hráčovi dokonce pomáhá na nohy sudí Turpin.
     
    116
    Velký pískot směrem k Payetovi, který rozehrál rohový kop. Byl přímo u kotle domácího celku, takže se není čemu divit. Jeho centr následně v pohodě vyboxoval do bezpečí Ruffier.
     
    118
    Už je to od obou mančaftů spíše taková křeč. Teď se neprosadil Clerc, který nepochopitelně přihrál přímo protihráči stojícímu před ním.
     
    119
    Mayi se odvážně vrhnul skrz šestnáctku soupeře. Ale údajně se už nacházel za čárou - k nevoli všech, kdo mají něco společného s Les Verts. Odkopávat od branky tak bude Elana.
     
    120
    Jedna minuta a pak nastanou penalty. Tuším, že to tak určitě dopadne. Poslední šanci měl Rodelin, jenž si naběhl na dlouhý pas, ale včas proti němu vyběhl Ruffier. Ještě že tak pro ASSE.
     
    120+1
    Elana si ještě jednou zachytal. Mollo nevypálil z voleje vůbec špatně, ale tahle střela na dnes fenomenálního muže mezi třemi tyčemi prostě nemohla stačit.
     
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Bez jediného gólu za 120 minut. A to znamená jediné. O prvním finalistovi Francouzského ligového poháru bude muset rozhodnout až penaltový rosztřel. Vůbec si nedovedu tipovat, kdo z tohoto souboje vzejde jako vítěz.
     
    Chvilku asi bude trvat, než to celé vypukne. Ruffier dokonce odešel do útrob stadionu, pravděpodobně vykonat onu potřebu. Elana je přitom už správně nažhavený.
     
    Začínat bude s penaltami St. Étienne, v brance se bude snažit vše lapit Elana. Kope se klasicky pět pokutových kopů.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Cohade si počkal, kam Elana skočí, a v pohodě zacílil na opačnou stranu - 1:0!
     
    Chedjou se naopak s ničím nepáral. V klidu poslal míč k tyči, kam Ruffier nemohl dosáhnout - 1:1!
     
    Ajajaj. Mollo poslal balón pánu bohu do oken. Tohle se mu vůbec nepovedlo - 1:1!
     
    Baša zvolil panenkovský dloubáček. K dokonalosti českého reprezentanta přece jenom něco chybělo, ale úspěch to slavilo - 1:2!
     
    Perrin zase vystihl, kam si Elana skočí. Bez problémů proměnil - 2:2!
     
    Přesně pod břevno. Tohle od Bruna nešlo chytat, Ruffier s tím nic nemohl udělat - 2:3!
     
    Střídající Mayi vymetl stejné místo jako jeho spoluhráči. A vyrovnal - 3:3!
     
    Další neuvěřitelná rána od Rodelina pod břevno. Ruffier byl opět bezmocný vůči této střele - 3:4!
     
    Aubameyang proměnil. Elana stále skáče na pravou stranu z jeho pohledu, kam jeho protihráči ovšem nemíří - 4:4!
     
    Balmont má na kopačce postup. Jestli promění, Lille postoupí do finále.
     
    Ne! Balmont se netrefil. Zamířil jen do tyčky. Neuvěřitelný závěr tohoto zápasu - 4:4!
     
    Velký tlak je teď vyvinut na Lille, musí nyní vždy proměnit, pokud soupeř poprvé skóruje. Jako v tomto případě. Elana už poskočil doprava, ale na střelu Guilavoguie stejně nedosáhl - 5:4!
     
    Mavuba s přehledem zavěsil pod břevno. Jedeme odznova - 5:5!
     
    Sedmým exekutorem Les Verts byl Clément. A proměnil - 6:5!
     
    Ruffier se pohnul, ale to nemusel, střela od Bérii šla pouze doprostřed branky - 6:6!
     
    Elana byl zase bezmocný, Clerc zamířil do jeho protipohybu - 7:6!
     
    Gueye míjí, pouze přestřelil. Stade Geoffroy-Guichard je u vytržení, jeho miláčci postoupili do finále Coupe de la Ligue - 7:6!
     
    Konec zápasu.
     
    Máme to za sebou, první semifinálové střetnutí Ligového poháru ve Francii nabídlo pořádné drama. Vše musela rozhodnout až osmá série pokutových kopů, po nichž se radovali domácí Les Verts. Lille je hodně zklamané, obzvláště pak poté, když v rozhodujícím momentu měl postup na kopačce Balmont. Ale pamatujete na finále Ligy mistrů mezi Chelsea a Manchesterem United z Moskvy? Lilleský záložník stejně jako tehdy Terry trefil jen tyčku. A Dogám se to také stalo osudným.
     
    To je ode mě na sklonku půlnoci vše. Přeji příjemný zbytek večera. (23:51:45)

    Patrik Sandev

    Branky:

    Karty:   56. Sall (SET) - 45. Chedjou (LIL), 99. Béria (LIL)


    AS Saint-Étienne: Ruffier - Clerc, Bayal Sall, Perrin, Brison - Aubameyang, Lemoine (84. Mayi), Clément, Guilavogui, Mollo - Brandao (65. Cohade)
    Lille OSC: Elana - Digne, Chedjou, Baša, Béria - Martin (112. Bruno), Balmont, Mavuba, Pedretti (65. Gueye), Payet - Roux (84. Rodelin)

    Rozhodčí: Turpin - Danos, Ocak
    bahis siteleri